Ce sunt maine coons?

Maine CoonRasa de pisici cu păr lung Maine Coon este considerată una dintre cele mai mari, mai inteligente și mai frumoase. Acest animal uimitor este decorat cu ciucuri de tip râs pe urechi, precum și cu o coadă lungă și pufoasă..

Rasa provine din statul american Maine (cel mai nord-estic stat al Statelor Unite), unde pisicile acestei rase la mijlocul secolului al XIX-lea erau asistenții fermierilor la capturarea rozătoarelor.

Culoarea hainei unor astfel de pisici este foarte diversă: albastru, crem, broască țestoasă, roșu, alb și negru. Pisicile acestei rase cu culoare neagră au trei variante: solid (solid), marmură și fum. Să luăm în considerare fiecare tip mai detaliat.

Știați? Maine Coon a devenit prima pisică care nu a fost clonată în scopuri științifice. În 2004, un animal pe nume Little Nicky a murit la Dallas (SUA) la vârsta de 17 ani, iar proprietarul a salvat probe din țesuturile sale. Specialiști în economii genetice & Clone, Inc a transplantat ADN-ul unei pisici decedate în oul unei mame surogat care a născut o copie a Little Nicky.

Maine Coon solid negru

Baza culorii negre este crescută artificial, este dificil să se mențină o culoare atât de profundă, întrucât culoarea animalelor tinde să se potrivească, iar așa-numitul „tabby” (marmură) este de obicei principalul în formarea culorii pisicii. Animalul poate avea nuanțe de maro, marmură, dar este greu să obții o culoare solidă..

Aflați despre caracteristicile de îngrijire Pisici Maine Coon.

Pigmenții eumelanină și feomelanină sunt responsabili pentru schema de culori a animalului de companie. Prima substanță este responsabilă pentru negru, iar a doua pentru maro și roșu mai deschis. Oamenii de știință au dovedit că setul de cromozomi este asociat cu sexul pisoiului - culoarea este transmisă de la mamă la fiu.Maine Coon negru solid

Important! O pisică neagră nu va naște un pisoi de ghimbir, iar o pisică de ghimbir nu va putea naște un băiat negru.
Pentru sigiliile din rasa Maine Coon, culorile solide sunt rare. La astfel de animale, culoarea fibrelor de păr trebuie să fie aceeași de la bază până la vârf. Ochii acestor reprezentanți ai rasei sunt adesea roșii sau de culoare cupru..

Marmură neagră Maine Coon

Black Maine Coon poate să nu fie complet întunecat - parametrii rasei permit anumite pete în schema de culori a hainei pisoiului. Pe lână sunt permise diverse linii care seamănă cu nuanțele de culoare. Astfel de pisici sunt numite marmorate și au pete întunecate pronunțate în interiorul inelelor de marmură..

Verifică top 10 cei mai afectuosi, frumos, rase mari de pisici. afla, ce pisici sunt considerate centenari.

Marmură neagră Maine CoonCuloarea pisicilor poate fi complet variată - Maine Coons din marmură este plină de culori. Ele pot fi tigrate, pete, vopsite în nisip și alte tipuri de colorare..

Știați? Cea mai lungă pisică de pe planetă a fost un Maine Coon pe nume Stewie: lungimea sa era de 1 m 23 cm de la vârful nasului până la coadă. Acest fapt a fost înregistrat în 2013.

Maine Coon negru fum

Acest pisoi este colorat cu rădăcini de păr alb. Restul hainei are o singură culoare, dar fundul grămezii este alb. Haze poate fi ușoară dacă vilozitățile sunt albe până la mijloc.Maine Coon negru fumParametrul de ceață este determinat de lungimea părții albe a grămezii:

  • umbrire - Maine Coon are aproximativ o treime din părul este negru, iar restul este alb la rădăcini;
  • ceață - numărul rădăcinilor de păr alb este de 50%;
  • chinchilla - doar o mică parte a vilozităților este întunecată, iar restul este alb.
Important! La pisicile obișnuite, pisoii se nasc cu 18 degete, în timp ce în Maine Coons există 20 sau mai multe. Polidactilie - acesta este numele acestei anomalii anatomice.
Cea mai mare pisică domestică, în ciuda aspectului său destul de prădător, are un caracter foarte blând și poate deveni prieten nu numai pentru un adult, ci și pentru un copil. Reprezentanții Maine Coon cresc afecțiune de dragoste și au încredere în cei care îi tratează cu dragoste.

Video: Totul despre rasa Maine Coon

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce sunt maine coons?