Barbul de aur și de voal de foc este o adevărată pasăre de foc în lumea peștilor

Barbus fierbinte de aurBarbus fierbinte

sau în latină, Barbus conchonius este unul dintre cei mai memorabili și izbitoare reprezentanți ai genului barbelor. Acești pești de foc nu stau liniștiți, sunt în mișcare constantă și înoată în jurul acvariului toată ziua, motiv pentru care este foarte interesant să-i urmăriți. De asemenea, barbele nu sunt pretențioase la condițiile de detenție și se înțeleg bine atât cu frații, cât și cu peștii din alte specii..

Datorită acestor calități pozitive, barbele de foc sunt populare printre acvaristii novici. Puteți învăța cum să întrețineți, să hrăniți și să reproduceți în mod corespunzător aceste pești minunați în acest articol..

Barbele de foc se deosebesc de alți pești de acvariu culoarea ei frumoasă. Dar masculii acestei specii arată deosebit de strălucitori în timpul reproducerii. Cântarele lor capătă culori mai intense, precum și nuanțe roșii și aurii strălucitoare, care, sclipitoare, seamănă cu limbi de flacără. Această caracteristică este motivul pentru care barbele au primit numele lor..

Este demn de remarcat faptul că acești pești sunt nepretențioși, dar în același timp, datorită culorii lor, sunt capabili să decoreze orice acvariu. Caracteristica principală în întreținerea barbusului este temperatura setată corect a apei. Deoarece în condiții naturale, reprezentanții acestei specii preferă să se așeze în rezervoare destul de reci, atunci în acvariu au nevoie și de apă, cu o temperatură de optsprezece până la douăzeci și două de grade peste zero. Vecinii pentru barbi ar trebui să fie aleși cu nevoi similare.

Descrierea barbus - Goldfish

Aspectul barbusului de incendiu:

 • Corpul este alungit, ușor comprimat lateral.
 • BarbusAntenele sunt absente ca fiind inutile.
 • Aripa caudală este bifurcată. Această caracteristică permite peștilor să dezvolte viteză mare în apă..
 • În condiții naturale, au un corp de până la cincisprezece centimetri lungime. În captivitate, nu se pot lăuda cu dimensiuni atât de mari. Cu o îngrijire bună, poate crește până la opt centimetri în lungime atunci când este ținut acasă.
 • Pubertatea apare atunci când peștele crește cu șase centimetri lungime..
 • Acasă, peștii acestei specii pot trăi timp de patru până la șase ani..

În colorarea corpului barbele de foc sunt dominate de tonuri argintii-aurii. La unele persoane, o nuanță verzui poate fi văzută pe spate. Pe aripa caudală a barbusului există o pată întunecată cu o margine aurie.

Bărbații se laudă cu o culoare mai strălucitoare decât femelele. Cântarele lor sunt izbitoare cu nuanțe de foc, iar aripioarele lor sunt vopsite în culori roșii intense, cu o nuanță de aramă. Pe spate și înotătoare, unii indivizi au vârful negru..

Culoarea femelelor este realizată în culori mai restrânse și mai blânde. Pentru unii pot părea prea estompate, dar solzii maronii și de bronz se potrivesc bine cu aripioare transparente, ceea ce face fetele din această specie adorabile în felul lor..

Principalele diferențe între femele și bărbați de barbele de foc sunt:

 • Culoare. Femelele sunt mult mai palide decât masculii și au mai puține culori în paleta lor de culori decât la peștii masculi.
 • Volumul corpului. Femelele sunt în general mai grase și mai mari decât masculii..

Aceste diferențe devin deosebit de vizibile în timpul reproducerii: femela câștigă în greutate, iar culoarea masculului devine și mai strălucitoare.

Astăzi, există alte câteva specii de pești barbus. Au fost crescuți în condiții de laborator și au o serie de diferențe față de clasicul barbus de foc..

Barbus auriu - pește făcut în tonuri gălbui. Are spatele maro deschis și burtica albă. Culoarea este dominată de un ton auriu.

Barb de voal de peșteBarbusul din voal de foc este un pește foarte luminos, izbitor în frumusețea sa. Principala diferență față de obișnuit este prezența aripioarelor șic, parcă făcute dintr-un voal subțire. Peștii din această varietate arată și mai spectaculos și mai vizibil în acvarii..

O altă formă de barbus aprins este neonul aprins. Nu are diferențe evidente față de forma clasică, dar are o culoare roșu-aurie a solzilor mai profundă și mai strălucitoare.

Barbus fierbinte - are o dispoziție foarte prietenoasă și sociabilă. În mediul lor natural și chiar într-un acvariu, acești pești preferă să se strângă în turme de șase sau mai mulți indivizi. Barbele preferă să înoate în straturile inferioare și medii de apă.

Habitat natural

Bara de foc a fost văzută și descrisă în anul douăzeci și doi al secolului al XIX-lea de Francis Buchanan-Hamilton. Statele Assam și Bengal din nordul Indiei sunt considerate patria acestui pește. De asemenea, barbele pot fi găsite în Australia, Singapore, Columbia și Mexic..

