Ce sunt barbele

BarbusBarbele sunt un gen popular de pești printre acvaristi. Aparțin familiei Karpov, în natură trăiesc în corpuri de apă dulce din Asia și Africa. Acești pești îi atrag culoare strălucitoare și mobilitate ridicată

. Comportamentul lor este foarte interesant de urmărit. Acvariile de acasă conțin un număr mare de soiuri de barbă, cele mai populare specii cu fotografii și descrieri sunt discutate mai jos.

Sumatra

Sumatran barbus

Unul dintre cei mai obișnuiți pești de acvariu sunt barbele din Sumatra. Această specie are o culoare roșu-gălbui cu dungi negre transversale, pentru această caracteristică este numită și „tufă”. Aripioarele sunt mai viu colorate, mai ales la masculi în perioada de reproducere..

La adulți, culoarea este ușor mai palidă decât la pui. În acvarii, peștii cresc până la 5-6 cm. În condiții bune de îngrijire trăiesc vreo 6 ani. Din nume este evident că patria lor este insula Sumatra. Astăzi, există mai multe forme de creștere artificială ale acestei specii, de exemplu, albine sau barburi verzi.

Forma corpului acestor pești este rotundă, cu capul ascuțit. Aproape toate speciile de pești din acest gen se caracterizează printr-o culoare mai strălucitoare la masculi. Femelele, pe de altă parte, sunt în general mai mari și au abdomenul mai rotund. Se înțeleg bine cu mulți pești, singura condiție este că este recomandabil să nu le așezăm cu specii inactive. Un mare plus va fi păstrarea în efective de până la 7 persoane. Au tendința de a ciuguli înotătoarele altor pești.

Citiți și despre alți pești de acvariu: coada de voal, pește clovn.

De foc

Barbus fierbinte

Barbul de foc este considerat unul dintre cele mai frumoase din acest gen. Habitat natural - corpuri de apă cu curgere lentă din nord-estul Indiei. Abdomenul și părțile laterale sunt colorate în portocaliu strălucitor, aprins, în spate - cu o nuanță de măslin..

O caracteristică distinctivă este un punct negru lângă aripa caudală. Corpul barbusului de foc este alungit, ușor turtit din lateral, coada este bifurcată. În condiții de conținut de acvariu, cresc până la 10 cm, trăiesc aproximativ 5 ani. preferă apa rece, de aceea nu pot fi păstrate cu pești iubitori de căldură.

cireașă

Barbus de cireșe

O altă specie populară în rândul acvaristilor este cireșul. Trăiește în mod natural în râurile din Sri Lanka.

Știați? Această specie a fost pusă în pericol în perioada 1988-1994. Acum este listată în Cartea Roșie ca specie observată..

Are o culoare roșie închisă; în perioada de reproducere, masculii devin aproape stacojii. Dungi longitudinale întunecate se desfășoară de-a lungul părților laterale. Barbul de cireș este un pește destul de mic, lungimea acestuia nu depășește 5 cm. Corpul este oval, alungit, cu aripioare mici și coada furculită. Ei trăiesc în medie 4 ani. În îngrijire, această specie, la fel ca majoritatea reprezentanților genului, modest. Singura cerință este menținerea purității apei.

Mutant

Barbus mutant

Această specie a fost deja menționată la descrierea barbusului Sumatran, celălalt nume al său este verde sau mușchios. A fost obținut ca urmare a mutației artificiale a barbusului Sumatran. Are o culoare verde închis cu o nuanță albăstruie și are aripioare portocalii și negre. Cu vârsta, culoarea se estompează ușor.

În timpul reproducerii, capul devine roșu. Corpul este același cu cel al Sumatranului, rotunjit în formă cu capul ascuțit. Peștii nu cresc mai mult de 6 cm, trăiesc în acvarii timp de aproximativ 5 ani. mai finicky în comparație cu barbele convenționale. Preferă apa foarte pură și bine oxigenată.

Condus (dungat)

Stăpânit (dungat)

Habitatul barbusului guvernat sau cu dungi este corpurile de apă dulce din Malaezia și insula Kalimantan. În mediul său natural poate atinge o lungime de 12 cm, în acvarii de obicei nu crește mai mult de 9 cm. Are un corp alungit cu spatele ușor arcuit. Aceasta este principala sa diferență față de ceilalți reprezentanți ai genului..

Există două perechi de mustăți lângă gură. Culoarea acestui pește este galben auriu, iar pe ambele părți există 4 dungi albastre închise de-a lungul întregului corp. Aripioarele ghearei sunt transparente. La fel ca la alte specii, masculii sunt mai vii și mai mici decât femelele, preferând să trăiască în turme de mai mulți indivizi. Izolare poate deveni agresiv și înfricoșător.

