Pisici maine coon

Originea Maine Coons este încă legendară. Cel mai faimos dintre ei spune că odată o pisică a unui fermier american se plimba cu un raton care trăia în apropiere și s-a născut o rasă nouă, nevăzută până acum. Culorile Maine Coon rezultate din această încrucișare erau tipice pisicilor sălbatice. S-au remarcat prin dimensiunile lor mari, obiceiurile pronunțate de vânătoare, caracterul puternic și independent..

Originea naturală a Maine Coons, apropierea lor inițială de natură și nevoia de a imita cu mediul au determinat culoarea hainei. Felinologia modernă o definește ca marmură neagră.

După ce rasa s-a răspândit în întreaga lume și creșterea sa a devenit la cerere, numărul de opțiuni de culoare a crescut semnificativ..

Dorința crescătorilor de a experimenta și utilizarea competentă a caracteristicilor genetice ale animalelor ne-au permis să creăm pisici de aproape orice culoare care îndeplinesc standardele. Astăzi, diagrama de culori Maine Coon arată foarte impresionant și, din când în când, se umple cu noi nuanțe și modele ca urmare a mutațiilor genetice și a încrucișării constante.

Clasificare: principii de bază

Tipul de culoare Maine Coon este format din trei componente:

 • culoarea hainei în sine
 • absența sau prezența unui model pe copertă
 • prezența petelor, culoarea și dimensiunea acestora.

În ceea ce privește nuanța clasică de lână, felinologia susține că pot exista doar două culori originale: negru și roșu. Red Maine Coons înseamnă pisici, care în viața de zi cu zi sunt denumite de obicei roșii. Restul variațiilor existente în nuanțe sunt rezultatul oxidării sau iluminării pigmentului sub influența factorilor externi și a caracteristicilor genetice ale unui anumit individ..

Modelul de pe blana lui Maine Coons poate fi foarte divers, cel mai adesea este o combinație de dungi de diferite grosimi și lungimi, uneori transformându-se în bucle.

Punctele pot fie să completeze modelul de linie, fie să fie o parte separată a culorii hainei. Absența liniilor cu un număr mare de pete localizate haotic este un semn al unei culori de broască țestoasă Maine Coon.

Determinarea culorii Maine Coon necesită multă experiență și modul de a distinge atât principiile comune tuturor raselor de pisici, cât și cunoașterea geneticii și caracteristicile unei anumite rase. Pentru a simplifica această sarcină, în cadrul felinologiei, a fost creat un tabel EMS, care include toate opțiunile de culoare posibile pentru pedigree Maine Coons.

Tipuri de culori și caracteristicile acestora

Pe baza a două culori de bază - roșu și negru - până acum au fost crescuți Maine Coons de diferite nuanțe. Culorile Solid Maine Coon sunt rare, de obicei au un model pronunțat sau pete de diferite forme.

Solid negru

Culoare uniformă fără modele, pete și urme de bronz. Aceasta explică și numele nuanței: Solid este tradus din engleză ca uniform, solid, solid. Este important să ne amintim că modelul de pe lână în acest caz nu este vizibil, dar acest lucru nu înseamnă că nu este. Culorile solide ale unei pisici nu exclud faptul că sunt purtătoare ale unui anumit tabby, care se va manifesta pe deplin în urmașii săi, cu condiția să aibă o culoare mai deschisă..

Roșu solid

Culoare roșie clasică fără marcaje albe și păr vopsit complet. Modelul solidelor roșii este clar vizibil, de obicei este bine urmărit datorită saturației pigmentului. Este destul de rar în forma sa pură, deoarece genotipul Maine Coon implică adesea prezența albului sau a diferitelor nuanțe de roșu.

Pisică sălbatică Maine Coon

În felinologie, este obișnuit să-l numim tabby clasic. Aceasta este principala opțiune de culoare naturală concepută pentru a proteja animalul în habitatul său natural. Modelul de pe strat poate fi sub formă de dungi (tufoase), pete sau tranziții de culoare marmură.

Solid cu alb

De îndată ce pisicile monocromatice au zone de lână lipsite de pigment, putem vorbi despre un nou tip de culoare. Petele albe pot fi găsite atât în ​​Maine Coons negru, cât și în solidele roșii, localizarea lor este nerealistă. Fotografiile culorilor Maine Coon de acest tip vă permit să vedeți că culoarea albă poate fi pe față, poate servi ca un fel de cravată sau poate imita șosete. Există într-adevăr o mulțime de variații și fiecare se distinge prin frumusețea sa..

© instagram.com/juliaolimpian

Tabby cu alb

Petele albe pot însoți și culoarea sălbatică clasică. Acest pisoi Maine Coon arată mai domestic și mai puțin dur și brutal decât tabby pur.

Culoare coajă țestoasă

Se caracterizează prin prezența unor pete de diferite forme, dimensiuni și culori pe corp. Caracteristic genetic doar pentru fete, la bărbați apare în cazuri izolate ca urmare a mutațiilor genetice grave. Petele pot fi negre, albe, roșii, ciocolată, albastre.

Mai multe fotografii aici.

Argintiu maine coon

Culoare luxoasă, misterioasă și magică, care este inerentă atât pisicilor roșii, cât și celor negre. Amestecul pigmentului principal cu argintul conferă pisicilor o grație și un farmec fără precedent. Argintul poate completa culorile solide și variantele tabby.

