Acvariu adecvat și îngrijirea peștilor pentru începători

Acvariu pentru începători

În acest articol, voi oferi câteva sfaturi practice pentru pasionații începători. Vă voi spune cum să alegeți un acvariu, să îl întrețineți, ce echipament trebuie să aveți grijă de pește, ce locuitori să aveți, care dintre ei este cel mai nepretențios și potrivit pentru un începător în acvariu hobby.

Cum să începeți să păstrați pești într-un acvariu

Un acvariu acasă este un hobby interesant care se potrivește tuturor fără excepție..

O casă acvatică frumos decorată, cu locuitori luminoși, poate deveni un element decorativ important în proiectarea unei camere.

Pe lângă rezervorul de pești, acvaristul trebuie să achiziționeze echipamente de îngrijire a animalelor de companie acasă:

  • net;
  • răzuitor de perete;
  • recipient pentru depozitarea furajelor uscate și umede (viermi de sânge).

Recipientul în sine trebuie să fie echipat cu iluminat, un filtru cu pompă pentru purificarea apei și îmbogățirea cu oxigen.

Pentru a crea o compoziție decorativă, pietrele pot fi așezate în interiorul casei de pește, pot fi așezate elemente decorative (lemn de drift, un model de castel sau o navă scufundată), pot fi așezate plante artificiale sau vii.

Nu supraîncărcați recipientul cu pietre și sculpturi, peștii trebuie să lase suficient spațiu pentru înot.

Alegerea acvariului potrivit pentru începători

Pentru ca acvariul să fie frumos, ușor de întreținut și peștele să fie confortabil acolo, trebuie să alegeți în mod responsabil casa lor și să urmați instrucțiunile pentru alegerea unui recipient.

Forma

Un începător ar trebui să se oprească la o formă simplă dreptunghiulară de acvariu.
Un începător ar trebui să se oprească la o formă simplă dreptunghiulară de acvariu.

Există mai multe tipuri: perete, masă (dreptunghiulară sau rotundă), panoramică. Această din urmă varietate este utilizată de profesioniști pentru a arăta frumusețea designului acvariului subacvatic, sunt scumpe..

Un începător ar trebui să se oprească la o formă dreptunghiulară simplă, cu instalarea pe o masă sau un dulap special. Astfel de containere nu se disting printr-un preț ridicat, sunt ușor de întreținut și atractive ca aspect..

Volum

Acvariile pot fi destul de mici - de la câțiva litri, pentru păstrarea unui pește. Există containere uriașe de câteva sute de litri - lumi subacvatice întregi.

Un începător trebuie să decidă asupra numărului și tipului de pește și, pe baza acestuia, alege dimensiunea recipientului. Se recomandă să începeți cu un volum de 80 - 120 litri, care este suficient pentru a conține o duzină de locuitori mici și mijlocii.

Cu atât mai mult volumul acvariului, cu atât este mai ușor să mențineți un mediu prietenos cu peștii.

Material

Pereții pot fi din sticlă silicată sau sticlă organică. Primul este transparent și greu de zgâriat. Dar, sticla silicată este fragilă, este ușor să o spargem. Organic, pe de altă parte, este rezistent la impact, dar se zgârie ușor.

Un acvariu umplut cu apă este un obiect greu. Standul de sub el trebuie să fie puternic și stabil.

Atunci când alegeți un compresor pentru o capacitate acasă, pe lângă puterea sa, ar trebui să acordați atenție funcționării silențioase.

Lampa este selectată în funcție de dimensiunea recipientului - o jumătate de kilowat pe 1 litru de volum.

În plus, poate fi echipat cu încălzitoare (temperatura confortabilă a apei pentru majoritatea peștilor este de +20 +24 grade) și alimentatoare pentru alimente uscate și vii.

Solul pentru casa de pește este selectat pe baza speciilor de pești și plante vii care vor fi plantate în acest sol. Se folosesc nisip grosier, pietricele, așchii de granit.

Pereții acvariului trebuie curățați în mod regulat
Pereții acvariului trebuie curățați în mod regulat

Cum să alegi peștii pentru un începător în acvarism

Un acvarist novice nu ar trebui să alerge pești exotici, greu de îngrijit.

Pentru început, faceți:

Bărbații frumoși cu dungi se disting prin pretenția lor - barbele, dar sunt furiosi. Barbele se înțeleg numai cu somnul.

Pentru un pește din aceste specii, aveți nevoie de 8 până la 15 litri din volumul acvariului. Relocarea rezervorului de către locuitori va duce la boli, lipsă de oxigen în apă, poluare excesivă.

Când cumpărați un pește, trebuie să acordați atenție aspectului său. O persoană sănătoasă este viu colorată, are forma corectă a corpului (nu curbată), înoată lin și rapid.

Un pește are nevoie de 8 până la 15 litri de volum pentru acvariu
Un pește are nevoie de 8 până la 15 litri de volum pentru acvariu

Instalare și lansare

După achiziționarea recipientului și a accesoriilor (sol, elemente decorative), totul se spală bine cu apă și săpun simplu, se clătește bine și se umple cu apă clocotită.

Acvariul este umplut cu apă, după descompunerea solului, instalarea unui filtru și a unui compresor. După aceea, în această formă, se lasă timp de 3 până la 4 zile. În acest timp, apa se depune, iar recipientul este verificat pentru scurgeri..

Apoi, plantele sunt plantate în pământ și melcii sunt lansați (dacă sunt planificate să fie găsite în acvariu). Pentru încă 2 - 3 zile, locuitorii acvatici se stabilesc în casa lor, îmbunătățind compoziția mediului acvatic.

Lansați peștii dacă melcii și plantele se descurcă bine și apa este limpede și limpede.

Reguli de îngrijire la domiciliu

Pentru a face peștele confortabil, proprietarul trebuie să respecte câteva reguli simple:

  • nu supraalimenta pește (o dată pe zi, furajele sunt turnate atât de mult încât sunt consumate complet în 15 - 20 de minute);
  • alterna în hrănirea cu alimente uscate, vii și vegetale;
  • filtrul și alimentarea cu oxigen funcționează non-stop;
  • lumina este necesară pentru pești în timpul 9 - 11 ore;
  • temperatura confortabilă pentru majoritatea peștilor de la 20 la 25 de grade Celsius;
  • este necesar să schimbați apa nu mai mult de o treime din volumul total, nu mai mult de o dată la 1 - 2 luni;
  • puteți adăuga apă proaspătă numai dacă este așezată sau înmuiată cu mijloace speciale.
Standul pentru acvariu trebuie să fie puternic și stabil
Standul pentru acvariu trebuie să fie puternic și stabil

Afacerea cu acvarii este un proces fascinant care se transformă adesea într-un hobby serios. Începând cu un acvariu mic, simplu, cu câțiva guppi, hobby-ul se termină cu tancuri uriașe cu pești rari și plante bizare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acvariu adecvat și îngrijirea peștilor pentru începători