Oligolepis

Oligolepis

Această specie nu diferă prin culoare strălucitoare în comparație cu altele. Principala caracteristică distinctivă este modelul pe care îl formează cântarele, precum și tendința de a schimba culoarea în funcție de condițiile de detenție și dispoziție. Modelul pătat este creat de faptul că fiecare scară are o parte deschisă și întunecată.

Peștele ocupă un onorabil al treilea loc printre animalele de companie după pisici și câini.

Cântarele și, prin urmare, petele de pe ele, sunt eșalonate, fapt pentru care această specie a câștigat numele barbusului de șah printre acvaristi. În plus, solzii au și o nuanță perlată. Partea din spate a oligolepisului este de culoare galben-maroniu. Aripioarele pot fi de culoare galben pal până la roșu.

Acesta este un pește destul de mic - rareori crește mai mult de 4 cm. Femelele sunt oarecum mai mici decât masculii. La bărbați, petele întunecate de pe părți se îmbină și formează vizual o dungă longitudinală. Ca și alți pești din acest gen, preferă să trăiască în turme.

Schwanenfeld

Schwanenfeld

Aceasta este foarte vedere mare este conceput pentru acvarii mari. În natură, poate atinge 35 cm lungime. Habitat natural - rezervoare din Asia de Sud-Est. Barbusul Schwanenfeld are o culoare a corpului galben auriu și aripioare roșii cu dungi negre.

Corpul este în formă de torpilă cu o aripă dorsală înaltă. Această specie trăiește aproximativ 8-10 ani. Acvariul cu barbele Schwanenfeld trebuie să fie închis cu un capac, deoarece sunt foarte timizi și reacționează la orice sunet străin.

Important! Când cumpărați, este foarte important să identificați această specie, deoarece prăjiturile sunt adesea vândute ca pești mici. Ulterior, acestea cresc rapid la dimensiuni mari și este posibil să nu se potrivească capacității acvariului..

Filamentosus

Filamentosus

Filamentosus trăiește în sud-estul și sudul Indiei, precum și în Sri Lanka. Se referă la pești de acvariu de dimensiuni medii - aceste barbele au aproximativ 14 cm lungime. Corpul este de culoare argintie cu o nuanță verzuie, are abdomenul roșcat..

O trăsătură distinctivă este o pată întunecată mare rotunjită în coadă. Acest lucru este tipic pentru adulți. Animalele tinere sunt caracterizate de patru dungi transversale, refluxul este mai puțin pronunțat. Corpul peștilor descriși este alungit, ovoid, cu o linie posterioară curbată. Masculii au o înotătoare dorsală alungită. Filamentosus barbus are nevoie de un acvariu spațios, cu decorațiuni și vegetație limitate.

Stacojiu

Barbus stacojiu

Barbul stacojiu este un aspect foarte luminos și contrastant, puteți verifica acest lucru uitându-vă la fotografia peștilor. din pacate, este destul de dificil să-l cumperi, întrucât nu este foarte frecvent în regiunea noastră. Acest pește mic (până la 5 cm) trăiește într-un acvariu timp de aproximativ 3 ani. Locuiește în apele Sri Lanka și India.

Important! Umbrirea acvariului cu plante și adăugarea de sol întunecat va face ca aceste barburi să pară și mai luminoase..
Corpul are o culoare gri-argintiu și o bandă largă longitudinală roșie aprinsă. Există două puncte negre în jurul capului și cozii. Bărbații sunt mai strălucitori, mai ales în perioada de reproducere. Corpul este turtit din lateral, are o formă ovală alungită. Se recomandă păstrarea în școli de 6-7 pești. Femela este mai mare ca mărime și mai puțin viu colorată.

Rechinul

Barbus de rechin

Ultima specie pe care aș vrea să mă opresc este cea de rechin. Acești pești trăiesc în Cambodgia, Thailanda, Malaezia. Această specie este, de asemenea, mare, în natură peștii pot atinge 35 cm lungime. În acvarii, de obicei nu depășesc 20 cm. Acest pește are un corp îngust, aripioare ascuțite și o coadă, care amintește de rechini..

Are ochi mari. Are o culoare gri-argintiu, peștele este acoperit cu solzi mari de oglindă. Aripioarele sunt transparente sau galben pal cu margini negre - pe fundalul unei culori deschise generale, acest lucru oferă un contrast special.

Știați? Acest tip de pește de acvariu este foarte timid și poate muri de frică severă. În plus, de frică, barbele nu numai că lovesc de pereții acvariului, ci și sărit din el..
Femelele și masculii diferă doar în ceea ce privește mărimea - masculii sunt puțin mai mici. Balu de rechin, așa cum se mai numește, este considerat un ficat lung - într-un acvariu poate trăi până la 10 ani.

Acum, după ce citiți articolul, știți cum arată acest tip sau alt tip de barbus și le puteți distinge cu ușurință atunci când cumpărați.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce sunt barbele