Caracteristicile rasei maine coon

În exterior, aceasta este o pisică puternică și grațioasă, dotată cu un caracter neobișnuit de iubitor și prietenos. Principalele caracteristici ale rasei Maine Coon includ mărimea mare, haina lungă și groasă, paleta de culori raton, urechile înalte cu ciucuri și ochii înclinați..

Originea rasei

Originea rasei este asociată cu două mituri:

 1. Conform primei versiuni, Maine Coon este rodul unui mutual dragoste care a apărut între o pisică și un raton, de aici și caracteristica unică - aspect raton, coadă uriașă și nuanțe gri de blană.
 2. Potrivit unei alte povești, s-a născut Maine Coon ca urmare a traversării pisicilor cu părul lung la curtea regală franceză, aparținând Mariei Antoinette și râsurilor nord-americane, dovadă fiind următoarea caracteristică - urechile cu ciucuri și dimensiunile impresionante ale animalului. Acest lucru s-a întâmplat într-un moment în care cortegiul regal fugea de revoluția din Statele Unite. Acum, americanii consideră că această rasă este nativă..

Potrivit cercetărilor genetice, rasa Maine Coon este rezultatul evoluției naturale a pisicilor din America. Și și-a luat numele de la numele statului Maine, de unde provine. Caracteristica lui Kuhn este asociată cu asemănarea externă cu animalul raton și cu obiceiurile sale..

Datorită dezvoltării sale istorice, caracteristicile pisicii Maine Coon sunt următoarele: sunt animale dezvoltate fizic și mari, capabile să vâneze și să supraviețuiască în condiții dure de pădure. Nu se tem de zăpadă, ploaie, vânt și îngheț, supraviețuiesc cu ușurință și se adaptează la mediu.

Descrierea rasei

Caracteristicile rasei Maine Coon distinge această pisică de toți reprezentanții familiei feline.

Standarde de rasă:

 • Corp. Diferă în dimensiuni impresionante și piept larg, această pisică aparține categoriei celei mai mari din lume. Musculatura animalului este dezvoltată, corpul este lung și masiv.
 • Extremități. Picioare: mari și puternice, cu smocuri de lână între degete.
 • Coadă. O altă caracteristică a Maine Coon este o coadă neobișnuit de lungă și pufoasă, care atinge 80% din lungimea întregului corp al animalului..
 • Cap. Un craniu masiv și pomeți largi, un cap alungit, urechi înalte cu ciucuri tipice - acestea sunt caracteristicile individuale ale unei pisici Maine Coon.
 • Ochi. Oculele acestei pisici sunt ovale și distanțate larg, culoarea ochilor se potrivește cu tonul culorii generale a animalului..
 • Urechi. Urechile mari, în formă triunghiulară, sunt înălțate, cu ciucuri „râs” marcate clar.
 • Lână. Pisica are o haină lungă, groasă și pufoasă, care necesită o îngrijire atentă și regulată. Paltonul gros este protejat de condițiile dure de iarnă și de expunerea îndelungată la exterior.
 • Culoare. Paleta de culori Maine Coon este foarte bogată - de la negru și gri la roșu și alb.
 • Greutate. În medie, un animal cântărește de la 6 la 8 kg, giganții sunt cunoscuți, ajungând de la 13 la 15 kg.
 • Vârstă. Pisicile sunt complet formate până la vârsta de cinci ani, durata de viață a unei pisici uriașe este de 12 până la 20 de ani.

Fotografie

Inteligența și caracterul rasei

Caracterul pisicii se distinge prin liniște și prietenie, reprezentanții acestei familii preferă libertatea și comunicarea. Pisoiul este curios, învață și se adaptează cu ușurință la proprietar și la familia în care se încadrează. Maine Coon nu se va plictisi niciodată, aceste animale sunt consecvente și logice în acțiunile lor, nivelul inteligenței lor este similar cu cel al unui câine.

Descrierea personajului lui Maine Coon este interesantă în raport cu descendenții săi: aceștia sunt părinți responsabili și anxioși care participă activ la formarea și educarea copiilor lor..

Maine Coons au o memorie excelentă, sunt capabili să memoreze multe cuvinte și să execute o mulțime de comenzi, în timp ce analizează perfect intonațiile vorbirii, știu să navigheze după gesturile și expresiile faciale ale proprietarului. Sunetele pe care le fac animalele în sine sunt, de asemenea, interesante, spun că ronronul lor seamănă cu folclorul american, există multe sunete și intonații interesante în el.

Recenziile și caracteristicile proprietarilor, care au păstrat pisici mari de mult timp, descriu rasa Maine Coon ca fiind animale sensibile și nobile, capabile să se înțeleagă și să coexiste nu numai cu toți cei care locuiesc în casă, ci și cu oaspeții și animalele lor de companie. Sunt ușor de antrenat și chiar de antrenat.. Dimensiunea mare a animalului necesită o activitate ridicată pentru dezvoltarea corectă și armonioasă a mușchilor lor. Jocul preferat al lui Maine Coon este o imitație de vânătoare, animalul este fericit să-și vâneze și să-și păzească prada, să atace și să distrugă activ o pradă imaginară.

Îngrijire și nutriție

Privind fotografiile reprezentanților rasei Maine Coon, puteți admira la nesfârșit haina lor magnifică, a cărei îngrijire implică spălarea regulată și pieptănarea cu un pieptene special cu dinți rotunjiți. Urechile animalului necesită curățenie, iar ghearele trebuie tăiate sistematic.

Descrierea rasei Maine Coon din partea nutrițională sugerează că sunt mari iubitori de carne, care este inerentă lor de către natura însăși. Ar trebui să li se administreze produse din carne gătite în bucăți mari. Mâncând pui, curcan, carne de vită și organe, pisica dezvoltă mușchii maxilarului. Mâncarea naturală este bună pentru tractul gastro-intestinal al acestui animal.

Puteți diversifica dieta pisicii dvs. cu pește fiert, legume și produse lactate..

Caracteristicile acelor persoane care s-au întâmplat să comunice cu reprezentanți ai rasei Maine Coon sunt marcate în ele de calități precum un sentiment de tact și recunoștință, reținere și nobilime, independență și responsabilitate. Descrierea pisicii Maine Coon este dispoziție jucăușă, dragoste pentru libertate și activitate, prin urmare, în casă, ar trebui să oferiți animalului spațiu maxim și să faceți plimbări frecvente cu el.

Prețul ridicat al unui pisoi va acoperi pe deplin toate așteptările și speranțele, nu vei primi doar un animal de companie, vei găsi un prieten loial, de încredere și afectuos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile rasei maine coon