Acvariu melc ampullia - descrierea moluștei

Aquarelle melc AmpulariaMelcii de acvariu sunt originari din America de Sud, dar au câștigat o mare popularitate și răspândit în toată lumea

. În sălbăticie, ele există în apele zonei tropicale. Acestea sunt iazuri calde, mlaștini și râuri mici. Aceste moluște sunt indiferente la calitatea mediului. În sălbăticie, există ampularia cu dimensiuni mai mari de unsprezece centimetri, aparțin subclasei ampulliei uriașe.

Descrierea ampuliei melcului

În exterior, ampula este foarte asemănătoare melcilor de iaz. O cochilie curbată similară într-o nuanță de cafea gălbuie, cu dungi întunecate. În același timp, culoarea ampulariei poate varia de la foarte deschis la foarte închis. Melcul are un capac excitat pe coajă, care ajută ampularul să se închidă de pericol sau de vreme rea. Uneori ampularia se târăște pe uscat, în același loc în care depun ouăle, astfel încât să nu sufere de prădători acvatici.

Pe lângă culoarea galbenă, ampularia are și alte nuanțe. Există moluște albe, maronii și negre. Recent, există și ampule albastre, care au câștigat popularitate printre crescătorii de moluște de acvariu..

Ampularia crește mult mai mult, decât alte moluște similare. Se vând încă mici, cu diametrul de până la 2,5 centimetri, iar mai târziu cresc până la 8-10 centimetri. Există indivizi chiar mai mari care pot concura deja în mărime cu alți uriași printre moluște - marise. Diametrul cojii poate fi de până la 7 centimetri, iar piciorul are până la 9 în lungime și 4 în lățime. În zona capului, ampula are ochi galbeni și patru tentacule..

Ampularia are un aparat de respirație complex, care îi permite să fie confortabil atât în ​​apă, cât și pe uscat. Pentru a absorbi oxigenul, cavitatea cohleară este împărțită în două părți printr-o partiție:

  1. Prima parte este un sistem care are o structură similară cu branhiile peștilor, cu ajutorul acestuia ampula absoarbe oxigenul sub apă.
  2. A doua parte este aparatul pulmonar, care vă permite să absorbiți oxigenul din atmosferă..

Când ampularul este pe uscat, folosește un tub sifon. Acest aparat arată ca o mantie lungă. Când ampullia este sigură că nu există prădători în jur, scoate telefonul, înghițindu-și aerul.

Ampularia are un simț al mirosului foarte sensibil, datorită căruia găsesc cu ușurință mâncarea după miros.

Cum se hrănește ampularia

Melcul AmpulariaMultor oameni le place să reproducă melci într-un acvariu, dat fiind faptul că păstrarea lor nu este aproape nicio problemă. Aceste creaturi sunt omnivore, deși în condiții naturale se hrănesc mai ales cu vegetație. Pentru a le oferi condiții confortabile, merită să hrăniți melcii cu alimente vii. Mâncarea vie va aduce multă bucurie atât lor, cât și peștilor de acvariu.

Ampularia nu poate înota și colectează hrana de pe fundul acvariului, deci trebuie monitorizată suplimentar și hrănită sub supraveghere. Dacă, pe lângă ampullarium, pești destul de agili trăiesc în acvariu, atunci melcul nu va fi hrănit. Și fiind în permanență flămândă, ea va începe să se hrănească cu plante din acvariu, care pot fi valoroase pentru proprietar. Nu ar trebui să păstrați moluște într-un acvariu cu specii de plante prea valoroase.

Melcii sunt în general considerați o amenințare pentru plantele din acvariu:

  1. Deoarece plantele sunt alimentele cele mai confortabile pentru aceste moluște, ele mănâncă instantaneu toate lăstarii..
  2. Melcii au o greutate mare și pot sparge plantele cu propria lor greutate.
  3. Dacă ampula este flămândă, va începe să dezgroape solul în căutarea a ceva cu care să se hrănească și să deterioreze rădăcinile plantelor.

Având în vedere cele de mai sus, cel mai bine este să păstrați ampularul într-un acvariu separat, destul de spațios, unde există plante cu frunze mari. Și, dacă totuși doriți să faceți un rezervor, unde peștii vor fi prezenți, atunci melcii vor avea nevoie hrăniți regulat, care pești nu se vor hrăni.

Aici se potrivesc:

  1. Morcov.
  2. Salată.
  3. Varză.
  4. Castraveți.
  5. Cantități mici de pâine albă.

Datorită unei astfel de hrăniri, moluștele vor fi pline, iar plantele vor fi în siguranță..