Mărimea și aspectul barbelor sunt influențate de habitat. De exemplu, peștii care trăiesc în vestul Bengalului sunt mai intens și mai strălucitori..

Pentru viață, barbele de foc aleg locuri și condiții complet diferite. Ele pot fi găsite în aproape orice apă. Habitatele acestei specii de pești pot fi:

 • Pâraie rapidă, râuri cu debit și curent puternic.
 • Afluenți și izvoare ale râurilor.
 • Corpuri mici de apă stagnante:
 • Iazuri.
 • Lacuri.
 • Mlaștini.

Ca hrană, acești pești aleg:

 • Diverse insecte și larvele lor.
 • Tot felul de plante acvatice, alge.
 • Și chiar detritus (un produs format în timpul degradării țesuturilor vii).

Păstrarea în acvariu

Peste aur barbusBarbusul de foc este pește mare, activ, plutind în toate straturile apei din acvariu. Pentru a reduce agresivitatea față de alți pești și a dezvălui pe deplin natura tuturor animalelor de companie aurii, aceștia ar trebui să fie păstrați în cantitate de șase până la șapte bucăți (acesta este foarte minim), dar puteți începe o turmă mare dacă dimensiunea acvariului permite.

Principalul criteriu pentru alegerea acvariului potrivit pentru acest pește este o zonă mare de înot. De aceea, acordați atenție acvariilor dreptunghiulare cu un volum mai mare de optzeci de litri. Barbele de foc sunt capabile să accelereze puternic în timpul înotului, astfel că acvariul trebuie să aibă un capac, altfel peștele poate sări cu ușurință din el.

Nu este nevoie să respectați reguli speciale pentru păstrarea acestor pești. Principalul lucru este să le oferiți un loc pentru înot și o temperatură adecvată a apei (optsprezece-douăzeci și două de grade de căldură). În verile calde, astfel de condiții sunt destul de dificil de întreținut, dar barbele se adaptează calm la condiții mai calde, deși dacă este posibil să le oferiți un regim de temperatură favorabil, ar trebui să fie utilizate.

Astfel de pești iubeste fluxul, poate fi creat folosind modurile de filtrare pentru acvariu. Barbele au nevoie de apă curată, deci dacă schimbați o parte din apă săptămânal în apă proaspătă, peștele se va simți grozav. De asemenea, vor trăi foarte confortabil într-un acvariu, care, prin designul său, își repetă habitatul natural. Pentru a oferi astfel de condiții pentru animalele de companie aurii, veți avea nevoie de:

 • Sol nisipos pentru fund.
 • Multe plante și alge.
 • Diverse lemne de plutire pe care să le ascunzi în spate.

Dacă plasați acvariul lângă surse de lumină naturală, puteți urmări razele soarelui care se reflectă pe solzii acestor pești, creând foc și reflexii aurii..

Compatibilitate

Acești pești - creaturi foarte pașnice și prietenoase. Această specie este capabilă să se înțeleagă cu orice vecin. Sunt potrivite pentru acvarii care conțin mai multe specii de pești în același timp. Cu toate acestea, barbele nu sunt atât de ideale pe cât s-ar părea, la prima vedere, rareori manifestă agresivitate față de semenii lor, dar au tendința de a răsturna periodic aripioarele altor pești. Prin urmare, în calitate de vecini pentru gheare, peștii rapizi sunt ideali, cu aripioare mici, pe care va fi dificil să le apuce un bătăuș pentru a le deteriora..

Cardinal de peșteAceastă specie este cel mai bine păstrată împreună cu un coleg iubitor de apă rece. O alegere excelentă ar fi:

 • Cardinali.
 • Somn.
 • Panda.

Reproducere

Nu va fi dificil să provocați un barbus de foc pentru reproducere. Odată ce peștele atinge șase centimetri lungime, este gata să se împerecheze. Cel mai bine este să creați o pereche de indivizi, constând într-o singură turmă, distinsă prin cea mai strălucitoare și mai frumoasă culoare.

În timpul reproducerii, femela nu alege un anumit loc pentru depunerea ouălor, o depune peste tot în acvariu și, la rândul său, se lipeste independent de pereți, pietre, plante și lemn de plutire. Atunci este rândul bărbatului să contribuie la crearea descendenților - el fertilizează ouăle. Pentru reproducere, peștii ar trebui să fie plasați într-un acvariu separat și imediat după fertilizarea ouălor, să se întoarcă înapoi la turmă, deoarece această specie este înclinată să-și mănânce ouăle.

Aproximativ o zi după ouat, larvele ies din ouă. În termen de trei zile, se transformă în alevini. Din acest moment, micii pești viitori au nevoie de hrană.. Pentru hrănirea prăjiturilor folosesc de obicei:

 • Microworm.
 • Ciliate.
 • Gălbenuș de ou.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Barbul de aur și de voal de foc este o adevărată pasăre de foc în lumea peștilor