Barbus schubert: habitat, descriere și stil de viață al peștilor de acvariu

Barbus Schubert: habitat, descriere și stil de viață al peștilor de acvariuFrumos pește de aur Schubert barb

și-a primit numele datorită speciei căreia îi aparține (barbus verde) și omului de știință care a compilat pentru prima dată caracteristicile sale, Tom Schubert. Acvaristii moderni adoră acești hustlers strălucitori datorită colorării lor colorate și a pretențiilor în viața de zi cu zi. Într-adevăr, este destul de ușor să păstrezi barbele lui Schubert dacă te familiarizezi mai întâi cu preferințele lor, despre care vom vorbi mai detaliat mai târziu..

Habitat

Barbusul verde, pe baza căruia crescătorii au crescut pești aurii, poate fi găsit astăzi în Asia de Est și de Sud-Est, pe teritoriul Taiwanului modern, Vietnam, Laos, China.HabitatÎn aceste părți, bărbatul frumos și verde trăiește în lacuri și râuri, unde preferă să rămână mai aproape de suprafață. În straturile superioare de apă, găsește mâncare pentru el însuși, iar aici iernează la o temperatură confortabilă de + 18-24 ° С.

Știați? Cel mai faimos acvariu cu ficat lung este Fred. Acest peștișor de aur a trăit 41 de ani.

Astăzi, este extrem de dificil să găsești un barbus verde original într-un acvariu - subspeciile aurii l-au înlocuit peste tot.

Descriere

Barbus Schubert - nu este cel mai vizibil pește din acvariu, dar are totuși un anumit farmec. La maturitate, atinge 8 cm, iar corpul său flexibil și dens este ușor aplatizat pe laturi, ceea ce îi conferă doar o formă mai grațioasă.

Culoarea principală a peștilor lui Schubert este auriu-portocaliu, care se transformă ușor în argintiu mai aproape de abdomen, dar la aripioare este mai roșu saturat.DescriereBărbații sunt puțin mai subțiri și au o bandă caracteristică de culoare verde închis de-a lungul corpului, care este formată din numeroase pete. Femelele au mai puține dintre aceste pete, deci sunt mai pronunțate. Uneori, stropii de culoare verde închis se mai găsesc la baza cozii, pe aripă.

Verifică cele mai populare tipuri de barburi, și, de asemenea, cu caracteristici ale îngrijirii acestor pești.

Pe măsură ce îmbătrânesc, barbusul Schubert are antene subțiri în colțurile gurii..

Pentru un acvarist cu experiență, păstrarea unei barburi Schubert nu este dificilă, dar începătorii ar trebui să ia în considerare cu atenție recomandările pentru îngrijirea acestui pește..

Cerințe pentru acvariu

De vreme ce schubertul Schubert este o specie destul de activă și iubește să se jefuiască, este necesar să alegeți un acvariu mai mare - cel puțin 50 de litri. Este mai bine să dați preferință unei forme alungite..Cerințe pentru acvariuBarbele nu au nevoie de multă lumină; iluminarea slabă indirectă va fi suficientă. Dar ceea ce iubesc cu adevărat este apă proaspătă și un flux luminos saturat cu oxigen. Prin urmare, filtrarea și aerarea acvariului sunt necesare, iar apa va trebui schimbată cu 20-30% în fiecare săptămână..

Important! Cerințele de apă în acest caz sunt scăzute, dar este recomandabil să le respectați pentru existența confortabilă a peștilor: temperatura +19-24 ° C, duritatea apei nu mai mare de 4-16 ° și pH la 6,5-7,0.

Culoarea peștilor Schubert arată mai bine pe fundalul solurilor întunecate, prin urmare este mai bine să le acordați preferință atunci când alegeți o bază pentru decor. Puteți să-l completați cu diverse înțepături, alge. Cu toate acestea, ridicați plante subdimensionate sau plantați-le liber, astfel încât barbele agile să aibă un loc pentru a înota.

