Condiții pentru păstrarea și reproducerea peștilor de acvariu rechin balu

Shark balu - pești de acvariuShark balu este un locuitor neobișnuit al acvariilor, care este foarte asemănător cu un rechin, dar numai în aparență. Acest pește a devenit popular în reproducere în urmă cu doar câțiva ani. Diferă prin faptul că nu necesită condiții speciale de detenție, dar există încă trucuri în creșterea acesteia.

Caracteristici și descriere a peștilor

Bilă de rechin are mai multe nume:

 • mingea de rechin;
 • barb de rechin;
 • barbus cu coadă de foc;
 • balantioheilus;
 • argint de rechin.

Balu de rechin - păstrarea în acvariuAcest pește aparține ordinului Crap, denumirea latină este Balantiocheilus melanopterus. Găsit în sălbăticie în sud-estul Asiei, Peninsula Malay, și, de asemenea, pe insulele Sumatra și Borneo. Primele mențiuni despre o minge de rechin datează din 1851, au fost făcute de ihtologul olandez Peter Blecker. Inițial, Thailanda a fost considerată locul de naștere al peștilor, dar acum se știe că acest lucru nu este cazul, datorită cercetărilor efectuate în 2007.

Numărul speciilor scade anual, astfel încât peștele este listat în Cartea Roșie. Oamenii de știință de până acum nu este posibil să se afle în mod fiabil, care este motivul scăderii numărului de mingi de rechin. Una dintre versiunile principale este poluarea apelor în care trăiesc peștii.

Baloo în mediul său natural trăiește în râuri și lacuri. Peștele trăiește în toate straturile rezervorului, se simte minunat oriunde. Datorită acestui fapt, ea are o dietă variată:

 • crustacee;
 • larvele;
 • insecte;
 • fitoplancton;
 • alge.

În natură, bala de rechin crește destul de mare. Dimensiunile sale ajung la 35-40 de centimetri. Barbus captiv crește până la 30 de centimetri, dar încă considerat un pește mare. Acvariul necesită unul mare. Cu o îngrijire atentă și adecvată, poate trăi până la 10-12 ani.

Shark barbus - pește interesant pentru un acvariuCuloarea peștilor este argintie cu un luciu de oțel de diferite nuanțe. Partea din spate a mingii de rechin este mai întunecată, iar burta peștilor un pic mai ușor culoarea principală. Aripioarele sunt tăiate în negru și au o dungă albă sau galbenă. Aripioarele de pe piept nu sunt practic vopsite.

Corpul este alungit, turtit pe laterale. Capul de pește este plictisitor, ochi mari. Gura este dedesubt, fără mustață. O aripă mare este situată pe spatele rechinului. Cântarele sunt mari, strălucitoare. Femelele sunt mai mari ca bărbați și sunt mai dense.

Comportament

Rechinul balu este un pește calm, foarte agil și rapid. În ciuda naturii moi, ea va urmări și mânca pești mai mici. Rechinul argintiu este un pește destul de timid, ceea ce este interesant de urmărit, dar cu precauție.

Iubește să fii în turme. Trebuie să fie de cel puțin 5 persoane. Peștii care trăiesc în perechi sau singuri devin mai agresivi și mai temători și pot fi, de asemenea, mai sensibili la boli.

Majoritatea peștelui vândut în magazine nu este crescut artificial, ci de origine naturală. prin urmare nu sunt în formă în acvarii. Acest lucru se manifestă prin faptul că baloo este foarte nervos atunci când locuința lor este curățată. Lumina de la lampa aprinsă îi sperie, de asemenea. După depozit, astfel de animale de companie au nevoie de adaptare timp de câteva săptămâni..

Compatibilitate cu alți pești

Balu de rechin - păstrarea în acvariuSe înțeleg bine cu aproape toți peștii. Pentru ca peștii să existe liniștiți în apropiere, locuitorii acvariului ar trebui să aibă aproximativ aceeași dimensiune ca rechinul de pește de acvariu.

În caz contrar, după cum sa menționat mai sus, rudele mai mici vor fi pur și simplu mâncate. Cele mici pot include: molii, guppi, neonuri, rassbor, danemarca. De asemenea, cozile de voal nu sunt recomandate pentru păstrarea articulațiilor - rechinul de argint le va mesteca cozile și aripioarele.

Există, de asemenea, câțiva pești care pot dăuna mingii de rechin. Sunt ciclide agresive. Nu vor mânca un barbus, dar îl pot conduce, ceea ce va duce la moartea acestuia.

Peștele bala de rechin de acvariu are o compatibilitate excelentă cu următoarele specii:

 • loach;
 • ciclide neagresive;
 • somn;
 • asemănătoare plății;
 • gourami.

Dacă mingea de rechin este păstrată într-o turmă și chiar într-un acvariu mare, atunci nimic nu va amenința alți rezidenți. Este recomandat să locuiți în acvariu cu pești de aproximativ aceeași vârstă, astfel încât să crească împreună și să se obișnuiască unul cu celălalt.

Condițiile de detenție

Pentru ca mingea de rechin să se simtă confortabil în captivitate, are nevoie de un acvariu mare, de cel puțin 200 de litri. Dacă locuința va fi mai mică, atunci rechinul de acvariu va înceta să crească și să se dezvolte. Asigurați-vă că acoperiți acvariul cu un capac, deoarece uneori acești pești sar din el și pot muri.

