Cum se distinge între păsări iubitoare: femeie și bărbat

Papagali iubitoriPapagalii iubitori sunt una dintre cele mai pozitive și vesele păsări care trăiesc în casă. Este foarte ușor să le păstrezi, se simt bine chiar și în apartament, sunt fără pretenții în conținut. Și păsările arată adesea o activitate uimitoare, ceea ce face ca comunicarea cu ele să fie mai interesantă și mai distractivă. Se simt bine singuri, dar este mai bine dacă un cuplu locuiește în casă - păsările iubitoare o creează o singură dată pentru totdeauna. Prin urmare, atunci când achiziționați un papagal, este important să puteți determina dacă este un băiat sau o fată. Și cum puteți face acest lucru, pe baza semnelor externe și a comportamentului păsărilor, puteți afla mai jos.

Care este vârsta cea mai ușoară pentru a determina sexul păsărilor iubitoare

Cumpărarea unei păsări dragoste are întotdeauna un anumit risc. Vă puteți confrunta cu înșelăciunea și puteți cumpăra o femeie în loc de un bărbat sau invers, ceea ce poate duce la dificultăți, mai ales dacă există deja o pasăre. În funcție de vârstă, devine puțin mai ușor să determinați sexul unui papagal - se formează deja un schelet adult, culorile penelor și ale ciocului, dimensiunile și dimensiunile.

Știați? Papagalii dau numele copiilor lor. Ei își creează propriul set individual de sunete speciale, pe care le folosesc pentru a comunica cu puiul. Copilul își amintește de ele și apoi poate distinge foarte ușor cine sunt părinții. - sora sau fratele său.

La maturitate, atunci când o pasăre este deja capabilă să se reproducă, este foarte simplu să stabilim dacă este o femelă sau un mascul - comportamentul lor este diferit. Fata este economică, nu-i plac străinii, preeners în fața băiatului. Masculul va fi mai mare și mai liniștit. Prin urmare, dacă cumpărați adulți, șansa de a pierde este mult mai mică..IubitoriCând cumpărați papagali tineri, ar trebui să vă concentrați pe cuplurile care s-au format și trăiesc împreună. Aveți grijă, deoarece există riscul de a cumpăra o pasăre bătrână, trecând ca tânără.

Bătrâna pasăre nu va fi atât de activă, nu va putea să se înțeleagă cu alta, cel mai probabil va avea probleme de sănătate. Și asigurați-vă că acordați atenție apariției păsărilor iubitoare - ea devine adesea decisivă în determinarea sexului.

Cum să spui păsărilor dragoste: un băiat dintr-o fată

Sarcina de a determina ce au păsări dragoste este cel mai adesea chiar înainte de a le cumpăra. În exterior, păsările practic nu diferă între ele, prin urmare este destul de dificil să faci asta cu ochiul liber.

Important! Puteți scăpa de problema determinării sexului unei păsări într-un mod foarte simplu: cumpărați o pereche imediat determinată. De obicei, astfel de păsări iubitoare se comportă calm atât înainte de a cumpăra, cât și deja acasă când se stabilesc. O pereche de papagali se adaptează mult mai repede decât una singură.
Distingerea unei femei de un bărbat nu este ușoară, dar dacă știi ce diferențe caracteristice pot demonstra cu exactitate că este vorba de o fată sau un băiat, atunci sarcina devine mai ușoară.Papagali iubitori

Ce semne ajută la determinarea sexului unei păsări dragoste:

  1. Mărimea păsărilor și dimensiunile lor, trăsături ale structurii corpurilor lor.
  2. Forma ciocului și capului.
  3. Culorile și penajul, culoarea și forma ciocului.
  4. Comportament acasă și înainte de cumpărare, reacție la o persoană.
Verifică specii de papagali iubitori.

Marimea

Primul pas este să aruncăm o privire mai atentă la dimensiunea păsării. Femela va fi puțin mai mică decât masculul, dar o astfel de diferență poate fi observată doar în comparație.

În plus, există rate individuale de creștere sau vârsta papagalului, deci este posibil ca această metodă să nu funcționeze. Este mai bine să priviți cu atenție alte trăsături structurale ale păsării - forma ciocului și a capului.Iubitori

Forma capului

De obicei, dacă te uiți la un papagal de profil, capul femelei va fi mai compact și mai rotund decât capul masculului, aspectul ei general este puțin mai mic. Băiatul are fruntea inferioară, partea din spate a capului este unghiulară, iar capul de sus pare să fie puțin plat sau tăiat.

De asemenea, capul băiatului va fi mai lung decât cel al femelei. În orice caz, forma capului se poate schimba odată cu vârsta. Semne externe similare vor ajuta la identificarea unui băiat și a unei fete într-o mulțime de alți papagali..

Important! Dacă o pereche de papagali nu are nicio dorință de a construi un cuib comun, se comportă în conflict și se înțeleg rău unul cu celălalt, atunci acest lucru sugerează că păsările de același sex trăiesc acasă. Uneori se întâmplă ca cuplurile de același sex să poată trăi în magazin, acest lucru se datorează stresului experimentat de păsări în captivitate. În orice caz, un medic veterinar va putea determina cu exactitate dacă ați făcut o greșeală la cumpărare, care va determina cu exactitate sexul păsării.

