Pasăre pelican: stil de viață, habitat, unde pune pești

Pasăre pelicanAproape toată lumea a auzit de această pasăre uimitoare. Aparține familiei pelicanilor și are mai multe specii. Pelicanii sunt comuni în zonele tropicale și temperate de pe aproape toate continentele.

Există două tipuri de aceste păsări în țara noastră: pelican roz și creț.

Pelican: aspect, habitat

Pelican amuzantAceasta este o pasăre migratoare foarte mare, lungimea sa poate ajunge la doi metri, iar anvergura aripilor sale este de până la trei metri..

Ei - cel mai mare printre păsările de apă aparținând ordinii copepodelor. Principalul habitat este teritoriile situate pe coasta mărilor și oceanelor.

Se așează pe copaci, construind cuiburi destul de mari, folosind stuf, ramuri mici și frunziș uscat pentru construcția lor..

Toate speciile de pelicani găsite în natură sunt mai multe diferă între ei și depinde de mediu. Majoritatea au pene albe..

Aceste păsări diferă de altele în unele caracteristici:

  1. Mănâncă pelicanAu un cioc foarte lung, care atinge o lungime de aproximativ jumătate de metru și depășește capul păsării de aproape cinci ori..
  2. În plus, ciocul este foarte lat și încăpător, nici o altă pasăre nu are acest lucru..
  3. Principala caracteristică a pelicanului este o geantă din piele, care se află la baza ciocului, poate conține aproximativ patru kilograme de mâncare și o cantitate mare de apă.
  4. Spre deosebire de alte păsări, pelicanul nu are deschideri nazale; respiră prin cioc, scoțând sunete vagi. În cea mai mare parte această pasăre este tăcută.

Principalul dietă hrana pentru aceste păsări acvatice este peștele, pe care îl prinde în ape puțin adânci, deoarece nu știe să se scufunde. În ciuda faptului că arată foarte stângaci pe uscat, pelicanul aderă perfect la suprafața apei, deoarece are un strat de bule de aer sub piele.

Stilul de viață și nutriția pelicanilor

Viata de pelicanDupă cum s-a menționat mai sus, trăiesc în principal pe țărmurile unor corpuri mari de apă, hrănindu-se cu pești, crabi și, de asemenea, meduze. Peşte în primul rând sunt exploatate în apă de mică adâncime, conducându-le acolo cu ajutorul aripilor, cu care se bat pe suprafața apei.

Unele specii preferă să hrănească împreună cu alte specii de păsări, pescăruși, cormoran, precum și în comunitatea altor pelicani. Geanta de piele în care au pus peștele poate fi folosită și pentru a colecta crenguțe în timp ce construiți cuibul..

Pelican pe apăÎn ciuda aspectului lor neobișnuit și ciudat, este foarte pașnică păsări. Preferă să trăiască în turme, în care pot fi până la câteva mii de indivizi. Ca atare, nu există un lider în pachet, dar, trăind într-un pachet prietenos mare, se asigură Siguranță. Observatori vigilenți, informați întreaga turmă despre pericolul care se apropie și ea este gata să-l sperie sau să-l alunge pe vinovat.

Pelicanii au rareori conflicte între ei, care se termină în lupte cu ciocuri. În ciuda faptului că pasărea este puțin incomodă pe uscat, se simte minunat în aer, folosind curenți de aer în timpul zborului. În cazul zborurilor pe distanțe lungi, este deosebit de dificil pentru lider, care stabilește ritmul zborului, așa că se înlocuiesc constant.

Pelican rozPentru a ecloza descendenții, perechile se formează doar pentru un sezon, în principal în ambreiaj există două sau trei ouă, pe care femela le incubează aproximativ o lună și jumătate.

Femela pelican este angajată în construcția cuibului, masculii sunt angajați în recoltarea materialului pentru construcție, se întâmplă ca pelicanii să construiască cuiburi comune pentru mai multe perechi.

Pelican în cuibRata mortalității la animalele tinere este foarte mare, deoarece acestea apar din ouă orb și gol, în plus, depinde încă de conditiile meteo, atacul prădătorilor, foamea și alte motive.

Puii sunt hrăniți de ambii părinți cu hrană digerată, pe care o regurgitează din stomac în cioc. După două săptămâni, tinerii încep să plece, dar pentru încă două luni lungi, până când se ridică pe aripă, părinții vor cu grija ai grijă de ei și hrănește-i. Durata de viață a acestor păsări depinde de mulți factori, dar, în general, durează aproximativ douăzeci de ani..

Soiuri de pelicani

  1. Minunat Pelican rozPelicanul roz este o pasăre relativ mică. Aripile masculului au aproximativ șaptezeci de centimetri lungime, femela este puțin mai scurtă. Penajul ambelor are o nuanță roz pal, tinerii sunt gri-maronii. Ei capătă umbra unei păsări adulte până la vârsta de trei ani, când devin indivizi maturi sexual. Se hrănesc cu pești, aruncându-și gâtul lung în apă.
  2. Pelican cretPelicanul creț este mult mai mare decât predecesorul său și are o anvergură de până la doi metri. Își primește numele de la pene care se învârtesc pe cap și pe vârful gâtului. Habitatele sale sunt destul de comune, spre deosebire de pelicanul roz.
  3. Pelicanul brun este o pasăre de pe litoral, populația sa este relativ mică, se așează de-a lungul țărmurilor oceanelor. Culoarea penajului său este maro, dar capul este vopsit într-o culoare strălucitoare, penajul gâtului în sine este roșu-maroniu. Își aranjează cuiburile pe sol sau copaci subdimensionați. Se pot așeza cu cormoranii și cu sulurile pe insulele pustii. Spre deosebire de alte persoane, se pot scufunda de la înălțime, captând apă într-o pungă, unde pasărea pelican pune pești, vânând.

Există și alte tipuri de pelicani: australian, californian și altele.

Mărimea populației

Trei pelicaniTreptat numărul acestei păsări uimitoare se micșorează, iar acest lucru se datorează utilizării pesticidelor, care a afectat negativ populația acestor păsări. Unele specii sunt listate în Cartea Roșie.

În mai multe țări, încearcă să le reproducă în captivitate, dar, ca toate păsările de turmă, se reproduc slab, deși trăiesc aproape douăzeci de ani.

Pelicanul poate fi găsit în basme și legende, imaginea sa este folosită în unele țări în heraldică, mitologie și este menționată și în unele religii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pasăre pelican: stil de viață, habitat, unde pune pești