Pești de acvariu asemănători unui rechinDeoarece în natură, bala de rechin trăiește în râuri cu curenți rapizi, trebuie să fie instalat un sistem puternic de filtrare în acvariu. Ea va satura apa cantitate suficientă de oxigen și creează fluxuri de apă, aducând condițiile acvariului cât mai aproape posibil de cele naturale.

Temperatura apei poate varia de la 22 la 28 ° C. Se recomandă schimbarea apei o dată pe săptămână. Este necesar să înlocuiți nu toate, ci jumătate sau o a treia parte, în funcție de gradul de contaminare. Duritatea apei nu afectează peștii.

Un strat subțire de pietricele este așezat pe fund. Fundalul, ca și solul, este mai bine să alegeți întuneric: rechinul argintiu va arăta foarte frumos. În decorațiuni interioare acvariul nu este recomandat să utilizați pietre mari, alge dense, lemn masiv de drift. Toate acestea împiedică peștii să înoate rapid și liber. Ea nu folosește nimic pentru acoperire..

Plantele sunt folosite scăzute, cu frunze tari. Plantele moi Baloo se vor deteriora regulat.

A hrani

Nu există probleme cu selectarea alimentelor pentru mingea de rechin. Dar dieta trebuie să fie echilibrată și de înaltă calitate..

Preferințele pentru minge sunt foarte diverse:

 • hrana vie;
 • mâncare congelată;
 • mâncare uscată.

Absorb cu bucurie legumele. De exemplu, mazărea verde, spanacul, salata verde. Pești mari poate mânca viermi, midii. Este mai bine să nu includeți viermii de sânge în dietă, deoarece barbul nu digeră bine chitina.

Hrănirea se face de trei ori pe zi. Mâncarea este dată în porții mici, astfel încât peștele să o poată mânca încet. Peștii sunt foarte vorace, deci trebuie să controlați cantitatea de alimente, astfel încât să nu existe o supraalimentare.

Reproducere

În condiții nenaturale, bala de rechin se reproduce rar și slab. Acest lucru poate fi posibil numai cu utilizarea medicamentelor hormonale și respectarea strictă a tuturor condițiilor.

Barbus - pește acvarimicBalul de rechin devine matur sexual la atingere Lungime de 25-30 de centimetri sau peștele trebuie să aibă mai mult de patru ani. Poate fi foarte dificil să distingeți un mascul de o femelă, astfel încât întreaga turmă este plantată.

Acvariul trebuie să fie mai mare de 250 de litri de apă. Terenurile de reproducere nu trebuie să fie plantate dens cu plante. Fund mai bine acoperiți cu mușchi, dar nu toate pentru o curățare ușoară. De asemenea, va facilita observarea ouălor..

Înainte de a depune icre, peștii efectuează ceva similar cu dansurile de împerechere. Masculul produce fertilizarea ouălor după ce femela a pus-o și a întins-o în jurul acvariului. În spațiile de reproducere, se creează un flux suficient pentru ca laptele să ajungă la ouă. Când ouăle sunt depuse și fertilizate, părinților nu le mai pasă de ele..

După sfârșitul reproducerii, toți adulții trebuie să fie plantați. Barbele tind să-și mănânce prăjiturile. Conform regulilor, în prima zi, o soluție apoasă de albastru de metilen se adaugă în acvariu pentru un efect dezinfectant. Apa se schimbă în fiecare zi, până la jumătate din volum. Compoziția sa nu este modificată. În a treia zi, albastrul de metilen este îndepărtat folosind cărbune.

La un moment dat, femela depune ouă într-o cantitate de 5 până la 10 mii de bucăți. Fry poate înota deja în a doua zi de viață.

Toate aceste manipulări sunt foarte dificil de realizat corect. Chiar și acvaristii experimentați nu reușesc întotdeauna. Acest tip de pește de acvariu va fi mai ușor de cumpărat la un magazin de animale de companie..

Boli

Bala de rechin este foarte rar bolnavă. Acest lucru se întâmplă atunci când regulile pentru îngrijirea lui nu sunt respectate. Dacă la timp schimbați apa și hrăniți peștii hrana corectă, atunci animalul de companie nu este în pericol. Acvariul trebuie să fie mare pentru ca barbul să crească și să se dezvolte normal.

Rechin balu - aspectul unui peșteEste necesar să scoateți peștii bolnavi din acvariu de îndată ce se observă ceva suspect. Mâncarea în exces poate duce la boli de rechin acvariu.

Sunt predispuși la o boală intratabilă - aeromonoza. Este cauzată de bacterii care intră în acvariu cu alimente. De calitate inferioară sau cu un pește bolnav. Barbusul de rechin devine letargic, nu mănâncă, solzi se ridică (volan), pe corp apar pete sângeroase. Este tratabil doar la începutul bolii. Dacă boala progresează, este mai bine să distrugeți peștii

Suferă de aceleași boli ca orice pește de acvariu. Tratamentul este standard, nu oferă caracteristici speciale:

 • dezinfectarea apei cu soluție de albastru de metilen;
 • sare;
 • trypaflavin;
 • apa este adusă la 30⁰C.

Rechinul Bala este un pește frumos și jucăuș care va da doar emoții pozitive proprietarului său, fără a aduce multe probleme.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Condiții pentru păstrarea și reproducerea peștilor de acvariu rechin balu