Maine coon tip american

Una dintre cele mai vechi rase de pisici de pe continentul american, partea sa de nord, este Maine Coon. Pisica raton este o specie aborigena îmblânzită de om. Aceasta este o rasă excelentă care combină o constituție puternică, o sănătate excelentă, calități excelente de vânătoare, devotament și tandrețe față de proprietarii săi. Nu este de mirare că americanul Maine Coon este mândria locuitorilor acestei țări.

Rețineți că după mulți ani, rasa Maine Coon a rămas aceeași cu cea creată de natură.

Omul nu a încercat să repare ceva, să se îmbunătățească, pentru că nu este nevoie de acest lucru - proporționalitatea, forma și caracterul acestor pisici sunt perfecte. Pisicile americane au moștenit, de asemenea, o bună mobilitate și jucăuș de la strămoșii lor sălbatici..

Animalele de companie Maine Coon au apărut în casele coloniștilor din America de Nord la mijlocul secolului trecut. Paltonul lor destul de lung face ușor să suporte ierni dure, lână pe labe și în jos pe urechi protejează de degerături.

Vizualizări

Există două tipuri de pisici Maine Coon:

  • american
  • european.

Reprezentanții speciilor europene au un corp lung, proporțional, un bot alungit și ciucuri pe urechi, asemănătoare unui aspect de râs. Diferența dintre americanul Maine Coon și european este în forma corpului. Este mare, îndesat și cu os larg. Capul este obișnuit, nu se distinge prin nimic.

Caracter

Moni-urile americane și europene Maine, cu aspectul lor destul de mare și fizicul puternic, sunt destul de bune, incapabile să ofenseze copiii sau alte animale, dacă nimic nu le amenință sănătatea și demnitatea. Sunt ușor de antrenat, mai ales de la vârsta unui pisoi.. Având o memorie excelentă, americanii memorează rapid cuvinte, intonații și gesturi, adesea înțeleg proprietarul chiar și printr-o privire sau prin cea mai mică mișcare a mâinii..

Deși americanii Maine Coons au fost mult timp îmblânziți de oameni, în sufletele lor rămân aceleași creaturi iubitoare de libertate pe care le-a creat natura..

Acasă, trebuie să aloce un spațiu personal în care să poată fi singuri..

Un animal grațios, cu un corp puternic, un aspect prădător și o voce plăcută - aceasta este diferența dintre American Maine Coon și alte pisici domestice. Se pare că pisicile din această rasă nu comunică doar cu stăpânii lor în propria lor limbă, ci le cântă cântece, vorbind despre cum a trecut ziua sau cerând ceva gustos. Miaunatul este asemănător cu țipetele sau plictisitorul, evident, nu despre ele.

Aceste pisici mari pot găsi un limbaj comun cu fiecare membru al familiei, dar trebuie să aleagă unul ca proprietar. Nu vor jigni și nu vor face rău nimănui, dar proprietarul va asculta fără îndoială.

Maine Coons sunt întotdeauna politicoși cu străinii, nu îi vor deranja cu prezența lor, ar putea dori să se cunoască, dar nu vor tolera familiaritatea.

Pisicile americane Maine Coon sunt tovarăși excelenți ai proprietarului, îl vor urmări prin casă, fiind în apropiere în orice afacere. Amintiți-vă însă că acestui animal iubitor de libertate nu-i place să fie în brațele sale..

Caracteristici externe

Pisica American Maine Coon are o serie de caracteristici externe inerente acestei rase:

  • corp lung, mare, cu os larg,
  • capul este ușor alungit în lungime, pomeții sunt înalți, urechile sunt ridicate, mustața surprinzător de lungă a ajutat la navigarea în sălbăticie în întuneric, rămân acum,
  • haina este groasă, scurtă pe gât, se prelungește treptat și pe corp devine lungă. Proprietățile hidrofuge ajută la protejarea împotriva influențelor externe. Culoarea americanului este variată, adesea cu modele. Singurele excepții sunt liliacul, maro și culorile bogate în ciocolată, precum și culorile monocromatice foarte rare,
  • coada de lux a rămas, de asemenea, din viața sălbatică, nu numai că este frumoasă, ci și foarte practică. Multe pisici le place să se culce pentru a dormi într-o minge rece, înfășurându-și coada în jurul corpului. Coada uriașă pufoasă a Maine Coon este absolut de neînlocuit în condițiile Americii de Nord.

Dezavantaje ale rasei

Maine Coon de tip american este extrem de precaut, această trăsătură a fost păstrată și de la strămoșii sălbatici. Pe de o parte, acest lucru este bun, el nu va fi atras de fapte, dar, pe de altă parte, imaginați-vă o situație în care ușa a fost închisă tare de vânt și uriașul dvs. animal de companie ar trece repede și ar sari pe dulap cu un glonț. Pisicile din această rasă au obiceiul de a-și ascuți ghearele.. Ar trebui să achiziționați imediat un stâlp de zgâriere și să vă antrenați animalul de companie pufos, altfel nu puteți evita mobilierul și tapetul deteriorat. Deoarece este ușor de antrenat, nu va fi dificil să vă obișnuiți cu un post de zgârieturi, dar este mai bine să faceți acest lucru de la vârsta pisoiului.

Sănătate

Pisicile americane Maine Coon sunt considerate proprietarii unei sănătăți bune, a unei constituții puternice și a unei rezistențe uimitoare. Dar multe feline au slăbiciuni, iar pisicile raton nu fac excepție. Mai des au boli ale inimii, rinichilor și articulațiilor..

Prin urmare, se recomandă să efectuați periodic examinări programate cu un medic veterinar pentru a detecta problema cât mai curând posibil și a începe tratamentul în timp util..

Pentru ca un animal de companie american să trăiască nu numai mult timp, ci și sănătos, trebuie să acordați atenție valorii nutriționale și aportului de complexe de vitamine. Aceasta este o rasă destul de mare, cu un os greu puternic, prin urmare, alimentele, furajele și suplimentele cu calciu suficient ar trebui să fie prezente în dietă..

Privind fotografia pisicii americane Maine Coon, este imposibil să nu te îndrăgostești. Dacă decideți să obțineți un bărbat atât de frumos, nu veți regreta niciodată, el va deveni un prieten devotat pentru toți membrii familiei. Un bărbat frumos, energic și luxos, cu o inimă mare și iubitoare!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Maine coon tip american