Caracteristicile rasei de pui de mătase chinezesc

Pui chinezesc de mătase: o descriere a aspectuluiPuiul din mătase chinezesc este cunoscut oamenilor din întreaga lume de peste 1000 de ani. Pentru prima dată, a fost menționat în jurnalele lui Marco Polo, un călător cunoscut în multe țări. Există un număr mare de legende, mituri și dispute diferite despre modul în care a apărut această rasă decorativă antică. Unul dintre ei a fost distribuit de crescătorii olandezi care le-au spus clienților că găinile au fost obținute după încrucișarea puilor obișnuiți cu iepuri..

Există oameni care cred că păsările din această rasă au blană reală, ca un mamifer, dar de fapt aceasta este o minciună. Puii de mătase chinezi au apărut pentru prima dată în Asia de Est. Astăzi, această rasă este la mare căutare în rândul fermierilor care cresc diferite găini..

Descrierea rasei, caracteristici și indicatori de performanță

Puii chinezi diferă de ceilalți prin faptul că au oase negre, mușchi gri închis și piele albastru-maroniu. Datorită culorii sale distinctive, carnea sa se distinge ușor prin culoarea sa de carnea găinilor obișnuiți. În unele țări, precum China, această carne este considerată o delicatesă. Pui de mătase chinezi puful înlocuiește penele, asemănătoare părului de animal.

O altă caracteristică distinctivă a rasei chinezești de pui de mătase este prezența cinci degete, toate sunt, de asemenea, acoperite cu pene moi. Două degete sunt în spate și trei în față. Dacă acordați atenție capului de pui din această rasă, puteți vedea tancuri mici, precum și o barbă și o creastă pufoase. Pene de găini pufoase au nuanțe de mai multe culori: albastru, lămâie, negru și chiar lăptos.

Spatele păsării pufoase este destul de larg, dar scurt, iar corpul este rotunjit. Coada are atât pene de coadă, cât și împletituri. Aspectul puiului cu crestă chinezesc este foarte atractiv. Mai mult, se consumă chiar și rase decorative de pui. Această carne este foarte întunecată, nu pare atractivă, dar este incomparabil fragedă și cu un gust plăcut. Conține mult mai multe vitamine, proteine ​​și alți nutrienți decât puiul alb simplu..

Mulți se întreabă când această rasă începe să se grăbească. De obicei încep să dea primele ouă în a cincea lună de viață..

Beneficii rasei

Pe lângă faptul că aceste păsări sunt destul de atractive și frumoase, au și propriul lor scop agricol special:

  1. Cum să hrăniți corect puiul de mătase chinezesclor carnea are un gust delicat, spre deosebire de carnea puilor de rând. Conține aminoacizi, vitamine din mai multe grupuri (B, C, E, A), precum și globulină, care ajută la întărirea oaselor și a mușchilor, la prelungirea tinereții.
  2. datorită penajului pufos al acestei rase, le puteți folosi învelișul la fel ca lâna de oaie. După ce această găină este tăiată, pene noi vor crește peste aproximativ o lună, poate puțin mai mult. Pentru două tunsori, puteți colecta aproximativ 150 de grame de puf de la un individ.
  3. ouăle sunt mari, deși ea însăși este mică și decorativă.
  4. aceste păsările sunt suficient de calme, nu le place să zboare, sunt întotdeauna fericiți să clocească ouă. Uneori depun ouă și alte păsări de curte: pui obișnuiți, de calitate, rațe.
  5. păsări din această rasă pretentios cu privire la condițiile de detenție. Se pot reproduce cu ușurință în climatul rusesc..

Mătasea neagră este cea mai veche din această rasă. Cu haina sa pufoasă și moale și creasta amuzantă, pasărea amintește oarecum de un câine pudel. Peretele și barba sunt un decor suplimentar al puiului negru..

Interiorul acestor găini (caracteristică chineză):

  • oase negre;
  • piele negru-maro;
  • carne cenușie-neagră.

Dimensiunea puiului negru este foarte mică și cântărește doar 1,5 kg, cocoșul poate cântări mai mult. Datorită faptului că găinile sunt acoperite cu puf, acestea par vizual mai mari. De asemenea, pare exotic faptul că umerii lor ies în afară, iar picioarele lor sunt scurte și pufoase. Lobi urechii sunt turcoaz, iar scoica și ciocul sunt albastre.