Îngrijire și igienă

Îngrijirea acestor pești de acvariu include menținerea unui mediu de viață confortabil, precum și asigurarea faptului că apa este filtrată și înlocuită în timp. La început, poate fi necesar să eliminați alimentele în exces până când vă dați seama cât mănâncă în medie acești pești..Îngrijire și igienăEste recomandabil să curățați acvariul și să schimbați complet apa din el cel puțin o dată pe lună, pentru a proteja locuitorii acvariului de dăunători și boli. Când vă mutați sau vă mutați într-un acvariu nou, este necesar să faceți o carantină în conformitate cu toate regulile.

Hrănire

Dieta barbusului verde în sălbăticie este alcătuită din diferite alge, viermi și larvele acestora. Prin urmare, după ce s-au mutat în acvariu, peștii lui Schubert nu au devenit exigenți în ceea ce privește nutriția. Această specie mănâncă perfect toate tipurile de alimente (uscate, congelate, naturale), dar pentru sănătatea și bunăstarea peștilor, se recomandă combinarea speciilor.

Știați? Guppy, cel mai popular și nepretențios tip de pește de acvariu, folosit în țările cu climă caldă ca mijloc de combatere a malariei. Pentru a face acest lucru, sunt eliberați în corpuri de apă, unde mănâncă larvele țânțarilor anofeli..

Periodic nu doare să-l hrănești cu castraveți, spanac, dovlecei, dar legumele trebuie tăiate și opărite cu apă clocotită.

Compatibilitate

Barbusul lui Schubert nu are probleme de compatibilitate - această specie se înțelege cu ușurință cu orice alt pește de acvariu pașnic, dar pentru aceasta trebuie respectată o stare mică.CompatibilitateBarbele lui Schubert sunt pești care învață, de aceea este necesar să le păstrați în acvariu de către o companie de cel puțin 6-8 persoane. Într-o astfel de turmă, se formează propria ierarhie, datorită căreia peștii se simt mai liniștiți și acordă mai puțină atenție altor vecini din acvariu..

Important! Dacă nu există turmă sau este prea mică, atunci barbul Schubert nu se simte bine, activitatea sa scade, apare agresivitatea, din care pot suferi și alți locuitori ai acvariului.

O turmă a acestor pești strălucitori arată grozav pe fundalul diferitelor soiuri de barbă: Denison, Sumatra, și, de asemenea, un vecin bun va fi pește zebră rerio și alții ca el.

Dar gourami de marmură, cocoșii și alți pești voalați și liniști se pot simți inconfortabili înconjurați de barbele agile. În ceea ce privește creveții, este mai bine să alegeți exemplare mai mari, altfel speciile mici de pești Schubert pot fi confundate cu hrana.

Comportament și stil de viață

Barbele preferă să rămână în straturile medii și inferioare de apă din acvariu, să ducă un stil de viață diurn și foarte activ.

Comportamentul lor depinde de prezența haitei. Cu prezența sa, peștii lui Schubert se concentrează complet asupra rudelor lor, nu sunt absolut interesați de alți locuitori ai acvariului..Comportament și stil de viațăAbsența unei școli provoacă agresivitate la ei, ceea ce duce la cozile și aripioarele mușcate ale altor pești.

Știați? Cea mai prolifică creatură din lume este codul. Într-un sezon de împerechere, o femelă din această specie de pește poate depune până la 6 milioane de ouă.

Este mai convenabil să le mutați într-o turmă. Aceștia sunt pești foarte duri, care pot tolera cu ușurință mutarea într-un nou loc de reședință, așa că vor fi o opțiune excelentă pentru acvaristii începători..

Reproducere

Reproducerea barbusului lui Schubert este posibilă și într-un acvariu comun, dar este totuși mai bine să folosiți un rezervor de reproducere separat pentru a salva ouăle. Pentru a obține mai mulți descendenți, selectați cea mai mare femelă din turmă și doi masculi strălucitori. Într-o săptămână, este recomandabil să le păstrați separat și să le hrăniți abundent cu alimente naturale..ReproducereCa loc de reproducere, selectați un recipient de până la 30 de litri. Trebuie umplut cu apă așezată, a cărei temperatură nu trebuie să scadă sub + 25-27 ° С. Puteți planta spații de reproducere cu frunze mici plante, vârfurile cărora nu ar trebui să ajungă la suprafața apei cu 10 centimetri.

