Cum să dai novocaine unei pisici?

Pisicile, ca și oamenii, sunt susceptibile la multe boli. Iar speranța lor de viață și calitatea acesteia depind de tratamentul corect și în timp util. Novocaina pentru pisici este un medicament utilizat în mod obișnuit în practica veterinară.

  • tensiune arteriala,
  • boli pulmonare,
  • meningita,
  • boală de rinichi,
  • boli intestinale, în special atonia intestinală și obstrucția acesteia și multe altele, datorită faptului că există o schimbare a inervației autonome.

Medicii veterinari prescriu adesea Novocaine pentru pisici împreună cu antibiotice, cum ar fi penicilina sau Ceftriaxonă.

În tratamentul bolilor oftalmice, este utilizat pentru a trata cheratita și conjunctivita la pisici. Este adesea utilizat în chirurgie, în tratamentul diferitelor tipuri de răni și fistule, miozită. După cum puteți vedea, spectrul de acțiune al acestui medicament este destul de larg. Este inacceptabil să utilizați medicamentul pe cont propriu, trebuie să consultați un specialist.

Ce doză să utilizați

Doza de Novocaine pentru pisici trebuie respectată cu strictețe, altfel puteți avea o nouă problemă în loc de tratament. Medicamentul este disponibil ca soluție injectabilă. 100 ml soluție conține apă și doar 0,5 g clorhidrat de procaină ingredient activ. Doza de utilizare trebuie prescrisă de un medic veterinar și poate varia de la 30 la 300 ml, în funcție de boală și de gravitatea bolii, precum și de câte kg cântărește pisica.

Ieșirea soluției este de obicei standardă de la 20 la 100 ml. Păstrați medicamentul într-o cameră uscată și închisă. Perioada de valabilitate este de 3 ani, după sfârșitul datei, utilizarea medicamentului este interzisă, trebuie eliminată. Puteți înlocui Novocaine cu Ledocaine, acesta va avea, de asemenea, un efect analgezic, poate fi numit analgezic local.

Utilizarea veterinară a ceftriaxonei

Ceftriaxona este un antibiotic cunoscut de mulți, cu un spectru de acțiune destul de larg. Este adesea folosit în practica lor de către medicii veterinari pentru tratamentul otitei medii la pisici, diferite boli ale tractului gastro-intestinal, ale sistemului genito-urinar, de obicei dacă evoluția bolii este complicată de o infecție.

Medicamentul este produs sub formă de pulbere de culoare deschisă în flacoane. Doza de eliberare este diferită de la 0,5 la 1 g. Din această substanță uscată, soluția trebuie condamnată pentru injecțiile ulterioare. Pentru a pregăti soluția, Novocaine este cel mai des utilizat. Pentru a face acest lucru, diluați conținutul flaconului cu Ceftriaxonă cu soluție de Novocaine. După aceea, flaconul cu substanță uscată se agită bine și soluția este gata de utilizare. Este necesar să amestecați Ceftriaxona cu Novocaine direct în sticlă, cu respectarea sterilității. Soluția preparată trebuie injectată în pisică sub formă de injecții, de obicei în laba din spate a pisicii.

Cursul tratamentului este de 7 până la 10 zile. Este important să respectați doza, deoarece un supradozaj este periculos cu apariția aritmiilor. Doza pentru pisică este calculată de medicul veterinar.

Este destul de simplu, deși mulți proprietari de pisici se întreabă adesea cum să reproducă Ceftriaxona cu Novocaine pentru pisici. În general, putem spune că, în toate cazurile îndoielnice, trebuie să urmați sfaturile instrucțiunilor, totul este întotdeauna detaliat acolo despre medicament, dozaje și modul de utilizare a medicamentului, inclusiv.

Acțiunea medicamentului acționează datorită faptului că membrana celulară a bacteriei este distrusă. Acțiunea medicamentului este bactericidă, poate fi numită un antibiotic destul de puternic din a treia generație.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai novocaine unei pisici?