Descrierea rasei maikun: fotografii, caracteristici ale pisicilor, preț și îngrijire

Rasa pisicilor MeikunMaine Coon este una dintre cele mai mari rase de pisici din lume. Istoria originii acestor frumuseți este învăluită în secrete și legende. Ce este o pisică Maine Coon?

Pisica Maine Coon are rădăcini în statul de nord-vest al Statelor Unite. Numele acestei stări de Maine, motiv pentru care pisicile sunt numite Maines. Numele rasei provine din patrie. Desigur, știm cu toții despre originea lor, dar este întotdeauna plăcut și interesant să înveți o legendă..

Un pic de istorie

După cum o spune o legendă, Maine Coon a apărut ca urmare a traversării pisică masculă cu raton feminin. Această teorie este ușor confirmată de apariția pisicii: coadă, culoare, urechi, ca un raton.

Potrivit unei alte legende, ca urmare a traversării unei pisici obișnuite cu un râs nord-american, au apărut pisoi Maine Coon. Această teorie este confirmată de periile de pe urechi, care au fost moștenite de la părinte..

Oamenii care studiază pisicile asigură ferm că istoria lor nu păstrează niciun secret. Rasa este cursul natural al evoluției. Pisicile au fost forțate să se adapteze condițiilor dure de iarnă, așa că au părul lung și gros și labele voluminoase, pe care le înfășoară în serile geroase de iarnă. Fotografia prezintă labele masive.

În cele mai vechi timpuri, pisicile Maine Coon au fost adevărați vânători. În acest moment, nu trebuie să-și arate abilitățile de vânătoare. Timpul și-a pus amprenta asupra caracterului lor și a unora dintre trăsăturile sale. Aceste pisici sunt acum comune în toată lumea și nu doar în America, așa cum au făcut-o înainte..

Aspectul Maine Coon

Pentru a înțelege cum arată un kun, trebuie să știți caracteristicile standard ale părților corpului său:

 1. Tipuri de pisici MeikoonCapul este alungit, spre deosebire de majoritatea celorlalte pisici. Profil curbat. Craniul este masiv. Există pomeți înalți pe față. Pe cap sunt urechi triunghiulare înalte. Vârfurile urechilor au ciucuri ca un râs. Iată cele mai importante caracteristici ale capului care susțin rasa Maine..
 2. Ochii în formă ovală sunt depărtați. Culoarea ochilor trebuie să fie în armonie cu culoarea stratului. Ochii pisicilor se deosebesc de toți ceilalți. Odată ce te uiți la această pisică, poți înțelege imediat că sunt creaturi înțelepte și mândre. Uită-te la fotografie și vei înțelege despre ce este vorba.
 3. Gâtul este de mărime medie. Masiv.
 4. Mărimea corpului poate fi mare sau foarte mare. Datorită acestui fapt, pisica Maine Coon este considerată una dintre cele mai mari din lume. Corpul este foarte lung și musculos.
 5. Labele sunt, de asemenea, foarte mari, nu proporțional cu corpul. Muscular. Există smocuri de păr între degetele de la picioare.
 6. Coada mare pufoasă seamănă cu un raton sau veveriță. Lungimea sa ajunge la umerii pisicii.
 7. Haina coon este incredibil de groasă și pufoasă. Puțin mai scurt în zona capului și gâtului. Sub gât se află o coamă ca un leu. Labe și burtă sunt acoperite cu un strat gros.
 8. Din numeroase fotografii reiese clar că culoarea hainei poate fi diferită..
 9. Unele Maine Coons cântăresc până la 15 kg. Acești uriași pot trăi 15-20 de ani..

Acum puteți recunoaște cu ușurință Maine Coon, uitându-vă o singură dată la fotografie.

Natura pisicii și unele caracteristici

Prin apariția unui coon ușor de distins de o pisică domestică obișnuită. Acesta este unul dintre argumentele fundamentale pentru a obține un pisoi din această rasă de pisici..

Așa cum am menționat mai sus, Maines are un corp muscular incredibil, care este izbitor în dimensiunea sa. Sunt foarte frumoase. Au ochi expresivi. În fotografia cu o persoană, dimensiunea lor este vizibilă mai ales. Este, de asemenea, un animal care are un caracter special. Doar proprietarii pisicilor o vor descrie mai bine. Probabil, după ce a citit recenziile, o persoană dorește imediat să aibă un astfel de animal de companie pentru el. Ce este atât de special la caracterul lor? În ce este diferită această pisică uriașă de altele??

