Black maine coon: caracteristici ale rasei

Maine Coon: descrierea raseiMaine Coon este o rasă felină crescută în America de Nord. Într-un alt mod, este uneori numită și pisica raton Maine. Primii reprezentanți ai acestei rase au apărut presupus acum aproximativ 150 de ani..

Faptul că Maine Coon arată foarte mult ca un râs datorită renumitelor ciucuri de pe urechi și dimensiunilor mari duce adesea la o concepție greșită despre originea rasei tocmai ca urmare a încrucișării pisicilor domestice cu râsul nord-american. De fapt, nu este așa - diferențele cardinale dintre cele două specii exclud orice posibilitate de astfel de încrucișare..

De fapt, s-a dovedit că natura dură a Americii de Nord a avut un impact uriaș asupra originii naturale a Maine Coon. Forța fizică și dimensiunile mari sunt factori esențiali pentru vânarea și supraviețuirea cu succes în pădure, în special iarna..

Maine Coons s-au adaptat destul de ușor la condițiile Rusiei, deși au fost introduse pentru prima dată relativ recent - la începutul anilor 90 ai secolului XX. Particularitățile caracterului și condițiilor climatice contribuie la a-i face să se simtă ca acasă aici..

Caracter și inteligență

Maine Coons au un nivel foarte ridicat de inteligență. Ele sunt observatoare, inteligente și surprinzător de logice în acțiunile lor. Mulți oameni de știință cred că, la fel ca unele rase de câini, aceste pisici capabil să comită acțiuni deliberate.

Spre deosebire de majoritatea pisicilor, bărbații, împreună cu femelele, participă la creșterea puilor.

Maine Coons au o memorie uimitoare, ceea ce le permite să memoreze cu ușurință un număr imens de comenzi și gesturi ale proprietarului. De asemenea, sunt foarte bine versați în intonațiile umane la un nivel intuitiv..

Maine Coon: descrierea personajuluiAceastă rasă are un caracter extrem de pașnic. Trăind cu o persoană, Maine Coon încearcă în orice mod posibil să se adapteze la el. Își studiază obiceiurile, timpul și gradul de activitate și își construiește propria rutină ca urmare a informațiilor primite. Maine Coon nu poate fi niciodată enervant. Pisicile se comportă cu străini, de regulă, foarte precauți. Este nevoie de timp pentru ca Maine Coon să se obișnuiască cu o persoană. Maine Coons, de asemenea, nu tolerează foarte bine atunci când sunt ridicați..

Foarte rar intră în conflict cu alte animale de companie din casă și se înțeleg bine cu copiii. Devoțiunea lui Maine Coons este aproape ca un câine și, la fel ca câinii, sunt surprinzător de ușor de dresat. Cu toate acestea, pentru ca antrenamentul să poată aduce roade, este necesar un contact permanent cu proprietarul..

Maine Coon este o rasă destul de activă, iar activitatea fizică este un aspect foarte important pentru dezvoltarea lor armonioasă. Lor trebuie să te miști mult, și, prin urmare, este mai bine să vă asigurați din timp că au spațiul pentru aceasta.

La fel ca la o pisică domestică normală, jocul ca la vânătoare este foarte important pentru Maine Coon. Nu este mai puțin important pentru el, desigur, să fie pe stradă. Ar trebui să vă plimbați animalul de companie de mai multe ori pe săptămână..

Îngrijire

Maine Coons au un strat foarte gros și frumos, care necesită o îngrijire constantă. Pisicile au nevoie pieptene o dată pe săptămână. Este de dorit să se utilizeze periuta de par cu dinti rotunjiti, pentru a nu răni accidental animalul. Părul corpului se poate rostogoli adesea în încurcături, care trebuie, de asemenea, să fie dezlipite periodic sau tăiate..

Maine Coons sunteți calmi în privința apei, prin urmare, este destul de ușor să le spălați regulat. Acordați o atenție deosebită păstrării urechilor pisicilor curate. Trebuie să ștergeți auriculele cu o cârpă moale uscată, suprafața lor interioară ar trebui să fie roz.

