Întreținerea corectă a baruului de rechin barbus

rechin baloo

Rechin Bala, Barbus, Blacktip Balantiocheilus, „rechin de acvariu”, rechin cu coadă de foc, rechin tricolor, rechin argintiu - numele lui Balu, în latină se numește Balantiocheilus melanopterus, Barbus melanopterus, Puntius melanopterus. În articol voi lua în considerare conținutul, cerințele pentru hrană și caracteristicile amenajării acvariului. Voi scrie despre compatibilitatea mingii cu alți pești și creșterea într-un acvariu comun.

Originea peștelui de acvariu rechin baloo

Prima descriere și studiu datează din 1851. În mediul lor natural, se găsesc în zona de apă din Asia de Sud-Est, Peninsula Malay, Sumatra și Borneo. Peștele a câștigat popularitate și practică de reproducere în Rusia acum două decenii.

Minge de rechin Barbus în natură
În natură, prădătorul crește până la 40 cm lungime

Numele genului de pește provine din Grecia Antică: Βαλαντιο (balantio) - „poșetă” și χειλος (cheilos) - „buza”. Specia se numește μελας (melas) - „negru” și πτερον (pteron) - „aripă”, ceea ce implică tăișul negru al aripioarelor.

Relația mingii de rechin cu frumusețile prădătoare ale oceanului este îndepărtată. Bala nu și-a adoptat obiceiurile caracteristice, dar tehnica mișcării este similară. Bala aparține familiei crapului.

Caracteristicile aspectului

Structura corpului - îngustă, alungită, asemănătoare unei torpile, ușor turtită din lateral. Culoarea este argintie, solzii sunt de la cel mai deschis ton gri, aproape platinat, pe abdomen se transformă lin într-o nuanță de oțel pe spate. Ochii mari fac mai ușoară găsirea alimentelor, iar poziția gurii facilitează ridicarea alimentelor de pe fundul rezervorului.

Minge de rechin Barbus în acvariu
Acest barbus și-a luat numele datorită aripii dorsale.

Aripă dorsală înaltă, asemănătoare unui rechin, de culoare tricolor, cu un flux neted de culoare argintie-oțel prin banda albă sau galbenă până la negru de cărbune. Coada are o culoare identică, are o formă cu două lame. Aripioarele pectorale sunt transparente, gălbui cu margini negre..

Dimensiunea peștilor de acvariu este de la 20 la 30 de centimetri, iar ruda sa sălbatică crește până la 35 de centimetri în lungime.

Durata de viață a lui Barbus

Bala de rechin aparține speciilor de ficat lung, cu îngrijire de calitate, un deceniu nu este limita.

Caracteristicile amenajării acvariului

Bala este un pește dimensional și mobil, deci acvariul ar trebui să corespundă dimensiunilor sale, nu numai ca volum, ci și ca formă. Lungime de la 100 centimetri, lățime de la 60. Capacitate acvariu 250 litri, ideal până la 400.

Peste de rechin cu bilă în acvariu
Pentru a apropia condițiile de cele naturale, filtrele trebuie să fie suficient de puternice și să creeze un curent puternic.

Filtrarea apei este necesară mare, cu un debit puternic. De asemenea, ar trebui să existe un procent ridicat de oxigen în apă. Duritatea apei poate fi cuprinsă între 12 - 16 grade, pH-ul este aproape de neutru și este egal cu 6,5 - 7,5. Temperatura este ideală în intervalul 22-28 de grade. Schimbați apa în fiecare săptămână, cu o deplasare de un sfert până la jumătate din capacitatea acvariului.

Este mai bine să alegeți plante puternice în acvariu, deoarece bala este foarte activă și le poate deteriora. Vallisnerians sau Echinodorus sunt o opțiune. Restul împrejurimilor pot fi pietre decorative, lemn de plutire și alte decoruri plăcute acvaristului. Singurul lucru demn de luat în seamă în interior este lipsa dezordinei din acvariu. Pentru a contrasta cu culoarea, ar fi frumos ca mingea să aleagă nuanțe închise..

Iluminarea trebuie creată aproape de natură, o perioadă de opt până la zece ore.

Cerințe privind hrana pentru animale

Bala este un pește nepretențios și omnivor, astfel încât speciile vii, cum ar fi dafnia, Artemia, midiile, viermii, creveții, legumele - frunze de spanac, salată, castraveți și fructe - și hrana uscată sunt potrivite. Singurele condiții sunt clasa și varietatea furajelor. Și cu cât este mai mare calitatea, cu atât „rechinul de acvariu” este mai sănătos.