Cioc

Dacă ciocul pare mai mare, mai gros la bază, mai mare și mai lat, ai în față un mascul. Femela va avea un cioc mai compact și mai subțire.PapagaliUneori băiatul este dat și de culoarea ciocului, cel mai probabil va fi mai contrastant sau doar multicolor (de exemplu, galben, transformându-se în portocaliu aprins și aproape roșu). La femele, ciocul are de obicei aceeași culoare (galben, portocaliu, uneori albicios sau maroniu).

Oase pelvine

O altă opțiune pentru determinarea sexului unui papagal este să simțiți ușor oasele pelvine. Este adevărat, uneori este dificil să faci acest lucru, deoarece păsările, în special cele care nu sunt domesticite și nu sunt obișnuite cu oamenii, pot reacționa agresiv, pot izbucni sau ciocni, în special fetele, deoarece nu le place foarte mult atunci când sunt atinse.

Aflați mai multe despre nutritie papagal iubitor.

Dacă totuși reușești să-ți pui pasărea pe mână cu burtica ridicată, aceasta se va comporta calm și se va permite să fie examinată - trebuie să te simți foarte delicat și delicat pentru cele două oase pelviene proeminente. Estimează care este distanța aproximativă dintre ele.

Dacă este mai puțin de un centimetru - în fața ta este un băiat (oasele lor pelvine sunt de obicei așezate la o distanță de 0,5 centimetri). Pentru fete, acestea vor fi amplasate la distanță - mai mult de un centimetru, uneori ajung la doi sau mai mulți centimetri.

Video: cum să determinați sexul păsărilor dragosteLățimea oaselor pelvine este una dintre caracteristicile sexuale evidente care ajută la determinarea sexului unei persoane. Un pelvis larg este necesar pentru femela, astfel încât să poată depune liber ouă, adică să se reproducă. În consecință, masculul nu are această nevoie, deoarece oasele sale vor fi plantate deja.

Știați? Papagalii pot fi, de asemenea, dreptaci sau stângaci, la fel ca oamenii. Pentru a afla exact cine locuiește cu tine, fii atent la ce labă mănâncă pasărea sau încearcă să deschidă cușca..

În plus, după primul ambreiaj la o fată, distanța dintre oase crește și mai mult. Deseori datorită unei distanțe atât de mari între oasele pelvine, femela, așezată pe biban, își întinde picioarele mai late decât masculul. Se poate apleca puțin înainte, menținând în același timp echilibrul corpului..

Culoarea penajului

Culoarea penelor este un alt semn care ajută la determinarea mai rapidă a sexului îndrăgostitului. Papagalii au culori strălucitoare și bogate, adesea verzi, galbene, roșiatice, uneori maronii.Papagali iubitoriComparativ cu alte persoane, culoarea penelor băiatului este mai saturată și mai strălucitoare, contrastând cu fundalul fetei, intercalată cu alte culori sau cu un model mai haotic. Penajul și ciocul masculului vor arăta întotdeauna mai interesante la culoare decât penele femelei.

Comportament

Unul dintre cele mai clare semne ale diferenței de gen este comportamentul masculin și feminin. Papagalii de sex feminin se comportă ca toate fetele: se descurcă în fața bărbaților, se mormăie când ceva nu merge bine, își apără activ părerea, strigă și ciugulesc dacă își încalcă spațiul și îi învață pe bărbați să se comporte în casă.

Vă sfătuim să citiți despre, cum să ai grijă în mod corespunzător de păsări dragoste și este posibil să păstrezi păsări dragoste unul câte unul.

În plus, fetele sunt mai economisitoare - încearcă să livreze cât mai multe materiale în cușcă pentru construirea cuibului. Diferența dintre băieți și fete este foarte clară în perioada de împerechere: bărbații încep să se comporte activ și se freacă puțin indecent pe stinghii.

Există un mod foarte interesant de a verifica sexul unei păsări - puneți un șervețel simplu de hârtie undeva lângă colivie și așteptați. Femela va zbura cu siguranță și va rupe bucăți mici din ea. Ea face toate acestea pentru a umple stocurile de materiale pentru construirea unui cuib comun..PapagaliDar masculul nu va face niciodată acest lucru. Dar un astfel de test poate fi efectuat într-un moment în care păsările sunt mature sexual și sunt gata să se împerecheze. Păstrarea unei singure păsări dragoste este rareori reușită, la fel ca și adăugarea a două păsări de același sex într-o cușcă..

Știați? Femeia iubitoare începe să se decoreze cu crenguțe pentru a atrage atenția partenerului ei. Găsește mici crenguțe cu flori sau frunze și le lipeste în pene, deoarece crede că va arăta mai atractivă în ochii bărbatului ei..

De obicei, astfel de cupluri, deși se pot forma în robie sau închisoare sau stres, acasă încep să se certe și să lupte, devin foarte agresive. Dacă o singură păsărică trăiește acasă, atunci este mai bine să îi cumpărați o a doua pentru companie - împreună vor fi mai calmi, mai veseli, prietenoși și vor aduce cu siguranță descendenți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se distinge între păsări iubitoare: femeie și bărbat