Cel mai interesant lucru din viața unui tucan este păsările cu ciocul mare

Tucani cu ciocurile lor uriașeCând vezi pentru prima dată un tucan într-o fotografie sau în viață, poți simți involuntar milă de el. De ce, în ce pedeapsă, natura i-a oferit un cioc atât de uriaș, hipertrofiat, care arată complet disproporționat față de corpul păsării. Cu toate acestea, totul nu este atât de înfricoșător, aceasta este o impresie înșelătoare. Se pare că ciocul aparent lat, masiv și greu nu este deloc așa. Prezența multor cavități de aer invizibile pentru ochi îl face ușor, aproape fără greutate și, în același timp, durabil.

Apropo, odată cu vârsta păsării, forma ciocului se schimbă. La pui, partea inferioară iese deasupra celei superioare. Faptul este că părinții, încercând să-și hrănească bebelușii, aruncă mâncare, iar această caracteristică a structurii ciocului îi ajută pe pui să prindă mâncare.

O anumită asemănare a unui tucan cu papagalii nu ar trebui să fie înșelătoare. Pasărea aparține ordinii ciocănitorilor și are mai mult de treizeci de specii. Și nu poate pronunța decât un singur cuvânt similar cu numele său. Deci, s-ar putea spune, pasărea și-a inventat un nume.

Aspect de tucan

  • Descrierea păsării tucanGreutate corporală până la 300-330 g.
  • Lungime - 35-50 cm.
  • Ciocul este lat, mare, puțin mai mic decât lungimea corpului, la marginile crestăturii, cu ele este mai ușor să țineți fructe rotunde.
  • Culoarea este în mare parte alb-negru, dar unele părți ale corpului sunt irizate.
  • Culoarea ciocului este întotdeauna strălucitoare. Paleta de culori galben, roșu, portocaliu, negru (uneori verde, maro) predomină.
  • Fizicul este dens, gâtul scurt.
  • Aripi medii, picioare mici.

Ciocul luminos, multicolor, face din tucan o pasăre elegantă și atractivă. Tastând pe internet: tucani, fotografii și videoclipuri, toată lumea poate fi convinsă de unicitatea lor exotică, în calitate de reprezentanți luminoși ai locuitorilor tropicelor..

Habitat

Habitatele naturale pentru tucani sunt America de Sud și Centrală. Acest lucru nu înseamnă că tucanul este o pasăre rară, acest lucru se aplică doar pentru unele dintre întreaga varietate de specii. Pădurile tropicale bogate în alimente sunt un loc confortabil de locuit pentru tucani, permit menținerea populației la un nivel suficient.

Unele specii de tucan au ales păduri dese (dar nu păduri, ci pajiști luminoase), altele preferă pădurile umede, aceste păsări se găsesc în grădinile și parcurile orașului. În orașele situate în gama acestor păsări, reprezentanții lor pot fi găsiți chiar pe străzi, ca un porumbel în centrul Rusiei. Există specii de tucani care duc un stil de viață nomad, dar mișcările lor nu sunt departe și sunt limitate la zboruri către zonele montane și înapoi..

Mod de viata

Ce pasăre tucanicăPăsările Toucan sunt sedentare, preferând să nu-și schimbe locul de reședință. Această specie nu-i place să zboare, preferând să se miște în salturi scurte..

Tucanii nu pot fi numiți individualiști; aceste păsări preferă să se lipească împreună, despărțindu-se în perechi numai în timpul sezonului de împerechere. Un astfel de colectivism îi ajută pe indivizi aflați în dificultate să supraviețuiască, restul turmei nu zboară, ci încearcă să-l ajute pe tovarășul său să scape de necazuri, ridicând o asemenea agitație, încât infractorul păsării preferă să „scape”.

Păsările sunt diurne, fiind active în timpul zilei și odihnindu-se noaptea.

Principalul habitat - ramuri de copac. Tucanii coboară la pământ în momentele de urgență și o fac cu reticență. Pasărea zboară tare și nu poate sta în aer mult timp.

Dieta păsării tucan este în mare parte vegetariană. Tucanii se bucură de bunăvoie de nuci, fructe de padure dulci suculente, fructe tropicale și fructe de palmier. Dar uneori își pot permite să mănânce hrană pentru animale - ouă de alte păsări, șerpi, șopârle, insecte.

Vocea tucanului este puternică, stridentă și poate fi auzită la mare distanță. La diferite specii de tucan, vocile diferă între ele: de la scârțâitul unei broaște până la lătratul unui cățeluș. Și totuși, pentru cei mai mulți dintre ei, sunt în concordanță cu numele păsării. Tucanul este, de asemenea, bun la apăsarea ciocului cu voce tare.

