Biseptol pentru pisici: numire, aplicare, dozare

Este imposibil să ne imaginăm un singur medic sau medic veterinar fără medicamente antibacteriene. Multe boli infecțioase sunt cauzate tocmai de bacterii și, prin urmare, viața și sănătatea animalelor depind de calitatea medicamentelor. Bine dovedit și ieftin este medicamentul cunoscut de mult timp Biseptol. Este utilizat atât în ​​medicina veterinară, cât și în medicina „umană” și, prin urmare, puteți găsi un medicament în orice farmacie unde este eliberat fără prescripție medicală..

Informatii generale

Acesta este numele compusului antibacterian sulfanilamidic de tip combinat. Compoziția include două ingrediente active simultan - trimetoprim și sulfametoxazol. Această formulare a fost concepută pentru a fi la fel de eficientă atât împotriva bacteriilor gram-pozitive, cât și a bacteriilor gram-negative. În practică, s-a dovedit în repetate rânduri că distruge în mod eficient streptococii, enterococii, funcționează bine chiar și în cazurile de antrax.

Utilizat eficient împotriva „bolii frigiderului”, adică cu listerioză, medicamentul distruge toate tulpinile patogene de E. coli și, de asemenea, vă permite să vindecați chiar și cazuri severe în cel mai scurt timp posibil salmoneloză.

În ce forme este produs? Puteți găsi tablete la vânzare. Sunt albe, se permite o ușoară nuanță galbenă. Fiecare tabletă este teșită în două jumătăți uniforme. Această formă de dozare este ambalată în blistere din plastic alimentar și folie alimentară, ambalate în cutii de carton.

Suspensia este mai convenabilă pentru utilizare. Se utilizează pentru administrare orală. Arată ca o soluție groasă de culoare albă sau ușor cremoasă. Dacă cumpărați suspensia la cea mai apropiată farmacie, veți găsi mirosul său pronunțat de căpșuni. După cum arată practica, această aromă a pisicilor nu este prea jenantă, ei beau medicamentul fără prea multă rezistență. Există, de asemenea, un concentrat la vânzare. Este un lichid limpede în sticle de sticlă cu un miros distinct de alcool etilic. Medicamentul este destinat preparării soluțiilor administrate intravenos. În practica veterinară de zi cu zi, concentratul este utilizat mult mai rar decât suspensiile și comprimatele..

Când și pentru ce boli să folosiți?

Medicamentul demonstrează o eficiență ridicată în tratamentul tuturor bolilor pisicilor, ale căror vinovați sunt protozorii patogeni (plasmodia, toxoplasma). Ce este caracteristic, biseptolul pentru animale ajută și la unele infecții fungice, ceea ce este foarte rar pentru medicamentele din această clasă. Deci, este eficient în coccidioidoză, histoplasmoză, precum și în tratamentul pneumoniei de etiologie fungică. Datorită unei combinații bine alese de doi agenți activi principali, rezistența la acest medicament, spre deosebire de antibiotice, se dezvoltă foarte lent în agenții patogeni.

În plus, poate fi utilizat în următoarele cazuri: multe boli ale tractului urinar (precum și cistita), boală renală inflamatorie. Un medicament bun pentru tratamentul bolilor respiratorii, inclusiv a tipurilor cronice și acute de bronșită, pleurezie, precum și toate tipurile de patologii infecțioase ale tractului gastro-intestinal. Medicamentul este util chiar și pentru bolile de etiologie virală, deoarece previne dezvoltarea bolilor bacteriene secundare. Chiar mai valoros, atunci când se utilizează Biseptol, riscul de a dezvolta efecte secundare periculoase este semnificativ mai mic (decât în ​​comparație cu antibioticele).

Dozare și precauții

Care este doza de Biseptol pentru pisici folosită? În principiu, este dificil să se dea recomandări precise în acest caz, deoarece totul depinde de starea fiziologică a animalului și de neglijarea bolii în sine. Dar, de regulă, se administrează 40 mg pe kilogram de greutate vie.

Vă rugăm să rețineți că cel mai bine este să folosiți o suspensie! În primul rând, comprimatele sunt foarte greu de dozat. În plus, sunt foarte amari, iar administrarea de Biseptol unei pisici în această formă este nerealistă..

Tine minte.Este foarte descurajat să utilizați medicamentul pentru a trata animalele cu cel puțin unele probleme hepatice. Este posibilă dezvoltarea insuficienței hepatice. Este strict interzisă administrarea medicamentului la pisicile însărcinate și care alăptează..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Biseptol pentru pisici: numire, aplicare, dozare