Păsări cu sâni roșii și ciocuri galbene

Descrierea unei păsări cu cioc galbenExistă multe soiuri de păsări, deci este imposibil să le amintim pe toate. Dar există o detașare de păsări care își fac cuiburile cel mai adesea lângă oameni. Păsările cuiburi goale se așează în scobituri și pot fi ușor atrase de parcela personală. Păsările se așează în goluri care au fost scobite de un ciocănitor sau își construiesc cuiburile în lemn și rădăcini care s-au exfoliat de uscăciune.

Majoritatea reprezentanților ordinului paserinilor și al următoarelor familii îi aparțin:

 • larons;
 • parulite;
 • codobatură;
 • mierle;
 • a inghiti;
 • Accentorizi;
 • sutoric;
 • ceară;
 • korolkovye;
 • scufundator;
 • rimez
 • Pika;
 • chei;
 • sutoric;
 • paserine;
 • șoareci;
 • graur;
 • mușchi;
 • cinteze;
 • grangur;
 • ovaz;
 • corvide;
 • rimez.

Familia Starling

Pasăre cu sân galbenSturn comun are un penaj negru, dar cu o ușoară strălucire metalică, dar aripile și coada sunt vopsite în maro. Odată cu debutul toamnei, pe penele sale apar pete albe. De obicei acestor grauri le place să se așeze lângă sate, mai aproape de oameni. Cuiburile se fac în scobituri sau în case de păsări. Ouăle depuse au o culoare albăstruie la mijlocul primăverii. Sturnul se hrănește cu insecte, în special cu cele care dăunează grădinilor de legume și livezilor, deci sunt bune pentru recoltare.

Pastor are aripi negre, coadă, cap și gât, dar pieptul său este roz. Minorii au un penaj ușor ușor, iar o pasăre adultă se poate distinge printr-o creastă pe cap. Sturnul roz este considerat o pasăre migratoare și trăiește în sudul Rusiei. Cuiburile sunt construite pe stânci goale sau în crăpăturile stâncilor. Această pasăre este un bun ucigaș de lăcuste al altor dăunători de insecte.

Familia Sparrow

Vrabie de casă are un penaj inegal. Capul masculului este de culoare gri, iar de la gât până la partea inferioară a pieptului este negru, restul pieptului este alb. Femela are însă un penaj maroniu, iar dedesubt este mult mai deschis decât cel de deasupra. Pasărea locuiește întreaga zonă forestieră a Rusiei și se așează lângă sate și sate în case de păsări, sub acoperișurile caselor sau în crăpăturile diferitelor clădiri.

Tit mare aparține ordinii passerinei și este considerat cel mai mare dintre toți șoarecii. Această pasăre cu sân galben are și dungi negre, dar aripile cu coada sunt albastre, iar spatele este verde, pe obraji și partea din spate a capului există o pată albă. Culoarea, desigur, este frumoasă și este destul de rar să o întâlnești, deoarece trăiește în cea mai mare parte a Rusiei, dar acum se așează în desișurile râurilor și construiește un cuib într-o scobitură. Ouăle ei sunt albe, cu pete maronii roșiatice. Se hrănește cu alimente și o caută în copaci și tufișuri.

Tit Grenadier este, de asemenea, numit într-un alt mod. Pasărea a primit acest nume din cauza creastei. Este alb-negru și are un capăt ascuțit. Același penaj al păsării este brun-cenușiu, dar gâtul este negru. Această pasăre trăiește în pădurile de pini iarna și caută hrană în grădinile din curtea din spate. Mănâncă păianjeni și insecte pentru hrană, preferă gărgărițele, clicurile. Cuiburile sunt făcute în scobituri cu o gaură mică și le găsesc scăzute în apropierea solului.

Familia aftelor

Care pasăre are un cioc roșuMierlă are o culoare negru strălucitor de penaj, dar ciocul și pleoapele sale sunt portocalii, în timp ce femelele au un cioc mai închis. Merla trăiește în păduri de foioase, grădini și parcuri. Cuiburi de cuiburi pe sol sau tufișuri, mai rar pe ramuri orizontale, dar în același timp este scăzut aproape deasupra solului. Merla cântă bine și în timp ce cântă, masculul poate sta nemișcat chiar în vârful copacului.