Reproducere

Ce dușmani are pasărea tucan?Tucanii sunt păsări monogame. După ce și-au ales partenerii o dată, ei rămân loiali unul cu celălalt. Sezonul de împerechere are loc o dată pe an. În acest moment, cuplul caută să ocupe un cuib gata pregătit, care de obicei servește drept gol, pentru că nu le va fi ușor să construiască unul nou cu ciocul. Uneori, perechea se așează în movile de termite goale sau în depresiuni din sol. Deoarece nu este întotdeauna posibil să se găsească locuințe adecvate gratuite, apar și conflicte. Uneori, tucanii pot evacua oaspeții neinvitați dintr-un cuib pe care îl consideră al lor, deși tucanii sunt de obicei păsări prietenoase și calme..

Femelele depun 1 până la 4 ouă cu o coajă alb-lucioasă. Incubația puilor durează 2 săptămâni la speciile mici, la cele mari - ceva mai mult, iar ambii părinți participă la rândul lor. Uneori, alți membri ai echipei, care dintr-un anumit motiv au rămas fără zidăria lor, oferă, de asemenea, asistență la eclozare. Nu își părăsesc secțiile și în timpul perioadei de hrănire. Puii se nasc complet goi și orbi, lipsiți de tot penajul, iar aspectul ciocului lor diferă de forma nasului păsărilor adulte. De ceva timp (de obicei 1,5-2 luni), puii trebuie să devină mai puternici, să dobândească pene, după care, sub îndrumarea părinților, vor începe să înțeleagă lumea exterioară.

Inamici

Toucanii nu au mulți dușmani naturali, dar ei sunt. Acestea includ boa constrictor de copaci, păsări mari de pradă și unii reprezentanți ai familiei feline. Aspectul lor strălucitor îi deghizează în pădurile tropicale multicolore; ingeniozitatea, precauția și asistența reciprocă ajută, de asemenea, la supraviețuire. Anterior, populația locală a vânat tucani datorită cărnii grase gustoase, precum și a penelor și a petelor de piele strălucitoare folosite de aborigeni ca decorațiuni rituale. Din fericire, în timpul nostru, o astfel de vânătoare este un fenomen rar, aproape dispărut. Durata de viață a unui tucan ajunge la 50 de ani..

De casă

Cum să păstrezi un tucanCaracterul tucanului este calm și docil. Pasărea este ușor de îmblânzit, îi place să fie în societatea umană. Păsările de pasăre acasă necesită mult spațiu - nu ar trebui să fie doar o cușcă, ci un spațiu de mărimea unei camere mici.

Tucanii sunt destul de mobili și zgomotoși, astfel încât persoanele care intenționează să aibă un astfel de animal de companie ar trebui să țină cont de aceste circumstanțe și sunt destul de scumpe. Deoarece tucanul este obișnuit cu un climat tropical, înseamnă că ar trebui să li se ofere condiții de viață calde și umede și o dietă obișnuită. Oaspeții tropicali pot trăi liniștiți cu alți reprezentanți ai păsărilor.

Fapte interesante din viață

  1. Tucani cu ciocurile lor uriașeUn cioc mare împiedică pasărea să doarmă? Se pare că nu este deloc. Capul păsării poate fi rotit cu ușurință la 180 de grade. În timpul somnului, tucanul își întoarce gâtul și își așează confortabil ciocul pe spate între aripi.
  2. Ciocul neobișnuit de mare al tucanului și forma limbii sale se potrivesc perfect capacității de a roade fructul pasiunii și smochinele. În plus, adesea una dintre păsări, rupând fructele de pe ramură, o aruncă în sus, iar cealaltă prinde.
  3. Dacă cineva a atacat tucanul, atunci restul turmei vine în ajutor, obligându-l pe infractor să se retragă. De asemenea, ei nu părăsesc pasărea rănită, oferindu-i hrană și protecție împotriva celor care nu doresc până când se reface..

Concluzie

Tucani - păsările, spre deosebire de alți reprezentanți ai păsărilor, nu numai ca aspect. Ele seamănă cu un copil atât în ​​caracter, cât și în comportament. Aceste păsări sunt curioase, spontane și naive, creduloase și foarte sociabile..

Tucan de pasăreTucan mareComunicarea sunetului păsărilorCe mănâncă un tucan adult?Pasăre neobișnuită cu un nas uimitor - tucanPasăre exoticăUnde trăiesc tucanii?Cum arată o pasăre tucanCe mănâncă tucaniiTucanul are cel mai mare ciocPasăre neobișnuită cu un nas uimitor - tucan
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cel mai interesant lucru din viața unui tucan este păsările cu ciocul mare