Maine coon: giant din maine

Populară în întreaga lume, rasa Maine Coon captivează prin dispoziția sa independentă și dragostea mândră pentru om. Respectul, conștientizarea propriei lor splendoare trăiesc în ei și nu există nici un strop de închinare servilă. Sunt frumoși în mod regal și au o forță interioară care se reflectă în aspectul lor. Pisici partenere cu un caracter puternic pentru oameni înțelegători, cu tact.

Referință istorică

Multe legende frumoase acoperă istoria celei mai mari pisici domestice. Există povești despre dragostea ratonilor pentru crimele de stradă și povești despre favoarea râsului canadian pentru frumusețile cu mustață și povestea unui căpitan pe nume Raccoon, care a ținut zeci de captori de șobolani cu părul lung pe nava sa. Cineva crede chiar că rasa a apărut datorită Mariei Antoinette și celor șase animale de companie ale ei. Cu toate acestea, în realitate, Maine Coons sunt o rasă aborigenă a Statelor Unite, descendenții pisicilor care lucrează care au ajuns în America împreună cu primii coloniști..
Multă vreme, atitudinea față de pisicile mari de lână a fost calmă, fără entuziasm, ca orice rasă aborigenă. Odată cu începutul dezvoltării felinologiei, crescătorii au atras atenția asupra „pisicilor raton”: rasa a fost prezentată pentru prima dată la expoziția din Boston în 1878. A urmat o serie de urcușuri și coborâșuri, fascinația crescătorilor americani cu alte rase și uitare aproape completă pentru Coons. În anii 1950, rasa a fost declarată pierdută. Lucrările active au început să refacă animalele. În 1976, Maine Coons a primit statutul de campion în țara lor natală, iar apoi au fost recunoscuți de toate organizațiile felinologice ale lumii.

Aspect

O pisică adultă este un animal puternic, musculos, care face o impresie de neșters. Armonia, naturalețea naturală de proporții ideale și puterea de nezdruncinat care inspiră respect se simt în întreaga aparență. Când este privit din lateral și din față, conturul seamănă cu un dreptunghi. Capul și botul sunt aproape pătrate, ochii sunt ovali, așezați ușor oblic. Urechile sunt lungi, așezate de la mediu la înalt, largi la bază, cu ciucuri frumoase „de râs” pe vârfurile netede rotunjite.
Datorită liniilor „pătrate”, corpului lung și hainei de blană chic, pisicile par pur și simplu uriașe. De fapt, cea mai mare pisică ajunge la 10-12 kg până la vârsta de trei ani, ceea ce este destul de mult pentru o pisică domestică, dar nu corespunde celor 25 kg atribuite coonilor de zvonuri. Greutatea bună a spectacolului reprezentativ pentru rasă este de aproximativ 9 kg.
Paltonul lui Maine Coon este lucios, neted la atingere, nu subțire. Pe gât formează o coamă groasă de „leu”, pe picioarele din spate sunt pene șic. Coada este foarte pufoasă, pe burtă există o „fustă” groasă. Palton puțin mai scurt pe umeri și cap. Substratul este în mod normal dezvoltat, dar nu trebuie „vatuit”. Pisica poate fi dungată sau pătată, marmorată sau cu țestoasă, solidă sau bicoloră. Coons fumurii sunt superbi - modelul este format din vârfurile firelor de păr, a căror bază este lipsită de pigment. Toate culorile și combinațiile lor sunt acceptate, cu excepția scorțișoarei, „siamezului” și ciocolatei.

Caracter

„Pisicile raton” puternice, dominatoare și încrezătoare sunt potrivite numai pentru persoanele care sunt gata să petreacă timp crescând un animal de companie. Coon-urile nu trebuie să crească „acolo pe o pernă”. Au nevoie de atenție, de contact strâns cu o persoană și de socializare în familie..
Adorabilii pisoi pufoși captivează inimile iubitorilor de rasă cu sociabilitate și energie inepuizabilă. Este foarte interesant să petreci timpul cu un mic coon - chiar și pisoii de trei luni se disting prin inteligență ridicată, abilitatea de a învăța diverse trucuri și o pasiune autentică pentru aventură. În această perioadă a vieții, este important să nu ratați momentul în care coon-ul este cel mai dispus pentru o persoană, să-l învățați să-și curățe urechile, să-și tăie unghiile și alte proceduri importante..
Pisicile sunt adesea comercializate ca fiind cele mai bune animale de companie pentru viața de familie cu copii mici. Cu toate acestea, acest lucru este valabil numai pentru animalele născute de părinți cu un sistem nervos puternic și crescute de crescători competenți. Kuhn nu este un agresor, este calm și, în general, pașnic, nu va fi primul care va ataca. Dar acestea nu sunt genul de pisici despre care puteți spune: „nu își va elibera niciodată ghearele”.

Întreținere și îngrijire

O pisică adultă este prea activă, dar nu o poți numi leneșă. Aceasta este media aurie, ușor deplasată spre calm. Se vor juca fericit cu proprietarul, animalul de companie sau prada improvizată, dar își petrec cea mai mare parte a timpului patrulând granițele și respectând ordinea pe teritoriul lor. Din acest motiv, păstrarea coonilor nu necesită condiții speciale. Există o singură avertizare: este recomandabil să așezați paturile unei pisici îmbrăcate bogat departe de aparatele de încălzit, deoarece Maine Coons apreciază răceala.
Frumusețe maiestuoase și cochete, pisicile mari au nevoie de îngrijire regulată. Cel puțin o dată pe săptămână, trebuie să piepteneți haina de blană, îndepărtând substratul care cade. În perioada de vărsare, haina trebuie să fie pieptănată zilnic, acordând o atenție specială fustei și axilelor. Dar aceste pisici sunt rareori scăldate, deoarece părul coon are un efect de "auto-curățare".

Sănătate

Un animal de companie sănătos genetic rămâne activ mulți ani, are un sistem imunitar puternic și rareori se îmbolnăvește. Cu toate acestea, unele linii Coon poartă gene responsabile de următoarele patologii: displazie de șold, atrofie musculară, hipertrofică cardiomiopatie. Din acest motiv, este recomandabil să alegeți un pisoi dintr-o așternut născut într-o crescătorie profesională de la părinți de încredere..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Maine coon: giant din maine