Cum să determinați vârsta unui perrușar: ce să căutați

Modalități de a afla vârsta unui papagalMulți iubitori de animale de companie doresc să știe cum să determine vârsta unui papagal atunci când cumpără, pentru a nu dobândi accidental o pasăre deja adultă care va fi greu de îmblânzit și a învăța să vorbească amuzant.

Există mai multe moduri în care puteți afla cu ușurință vârsta unui papagal, iar acest lucru va fi discutat mai jos..

Cum să aflați vârsta unui papagal

Zoologii cu experiență avertizează că cumpărarea unei păsări adulte este plină de faptul că va fi dificil de îmblânzit și că problemele de sănătate sunt destul de posibile. Întrucât magazinele de animale de companie hrănesc de obicei animalele cu cele mai comune și mai ieftine alimente, un papagal care a trăit acolo o parte decentă a vieții sale se poate dovedi cu ușurință a nu fi în întregime sănătos. Este de obicei dificil pentru astfel de indivizi să treacă la un nou sistem de hrănire, în plus, sunt reticenți să se adapteze la noile condiții de viață, la un mediu nou, care împreună aduce o mulțime de probleme proprietarului. Dar determinarea vârstei unui papagal nu este chiar atât de dificilă..

Ciocul de pasăre și penajul capului

După cioc, puteți determina vârsta păsării până la un an:

  • la vârsta de 0 până la 1 lună, papagalii au o întunecare la vârful ciocului;
  • de la o lună, ciocul papagalilor este acoperit cu mici pete întunecate.

Sfaturi cu privire la modul de a afla cu ușurință vârsta perruțeiApoi, ar trebui să te uiți la ciocul de ceară (seamănă cu un nas la baza ciocului unei păsări): la indivizii tineri este de obicei mai ușoară decât la adulți (apropo, la femele este roz pal, iar la masculi este albastru pal). Culoarea ceară de albine vorbește și despre pubertate: de exemplu, dacă femela are o culoare maro, atunci ea poate ecloza puii deja.

Odată cu înaintarea în vârstă, ciocul păsării devine și el mai întunecat și mai dens, uneori puteți observa apariția dungi întunecate pe el.

Prima moltă la aceste păsări are loc la aproximativ 2-3 luni de viață și până în acest moment penele de pe capul păsării seamănă cu un model neclar de ușor de neînțeles. Dar după prima năvală, capul papagalului va fi acoperit treptat cu un penaj nou de o singură culoare, formând astfel un fel de pălărie. Dacă există persoane în magazinul de animale de companie al căror cap este deja complet acoperit cu astfel de pene, atunci cu siguranță au mai mult de șase luni.

Corp de papagal

Între 0 și 3 luni, mugurii apar foarte mici și de lungime scurtă. Asta pentru ca coada indivizilor foarte tineri este încă foarte scurtă. De regulă, indivizii imaturi par mici datorită faptului că, în loc de coada obișnuită, au o singură pană scurtă. Dacă coada păsării arată mai solidă, atunci este deja adultă.

În medie, lungimea unui boboc adult este de 17 cm - 20 cm în timp ce lungimea individului tânăr este mult mai scurtă.

Dar crescătorii cu experiență avertizează: nu vă bazați doar pe aspectul și lungimea cozii, deoarece adesea, chiar și la păsările adulte, poate fi scurtă și rară din cauza bolilor sau a stresului.

Ochi de papagal

O altă modalitate fiabilă de a determina vârsta unui papagal este să vă uitați în ochi și să vă asigurați că există sau nu jante albe în jurul pupilei negre sau nu:

  • Care sunt semnele vârstei papagaluluitoți indivizii tineri, atât bărbați, cât și femele, au ochii absolut negri fără nicio jantă. De obicei, rămân astfel până la vârsta de 4 luni;
  • după prima năvălire (și se întâmplă cam pe la a 4-a lună), apare și pubertatea păsării și în această perioadă ea în jurul pupilei negre apare o margine albă subțire. Treptat, deja odată cu vârsta, o astfel de jantă se va extinde și deja la bătrânețe papagalul va avea ochii aproape albi cu un punct negru mic în centru.

Determinați vârsta prin penaj și picioare

Destul de mici pericole au încă penaj ciufulit neuniform. De obicei, ele continuă să rămână așa pentru un timp foarte scurt și după 2 luni de viață încep să dobândească un penaj mai mult sau mai puțin uniform pe tot corpul..

Atenţie! Adesea, într-un magazin de animale de companie, o persoană poate vinde un papagal cu un penaj slab, justificându-l "tineri" vârstă. Aici trebuie să fii atent și să fii atent la alte semne de vârstă ale păsării. Se întâmplă ca vânzătorii nu în totalitate conștiincioși să dea un semn clar al unui animal de companie bolnav pentru al său "imatur" vârstă.

De picioarele unui papagal, puteți determina, de asemenea, dacă este vorba despre un individ tânăr sau deja adult. Obișnuit la păsările tinere, pielea picioarelor este netedă și fragedă, iar solzii de pe ea se află uniform și strâns unul față de celălalt. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să se aspre.

Merită, de asemenea, să ne uităm la starea pielii, la prezența fisurilor, a zgârieturilor și a altor daune. De foarte multe ori pasărea poate să nu fie atât de în vârstă, cât nesănătoasă..

Când vârsta este mai greu de determinat

Există, de asemenea, cazuri non-standard în care vârsta păsării este cu adevărat dificil de determinat. De exemplu, în cazul papagalilor albini sau papagalilor lutino. Dacă un astfel de pui este atras de un magazin de animale de companie, atunci va fi aproape imposibil să se determine vârsta acestuia. Singurul lucru care rămâne este să ia în considerare calitatea pielii de pe picioare și penajul în general..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să determinați vârsta unui perrușar: ce să căutați