Ce sunt vaccinate maine coons?

Maine Coon este o rasă de pisici domestice, care se distinge prin dimensiunea mare, rezistența, mobilitatea. Animalele au o dispoziție afectuoasă, haina pufoasă și coadă de raton. Pentru ca pisica să continue să-l încânte pe proprietar cu frumusețe, trebuie să ai grijă de sănătatea ei. Pentru a face acest lucru, trebuie să aflați de ce vaccinări au nevoie Maine Coons..

Experții spun asta prietenul cu mustață are nevoie de vaccinare. Pentru a proteja animalul de companie de boli, proprietarul trebuie să respecte recomandările medicilor. Dacă o persoană are încă întrebări, poate solicita sfatul unei clinici veterinare.

Gama de vaccinuri care trebuie livrate unei pisici depinde de mai multe motive:

 • condițiile în care a fost păstrat pisoiul cumpărat;
 • a fost un animal de companie al cumpărării unui transcendent;
 • conditii de sanatate.

Mai bine să-ți iei un pisoi în caine. Va fi vaccinat și sănătos. Un program de vaccinare individual pentru pisicile Maine Coon trebuie întocmit de un medic veterinar.

Condițiile de vaccinare

Prima dată când vaccinarea cu Maine Coon trebuie efectuată la 2 luni. Acesta este un vaccin cuprinzător împotriva:

 • traheita;
 • infectie virala;
 • chlamydia;
 • pilenkopenia.

Nu trebuie să supraîncărcați corpul pisoiului vaccinând imediat împotriva tuturor bolilor. Acest lucru poate compromite imunitatea. Vaccinarea pentru pisica Maine Coon este programată într-un program specific.

Primele vaccinări se efectuează pentru Maine Coons până la un an. Acțiunea trebuie efectuată înainte de 3 luni sau după 8.

Regula trebuie respectată deoarece în perioada de schimbare a dinților, care va avea loc de la 4 la 7-8 luni, imunitatea reprezentantului rasei este slăbită.

Este necesar să vaccinați un animal de companie dacă este complet sănătos. Înainte de administrarea viitoare a vaccinului, animalelor li se administrează în prealabil un medicament antihelmintic. Este necesar să tratați animalul de companie împotriva puricilor și căpușelor cu 7-10 zile înainte de procedură. A doua vaccinare se administrează la 3 luni împreună cu introducerea vaccinului antirabic.

Veterinarul examinează și măsoară temperatura animalului de companie înainte de vaccinarea Maine Coons. În caz de patologie sau prezența bolilor, manipularea este transferată. În clinică puteți primi un memento despre programul aproximativ de vaccinare.

Nu este de dorit să administrați medicamentul acasă. Depozitarea necorespunzătoare a vaccinului sau a ambalajului poate schimba medicamentul și poate dăuna rasei. Pentru administrarea vaccinului, trebuie să contactați un specialist la clinica veterinară.

Următoarea vaccinare

Când prima parte a programului este finalizată, reprotejarea rasei reprezentative împotriva bolilor se efectuează la vârsta de 1 an. Apoi manipularea trebuie repetată anual. Vaccinările regulate la Maine Coon sunt esențiale pentru a menține sănătatea și apărarea organismului. Proprietarul, care a refuzat să urmeze recomandările medicilor, nu oferă animalului de companie îngrijirea adecvată.

Vaccinările împotriva Maine Coon sunt obligatorii în cazul:

 • proprietarul intenționează să trimită pisica la expoziție;
 • excursii în natură;
 • tricotare.

Mutarea în străinătate îl obligă pe proprietar să ia pașaportul animalului cu el, indicând toate vaccinările livrate. În caz contrar, plecarea va fi imposibilă.

Vaccinarea: protecție împotriva bolilor

De ce vaccinări au nevoie Maine Coons? Este imperativ să obțineți vaccinul antirabic. Contactul cu strada și alte animale nu afectează necesitatea acesteia. Boala este mortală atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietarii săi. prin urmare vaccinarea antirabică este obligatorie.

Vaccinarea se efectuează nu mai devreme decât animalul de companie ajunge la vârsta de 3 luni. Maine Coons sunt vaccinați în fiecare an.

Există și alte vaccinări care trebuie administrate pisicii fără greș. Animalul de companie trebuie vaccinat împotriva:

 • Ciumă, infecție. Se ține după ce pisicuța încetează să se hrănească cu laptele matern.
 • Boli virale. Medicamentul se administrează animalului anual.
 • Leucemii. Protecția împotriva bolilor trebuie exercitată atunci când Maine Coon are 1 an. Introducerea vaccinului nu garantează 100% protecție. Prin urmare, este necesar să se efectueze manipularea atunci când proprietarul este încrezător că pisica nu va tolera.

Când vă vaccinați, trebuie să respectați cu strictețe programul..

Vaccinarea: a se efectua sau nu?

În prezent, există o atitudine diferită față de vaccinări. Proprietarii se întreabă: merită să vaccinezi o pisică Maine Coon? O serie de experți consideră că introducerea unui vaccin inhibă dezvoltarea imunității. Se crede că vaccinările vor fi benefice numai în primele luni de viață ale unui animal..

Opinia medicilor veterinari este bine cunoscută. Este imperativ să vaccinați pisicile. Dacă nu se administrează vaccinarea, intrarea în multe locuri va fi închisă animalelor. O rasă nevaccinată se poate îmbolnăvi cu ușurință..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce sunt vaccinate maine coons?