Opriți cistita: cum să dați unui câine

„Opriți cistita”Boli ale sistemului genito-urinar

la câini necesita medicamente prescrise de medicii veterinari individual pentru fiecare animal de companie. Adesea, pentru tratamentul bolilor tractului urinar, se prescriu câini Opriți cistita. Acest medicament sa dovedit deja bine - atât în ​​rândul medicilor veterinari, cât și în rândul proprietarilor de animale de companie. Să-l cunoaștem mai bine.

Descriere, compoziție și formă de eliberare

Opriți cistita - un medicament combinat utilizat în practica veterinară pentru prevenirea și tratamentul bolilor tractului urinar, provocate de procese inflamatorii și infecțioase.

Știați? Până la începutul secolului al XX-lea, medicii veterinari erau deseori numiți „konovali”, datorită faptului că tratamentul era cerut în principal de animale (caii). Este curios că în Grecia antică numele acestei meserii suna ca „hipiatru”, din „hipopotami” - cal și „iatro” - doctor.

Structura medicamentului constă din activi (activi) și excipienți.„Opriți cistita”Ingrediente active:

 • nitroxolina (1,25%) este un agent antimicrobian cu efect asupra microorganismelor: stafilococi (Staphylococcus spp.), streptococi (Streptococcus spp.), E. coli (Escherichia coli), Salmonella (Salmonella spp.), Enterobacteriaceae (Enterobacter spp). alții;
 • clorhidrat de drotaverină (1,5%) - un agent antispastic cu efect hipotensiv și vasodilatator, ameliorând tonusul muscular al organelor interne;
 • extract de plante adonis sau plante Adonis (0,5%) - un agent diuretic natural (diuretic) pentru a elimina fluidele din corp;
 • extract de frunze de urzică (0,5%) - aparține și diureticelor naturale;
 • Extract de fruct de ienupăr (0,5%) - un antiinflamator natural, bactericid și diuretic cu un nivel ridicat de fitoncide (substanțe antimicrobiene secretate de plantă);
 • extract de frunze de afine (0,5%) - un antiseptic natural cu o proprietate antiinflamatoare pronunțată, are proprietăți tonice active pentru sistemul excretor;
 • extract din rădăcină de lemn dulce (0,5%) - antiinflamator și diuretic natural.
„Opriți cistita”

Important! Datorită componentei sale naturale, medicamentul promovează mișcarea și îndepărtarea pietrelor formate de sistemul urinar.

Excipienți:

 • carboximetil celuloza - un lichid incolor pe baza de celuloza;
 • glicerol (glicerină) - grăsime neutră;
 • polisorbat-80 (twin-80) - emulgator pentru crearea de emulsii stabile.
Tratamentul câinilor

Înainte de a începe utilizarea, din motive de prudență, trebuie să citiți instrucțiunile de utilizare a Stop-cistitei pentru câini și să decideți în prealabil asupra modului de administrare - comprimate sau suspensie. Pachetul „Stop-cistita” poate conține o sticlă de plastic cu suspensie, volum 30/50/100/150 ml sau tablete, 15-20 bucăți în blistere. Include împreună cu sticla un dozator de seringă.

Următoarele medicamente pot fi utilizate și pentru tratarea câinilor: „Imaverol”, „Artroglican”, „Fungin”, „Kaniquantel”, „Ligfall”, „Vakderm”, „Emicidin”, „Vitam”, „Kaniquantel”, „Tilosină”, „Ivermek”, „Catosal”, „Tsiprovet”, „Ivermectină”, „Roncoleukin”, „Surolan”, „Cyperil” și „Amit”.

Proprietăți farmacologice

Substanțele active ale Stop Cystitis au un efect antiseptic și diuretic, ameliorează inflamația, spasmele musculare ale organelor interne și au un efect analgezic.Tratamentul câinilor

În plus, ierburile medicinale conținute au un efect tonic și tonic asupra tractului urinar. Ca antiseptic natural, un amestec de ierburi reduce inflamația și restabilește funcționarea sistemului excretor.

Indicații de utilizare

Aceștia pot prescrie utilizarea pentru tratamentul unor astfel de boli acute și cronice ale sistemului genito-urinar:

 • cistita;
 • uretrita;
 • pielonefrita.
De asemenea, medicamentul este indicat pentru diagnostic „boala urolitiazei”.Tratamentul câinilor

În scop preventiv, „Stop-cistita” este prescrisă pentru:

 • efectuarea de proceduri de diagnosticare a tractului urinar;
 • recuperare în perioada postoperatorie pentru prevenirea infecțiilor.
Stop-cistita poate fi utilizată nu numai în combinație cu administrarea de medicamente cu ingrediente medicinale și pe bază de plante, ci și ca supliment vitaminic la dieta animalului.