Rechin de pește de acvariu bala care mănâncă castravete
Bala nu va refuza castravete proaspăt
Cu toate acestea, merită luat în considerare faptul că peștele este lacom, deci cantitatea de alimente trebuie dozată. Este suficient să vă hrăniți de două ori pe zi în porții pe care mingea le va mânca în câteva minute.

Împărtășirea cu alte specii

Mulți acvaristi se gândesc la compatibilitatea peștilor Baloo. Deci, acest reprezentant este un bun vecin pentru toate tipurile de pești domestici de o dimensiune similară cu el. Spadasinii, tetras, barbele mari sunt candidați excelenți. Sunt neagresivi și jucăuși..

Balu de rechin cu alte tipuri de pești de acvariu
Shark barbus este un locuitor destul de liniștit în acvariu, cu excepția perioadei de reproducere
Este mai bine să păstrați mingea într-o turmă mică. O turmă va fi docilă dacă există cinci sau mai mulți indivizi, deoarece există un fel de ierarhie în ea. Indivizii puternici domină cei slabi, astfel încât conținutul nepereche va deveni optim.

Dacă cumpărați o turmă de rechini în același timp cu alți pești, atunci conflictele sunt excluse.

Reproducerea

Acest proces este foarte laborios și complicat. Dacă acvaristul decide asupra acestui lucru, atunci va trebui să țineți cont de cerințele, îngrijirea minuțioasă și costurile locurilor de reproducere și a consumabilelor.

Bala este dificil de distins după gen. Numai la pubertate și atingând o lungime de 14 centimetri se poate face acest lucru. Fii atent, chiar și acvaristii experimentați greșesc.

Masculii și femelele diferă prin forma corpului. Femelele sunt rotunde și scurte, în timp ce partenerii lor sunt înguste și lungi.

Spawn trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • Lungime de la 200 de centimetri
  • Volumul de la 1500 litri.
  • Fundul este acoperit cu o plasă separată sau mușchi javanez (15-20 de kilograme), sunt necesare snaguri pentru a fixa mușchiul.
  • Temperatura apei este mai scăzută decât cu conținutul obișnuit, crește periodic - scade cu câteva grade. Duritate redusă a apei.
Minge de rechin barb matur
Peștii ajung la maturitate sexuală mai aproape de 4 ani

Cerințe pentru producătorii de pește:

  • Vârsta de cel puțin patru ani
  • Lungimea femelei de la 35 de centimetri, masculul de la 25 la 35 de centimetri.
  • O femeie necesită o pereche de bărbați.
  • Cerințe pentru apelarea reproducerii:
  • Injectarea lichidului hormonal specializat.
  • Curent intern pentru împrăștierea ouălor.

Reproducere

Înainte de reproducere, masculii și femelele aranjează un fel de dansuri de împerechere. După aceea, femela depune ouă - de la 5 la 10 mii ouă - și o împrăștie pentru fertilizarea de către mascul.

După reproducere, plantați producătorii, deoarece sunt capabili să devoreze ouă și să prăjească.

Minge de rechin feminin cu caviar în acvariu
Femela depune până la 10.000 de ouă

Introduceți o soluție de 1% albastru de metilen în apă - un agent special pentru prevenirea bolilor caviarului - la o rată de 3 mililitri la 10 litri de apă. Apa devine albastru strălucitor. În prima și a doua zi după depunerea reproducătorilor, substanța este introdusă într-un raport de 1 parte de soluție de metilen la 2 părți de apă. În a treia zi, este necesar să se excludă metilena din apă, să se purifice cu cărbune.

Perioada de incubație a ouălor este de 48 de ore, după care apar puii. În a treia zi, puii se înghesuie într-o turmă, care este mai bine hrănită cu praf viu.

Bolile Balu și tratamentul acestora

Barbusul de rechin este rezistent la majoritatea bolilor. Baloo nu va face rău dacă peștii sunt hrăniți corect și acvariul este păstrat curat.

Puncte albe pe peștii de acvariu
Un simptom al grișului este punctele albe caracteristice.
Dacă condițiile nu sunt îndeplinite, atunci mingea poate suferi toate bolile tipice ale locuitorilor acvariului..

Tratamentul peștilor se efectuează prin ridicarea temperaturii apei la treizeci de grade, introducerea soluției de metilen, băi cu sare. Mai multe detalii despre tratament vor fi necesare dacă există semne clare de boală.

Peștele argintiu asemănător unui rechin va fi un plus excelent pentru colecția atât de acvariști amatori, cât și profesioniști. Iar mobilitatea, jucăușul și similitudinea ei cu frumosul, dar periculosul prădător oceanic, vor adăuga exotism acvariului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Întreținerea corectă a baruului de rechin barbus