Culori maine coon

Merită să vezi o dată un Maine Coon pentru a înțelege că o rasă de pisici mai spectaculoasă pur și simplu nu există. Natura a creat o frumoasă pisică mare, cu o coadă uriașă magnifică și ciucuri pe urechi ca un râs. Pe lângă un aspect atât de strălucitor, au un temperament și culori minunate afectuoase pentru fiecare gust..

Dacă vizitați un spectacol de pisici sau pur și simplu căutați pe Google „Maine Coon colors”, atunci doar ochii aleargă la vederea unei astfel de varietăți. Aici aveți o pisică albă ca zăpada și un roșu aprins, și chiar negru cărbune, precum și multe alte culori de blană incredibile.

Toate culorile pisicilor Maine Coon pot fi împărțite în grupuri:

 • Simplu (solid sau solid)
 • Desenat (tabby)
 • Testoasa
 • Fumuriu
 • Culori cu alb

Culori solide (solide)

Există doar cinci astfel de culori. Acest grup include Maine Coons cu următoarele culori de culoare: negru, roșu, alb, albastru și crem. Pisicile solide trebuie să fie uniform colorate de la cap până la vârful cozii. Prezența petelor sau a semnelor de altă culoare sau nuanță este considerată o căsătorie. Standardul rasei impune ca culoarea hainei să fie profundă și bogată, fiecare păr trebuie să fie intens colorat atât la bază, cât și pe toată lungimea. Dezavantajele culorilor monocromatice sunt: ​​substratul clarificat, prezența firelor de păr de altă culoare pe corpul pisicii, model rezidual (umbră) sub formă de dungi sau pete pe corp sau pe capul animalului.

Maine coon negru

În rasa Maine Coon, culoarea neagră arată impresionant. Toată blana acestor animale devine netedă și grea, ceea ce face ca pisica să pară despărțită în mijloc. Este dificil să pregătiți Maine Coons negru pentru o expoziție - deoarece este necesar să vă asigurați că „pantalonii” și „gulerul” nu aruncă culori gri sau maro. De regulă, creșele speciale sunt angajate în reproducerea Maine Coons negru, unde selecția se face pe animalele a căror lână este cel puțin plină de fire albe, deoarece această rasă de la părinți genetic negri poate da naștere unui pisoi cu o pată albă în zona inghinală sau pe piept, motiv pentru care animalul va fi considerat bicolor.

Pregătirea unei haine negre Maine Coon pentru o expoziție nu este o sarcină ușoară. Acest lucru necesită o abordare integrată. Cel mai adesea, proprietarul unui astfel de animal se confruntă cu problema griului și a părului brun. Secretul succesului constă în alimentația bună și periajul frecvent, deoarece schimbarea nuanței hainei negre are loc în ajunul năpârlirii sau dacă animalul de companie tocmai a năpădit. Proceduri precum scăldatul și periajul doar stimulează procesul de a scăpa de lână maronie moartă și promovează creșterea lânii noi de culoare gri, care în timp va dobândi o culoare negru-cărbune..

Culoare albă Maine Coon

Este imposibil să treci pe lângă Maine Coon alb. Mai mult, întâlnirea cu o astfel de persoană este o raritate. Dar această culoare prezintă deseori riscul surdității congenitale la animale. Din acest motiv, multe organizații felinologice interzic traversarea a două animale albe între ele. Deși culoarea albă a pisoiilor Maine Coon arată foarte atractivă, nu vă grăbiți să cumpărați un astfel de copil de la un crescător necunoscut - puteți deveni victima unui crescător nerușinat care urmărește profitul în detrimentul sănătății animalelor.

Copiii White Maine Coon pot avea urme fuzzy pe fețe, care dispar odată cu înaintarea în vârstă. O haină de blană de această culoare nu necesită îngrijire specială, doar periaj regulat, precum și curățarea urechilor și a ochilor animalului de companie.

Culoare albastră Maine Coon

Culoarea albastră a pisicilor din această rasă este încă destul de rară, dar devine din ce în ce mai populară în fiecare zi. În Europa, există deja un adevărat boom pentru Maine Coons albastru. Animalele de această culoare arată foarte frumos, haina lor este cenușie, cu o nuanță de albastru. Datorită faptului că genele responsabile de prezența modelului în Maine Coons sunt foarte greu de înecat, dungile și modelele pot fi ușor vizibile pe blana acestor pisici.

Culoare roșie Maine Coon

Culoarea roșie din viața de zi cu zi are un nume mai familiar - roșu. Paltonul Maine Coon de această culoare este de o culoare roșu-portocaliu intens. Una dintre nuanțele acestei culori este dificultatea de a îndepărta modelul și de a realiza o distribuție uniformă a culorii în haina de blană a animalului. Motivul pentru aceasta este o genă puternică tabby, care este aproape imposibil de suprimat într-un Maine Coon roșu. Prin urmare, manifestarea modelului pe haina animalelor de companie roșii din această rasă este întotdeauna prezentă într-o măsură mai mare sau mai mică..

Cremă Maine Coon

Crema este un roșu luminat sau spălat care se caracterizează printr-o nuanță de ghimbir moale și caldă. De asemenea, este imposibil să se obțină suprimarea absolută a genelor responsabile de prezența unui model, ca urmare a acestui fapt, contururile încețoșate ale dungilor sau modelelor într-o cremă Maine Coon vor fi aproape întotdeauna vizibile.

Culori modelate (tabby)

O gamă atât de bogată de culori diferite Maine Coon a apărut datorită muncii uriașe pe care crescătorii și iubitorii de rase au făcut-o. Cu toate acestea, natura a premiat această rasă de pisici cu cel mai frumos model, care este numit tabby clasic și este semnul distinctiv al acestor animale..

