Care este numele unei păsări cu cioc mare: descriere, stil de viață

Tucanul aparține ordinii ciocănitorilor. Chiar dacă arată la fel de flamboyant ca un papagal, ei nu au nimic în comun. Habitatul natural al acestor păsări este pădurile umede de pe două continente: America de Sud și America Centrală. Ciocul păsărilor este foarte mare în comparație cu corpul lor; este o treime sau jumătate din lungimea individului în sine. În ciuda acestor caracteristici, tucanii nu sunt prădători. Insectele pot fi în dieta lor, dar alimentele lor principale sunt vegetale.

1 Tipuri de tucani

Există mai multe soiuri de păsări cu ciocuri mari.. Tucanii diferă prin culoare și habitat:

Titlu și descriereAspect
Choco trăiește în pădurile tropicale de pe coasta Pacificului, la poalele Anzilor. Lungimea corpului păsării este de 45-50 cm, greutate - până la 500 g. Ciocul masculilor este puțin mai lung decât cel al femelelor. Sunetul păsării seamănă cu un cuvânt "choco", de aceea specia se numește așa. Păsările formează perechi monogame pe viață. Pieptul și vârful ciocului sunt galben lămâie, penajul este negru cu o nuanță albastră. Habitat: poalele Anzilor, pădurile de pe coasta Pacificului
Toko (tucan mare). Conform descrierii, este cel mai mare reprezentant. Greutatea sa ajunge la 800 g, lungimea corpului depășește 60 cm. Ciocul și zona din jurul ochilor sunt portocalii, în partea inferioară se transformă în roșu. Habitat: păduri tropicale și savane din America de Sud
Cu piept alb. Greutatea păsării este de 700 g, lungimea corpului este de până la 60 cm. La baza ciocului există o margine galben-albastru strălucitor. Sub coadă, penajul este roșu sau galben. Habitat: pădurea tropicală amazoniană
Ariel. Lungimea corpului este de până la 45 cm, iar ciocul este de aproximativ 17 cm. Specia este distribuită de la nord la sud-estul Americii Centrale
Cu piept roșu. Una dintre speciile mici de tucan, greutatea sa este de aproximativ 350 g, lungimea ciocului este de până la 10 cm. Habitat: păduri de pe coasta Atlanticului
Curcubeu. Pasărea cântărește aproximativ 400 g, lungimea corpului atinge 50 cm. Trăiește în America Latină

2 Habitat și stil de viață

Tucanii sunt exclusiv locuitori ai pădurilor, dar uneori cuibăresc în parcuri, la marginea plantațiilor și a grădinilor orașului, nu departe de locuința umană. Ei duc un stil de viață sedentar, stabilindu-se în perechi în goluri în timpul sezonului de împerechere, iar după eclozare puii formează mici turme de până la 20 de indivizi. Zboară prost, așa că nu fac niciodată migrații și foarte rar călătoresc departe prin pădure. Rareori coboară la pământ, petrec aproape tot timpul pe ramuri de copaci. Păsările sunt active numai în timpul zilei.

Decorul lor principal este un cioc imens și luminos. Pare foarte masiv în aparență, dar nu este. Prin structura sa, ciocul este gol, poros, constând dintr-un număr mare de camere umplute cu aer. Prin urmare, nu cântărește mai mult decât ciocul oricărei alte păsări. Există margini zimțate în jurul marginilor pentru a ajuta păsările să culeagă și să țină fructele de pe ramuri..

Tucanii trăiesc și eclozează puii în golurile copacilor, dar ei înșiși nu pot, ca ciocănitorii, să-și scape locuința. Ciocul lor este incapabil să facă o astfel de muncă. Prin urmare, păsările ocupă goluri goale sau alungă gazde mai mici din ele..

În timpul incubației ouălor, care sunt de obicei de la 2 la 4, masculul înlocuiește femela la cuib. După 16-18 zile, clocesc pui goi și orbi. Părinții lor îi hrănesc cu aceiași mâncare pe care o mănâncă singuri. După 2 luni, tucanii tineri zboară deja din cuib și se hrănesc singuri. Devin complet maturi în al doilea sau al treilea an de viață, în funcție de specie.

Principala dietă a tucanilor este fructele și fructele de pădure tropicale.. Au un mod special de a mânca fructe. Păsările culeg fructe din copac cu vârful ciocului, le aruncă în aer, le prind și le înghit întregi, fără a zdrobi sau scoate semințele. Dar uneori își pot diversifica meniul cu ouă și chiar pui de alte păsări, șopârle mici, păianjeni.

Atitudinea și caracterul sunt prietenoase. Păsările sunt lipsite de agresiune față de alți locuitori ai pădurii și rudele lor. Chiar și ocupând golurile altor persoane, acestea nu distrug sau rănesc proprietarii. Dacă tucanul este atacat de un prădător, toți tribii săi strigă și încearcă să ajute un prieten aflat în necaz.

3 Ținerea păsărilor în captivitate

Nu este foarte dificil să păstrezi un tucan ca animal de companie. Datorită inteligenței lor rapide și a încrederii în oameni, păsările sunt îmblânzite rapid și comunică de bunăvoie cu stăpânii lor. Se înțeleg cu vecinii cu pene fără a-i deranja..

Acestea necesită o volieră înaltă, cu ramuri groase atașate la tavan, de-a lungul căreia tucanul se poate mișca.. Se recomandă punerea apei așezate într-un vas adânc pentru băut, astfel încât pasărea să poată face baie.

Alimentele pentru hrănire sunt tăiate în bucăți. La domiciliu, dieta unui tucan poate include:

  • Fructe - prune, caise, cireșe, struguri, piersici, pere, smochine, pepeni.
  • Boabe - afine, căpșuni.
  • Pâine.
  • Morcov.
  • Porridge.
  • Cartofi fierți.
  • Alimente proteice - iaurt, proteine ​​fierte.
  • Peleți cu fier scăzut.

Alimentele dăunătoare sunt citricele, carnea și nucile.

Durata de viață a păsărilor în captivitate este de până la 50 de ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este numele unei păsări cu cioc mare: descriere, stil de viață