Puii faverol: descrierea și productivitatea rasei, conținut

Puii faverol: descrierea raseiLa mijlocul secolului al XIX-lea, rasa de pui faverolle a fost dezvoltată în Franța, care inițial ar fi trebuit să fie folosită pentru bulionuri. Dar după ce s-au încrucișat cu păsări mai mari și selecție profesională, importanța rasei a crescut și au început să o păstreze pentru a obține produse din carne de înaltă calitate..

Astăzi, faverollele sunt, de asemenea, pui de spectacol, deoarece au un penaj neobișnuit. Cum să hrăniți corect păsările și ce condiții de păstrare sunt necesare?

Povestea originii

Încrucișarea și reproducerea păsărilor au fost efectuate de fermieri din orașul francez Faverolles, după care a fost numită rasa. Am obținut-o după ce am traversat puii Manty și Gudan. În viitor, alte rase de pui au fost folosite pentru a îmbunătăți calitățile. Drept urmare, carnea de faverol a devenit foarte apreciată pentru gustul său special și calitatea excelentă. Dar erau crescute numai în ferme private, astfel încât carnea putea fi degustată doar în restaurante..

Puțin mai târziu, crescătorii germani au primit o rasă similară, pe care au numit-o lachshuner sau pui de somon. Puii de somon faverol au început să fie crescuți la scară industrială..

Rasă diferă prin pretenții, maturitate timpurie și producție ridicată de ouă, din această cauză este foarte apreciat și crescut pe scară largă de către fermierii din Europa și Rusia.

Descrierea aspectului

Puii Faverol au un aspect neobișnuit, așa că mulți iubitori de specii decorative le cumpără pentru colecția lor personală..

Puteți distinge rasa prin următoarele trăsături caracteristice:

 • corp mare ușor alungit;
 • Aripile sunt ridicate pe corp;
 • Aspectul găinilor faverolcoada scurtă ridicată;
 • o coamă luxuriantă este situată pe un gât nu foarte lung;
 • barba care ascunde complet cerceii;
 • destul de puternic, dar cioc scurt;
 • creastă mică în formă de frunze;
 • capac crescut de pene în zona tancurilor și a bărbii;
 • cap plat de dimensiuni mici;
 • picioare puternice bine dezvoltate;
 • pe părțile laterale ale capului, penajul seamănă cu perciunile.

Aspectul cocoșilor și al găinilor este ușor diferit:

 1. Pe capul mic al cocoșilor, există un pieptene cu dinți și un cioc îngrijit alb sau roz care nu iese în față. Ochii masculilor sunt portocalii sau roșii, pe fața roșie există ceva fuzz, iar dolarul vine într-o varietate de culori. Picioare groase de cocoși acoperite cu pene.
 2. Puii sunt destul de dense și au burta bună. Găinile ouătoare au o coafură interesantă pe cap - penele cresc pe spatele capului și sunt situate orizontal sub urechi. Puii au spatele lat care se ridică ușor spre partea din spate a corpului. Au o coadă mică, scurtă, care arată ca un acoperiș.

Cea mai populară rasă de pui este faverola de culoare somon. Puii au burtă și piept ușoare, iar gâtul și aripile lor sunt roșiatice. Cocoșii au coadă neagră, piept și burtă, iar pe spate - pene albe.

Puii Faverol pot avea nu numai somon, ci și culori albastru, erminiu, alb și negru..

Găinile Faverol nu sunt mai puțin interesante și frumoase. Deja până la vârsta de două luni, acestea se pot distinge după gen, deoarece păsările au barbă și tancuri unice.

Caracteristică productivă

Puii Faverol sunt apreciați pentru carnea lor de calitate, gustoasă și producția bună de ouă. Caracteristicile lor productive includ:

 1. Cu o îngrijire bună și o hrănire adecvată, masculii se îngrașă până la 4-5 kg, iar straturile de până la 3,5 kg.
 2. Cum să ai grijă de găinile faverolCarne moale și suculentă, care are gust de fazan.
 3. Rata de supraviețuire a animalelor tinere este de 90-95%.
 4. Puii sunt maturi sexual la vârsta de șase luni.
 5. Rată de fertilitate bună.
 6. În timpul anului, de la fiecare găină puteți obține până la o sută optzeci de ouă galbene-roz cu o greutate de 55-60 de grame.
 7. Instinctul matern în straturi este practic absent.