Mod de administrare și dozare

Medicamentul este luat de două ori pe zi - ca tratament și o dată pe zi - ca măsură preventivă, în diferite opțiuni de dozare și forme de utilizare. Durata cursului depinde de forma bolii și de starea generală a animalului de companie.„Opriți cistita”

Formular de eliberare „Stop-cistita” - comprimate și suspensii pentru administrare orală.

Metoda de aplicare confortabilă este aleasă de proprietarul animalului de companie.

Pastile

O doză unică de Stop-cistită pentru câinii din pastile calculat pe greutatea câinelui și are următoarele valori:

 • până la 10 kg - 1 masă;
 • de la 10 kg la 20 kg - 1-1,5 filă .;
 • de la 20 kg la 30 kg - 1,5-2 filă .;
 • de la 30 kg la 40 kg - 2-3 comprimate;
 • mai mult de 40 kg - 3-4 comprimate.
Comprimatele sunt adăugate în hrana animalului de companie. Este mai sigur pentru „șmecherii” să pună pastile direct pe limbă, adânc în gură.Comprimatele „Opriți cistita”

Suspensie

O doză unică de Stop-cistită pentru câinii din formular de suspendare calculat și din greutatea animalului de companie folosind următoarele valori:

 • până la 10 kg - 2 ml;
 • de la 10 kg la 20 kg - 2-3 ml;
 • de la 20 kg la 30 kg - 3-4 ml;
 • de la 30 kg la 40 kg - 4-6 ml;
 • mai mult de 40 kg - 6-8 ml.
Doza de aplicare se măsoară și se extrage folosind o seringă sau un dozator special furnizat. Suspensia se administrează la limba câinelui.„Opriți cistita” în suspensie

Știați? Prima mențiune a tratamentului animalelor datează din Egiptul Antic. În timpul săpăturilor, au fost găsite papirusuri vechi ale unei „clinici” veterinare numite „Casa Vieții”, care conținea rețete pentru fabricarea medicamentelor pentru tratamentul taurilor, oilor, caprelor, porcilor, gâștelor.

Containerul cu suspensie trebuie să fie agită bine.

Precauții și instrucțiuni speciale

Nu sunt indicate măsuri speciale în instrucțiunile de utilizare..

Trebuie acordată o atenție deosebită atunci când luați câini însărcinați și care alăptează. Numirea și utilizarea în astfel de cazuri de către un medic veterinar sunt selectate individual și necesită o monitorizare atentă..Câine care alăptează

Contraindicații și efecte secundare

Ca medicament, Stop Cystitis are unele contraindicații și efecte secundare și oarecum limitat în utilizare.

Citiți cum să tratați boli la câini cum ar fi piroplasmoza, bursita cotului, dirofilarioza, enterită, aspergiloză a căilor respiratorii superioare și demodicoză.
Recepția este contraindicată în prezența bolilor ficatului și ale sistemului cardiovascular.

Medicamentul este bine tolerat de animale și reacțiile nedorite nu au fost identificate la administrarea. În cazuri rare, pot fi observate reacții de intoleranță individuală la componentele medicamentului și alergii (dovadă fiind simptome precum vărsături sau diaree).Cistita la un câine

În cazul manifestărilor acute ale efectelor secundare, medicamentul trebuie întrerupt cu administrarea simultană a medicamentelor care elimină efectul manifestărilor alergice (antihistaminice).

Important! Numirea medicamentului ar trebui să fie însoțită de o examinare a animalului de companie de către un medic veterinar, ceea ce va reduce probabilitatea de consecințe nedorite și efecte secundare..

Termenul și condițiile de depozitare

Data de expirare este indicată pe ambalaj fără greș și este 2 ani.

Este necesar să păstrați Stop-cistita la o temperatură de 0-25 ° С într-un loc întunecat și uscat, departe de hrana umană sau rautacios animal.

Având grijă de animalele de companie, fiecare proprietar alege cele mai sigure și mai economisitoare medicamente pentru animale. Ne-am asigurat că unul dintre aceste medicamente este Stop Cystitis. Utilizarea acestuia este puțin periculoasă pentru animale de companie. și poate fi produs nu numai pentru tratamentul bolilor, ci și ca prevenire sau supliment la dieta principală. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că opinia unui medic cu experiență rămâne decisivă în astfel de chestiuni..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Opriți cistita: cum să dați unui câine