Rase de bovine de lapte și de vită - descriere detaliată și fotografii

Multe rase de vite sunt crescute în Rusia. În ceea ce privește productivitatea, acestea sunt împărțite în 3 grupe. Cel mai frecvent grup pe teritoriul Rusiei este laptele; carnea și rasele de bovine mixte (combinate) sunt mai puțin populare.

Vaci de lapte

Industria laptelui este bine dezvoltată în țara noastră. Laptele integral este obișnuit pe rafturile magazinelor; produsele lactate fermentate sunt fabricate din acesta, procesate în diverse produse alimentare, de exemplu, brânză și unt. Vacile de lapte sunt capabile de un randament foarte mare de lapte.

Negru și pătat și roșu și pătat

Poate cea mai populară rasă de vaci. Cine nu a văzut turmele colorate păscând în pajiști? Greutatea medie a unei vaci adulte este de 550 kg, iar greutatea unui taur este de până la o tonă. Popularitatea acestei rase se datorează productivității sale excelente. Randamentul laptelui este de 4800-5500. Conținut scăzut de grăsimi din lapte - 3,5-3,7%.

o turmă de vaci colorate

Holstein

Patria acestei rase este Olanda. Greutatea vacilor mature este de 750 kg, ceea ce reprezintă un record în rândul raselor de lapte. Înălțimea la greabăn este de 135-145 cm. Astăzi, recordul mondial pentru producția de lapte este de 30805 kilograme de lapte. A fost livrat în 2004 de vaca Holstein Juliana în Statele Unite ale Americii.

Vaca Holstein

Kholmogorskaya

Una dintre cele mai bune rase de selecție internă. Crescută în hambarele din districtele Primorsky și Kholmogorsky din regiunea Arhanghelsk. Vacile adulte sunt destul de mari, cu o greutate medie de până la 600 kg. Randamentul în lapte comparativ cu alte rase nu este foarte remarcabil, până la 5 mii kg, conținut mediu de grăsime - 3,7-3,8%.

Rasa de bovine Kholmogory

Stepă roșie

Una dintre cele mai comune vaci din Rusia. Greutatea vie a unei vaci este de 450-500 kg, un producător de tauri - 800-900 kg. Productivitatea laptelui este bună, producția medie anuală de lapte ajunge la 3500 kg. Conținutul de grăsime din lapte este scăzut, doar 3,7%.

vacă de rasă de stepă roșie

Jersey

Rasa a fost crescută în 1866 în Anglia. Aproape niciodată nu a fost găsit pe teritoriul Federației Ruse. Doar câteva ferme din regiunile Voronej și Moscova sunt angajate în reproducerea acesteia. Vacile sunt de dimensiuni medii, înălțimea la greabăn este de numai 130 cm, iar greutatea este de 400 kg. Randamentul mediu anual de lapte este de 5.300 kilograme, dar conținutul de grăsime poate ajunge la 7-8%.

jersey vacă

Ayshirskaya

Rusia ocupă a doua poziție în ceea ce privește populația de rase Ayrshire. În primul rând este patria acestei rase - Finlanda. Vaci cu aripioare roșii, mari, de până la 700 kg. Valoarea principală a acestor vaci este consistența, acestea produc un randament stabil de lapte, indiferent de factorii externi. Randament mediu de lapte în țară - 7000-7500 kg de lapte cu un conținut de grăsime de 3,7-4,0%.

Vacile Ayshir pășunează

Vitele de carne

Vitele de carne sunt caracterizate de o greutate ridicată și o rată ridicată de creștere în greutate. Carnea și organele de cea mai bună calitate sunt obținute de la tauri de un an și jumătate. Carnea de vită este la mare căutare, deoarece este hrănitoare la un preț rezonabil.

turmă de tauri de vită

Hereford

Cea mai veche rasă de vite engleză. Crescut la mijlocul secolului al XVIII-lea. Taurii se aclimatizează rapid în noua zonă. Animalele sunt rezistente, sunt ținute în principal la pășunat, tolerează bine transporturile. Taurii se îngrașă bine, vițelul dă 800-1500 de grame de creștere în greutate pe zi. Greutatea taurului adult până la 1500 kg.