Obiceiurile amuzante ale Maine își surprind și îi ating în același timp pe proprietari. Jocurile pe care le joacă arată amuzant pe fundalul unei greutăți mari, aceasta este o imagine rară. Pisicile se fac mereu simțite și nu sunt atenți la ceea ce fac proprietarii lor. Harul și curiozitatea lor sunt disproporționate de mărimea lor. Cei mai mulți dintre ei se tem pentru că cred că pot jigni cu ușurință, dar această opinie este greșită. Pisicile niciodată nu le va elibera ghearele inutil. Se disting prin bunăvoință, afecțiune și tandrețe. Fotografia, care arată Maine Coon, nu transmite ceea ce este de fapt în sufletul său.

Îngrijirea pisicii Maine Coon

Pisicile Maine Coon și aspectul lorPrivind fotografia și văzând un imens coon pufos, poate părea că îngrijirea lor implică acțiuni incredibile. Ne grăbim să vă asigurăm că nu este cazul. Blana groasă este foarte ușor de întreținut. Păstrarea unei astfel de pisici este plăcută și simplă. Cele mai multe pisici domestice pufoase au rogojini de-a lungul timpului. Atunci este foarte dificil să-l puneți în ordine. Aceasta este o problemă atât pentru proprietari, cât și pentru animalele de companie. Ce nu se poate spune despre Maine.

Periajul blănii lor este ușor, deoarece este mătase și practic nu se încurcă. Această afacere trebuie făcută o dată pe săptămână. Acest lucru va fi suficient. Dar nu uitați de coada șic pe care o are această rasă. Este nevoie de o atenție specială..

În fotografia de pe Internet, puteți vedea pisici Maine Coon mulțumite împreună cu proprietarii lor. Și aceasta nu este o coincidență. Iubeste-ti pisicile, ingrijeste-le. Nu uitați să vă curățați din când în când urechile și unghiile și să faceți scăldat și pieptănat în timp util. Monitorizează-ți animalul de companie așa cum ai face și tu. În acest caz, viața voastră împreună va fi lungă, plină de momente plăcute..

Culori Maine Coon

Maine Coons poate fi dintre cele mai neobișnuite culori, cu excepția violetului și ciocolatei. Acest lucru este confirmat de o fotografie, cu siguranță nu veți vedea niciodată așa ceva nicăieri. Cu excepția cazului în care, desigur, crescătorii nu încearcă să le reproducă. Cea mai populară culoare pentru această rasă este tabby. Este un model modelat. Este similar cu culoarea unui tigru, prin urmare poartă numele: tigru negru și tabby de marmură neagră. Cele două culori diferă prin forma modelelor. Tigrul Maine Coon are dungi negre și ușoare alternante. Marmura Maine Coon are pete întunecate.

Pe locul al doilea în popularitate se află rasa Maine Coon cu o culoare roșie, așa-numitul tabby roșu. Oamenii pe care îi numim pur și simplu capace de lapte de șofran.

Culorile tuturor pisicilor din această rasă se obișnuiește împărțirea în următoarele tipuri:

 1. Care este dimensiunea pisicii MeikunSolid. Întregul corp este acoperit cu păr de o culoare uniformă. Poate fi negru, roșu, alb sau nuanțele lor deschise / întunecate..
 2. Testoasa. Această culoare este o combinație de două culori primare care colorează o anumită parte a corpului: roșu și negru. Restul este acoperit cu variante deschise ale acestor culori..
 3. Fumuriu. Părul în sine este colorat inegal. Substratul este vopsit într-o nuanță deschisă, iar vârfurile sunt mai întunecate.
 4. Bicolor. Este o combinație de două culori, dintre care una este neapărat albă. Cu această culoare, burta, labele și bărbia sunt deschise, restul corpului este vopsit într-o altă culoare.

Maine Coon preturi pisica

Prețurile pentru pisici variază de la de la 600 la 2 mii de dolari. Prețul depinde de culoarea, dimensiunea și vârsta pisicii. Pisoii vor fi mai ieftini la o vârstă fragedă. Maine Coon este mai bine să cumperi de la specialiști adevărați. Pe Internet, puteți găsi resurse care vă reprezintă animalele de companie. Conform numeroaselor recenzii și fotografiilor prezentate, puteți fi sigur de prezența rasei Maine Coon. Dacă țineți un pisoi, studiați aspectul acestuia. Există posibilitatea ca în acest caz să fiți înșelați..

Pisici Maikun Ce hrănesc pisicile meikun?Păstrarea pisicilor SmeikunPui de creștere meikunPisicile Maine Coon și aspectul lorCaracterul rasei Maine CoonMeikun Cats temperamentPersonaj de pisică MeikoonPisică uriașă meikunCum mănâncă pisica MeikunCaracterul rasei Maine CoonRase de pisici - Maine Coon
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei maikun: fotografii, caracteristici ale pisicilor, preț și îngrijire