Păsări finch: zebră, orez, japoneze și altele

Pasăre Finch: descriereCe fel de păsări sunt cinteze? Culorile colorate și vibrante induc în eroare oamenii în a crede că sunt papagali. Deloc. Aceste păsări sunt din familia țesătorilor de cinteză. Un fel de vrăbii de modă. Oamenii au învățat să-i țină în captivitate și îi încântă cu cântecele lor - triluri.

Canar sau nu?

Canarele sunt păsări aduse de marinari în Europa din Insulele Canare de multe sute de ani. Aceste păsări sunt de același fel ca cintezii. Dar canarii se disting prin:

 • forma ciocului,
 • culori,
 • triluri vocale.

Dar există asemănări la păsări. Îi plac foarte mult societatea umană și sunt incredibil de energici. Păsările sunt ușor îmblânzite și pot zbura la apelul proprietarului. Trăiesc bine în turme.

Păstrarea în captivitate

Păstrarea păsărilor în casă nu este dificilă. Pentru un sejur confortabil, cintezii vor avea nevoie de o cușcă pătrată spațioasă. Încercați să nu obțineți o cușcă în formă de cupolă. Cupola poate dezorienta pasarile. Cu cât este mai mare cușca, cu atât mai bine pentru cintezi. Mai mult, este mai bine să alegeți o cușcă largă și lungă. Aceste păsări sunt active și vesele. Le place să zboare și să se joace mult în cușca lor..

Tipuri de cintezi:

 • Soiuri de rasă de păsări cintezăZebră.
 • Orez.
 • japonez.
 • Lady Gould.
 • Papagal.
 • Sclipitor.
 • Cu coadă ascuțită.
 • La piept la scară.
 • Roscata.

Cinteză zebră. Pasărea și-a primit numele din alternativă dungi transversale negru-cenușiu-alb pe partea din față a gâtului și a sânului. Dar o astfel de culoare zebră dungată de penaj pe piept și pe penele cozii este observată numai la masculi. Pete albe pe pene de castan, pe părțile laterale ale corpului cintezelor masculine de zebră, foarte elegante.

Masculii sunt mai strălucitori decât femelele.

"Beanie" pe capul unui cinteză zebră este gri, laturile capului sunt castane strălucitoare, mai aproape de portocaliu. Din mărgele întunecate - ochii, dungi negre coboară, din care o pată albă se extinde până la cioc. Finalizează "portret" cioc portocaliu strălucitor. Pieptul dungat se termină cu o pată neagră. Contrastează cu burta albă a păsării. Femelele de cinteză zebră sunt mai modest colorate. Nu există culoarea zebră a penelor pe sân, ciocurile femelelor din orice specie sunt mai deschise decât culoarea ciocurilor masculilor.

Finch de orez

Cum să hrănești un cinteză acasăAceastă pasăre este răspândită în China și Japonia.. Și-a luat numele pentru dependența gastronomică de orez. În habitatul natural, aceste păsări sunt un adevărat dezastru pentru fermieri. Raidurile lor bruște asupra orezelor distrug aproape întreaga recoltă. Modul de viață și obiceiurile au dat păsărilor un alt nume: Javan Sparrow.

La fel ca și vrăbiile, aceste păsări sunt incredibil de sociabile și energice. Și, de asemenea, au un caracter cocoșat. Nu toți reprezentanții acestei rase iubesc compania lor. Se întâmplă ca păsările să se certe și să se rănească reciproc.

Culoarea cintezelor de orez care trăiesc în sălbăticie este mai strălucitoare decât cea a persoanelor decorative. Corpul gri, penele pe abdomen sunt mai deschise decât culoarea principală - obrajii albi, un capac negru pe cap și un colier negru pe gât. Pare un fel sălbatic de orez ca o vrabie de oraș obișnuită, doar în diferite culori.

Dar oamenii s-au îndrăgostit de trilurile blânde ale cintezelor de orez și au început să le țină în captivitate. Decorativ "orez" păsările au căpătat noi culori și nume.

