Maine coon pisici mari

Primul lucru care vă atrage atenția când vedeți o pisică Maine Coon este dimensiunea sa impresionantă, haina luxoasă și aspectul maiestuos. Dintre toate soiurile cunoscute de pisici domestice, cea mai mare este Maine Coon. Lungimea corpului unei pisici adulte, de regulă, depășește 1 metru, iar înălțimea sa este de 30 cm și mai mult. Greutatea corporală a masculului ajunge la 7-10 kg, greutatea femelelor este de 4-6 kg. Durata de viață a acestor giganți pufoși este de 15 până la 20 de ani..

Originea rasei

Patria acestei rase grațioase este statul american Maine, situat în nordul țării, într-o zonă climatică rece, care are multe în comun cu Siberia Rusă. Există multe legende despre originea acestei specii uimitoare, dintre care majoritatea par destul de plauzibile. Iată câteva dintre ele:

  • Maine Coon este rezultatul traversării unui râs și a unei pisici comune. Realismul acestei versiuni este confirmat de dimensiunea impresionantă a individului și ciucurile caracteristice de pe urechi..
  • O a doua legendă indică faptul că această specie provine din fuziunea unui raton și a unei pisici. Culoarea ratonului și coada voluminoasă și pufoasă vorbesc elocvent în favoarea acestei versiuni. Cu toate acestea, din punctul de vedere al dezvoltării fiziologice, această opțiune nu este posibilă..
  • Cea mai veridică dintre versiuni este că nimeni nu a crescut în mod intenționat această rasă și nu a traversat pisici de diferite rase. Această gigantică specie felină s-a format complet independent, sub influența mediului..

În condiții de temperaturi scăzute și ierni cu zăpadă, numai acele pisici care au blană lungă și caldă, precum și membre largi și puternice, ar putea supraviețui. Iar fermierii, din timpuri imemoriale, păstrau în posesia lor indivizi extrem de inteligenți, care puteau găsi cu ușurință hrană pentru ei înșiși.

Fermierii americani de la mijlocul secolului al XIX-lea preferau indivizii mari care să facă față rozătoarelor, erau vânători excelenți și nu difereau prin delicatețe..

Caracter și trăsături

În ciuda aspectului său destul de grav, această pisică mare Maine Coon are o dispoziție prietenoasă, combinată cu încredere și stimă de sine. Caracteristicile principale ale acestor uriași drăguți sunt:

  • Prietenia este cea mai importantă caracteristică a acestor pisici mari. Sunt foarte afectuoși în manifestările lor, mai ales în raport cu proprietarii și copiii. Cea mai mare pisică domestică din lume este foarte activă, curajoasă și jucăușă.
  • Încrederea în sine și independența. Aceste trăsături sunt inerente animalelor de companie cu patru picioare prin natura lor, datorită cărora nu reacționează prea mult la stimulii externi, sunt foarte reținute și se simt pe picior de egalitate cu oamenii.
  • Echilibru.

Temperamentul calm și uniform al acestei specii este considerat un caracter felin perfect echilibrat. Aceste trăsături sunt cele care îl ajută pe Maine Coon să se înțeleagă bine atât cu oamenii, cât și cu alte animale de companie. Calmul și măreția rasei pot fi văzute cu ochiul liber, merită să vă uitați la fotografia marilor pisici Maine Coon.

Nu este delicat. Această rasă minunată nu are deloc sentiment de gelozie și resentimente..

Nu sunt absolut răzbunători și nu enervanți, așa cum se întâmplă adesea în cazul persoanelor melancolice. Prin temperament, aceste Gullivers, în cea mai mare parte, sunt sanguine..

Alimente

Hrana pentru o pisică atât de mare și puternică trebuie să fie echilibrată cu atenție. Cea mai importantă regulă a nutriției animalelor este să nu se amestece tipurile de furaje. Există doar 2 abordări pentru rezolvarea acestei probleme: hrănirea cu furaje și alimente naturale.

Este foarte convenabil să hrăniți Maine Coon cu alimente gata preparate, deoarece nu este nevoie să pregătiți mâncare pentru pisici, ceea ce va economisi mult timp. În plus, toți nutrienții și oligoelementele sunt furnizate și echilibrate în hrana gata preparată.

Nutriția bazată pe alimente gata consumate selectate corect este adaptată exact nevoilor fiziologice ale acestor mari prădători carnivori.

Pentru adepții hrănirii naturale a animalelor de companie cu blană, este important să ne amintim că un imens Maine Coon ar trebui să mănânce alimente cât mai aproape de hrana naturală pentru pisici. Când alegeți carne pentru acest pisoi puternic, trebuie să vă ghidați după regula: carne de pasăre și iepure mai întâi și carne de vită în sfârșit. Acest lucru se explică prin faptul că vânătoarea de păsări și iepuri este un proces natural mai natural decât vânătoarea unei pisici pentru o vacă. Peștele nu prea gras, crud sau fiert, este perfect pentru hrănire. De asemenea, acești uriași pufoși sunt nebuni după calmar în absolut orice formă.

Important de reținut!

Indiferent de tipul de hrănire, animalul ar trebui să aibă întotdeauna acces gratuit la apă curată.

Îngrijire și

Pisicile mari din rasa Maine Coon sunt destul de nepretențioase în îngrijire, în ciuda dimensiunilor impresionante.

Îngrijirea părului

Pentru a asigura îngrijirea adecvată a unei pisici raton, este important să pieptănăm în mod regulat haina bogată. Pentru procedură, este suficient să aveți 2 tipuri de piepteni: cu dinți rari și frecvenți. Mai bine optați pentru o perie naturală de păr. Trebuie să pieptăniți animalul de mai multe ori pe săptămână., în direcția creșterii lânii.

De asemenea, îngrijirea luxoasei coame Maine Coon implică proceduri de apă. Scăldatul este recomandabil să se efectueze o dată la 2-3 luni. Când mergeți să faceți baie unui animal, asigurați-vă că pisica nu este bolnavă și că este de bună dispoziție. În caz contrar, este mai bine să amânați procedura..

Notă: Cel mai mare Maine Coon din lume, numit Rupert, a depășit marca de 9 kg la vârsta de trei ani. Greutatea estimată a pisicii în viitor va fi de 16-18 kg.

Cel mai adesea, proprietarii acestor pisici grațioase nu au dificultăți la scăldat animalul, deoarece majoritatea Maine Coon adoră apa și se bucură de scăldat..

Ingrijirea unghiilor

Tunderea ghearelor unui animal de companie pufos este o procedură necesară. Încearcă să-ți obișnuiești pisoiul cu acest proces important încă din copilărie.. Cel mai bine este să tăiați ghearele unui pisoi în timp ce jucați., luând copilul de labe și, eliberând cu grijă ghearele, le tăie.

Îngrijirea urechilor, ochilor și a dinților

Cea mai mare pisică Maine Coon are nevoie de îngrijire standard a urechii, care ar trebui curățată la o frecvență de invidiat. După această procedură, se recomandă utilizarea pulberii antiseptice ca pulbere.

Colțurile ochilor animalului trebuie șterse cu infuzie de mușețel sau produse speciale vândute în farmacie pentru animale. Această procedură este necesară pentru a scăpa de mucus și secreții..

Curățarea dinților este o procedură obișnuită pentru pisicile de toate rasele, iar animalul trebuie învățat de la o vârstă fragedă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Maine coon pisici mari