Avantajele și dezavantajele rasei

Puii Faverol sunt foarte apreciați de fermieri deoarece combină gustul excelent al cărnii, producția bună de ouă și un aspect frumos care poate decora orice curte. Crescătorii de păsări cu experiență notează următoarele calități pozitive ale rasei faverolle:

 1. Maturitate timpurie.
 2. Gust excelent atât al cărnii, cât și al ouălor.
 3. Adaptarea rapidă și ușoară a păsărilor la orice condiții climatice.
 4. Producție ridicată de ouă chiar și în sezonul rece.
 5. Imunitate puternică, bună la găini, cocoși și animale tinere. Prin urmare, păsările din această rasă sunt rareori afectate de boli, ceea ce contribuie la primirea continuă a produselor de la acestea..
 6. Pene sunt rezistente și nu capricioase.

Datorită acestor avantaje, fermierii de păsări cresc de bunăvoie rasa de pui faverolă în parcelele lor..

dezavantaje

La fel ca toate rasele, puii faverol au dezavantajele lor:

 • instinct matern slab;
 • atunci când sunt încrucișați cu păsări de alte rase, își pot pierde calitățile productive;
 • sunt predispuși la obezitate, care trebuie să fie luată în considerare de către fermier și tratată în mod responsabil.

Dar toate aceste dezavantaje sunt destul de nesemnificative în comparație cu avantajele pe care le au găinile faverol..

Caracteristicile conținutului

Cocoșii și straturile nepretențioase și calme faverolles sunt masive, prin urmare, acestea nu sunt adaptate la conținutul celular. Ar trebui organizate coș de pui spațios și crește păsările separat de alte specii. Un număr mare de persoane nu trebuie ținut într-o cameră mică, altfel poate exista riscul de boli infecțioase..

Cu pene rezistent la frig, dar tolerează prost umiditatea ridicată. Prin urmare, casa trebuie să fie echipată cu o bună ventilație și așternuturi uscate..

Jgheaburile de alimentare pentru faveroli trebuie să fie adânci, înguste și cu un stâlp în mijloc. Este recomandat să le spânzurați, altfel puii se vor urca în containere și vor împrăștia hrana.

Stingherii nu sunt așezate prea sus și sunt echipate cu o scară convenabilă. Ar trebui să fie late și rotunde. Va fi dificil ca păsările mari să se urce pe un biban înalt și se pot răni.

Curte de mers pe jos

Deoarece faverollele sunt predispuse la obezitate, ar trebui organizat un patio pentru ele și eliberat pentru o plimbare în sezonul cald. Gardurile înalte din jurul curții pot fi omise, deoarece păsările din această specie nu le place să zboare.

Descrierea rasei de pui faverolFermierii apreciază foarte mult aceste păsări pentru că nu deschid niciodată o grădină sau pat de flori în curte, deși caută insecte și mănâncă cu plăcere..

La plimbare, găinile își găsesc propria hrană, care este bogată în diverse substanțe utile. Acestea pot fi diverse insecte, viermi și verde. Păsările care umblă în aer curat în fiecare zi sunt mai puțin susceptibile de a se îmbolnăvi și de a avea o producție ridicată de ouă.

Hrănirea puilor de rasă faverolă

Păsările reproducătoare necesită o dietă echilibrată și o abordare atentă a hrănirii. Este mai bine pentru ei să dea hrană uscată, deoarece amestecurile umede pătează barba pufoasă a păsărilor.

Când se hrănește cu furaje compuse, animalelor tinere trebuie să li se administreze:

 • vârsta de până la patru săptămâni - alimente PK-5;
 • până la trei luni - PC-6;
 • de la vârsta de trei luni și păsări adulte - PK-4.

Persoanelor selectate pentru hrănire li se oferă iluminat non-stop și acces gratuit la furajul compus PK-5.

Cu hrănirea combinată, turma este alimentată de trei până la patru ori pe zi. Recomandat alternează mâncare uscată și piure. În sezonul rece, mâncarea umedă se servește caldă, iar resturile sunt îndepărtate după patruzeci de minute.

Vara, puii trebuie să mănânce trebuie să fie verde. Dacă păsările nu au voie să meargă, atunci fermierul trebuie să furnizeze animalelor sale de companie masă verde sub formă trifoi, păpădie, păduchi, urzică și alte ierburi. Verzii ar trebui să reprezinte o treime din dietă. Restul constă din ovăz, grâu, porumb și furaje combinate. Pentru fiecare individ pe zi, vor fi necesare aproximativ o sută cincizeci de grame de furaje compuse.

