Se poate administra pisicilor lapte?

Pisică și pahar de lapte

În acest articol voi vorbi dacă pisicile pot muls. Voi lua în considerare beneficiile și daunele produsului pentru corpul animalului de companie. Vă voi spune despre compatibilitatea cu alimentele uscate. Voi enumera produsele care îl pot înlocui.

Proprietarii de pisici își pun adesea întrebarea: este bine să le hrănești cu lapte? Unii cred că da, alții, dimpotrivă. Care are dreptate? Este util?

Pot pisicile să mănânce lapte

Până la trei luni, pisoii se hrănesc cu lapte matern. În corpul lor, în tractul gastro-intestinal, în această perioadă, funcționează enzimele care descompun produsul. Pe măsură ce animalul de companie crește, enzimele devin mai puține și, ca urmare, dispar complet. Prin urmare, o pisică adultă, atunci când bea lapte, nu este digerată și acră chiar în stomacul animalului, ceea ce provoacă diaree și disbioză.

Pisică lapte lapte de la o farfurie
Puteți da lapte pisicilor dacă ea îl tolerează bine.

Dar unele pisici îl pot bea fără disconfort. Depinde de cantitatea de enzime care descompun produsul. În acest caz, totul este individual, ca o alergie: cineva are, cineva nu.

Nu este recomandat pisicilor adulte!

Beneficii și daune pentru pisici și pisici

De ce este contraindicat laptele la pisici? Pentru o pisică adultă, aceasta nu are proprietăți benefice în dietă. Mai mult, dacă înlocuiți magazinul pasteurizat cu vacă, atunci acesta este un pas direct spre obezitatea animalului de companie. Conține mult mai multe calorii, cazeină și lactoză, aceste substanțe pe care organismul nu le poate digera, ceea ce provoacă diverse boli: tulburări și tulburări ale scaunului, disbioză.

Pisicuțe care scot lapte dintr-o găleată
Laptele de vacă este foarte bogat în calorii și gras, prin urmare este contraindicat pisicilor și pisicilor
Înlocuirea laptelui cu una dintre hrăniri sau cu apă poate duce la deshidratare.

Laptele unei pisici mamă este util pentru pisici. Încă de la naștere, corpurile lor au format enzime pentru ao digera. Dar, în niciun caz nu ar trebui să-i oferi bebelușului tău un produs întreg! Dacă este nevoie să hrănești singur pisoiul, atunci este cel mai potrivit un înlocuitor de pisică.

Compatibilitate cu alimente uscate

Hrana uscată selectată corect pentru animale de companie conține toate substanțele și componentele necesare, fiind o opțiune de dietă echilibrată. Prin urmare, este imposibil să dai un produs lactat simultan cu furajele! Acest lucru poate afecta grav sănătatea pisicii. Urolitiaza și bolile hepatice sunt deosebit de frecvente..

Ce poate fi înlocuit

Laptele acru nu reprezintă un pericol pentru o pisică, ci dimpotrivă are proprietăți utile. Desigur, acestea trebuie administrate în cantități mici..

Pisica mănâncă brânză de vaci
Produsele lactate fermentate trebuie introduse în dieta pisicii și, în primul rând, sunt brânză de vaci și kefir, nu lapte

Ce poti:

  • brânza de vaci trebuie dată chiar și pisoilor, este o sursă de calciu;
  • iaurtul, laptele la cuptor fermentat, chefirul pot fi incluse în dietă, dar au proprietăți laxative, astfel încât nutriția trebuie ajustată pentru a nu provoca disconfort animalului de companie;
  • Brânza Adyghe și brânza feta conțin calciu și proteine, aceste produse sunt permise, dar în cantități mici și control, astfel încât brânza să nu fie prea sărată.

Nu puteți hrăni pisica cu brânză dulce, mase de caș, deoarece corpul lor nu digeră dulciurile. Consumul acestor alimente are un efect dăunător asupra funcției hepatice.

Înainte de a include produse lactate fermentate în dieta animalului de companie, faceți testul pentru toleranța la lactoză. Dacă o pisică o posedă, atunci aceste produse îi sunt strict interzise.!

Stereotipul că o pisică are nevoie de lapte este greșit. Monitorizați cu atenție dieta animalului, sănătatea acestuia depinde de aceasta.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Se poate administra pisicilor lapte?