Fotografie de maine coon culoare negru fum

Jocul uimitor al naturii oferă astfel de pisici un aspect luxos - fumul negru Maine Coon este întotdeauna frumos. Dar haina sa de blană pare deosebit de avantajoasă în mișcare, când toate tranzițiile și revărsările se joacă în lumină, repetând mișcările mușchilor.

Caracteristici de culoare

De fapt, culoarea fumurie este un negru ușor modificat. Lungimea principală a firelor de păr este vopsită într-o nuanță închisă și doar la capete dispare.

Din punct de vedere al geneticii feline, albul este o absență completă a culorii, prin urmare, o astfel de colorare sugerează că pigmentul nu a fost suficient pentru vopsirea completă a părului dintr-un anumit motiv. Poate fi caracteristicile genetice și specificitatea moștenită sau pur și simplu o deficiență a corpului pigmentului responsabil de culoarea neagră Maine Coon.

Există două tipuri de culoare fumurie:

  • Culoarea fumului fals se caracterizează printr-o schimbare a intensității nuanței negre mai aproape de rădăcina hainei. Adică vârfurile sunt negre, iar rădăcinile sunt destul de cenușii. În unele cazuri, pot avea o nuanță albastră. Uneori, această culoare pare foarte neagră și numai cu un studiu detaliat puteți observa o schimbare de umbră la rădăcini.
  • Fum adevărat. O pisică de fum negru trebuie să aibă părul complet alb la rădăcini. În acest caz, fumul este imediat vizibil: haina este ca și cum ar fi iluminată din interior, sclipeste, umbra sa se schimbă pe diferite părți ale corpului.

În adevăratul fum Maine Coons, rădăcina albă a părului transformă haina de blană într-una vie: orice mișcare îl face să trăiască, să se joace și să sclipească.

Smoky Maine Coon: clasificare

Partea albă a hainei poate avea diferite lungimi. Aspectul blănii depinde de aceasta: va fi doar ușor iluminată sau va străluci cu o mie de nuanțe fumurii? În funcție de ce procent din lungimea totală este ocupat de partea lipsită de pigment, ei disting:

  • Culoare umbrită. În acest caz, pigmentul de colorare este doar de lungimea totală a părului..
  • Chinchilla Maine Coon. 1/8 din păr este negru, restul lungimii nu are o culoare pronunțată.
  • Fum clasic. În acest caz, pisica are părul pe jumătate negru, pe jumătate alb..

Este ultima opțiune care este considerată tradițională: o fotografie a unui Maine Coon cu o culoare de fum negru descrie cel mai adesea toți acei bărbați clasici și frumoși cu culori mistice.

Disponibilitatea desenului

Smoky Maine Coon este o varietate de negru, care, după cum știți, este lipsit de tabby pronunțat, adică un model. Puteți afla ce purtător de tabby va fi o pisică mamă numai de descendenții ei având o culoare diferită..

În absența pigmentului la capătul părului, situația se schimbă: multe rase de fum Maine Coon au o definiție proeminentă, dar lipsită. Adesea acest tabby seamănă cu marmura, mai ales în fumul clasic cu lână pe jumătate vopsită..

Această caracteristică îi face și mai atrăgători: tabby se manifestă în moduri diferite în diferite ipostaze, atunci când se joacă sau se mișcă. În viitor, la încrucișarea și reproducerea descendenților, acest model va fi transmis mai departe micilor pisoi Maine Coon, dar dacă culoarea lor este solidă, va fi foarte clară și clar vizibilă.

Pisicile negre de fum ar putea să nu aibă imediat un tabby vizibil vizibil: va apărea în viitor când animalul de companie crește puțin.

Puteți cumpăra o pisică cu un tip de model cunoscut anterior doar în adolescență, când toate nuanțele au fost deja pe deplin formate și culoarea va fi vizibilă în toată splendoarea sa.

Ce fel de descendenți pot exista?

Moștenirea culorilor și nuanțelor, precum și modelul pe lână, este o știință complexă și subtilă, care poate fi înțeleasă numai prin combinarea teoriei cu practica. În plus, varietatea culorilor rasei Maine Coon face dificilă prezicerea culorii descendenților de mai multe ori..

Dacă vorbim despre cele mai simple și mai ușor de înțeles principii, atunci moștenirea culorii pentru un fum Maine Coon poate merge în mai multe moduri. Doi părinți fumători pot naște un pisoi fumat (mai probabil) sau complet negru, dacă cel puțin unul dintre părinți are o genă fără fum.

Tabby se va manifesta clar doar dacă pisoiul Maine Coon moștenește o culoare mai deschisă, într-un solid negru va rămâne la nivel genetic și va aștepta ocazia să se manifeste mai departe.

Nu merită să preziceți singuri culoarea descendenților, este mai bine să contactați o creșă specializată, unde puteți vedea fotografii cu diferite culori Maine Coon și puteți obține sfaturi competente și detaliate cu privire la care pisoi ar trebui să se aștepte de la animalul dvs. de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Fotografie de maine coon culoare negru fum