 • Desen alb.
 • Pictura pestriță sau marmură.
 • Desen argintiu sau albastru.
 • Pictura cremă.
 • Fawn, sau desen isabella.

Îngrijirea FinchDesenul alb este rezultatul selecției oamenilor de știință chinezi. Aceste păsări nu sunt albinoase - au irisuri întunecate, cu margine roșie. Ciocuri de pasăre roșii. Descendenți ai picturii albe uneori născut cu o culoare ca cea a triburilor sălbatice.

Uneori, puieții au pe picioare o pată în formă de șa. Acest loc dispare după prima năvală, iar pasărea capătă un penaj alb ca zăpada. Crescătorii acestei varietăți de cintezi sunt convinși că păsările albe sunt mult mai ușor de reprodus în captivitate. Acest lucru se poate explica prin faptul că cintezii albi s-au născut în captivitate mai devreme decât toate celelalte specii, sub supravegherea și îngrijirea oamenilor..

Pictura pestriță sau din marmură. Se obține prin încrucișarea desenului alb și a congenerilor săi de culoare naturală. Ca urmare, pasărea are o culoare de penaj marmorat. Poate fi pene gri pur, sau intercalate cu culori negre sau maro închis. Marmura cenușie are ochi negri. Maro sau negru au ochi roșii-căprui.

Desen argintiu sau albastru. Culoarea capului este gri închis. Obrajii sunt albi. Penajul aripilor și al cozii este mai deschis decât culoarea penelor de pe cap, dar mai închis decât culoarea sânului și a abdomenului, care sunt vopsite în nuanțe bej. Penele de sub coadă sunt albe sau crem palide.

Pictură cremoasă. Culoarea penelor de pe cap este bej pur. Petele de pe obraji sunt albe. Culoarea ochilor este maro roșiatic. Culoarea spatelui, aripilor și a cozii este bej. Sânul este mai deschis la culoare decât culoarea penelor de pe spate. Pene sub coadă sunt de culoare bej deschis.

Fawn, sau desen isabella. Culoarea capului este maro pal. Obrajii sunt de un alb pur. Ochii sunt maronii roșiatici. Culoarea întregului corp este maro cald, mai deschisă decât culoarea capului. Burta este de un bej bogat. Coada este maro închis, culoarea penelor de sub coadă este bej.

Finch japonez

Cum arată o pasăre de cintezăFinch japonez este un tip de orez, în culoarea căruia nu sunt acceptate doar nuanțele albe ca zăpada. Cintezele japoneze sunt: ​​roșu-crestat-roșu-pestriț-pestriț-maroniu-alb-zăpadă.

Din descrierea soiurilor, aproape totul despre culorile lor este clar. Femelele, spre deosebire de alte tipuri de cintezi, practic nu diferă de masculi. Culoarea lor este aceeași, doar bărbații, în perioada de curtare curtenirea devin mai întunecați decât femelele. Bărbații diferă, de asemenea, în modul de producție a sunetului. Cântarea lor seamănă cu scârțâitul roților de căruță neubricate. Așa că este greu să-i spui și cântând. Femelele se disting prin calitatea lor maternă uimitoare. Ei au mare grijă de descendenți.

Amadina Lady Gould. Și-a luat numele în cinstea amintirii soției zoologului britanic, artist naturalist John Gould. Soția lui John l-a însoțit în călătoriile sale în Australia, în urma căreia această pasăre a fost prinsă și adusă în Europa. La scurt timp după călătorie, Lady Gould a murit. Și numele ei a fost imortalizat în numele rasei de păsări.

Culoarea cintezului Gouldian este foarte strălucitoare. Combină culori contrastante. Penajul capacului de pe cap este de diferite culori. Mai mult, culoarea penelor de pe cap afectează natura păsărilor. În forma clasică, cintezii Gouldian sunt cu cap negru. Păsările cu cap roșu sunt mai agresive față de rudele lor. Culoarea capacului lor are o semnificație de avertizare. Acoperirile de aripă și spate sunt de un verde intens. Penajul cozii este de un albastru strălucitor. Coada albă.