Dacă păsările încep să se îngrășeze, atunci nu li se administrează mai mult de optzeci de grame de furaje compuse pe zi. Porumbul adăugat în furaje va ajuta, de asemenea, la prevenirea obezității..

Cum se hrănește puii cu faverolÎn sezonul rece, verdele proaspăt este înlocuit cu altele uscate, iar păsările pot fi, de asemenea, date ace de pin și molid, fân, morcovi, dovleac. La dietă se adaugă complexe speciale de vitamine și minerale pentru găini, care pot fi achiziționate în magazine specializate. Straturile care nu se grăbesc bine sunt introduse în dietă cu fulgi de ovăz.

În primele zile ale vieții lor, găinile sunt hrănite cu ouă fierte tocate, brânză de vaci și terci de porumb sfărâmicios. Din a cincea zi, ierburi tocate, drojdie, tărâțe de grâu, legume sunt introduse treptat în dieta lor. Apoi, astfel încât să crească mai bine, li se administrează o hrană specializată pentru compuși vitaminici PK-5.

Animalele tinere trebuie hrănite de șase până la opt ori pe zi. Ar trebui să existe intervale egale între hrăniri. De la vârsta de o lună, puii sunt hrăniți de patru ori pe zi, iar animalele tinere sunt transferate la adulți trei mese pe zi de la vârsta de două luni..

Creșterea rasei

Pentru că faverollele sunt găini rele, ouăle pentru a obține pui sunt scoase din cuib și plasate într-un incubator.

O turmă pentru încrucișarea și reproducerea puilor este formată dintr-un cocoș de altă linie și cinci până la șase femele. Această alegere se explică prin faptul că, odată cu încrucișarea cu sânge apropiat, apar găini urâte, rasa degenerează, productivitatea scade.

Crescătorii de păsări cu experiență recomandă ecloziunea faverollelor în februarie, astfel încât să crească până în sezonul cald și să poată fi eliberați pentru mers.

Ouăle pentru incubația animalelor tinere sunt luate de la găini care au împlinit deja vârsta de un an. Înainte de a fi introduse într-un incubator, ouăle pot fi păstrate timp de două săptămâni la o temperatură nu mai mare de +10 grade.

Cum să crească puii faverollesTemperatura este setată în incubator nu mai mic de +37,6 grade. Este necesar să se monitorizeze foarte atent temperatura aerului, deoarece scăderea acestuia chiar și cu o zecime de grad duce la nașterea copiilor cu defecte sub forma unor labe și degete dislocate.

În a douăzeci și a doua zi, puii trebuie să clocească, care sunt așezați în echipamentul pregătit cu temperatura aerului de +38 grade și cu așternut cald uscat.

Creșterea tânără în primele zile de viață necesită o iluminare bună, astfel încât camera este echipată cu lămpi, cu ajutorul cărora, pe vreme înnorată și în zilele scurte de lumină, se efectuează iluminare suplimentară.

Faverol pentru sănătatea puiului

Datorită crescătorilor, păsările din această rasă au o imunitate bună și practic nu se îmbolnăvesc. Dar erorile în întreținerea și îngrijirea lor pot duce la apariția diferitelor boli..

O dietă dezechilibrată și condiții insalubre sunt motivul slăbirii găinilor, în urma cărora pot contracta boli bacteriene sau infecțioase.

Infecția cu insecte parazite și viermi este foarte periculoasă pentru sănătatea păsărilor. În scopul prevenirii, nu trebuie permis contactul găinilor cu păsările sălbatice, iar gospodăria ar trebui dezinfectată în mod regulat.

Pentru a preveni apariția paraziților pielii la găini, casele de păsări sunt echipate cu recipiente cu un amestec de cenușă și nisip. Păsările vor lua cu plăcere astfel de băi cu nisip de cenușă și, în același timp, vor scăpa de paraziți.

Sănătatea păsărilor este, de asemenea, vulnerabilă în perioada de năpârlire, care începe toamna. Acest proces este dureros, astfel încât găinile se ascund în colțuri, se mișcă puțin și mănâncă. În această perioadă, trebuie să li se asigure oligoelemente, vitamine și să creeze un mediu sigur și confortabil. Găinile ouătoare încetează să mai depună în timpul nămolii.

Puii Faverol cresc rapid, au carne delicioasă, aleargă bine și arată frumos, motiv pentru care ocupă primele locuri în clasament printre cele mai bune rase de pui. Cu toate acestea, în Rusia acestea nu sunt încă răspândite și doar comercianții privați individuali le conțin..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Puii faverol: descrierea și productivitatea rasei, conținut