Hereford tânăr

Aberdeen Angus

Rasa scoțiană de vită. Vițeii se nasc fără coarne, adică fără coarne, care este o componentă economică importantă. Animalele au o sănătate excelentă. Creșterea medie zilnică în greutate a vițeilor este de 700-800 de grame. Taurii adulți cântăresc 1000-1100 kg. Carnea acestei rase este foarte apreciată la gătit..

Tauri Aberdeen Angus

Astrakhan (Kalmyk)

Rasa domestică, comună în regiunile Astrahan și Rostov. Se diferențiază prin adaptarea excelentă la verile calde și uscate și înghețurile severe în timpul iernii. Greutatea vie a taurilor de până la 900 kg, randamentul la sacrificare până la 60%.

Rasa de bovine Kalmyk

Kazahă

Aceste animale au fost obținute prin încrucișarea bovinelor Kalmyk cu Hereford. De la prima rasă a obținut o adaptabilitate excelentă la condițiile meteorologice severe. De la Hereford - rata de creștere și masa mare. Animalele adulte cântăresc până la 1.000 kg, în timp ce producția de carne este de până la 67% din greutatea vie.

taur de rasă kazahă

Albastru belgian

Culturisti din lumea vacilor. Aspectul lor uimitor se datorează blocării parțiale a proteinei miostatină, care este responsabilă pentru controlul excesului de creștere musculară. Greutatea unui taur adult ajunge la 1500 kg, iar carnea poate fi obținută până la 69% din greutatea vie.

taur albastru belgian

Charolais

Patria acestor animale uriașe este Franța. Culoarea este foarte frumoasă, alb crem, părul creț. Principalele avantaje ale rasei sunt creșterea rapidă. Vițeii câștigă 1,7-2,0 kg pe zi. Animalele adulte cântăresc 1000-1100 kg.

taur charolais

Rase combinate (tip carne și lapte)

Cele mai versatile animale. Cu o îngrijire bună și o hrănire adecvată, aceste vaci se îngrașă bine și produc un randament bun al laptelui. Datorită tipului mixt de productivitate, astfel de animale sunt prioritare pentru păstrarea în sat..

Simmental

Rasă puternică și construită armonios, recunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi rase din lume. Strămoșii Simmentalilor moderni au apărut în Elveția. Culoarea vacilor este variată: roșu cu cap alb, roșu, roșu-pestriț și altele. Vițeii acestei rase se îngrașă bine, iar vacile dau până la 3500 kg de lapte pe an..

Vaca Simmental

Shvitskaya

O rasă foarte frumoasă. Culoarea hainei este roșu deschis sau roșu. Locul de naștere al rasei este Elveția. Vacile dau 4 mii kg de lapte pe an, conținutul mediu de grăsimi este de 3,7%. Taurii sunt mari, cresc până la o tonă.

Vite de rasă elvețiană

Kostroma

Această rasă a fost crescută în regiunea Kostroma prin încrucișarea vitelor locale cu rasa elvețiană și Algauz. Descendenții au luat cele mai bune calități de la părinți. Randamentul anual al laptelui atinge 5 mii kg cu un conținut de grăsimi de 3,9%. Greutatea taurilor este de 800-900 kg. Vacile sunt perfect adaptate climatului rusesc.

Rasa de bovine Kostroma

Bestuzhevskaya

Vaca din rasa Bestuzhev are o culoare strălucitoare și frumoasă. Culoarea este roșu închis, uneori cu o nuanță maro sau cireș. Există urme albe pe bot, pe uger și pe perie. Vacile au un conținut excelent de grăsime din lapte - 4%, dar producția de lapte este de 3000–3500 kg / an. Greutatea taurilor de până la 800 kg, producția de carne - 60%.

Bestuzhev rasă de vite

Red Tambovskaya

Rasa a fost crescută în regiunea Tambov. Vacile au o imunitate bună împotriva bolilor infecțioase. Înălțimea este mică - 120-135 cm la greabăn. Fizic puternic. Randamentul laptelui este mic, până la 3 mii kg pe an. Conținutul de grăsimi din lapte - 3,8%. Animalele se maturizează devreme și cresc rapid. Greutatea unui taur adult poate fi de peste o tonă, până la 1100 kg.

vacă de rasă roșie Tambov

O rasă selectată corect este o garanție că, cu condiții bune de hrănire și păstrare, vaca și taurul vor fi cu siguranță mulțumiți de proprietar și vor îndeplini așteptările proprietarului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de bovine de lapte și de vită - descriere detaliată și fotografii