Abdomenul este galben. Sânul este întotdeauna purpuriu (mai deschis la femele). Sub cap se află un colier negru în care intră "barbă" sub cioc. Culoarea penelor dintre cap, spate și sân este o nuanță delicată de azur. Aceste păsări nu au pete albe pe obraji și culoarea ciocului este deschisă și nu roșie, ca la alte specii.

Papagal papagal

Aspect de ciuperci de orezPenajul acestei specii de păsări este de diferite culori. Această pasăre are 12 soiuri: papagal multicolor, coadă scurtă, bambus, cu față neagră, papuan, fijian, cu coadă lungă, cu cap roșu, regal, tricolor, albastru-verde, papagal Manila. Habitatul păsărilor sălbatice este jungla umedă, pajiști și păduri de bambus. Cele mai rare specii sunt Manila, Fijian și Royal.

Cinteză diamantată. Culoarea capului gri cu dungă neagră "ochelari" lângă ochi. Există o pată albă sub cioc până la sân. Pene pe spate și aripi sunt de culoare maro intens. Sânul este negru, cu trecerea la un abdomen gri deschis. Pe laturile păsării, penajul în pete gri-negre. Coada de sus este roșu aprins, coada este neagră. Sub coadă, culoarea penelor este aceeași ca pe abdomen - gri. Instinctul matern la femele este practic absent, lucru dificil pentru păstrarea și reproducerea puilor în captivitate.

Finchul cu coadă ascuțită este vopsit într-o nuanță cremă plăcută. Capul este de o culoare cenușie pal contrastantă, cu pete ușoare pe obraji și dungi negre la ochi. Există o pată neagră pe sân. Abdomenul este mai palid decât spatele de culoare crem. Ciocul și picioarele sunt portocalii. Pasărea și-a primit numele pentru forma unei cozi negre, care seamănă cu coada unei rândunici - este bifurcată. Această pasăre se mai numește pe bază de plante.

Amadină cu piept solziu maro. Sânul și abdomenul sunt acoperite cu dungi albe și negre, asemănătoare cu solzi de pește. Capul este maro, cu o pată maro strălucitoare la cioc. Cioc și picioare negre.

Cintezele cu cap roșu seamănă foarte mult cu vrabia maro comună. Bărbații au capul roșu. Dminereu alb-maroniu. Dar aceste pete nu sunt aceleași cu cele ale cintezelor zebră. Femele cu capul brun și pete mai deschise pe sân. Pene de acoperire pe aripi și coadă alternează uneori între nuanțe întunecate și deschise de maro. Habitat - Africa de Sud și Sud-Vest.

Păstrarea și îngrijirea păsărilor în captivitate

Cum se păstrează cinteziiAmadinele sunt păsări fără pretenții. Principala condiție pentru păstrare este absența curenților de aer și a unei camere calde. Cușca ar trebui să fie spațioasă. Inventarul păsărilor poate fi cel mai simplu: stinghii, hrănitori, băutori. Amadinilor le place să zboare și să urce în barele cuștii. Păsărilor le place să înoate, așa că uneori puneți un recipient cu apă caldă în cușcă pentru ca păsările să ia tratamente de apă. Păsărilor le place să trăiască într-o companie, în turme sau în perechi..

Câți amadini trăiesc, depinde de condițiile de viață din natură și de păstrarea în captivitate. În habitatul lor natural, vârsta păsărilor atinge cinci ani. În captivitate, unii indivizi pot trăi până la 13 ani. Cel mai vechi reprezentant al acestor păsări a trăit până la 15 ani. Durata lungă de viață a păsărilor poate fi realizată cu o îngrijire adecvată și atentă a acestora.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Păsări finch: zebră, orez, japoneze și altele