Aftă cu gât alb se deosebește de merlă prin prezența unei pete albe mari pe gușă, care seamănă cu o semilună. Culoarea este mai deschisă, masculul poate avea penajul maro-negru. Femelele tinere au aceeași culoare, dar cu aripi deschise și nu există nici o pată pe cultură. Pasărea locuiește în partea superioară a pădurii, în tufișuri. Cuibul se construiește și pe sol sau tufiș.

Gâtul albastru aparține și ordinului vrabiei. Bluethroat din familia aftelor are sânul albastru și amintește oarecum de privighetoare. Sunt mici și agili, așa că este dificil pentru o persoană să o observe. În luna aprilie, ajung în Rusia din regiuni calde și trăiesc în desișuri de salcie, arin și rogoz. Și trebuie să fie apă lângă cuibul lor. Culoarea penajului femelelor și masculilor este foarte diferită. Cel mai adesea la femelă este modest și discret, dar în timpul sezonului de împerechere la masculi, culoarea devine strălucitoare. Bluethroat cântă bine și imită cântarea altor păsări.

Familia de cintezi

Mulinetă galbenă aparține ordinii paserinelor și se distinge printr-o culoare galben strălucitor, în special la masculi. Numai pe aripi și coadă nu există culoare galbenă. Cintezele trăiesc în pădurile de conifere și pot fi găsite și în munții continentali. Cuibul este construit pe ramuri de copaci sau tufe de conifere. Se hrănește cu boabe găsite pe tufișuri, printre ierburi și copaci.

Finch are aceeași dimensiune ca o vrabie și aparține ordinii paserinelor. Această pasăre cu piept roșu are aripi negre cu dungi albe. Femela are o culoare ușor diferită. Locuiește în păduri cu peisaje diferite. Cintezele pot fi găsite atât în ​​pădurile de conifere, cât și în cele cu frunze late. Cuibul este construit pe copaci sau arbuști, iar cintezele sunt realizate din diferite materiale.

O altă pasăre cu piept roșu acesta este un cățel obișnuit. Pasărea este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai familiei cintezelor. Este o specie migratoare, cel mai adesea trăiesc în regiunile sudice. Cuiburile de cocos în păduri și parcurile orașului, în principal pe conifere și foioase.

Familia Lark

Aluncă de pădure mică aparține ordinii passerinei și se distinge prin penajul corpului maro cu pete negre, partea inferioară albă și dungi întunecate pe sân. Aceasta este o specie de pasăre migratoare. Cuiburile cresc pe versanți ierboși cu vegetație lemnoasă, margini de pădure sau plantații de măslini. Cuibul este construit pe pământ în iarbă, astfel încât să nu poată fi văzut. Alege materialul dur pentru cuib. Alunca pădurii se hrănește cu nevertebrate, ceea ce o face diferită de alte larci.

Păsări neobișnuite

Păsări cu ciocuri galbenePăsările neobișnuite includ țâțe cu piciorul albastru, care aparține familiei de sânge și este considerată o pasăre pură de mare. Locuiesc doar în mările calde din zona de coastă. Ele diferă într-o culoare neobișnuită. Penajul aripilor lor este maro, coada este neagră, gâtul este maro cu vene albe, iar pieptul este alb. Și, de asemenea, sulița are un cioc gri-albastru. Iar cea mai izbitoare caracteristică este picioarele albastre strălucitoare sau turcoaz. Păsările sunt carnivore, astfel încât dieta constă din pești pe care ei înșiși îi prind în mare.

Rezultat

Toate păsările din ordinul paserinelor au asemănări comune:

 • mărime mică;
 • habitat în păduri sau parcuri și grădini de țară;
 • preferă să construiască cuiburi jos deasupra solului sau în iarbă densă;
 • mulți indivizi preferă să locuiască în case de păsări;
 • cel mai adesea au penajul negru, maro sau gri.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Păsări cu sâni roșii și ciocuri galbene