În ciuda dimensiunilor lor, Maine Coons sunt capabili să se adapteze cu succes la viața din aproape orice zonă. Nu aleargă și nici nu sar în colțurile apartamentului, ci preferă ca teritoriul lor personal să se afle pe un deal mic.

Îngrijirea părului Maine CoonCei care locuiesc la etajele superioare ar trebui să fie foarte atenți la ferestrele deschise din casă. Dimensiunile lui Maine Coon pur și simplu nu îi permit să se grupeze rapid atunci când cade de la o înălțime mare, prin urmare, din păcate, accidentele duc adesea la moarte pentru animal..

Baza dietei unei pisici ar trebui să fie carnea. Puiul, vițelul, carnea de vită, curcanul funcționează bine. Nu este nevoie să tăiați mâncarea în bucăți mici - mestecarea bucăților mari contribuie la dezvoltarea maxilarelor animalului. Pentru o schimbare a dietei, puteți adăuga pește fiert, creveți, brânză de vaci. În niciun caz nu trebuie să hrănești carne de porc Maine Coon, miel, lapte integral, precum și pește crud..

Culori Maine Coon

Dacă animalul are dungi, atunci această culoare se numește tabby (tabby). Se caracterizează prin linii subțiri pe față, care înconjoară ochii și formează un model sub forma unei litere "M" pe frunte. Mai mult, fiecare păr este colorat cu dungi întunecate și deschise (agouti). Există trei tipuri principale de modele: dungi, marmură și pete:

 • tabby de marmură (tabby clasic) - diferă în dungi spiralate pe laterale (de exemplu, marmură neagră Maine Coon);
 • tigrat tigrat (tigrat macrou) - desen sub formă de dungi verticale de-a lungul corpului;
 • tabby pătat - cu această culoare, dungile de pe tot corpul sunt întrerupte sub formă de pete.

Dacă o culoare predomină în culoare și nu există o literă caracteristică "M" pe frunte, atunci această culoare se numește solidă:

 • Culori Maine Coonmainon coon alb solid (solid alb) - nu apare foarte des, se obține ca urmare a influenței genelor care suprimă culoarea;
 • negru solid Maine Coon (negru solid) - reprezentanții săi nu sunt rare, dar este imposibil să găsești doi indivizi identici, saturația în umbra hainei este întotdeauna diferită;
 • maine coon roșu solid (roșu solid) - este, de asemenea, destul de frecvent, cu toate acestea, este foarte dificil să găsești o pisică complet monocromatică - gena tabby se va face simțită.
 • cremă solidă Maine Coon (cremă solidă) - ca roșu, aproape niciodată nu apare fără tabby;
 • albastru solid Maine Coon (albastru solid) - albastrul este una dintre cele mai comune culori în Europa în acest moment.

În cazul în care un Maine Coon negru sau albastru are rădăcini albe de păr, culoarea se numește fum. Printre culorile fumurii se numără fum negru, fum albastru, chinchilla. Acestea sunt clasificate în funcție de lungimea părului colorat:

 • chinchilla - dacă o optime dintr-un păr este colorată;
 • umbrită - dacă un sfert din păr este colorat;
 • fumuriu - dacă jumătate din păr este colorat.

Dacă există culori albe clare în culoare, atunci adăugați la descrierea culorii principale "cu alb" (si alb):

Numele culorii este determinat de dimensiunea și locația semnelor:

 • medalion alb (medalion) - o pată pe piept;
 • mănuși albe (amestecate) - pete albe pe labe;
 • bicolor (bicolor) - jumătate din culoare este albă;
 • arlequin - alb de bază cu mai multe pete colorate.

Culorile țestoasei se caracterizează printr-o combinație de culori aleatorii:

 • broască țestoasă (broască țestoasă, tortie) - o dispersie de pete roșii, negre și crem pe tot corpul;
 • albastru-crem - pete de culori pastelate, numite uneori broască țestoasă diluată;
 • tabby patched brown - petice de tabby roșu, uneori numit și torbie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Black maine coon: caracteristici ale rasei