Caracteristicile conținutului din acvariu

Ampularia acuarela de melcDIN ampularia de reproducere de obicei nu apar probleme. Principala problemă este identificarea sexului melcului. Dacă doriți să obțineți descendenți, atunci singura soluție este să țineți cinci sau șase persoane într-un acvariu. Această sumă va crea una sau două perechi care se vor reproduce. Păstrarea unui număr mai mare de melci într-un acvariu este deja problematică, precum și curățarea pentru un număr atât de mare de persoane.

Ampularia este complet nepretențioasă față de apa dintr-un acvariu. Nu trebuie să vă deranjați pentru a determina duritatea apei și compoziția acesteia. Dar merită luat în considerare faptul că canelurile apar pe coaja melcilor în apă excesiv de moale. Ceea ce, însă, nu afectează nici comportamentul, nici reproducerea moluștelor. Temperatura în acvariu cel mai bine este să mențineți aproximativ 20 de grade, dar moluștele supraviețuiesc calm schimbărilor de temperatură, inclusiv creșterea sa până la 33 de grade.

Dacă este prevăzută cu condiții confortabile și hrănită în mod normal, ampularia poate trăi timp de doi sau trei ani. Speranța de viață depinde și de temperatura apei. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât procesele metabolice mai rapide apar în corpul melcului, ceea ce afectează scurtarea vieții sale. Dacă apa este rece, ampulele devin lente și se opresc din multiplicare..

Apropierea de peștii de acvariu nu cauzează inconveniente sau disconfort melcilor. Se înțeleg fără probleme cu orice specie de pești de dimensiuni medii. Singurul lucru care ar putea să nu-i placă melcului este dacă peștii își atacă antenele. Apoi începe să-i ascundă mai aproape de corp și să-i apese pe sine pentru orice amenințare. Este mai bine să nu așezați pești mari de acvariu împreună cu moluște, deoarece ar putea să-i folosească ca hrană. Reproducerea melcilor trebuie efectuată într-un alt acvariu - moluștele tinere sunt hrană pentru toate tipurile de pești..

Reproducerea ampulliei într-un acvariu

Ampularia este una dintre cele mai mari specii de melci de acvariuAmpularia melci heterosexuali, dar practic nu există diferențe între femele și bărbați. Cel puțin ochiul uman nu le poate distinge. Prin urmare, pentru a fi siguri că melcii de ambele sexe vor fi prezenți în acvariu, este mai bine să aveți cel puțin patru melci. Dacă este posibil să observați care melc depune ouă, merită marcat și reținut, deoarece este cu siguranță o femelă. Există crescători de melci care sunt capabili să facă distincția între sex uitându-se sub capacul unei moluste, dar această metodă nu este dovedită 100%..

În mod ciudat, melcii depun ouă la suprafață. Femela, gata să depună ouă, se târăște la suprafața apei și inspectează locurile de ouat. În aceste momente, acvariul trebuie acoperit cu sticlă, astfel încât melcul să nu scape. Moluștele ridică fără probleme ochelarii ușori, deci merită să puneți greutate suplimentară pe capac.

Cel mai adesea femele depune ouă seara. Prin urmare, pentru ca nimeni să nu se piardă, trebuie să fii cu ochii pe acvariu seara. Femela va alege singură locul de așezare. Nu trebuie să îi atingi caviarul. Singurul moment, dacă caviarul este așezat lângă corpurile de iluminat, acesta trebuie ridicat cu atenție pe un cip și pus pe suprafața apei, altfel caviarul poate muri de la o temperatură prea ridicată.

Ouăle de moluște sunt mari - fiecare dintre ele are aproximativ doi milimetri în diametru. Procesul este după cum urmează: caviarul trece de-a lungul pliului genital al piciorului, după care începe să se întărească. Acest proces poate dura aproximativ o zi. După întărire, caviarul devine roz și seamănă cu o grămadă de struguri. Apoi începe să-și schimbe culoarea. Cu cât ouăle devin mai întunecate, cu atât aspectul melcilor tineri este mai aproape. Întregul proces durează aproximativ trei săptămâni. Trebuie amintit că, dacă ambreiajul se află într-un acvariu comun, atunci nu toate moluștele vor putea supraviețui.

Prin urmare, dacă doriți să păstrați toate ambreiajul, este mai bine, așa cum sa recomandat anterior, să transferați indivizii de reproducere într-un rezervor separat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acvariu melc ampullia - descrierea moluștei