Există doar trei variante ale culorii tabby (tabby) a pisoiilor și pisicilor adulte Maine Coon: tufiș, arlequin și patat.

Maine Coon brindle

Culoarea tigru implică prezența unor dungi verticale subțiri care nu se intersectează, coborând din spate. Fiecare dungă trebuie să fie clară și continuă. Există pete pe abdomen. Picioarele și coada sunt, de asemenea, decorate cu dungi sau inele.

Culoare marmorată Maine Coon

Modelul de marmură este caracterizat de inele sau jumătăți de inele pe fiecare parte, completate de diferite dungi curgătoare. Imaginea generală seamănă cu petele de marmură. Contururile lor trebuie să fie bine definite, în interiorul fiecărui inel există o pată întunecată. Cu cât aceste modele sunt mai distincte și mai expresive, cu atât este mai mare culoarea Maine Coon. Tabby de marmură neagră este numit și culoare „sălbatică” sau „pădure”, deoarece așa arătau pisicile aborigene, care stăteau la originea formării rasei.

O trăsătură distinctivă a culorii patate a pisicilor Maine Coon este petele mici care împodobesc întregul corp al animalului. Ele seamănă cu dungile de tigru ale acestei rase..

Animalele de oricare dintre cele trei culori tabby au trăsături comune: un semn pe frunte sub forma literei „M”, conturul oglinzii nasului și în jurul ochilor în culoarea imaginii. Există mai multe linii pe părțile laterale ale botului, dunga care se extinde de la marginea ochiului este cel mai clar vizibilă. De asemenea, pe gât și pe piept există una sau două dungi decorative sub formă de colier. Maine Coons tabby poate fi negru, albastru, roșu și crem. Pentru a determina culoarea tigrului, trebuie doar să vedeți ce culoare are desenul sau vârful cozii pisicii.

Testoasa

Pisicile Maine Coon au două tipuri de culoare tortie - fără alb și cu stropi albi.

Maine Coon broască țestoasă

Printre variantele fără alb, există culori în care negru, roșu și crem sunt combinate - aceasta este o broască țestoasă sau tortie. Aceste culori sunt amestecate uniform pe haina de blană a animalului și pot fi mai mult sau mai puțin clare.

Culoarea torbie (torbie) sugerează prezența segmentelor cu tabby roșu și negru sau maro pe un fundal general de amestecare a acestor culori. Mai mult, două pisici cu același nume de culoare pot arăta complet diferit.

Crema albastră arată ca o culoare de broască țestoasă clarificată sau diluată. Această opțiune de culoare înseamnă că petele de albastru și crem sunt amestecate pe blana pisicii..

Dacă adăugăm la culoarea anterioară prezența unui model în zone de culori albastru și crem, obținem o altă opțiune numită tortie tabby cu cremă albastră.

În plus, fiecare dintre aceste culori poate fi completată cu alb. Apoi, sintagma „cu alb” este pur și simplu adăugată la numele culorii. Petele albe pot fi localizate în locuri diferite și ocupă suprafețe mari sau mai mici. Culorile broasca țestoasă cu alb atrag întotdeauna atenția, pentru că, s-ar părea, nimic special și nu vă puteți lua ochii. Există, de asemenea, soiuri fumurii de broască țestoasă Maine Coons și argintii.

Culori fumurii și argintii

Pisică Maine Coon fumurie

Culori foarte neobișnuite se obțin atunci când haina animalului, indiferent de tonul culorii principale, este complet albă la rădăcini. Acest tip de culoare este împărțit în trei tipuri, în funcție de cantitatea de alb..

Dacă părul este colorat în culoarea principală doar la vârf, doar 1/8 din acesta are o culoare chinchilla (umbrită), 1/3 - 1/4 este umbrită și ½ este fumurie. Adesea, proprietarii de pisici monocromatice se înșeală atunci când văd un strat subțire cenușiu sau luminat la bază, presupunând că este de culoare „fum”. De fapt, animalul afumat are rădăcini de păr perfect albe. Orice culoare poate fi fumurie, dacă este o culoare solidă, atunci cuvântul „fum” este adăugat la numele culorii principale, de exemplu: fum negru sau albastru fum. Toate animalele cu un model tabby și o parte rădăcină albă a părului sunt argintii, de exemplu, tabby argintiu negru.

Pentru animalele care aparțin grupului de fum sau umbrite, roșu sau crem, este obișnuit să adăugați "cameo" la numele de culoare.

Smoky Maine Coons impresionează prin aspectul lor, când animalul se mișcă, culoarea este dezvăluită, neobișnuit de frumos strălucitoare și schimbătoare de nuanță. Este imposibil să te uiți la acești bărbați frumoși.

Culori cu marcaje albe

Pisică Maine Coon cu marcaje albe

Este dificil chiar să vă imaginați ce culoare va rezulta dacă adăugați alb la toate culorile de mai sus. În funcție de cantitatea de alb de pe haina de blană a animalului, există o diviziune:

 • medalion alb - pata alba pe piept
 • butoane albe - câteva pete mici
 • mănuși albe - șosete pe labe
 • smoking alb - papuci albi și față de cămașă
 • bicolor - cincizeci la sută alb
 • arlechin - pe corp există mai multe pete de culoare principală pe un fundal alb
 • van - culoarea principală este prezentă numai pe coadă și pe cap

Desigur, datele externe rafinate sau o culoare rară sunt departe de principalele avantaje ale Maine Coon. Ei și-au câștigat pe bună dreptate popularitatea prin caracterul lor prietenos și afectuos, nivelul ridicat de inteligență și devotamentul uimitor față de familia lor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Culori maine coon