Important! După depunerea icrelor, barbele adulte trebuie îndepărtate rapid din locurile de reproducere, altfel pot mânca ouă.

Este recomandabil să puneți un adăpost pentru femelă în partea de jos - în perioada de reproducere, masculul poate deveni agresiv. De asemenea, este necesar să se echipeze containerul cu o plasă separatoare. Filtrul din cutia de reproducere nu este necesar, dar este mai bine să-l puneți, doar porniți-l la putere minimă.

Viitorii părinți selectați și îngrășați sunt plantați în terenul de reproducere seara, iar dimineața pot începe deja să facă reproducere. Femela depune de obicei 200-300 de ouă la un moment dat.ReproducereDupă aceea adăugăm apă proaspătă cu aceeași temperatură (până la 20% din volumul total).

La o zi sau două după reproducere, vor apărea prăjituri. La început, se vor hrăni cu rezervele sacului gălbenușului, dar de îndată ce firimiturile încep să înoate, trebuie să fie hrăniți cu „praf viu”, furaje speciale pentru pui sau ciliate.

Următoarele sunt adesea folosite ca hrană pentru pui: dafnie, gammarus, rotifer și ciclop.

Atât caviarul, cât și prăjitorii sunt foarte sensibili la lumina soarelui, astfel încât spațiile de reproducere nu ar trebui să stea în lumina directă a soarelui..

Peștele crescut poate fi mutat într-un acvariu mare în câteva săptămâni și va ajunge la maturitate sexuală în 8-11 luni.

Sănătate

În condiții naturale, gheața verde trăiește în medie până la 7 ani, totuși, într-un acvariu acasă, speranța sa de viață depășește rareori 4 ani.SănătateȘi unul dintre motivele unui ciclu de viață atât de scurt este boli frecvente. Printre cele mai frecvente afecțiuni ale acestor pești strălucitori:

Mâncare excesivă. Sunt adevărați glutoni, deci este important să-i hrăniți puțin câte puțin pentru a evita excesul..

Știați? Astăzi, aproximativ 25.000 de pești au fost studiați în lume, cu toate acestea, conform estimărilor aproximative ale oamenilor de știință, alți 15.000 își așteaptă rândul..

Rubeolă. Trăsăturile sale caracteristice sunt pete roșii pe tot corpul, iar infecția are loc prin răni și branhii. În timp, petele se transformă în ulcere, bombate și distrugerea aripioarelor anale, precum și apatie și pierderea poftei de mâncare. Dar cu un tratament în timp util, peștii lui Schubert se recuperează destul de repede și dobândesc imunitate de rubeolă pentru viitor.

Cu piele alba. Se caracterizează prin apariția unor pete albe pe coadă, în regiunea aripioarelor dorsale. În astfel de cazuri, barbele lui Schubert își pierd pofta de mâncare, se ridică mai aproape de suprafața apei și deseori mănâncă..SănătatePrincipalele cauze ale bolilor la acești pești activi sunt curățarea necorespunzătoare și necorespunzătoare a acvariului și lipsa de carantină la stabilirea de noi locuitori ai acvariului..

Pentru a curăța acvariul, utilizați produse precum „Sidex”, Albastru de metil și „Verde de malachit”.

Barbele lui Schubert scotocesc rapid acvariul cu o turmă strălucitoare și adaugă vivacitate aspectului său pașnic. La prima vedere, acești pești nu sunt nimic deosebit, dar strălucirea plictisitoare a spătarelor lor aurii adaugă culoare, iar modul de viață nepretențioasă îi face pe acvaristi, așa că barbele sunt adesea alese pentru iazurile decorative de acasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Barbus schubert: habitat, descriere și stil de viață al peștilor de acvariu