O altă caracteristică drăguță a puiului negru este că într-un an poate depune aproximativ o sută de ouă. Păsările nu sunt sălbatice, sunt foarte amabile și merg fericit în brațele lor, adoră afecțiunea, își permit să fie mângâiați.

Pui chinezesc de mătasePuiul de pui negru este foarte apreciat. Sunt tăiate aproximativ o dată pe lună, aproximativ șaptezeci de grame sunt colectate din cap. Acest puful este folosit pentru tricotat. Puiul negru chinez tolerează ușor vremea rece, chiar dacă coșul de pui este neîncălzit. Nu au nevoie de cocoși. Dieta puiului negru are nevoie de aceeași cu cea a unei pui obișnuite. Cu toate acestea, dacă proprietarul dorește ca pasărea să se grăbească, este necesar să îi oferiți o existență caldă într-un spațiu luminos..

Specia cu crestă este cea mai blană din lume. Totuși, o astfel de pasăre are și dezavantajele ei: ea adesea bolnav, iar proprietarul trebuie să acorde o atenție deosebită bunăstării păsării, care este susceptibilă la multe afecțiuni aviare diferite, de exemplu, cum ar fi mâncătorii puieți, puricii, căpușele și, dacă nu sunt păstrați corespunzător, nu își vor mai păstra aspectul frumos de odinioară.

Dacă dieta nu este echilibrată, porii se pot înfunda sau tractul digestiv se poate inflama. Dacă pasărea are diaree, își va transforma haina atrăgătoare într-o grămadă. Prin urmare, este important ca proprietarul să păstreze ordinea și să mențină curățenia în camera în care trăiesc găinile, precum și ceea ce mănâncă păsările. Un gătitor curat de pui, o alimentație echilibrată și o îngrijire atentă sunt tot ceea ce proprietarul trebuie să rețină pentru a menține păsările puternice și sănătoase. De asemenea, merită să știți că puii negri necesită mers pe jos..

Descrierea particularităților creșterii păsărilor crescute

Creșterea puilor de mătase este costisitoare. Un individ costă aproximativ cincizeci de unități convenționale. Pentru a obține descendenți, trebuie să aveți un cocoș și mai multe găini (cinci sunt suficiente). Un ou de pui este viabil timp de aproximativ o săptămână, un individ incubează de obicei nu mai mult de cincisprezece ouă.

Pui chinezesc de mătase: reproducereLocuitorii orașelor mari au posibilitatea de a achiziționa un ou din această pasăre. Vindeți pui în magazinele de specialitate și pe piețele mari.

Găinile găinilor negre chinezești sunt crescute în același mod ca și cele obișnuite. Temperatura este eliminată treptat, începând de la treizeci de grade în prima săptămână, ajungând la optsprezece într-o lună. Încep să se hrănească cu gălbenuș fiert și cereale zdrobite, extinzând treptat dieta. Cerealele zdrobite ar trebui să constituie cel puțin jumătate din dietă, de asemenea, este imperativ să dai vitamine și legume fierte.

Mâncăruri din carnea acestei păsări

În China, o astfel de pasăre este apreciată nu numai pentru aspectul său frumos, ci și pentru compoziția specială a cărnii sale, deoarece atât carnea întunecată, cât și interiorul unei păsări au proprietăți curative speciale. De asemenea, această carne este mai hrănitoare decât cea albă și este plină de tot felul de aminoacizi și vitamine. Alimentele gătite cu carne neagră nu conțin grăsimi. Asemenea feluri de mâncare perfect digerat corpul uman și au proprietăți medicinale, și potrivit pentru persoanele care urmează o dietă strictă.

Mâncărurile făcute din carne de pasăre neagră nu trebuie niciodată prăjite. Bulion, supă, curry și tocană sunt cele mai bune opțiuni de gătit.

Astfel, pe baza celor de mai sus, comparând toate avantajele și dezavantajele acestei rase, putem concluziona că păsările precum puii chinezi sunt ideale pentru toți fermierii, deoarece, în ciuda costului lor, sunt foarte frumoase, atractive, amabile și feluri de mâncare din carnea lor este demnă de cele mai bune laude. O persoană care achiziționează mai multe păsări din această specie pentru ferma sa este puțin probabil să regrete alegerea sa..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Caracteristicile rasei de pui de mătase chinezesc