Culoare fumurie

Dacă partea inferioară a părului unui solid negru are culoarea albă, culoarea rezultată se numește fum. O opțiune foarte interesantă: pisicile arată intrigant și mistic, iar atunci când se mișcă, părul sclipeste după mușchi, creând o vedere vrăjitoare.

Mai multe fotografii aici.

culoare alba

Din punct de vedere al fenologiei, nu este nici măcar o culoare, ci absența ei. Nu există absolut niciun pigment în palton, dar acest lucru nu privește pisicile de atractivitate și farmec. Adesea, micii pisoi Maine Coon imediat după naștere au pe frunte mai multe pete cenușii, dar pe măsură ce animalul crește și se dezvoltă, acestea dispar complet, iar haina devine monocromă.

Acestea sunt cele mai comune soiuri, care au devenit deja familiare proprietarilor de canise și fanilor uimitoarei rase Maine Coon. În plus, există și o culoare bifată în Maine Coons: culoarea originală în care nu există desen ca atare, dar fiecare tragere este acoperită cu dungi.

Tabby: caracteristici și diferențe

Prezența unui model pe corp este tipică pentru multe rase. Dar Tabby Maine Coon îndeplinește în mod necesar una dintre următoarele cerințe:

 • liniile de pe frunte se adaugă la aparența literei „M”
 • există dungi pe obraji de o nuanță mai închisă decât culoarea principală
 • dungi limpezi în jurul ochilor și nasului
 • există mai multe dungi pe gât sub forma unui fel de colier
 • picioarele sunt împletite cu un model de dungi întunecate contrastante
 • pe abdomen un model de pete asemănătoare nasturilor.

Culoarea specifică a tigrului și specificul modelului depind de genotipul tatălui și mamei individului.

Cod de culoare

Pentru confortul crescătorilor și proprietarilor, precum și pentru puritatea și corectitudinea determinării tipului de colorare la expoziții, a fost dezvoltat un sistem special de desemnare care vă permite să determinați cu exactitate culoarea, modelul și alte caracteristici ale aspectului Maine Coon. Sistemul de coduri EMS este format din litere și cifre latine care caracterizează aspectul oricărei persoane.

Numele culorilor pisicii Maine Coon constă din următoarele litere:

 • N - înseamnă negru
 • A - albastru, rezultatul luminării N
 • D - culoare roșie
 • F - tortie, tipic doar pentru femeile Maine Coons
 • E - smântână
 • W - alb
 • G - cremă albastră, considerată de produsul de oxidare al nuanței tradiționale de țestoasă.

În plus, dacă există o nuanță argintie în culoarea blănii Maine Coon, latina S este adăugată la prima literă care indică culoarea principală.

Toate celelalte nuanțe, inclusiv ciocolata, liliacul, aurul, galbenul, sunt considerate sacrificare și nu sunt permise în Maine Coons de rasă. În acest sens, nu au desemnări în tabelul EMS..

Diagrama culorilor Maine Coon

Prezența unei nuanțe albe este determinată folosind denumiri numerice. Principiul de bază: cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare procentul de fire de păr nevopsite.

 • 01 - alb sau aproape alb. Sunt permise pete mici pe cap și umeri, precum și o coadă colorată.
 • 02 - arlechin. Se diferențiază de 01 printr-un număr ușor mai mare de pete pigmentate situate pe spate
 • 03 - culoare bicoloră, 50% din lână nu are pigment
 • 09 - o cantitate mică de păr alb, de obicei în piept sau pe picioare.
 • 21 - tipurile de tabby (modele) de pe blană au, de asemenea, anumite denumiri de litere. În acest caz, vorbim exclusiv despre pisici de rasă care îndeplinesc toate standardele rasei Maine Coon. Desenul trebuie să fie clar, uniform, în contrast cu pigmentul principal. Trebuie remarcat faptul că lungimea stratului afectează și claritatea modelului: cu cât este mai lungă, cu atât aspectul tabby este mai neclar și mai neglijent..
 • 22 - culoare marmorată. În plus față de dungi rotunde pe laturi, sunt posibile două linii care trec de-a lungul coloanei vertebrale, precum și un fel de "fluture" între omoplați.
 • 23 - brindle clasic. Dungi lungi și limpezi care înconjoară părțile laterale ale animalului, o dungă întunecată largă de-a lungul coloanei vertebrale. În unele cazuri, benzile pot fi întrerupte, acest lucru nu este considerat o respingere. Acest model este cel mai adesea numit „macrou”, deoarece are ceva în comun cu culoarea peștilor cu același nume..
 • 24 - reperat. „Buline” de înaltă calitate, adică pete clare pe întreaga zonă a blănii nu sunt tipice pentru Maine Coons. De obicei partea din spate a corpului este acoperită cu „mazăre”, culoarea din față seamănă mai mult cu „macrou”.
 • 25 - bifat. Cea mai rară, dar foarte interesantă variantă de colorare în Maine Coons, caracterizată prin absența completă a tigrului, chiar foarte estompată. Dar fiecare păr individual de pe corpul acestor pisici are mai multe dungi de culoare..

Rezumatul codificării

Cu ajutorul unui astfel de sistem de coduri și denumiri de litere, puteți descrie cu ușurință orice pisică. De exemplu, ns 25 descrie un animal cu culoarea negru și argintiu bifat.

Datorită EMS, puteți descrie rapid și cu acuratețe orice persoană, în plus, un astfel de sistem de marcare este perfect pentru completarea documentelor pentru participarea la expoziții, pașapoarte veterinare etc..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisici maine coon