Caracteristicile rasei de pui araucana

Pui Descrierea rasei AraucanaPuii Araucana sunt una dintre cele mai populare rase din creșterea modernă a păsărilor. Această rasă de pui este nepretențioasă, are o producție bună de ouă și carne nutritivă gustoasă. În plus, găinile din rasa Araucana sunt cunoscute pentru depunerea ouălor colorate, și anume a celor albastre. Ouăle albastre pe care oamenii le obțin de la această rasă sunt bogate în valoare nutrițională și conținut caloric, sunt bogate în nutrienți și sunt importante în dietă..

Descrierea și originea rasei de pui Araucana

Ouăle pe care le transportă se vând întotdeauna bine pe piețele agricole. O descriere detaliată a acestei rase poate fi găsită pe Internet și literatura de specialitate despre păsări de curte.

Această rasă a apărut în America de Sud, în Chile, chiar înainte ca țara să fie colonizată de spanioli. Araucana este numele tribului indian care crește aceste păsări originale. Într-o descriere detaliată a rasei, care poate fi găsită în ghidurile de păsări, se spune că puii acestei rase au o coadă foarte mică, este aproape invizibilă. Faptul este că indienii, care inițial erau angajați în reproducerea acestei rase, și-au stabilit în mod deliberat scopul creării unei rase „fără coadă”. Acest lucru se datorează faptului că coada mare a fost considerată de indieni ca o piedică la cocoși bătălii, care la acea vreme erau o distracție foarte obișnuită.

Ouăle colorate pe care le transportă aceste păsări au devenit treptat albastre datorită faptului că rasele locale de pui din America de Sud s-au încrucișat activ cu fazani care trăiesc în captivitate și în sălbăticie. De aceea, există un pigment albastru în ouă pe care îl transportă aceste găini neobișnuite. Cu această ocazie, în Germania, glumesc că straturile de Araucana depun ouă de Paști gata făcute, care nu necesită colorare suplimentară. Ouăle albastre arată foarte impresionant. În descrierea rasei, se spune că ouăle albastre ale găinilor araucana au un gust excelent și sunt, de asemenea, foarte hrănitoare..

Caracteristicile rasei de pui Araucana

În descrierea rasei, care poate fi găsită în literatura de specialitate pentru crescătorii de păsări, se spune că Araucana se distinge prin următoarele caracteristici:

 • Creșterea puilor AraucanaCoada este abia vizibilă sau practic absentă;
 • Ochii galbeni-roșii de dimensiuni medii;
 • Gât foarte scurt și cap mic;
 • Greutate de la un kilogram și jumătate la două kilograme;
 • Smocuri de pene pe față, care amintesc de mustață și barbă.

Caracterul găinilor ouătoare, care poartă ouă albastre extraordinare, este destul de interesant. Puii sunt extrem de calmi și pașnici (deși este mai bine să nu-i deranjați în timpul perioadei de incubație), ci, dimpotrivă, masculii sunt cocoși și adoră să lupte foarte mult. Nu întâmplător găini cu puiet, depunând ouă de culoare cerească, timp de multe secole au participat la lupte de cocoși.

Rasa de pui Araucana: caracteristici ale conținutului

Puii din rasa Araucana sunt destul de nepretențioși, de aceea este foarte profitabil să îi crești. În ciuda originii lor sudice, se adaptează cu ușurință la orice climat și tolerează perfect temperatura la aproximativ minus șase grade Celsius. În perioada în care temperatura aerului nu scade sub această marcă, coșul de pui nu are nevoie de încălzire, astfel încât creșterea puilor araucana este o modalitate excelentă de a economisi la încălzire. Când este cald afară, nu este recomandat să umblați pui, deoarece nu tolerează vremea caldă și preferă răcoarea. Prin urmare, este de dorit ca locul pentru plimbarea păsărilor să fie la umbră..

Pentru a conține în mod corespunzător aceste straturi exotice, următoarele sunt importante momente:

 • Puii Araucana iubesc foarte mult să înoate în cenușă, deoarece cenușa are un efect benefic asupra penajului și stării generale a corpului. Prin urmare, păsările trebuie să aibă o astfel de oportunitate. Cenușa poate fi împrăștiată în găinărie sau pe stradă, în locuri unde se plimbă păsările.
 • Păsările preferă să se odihnească se cocoţa, prin urmare, găinăria trebuie să aibă un cocoș de lemn. Bibanul lung de un metru poate găzdui trei găini araucaniene.
 • Este necesar să ne asigurăm că nu există plante și flori otrăvitoare pe teritoriul pe care vor merge puii..
 • Furaj compus pentru puiDacă există alte rase de pui la fermă, păsările din rasa Araucana trebuie păstrate separat. Este recomandabil ca acestea să nu intre deloc în contact cu alte tipuri de păsări de curte. În primul rând, datorită faptului că cocoșii araucani se disting prin dispoziția lor cocoșată și nu vor rata niciodată ocazia de a-și demonstra caracterul de luptă. Dar este la fel de important ca Araucana să nu se împerecheze cu alte rase de pui pentru a evita degenerarea rasei..
 • Dieta reprezentanților rasei Araucana nu diferă de dieta altor rase. Puii și găinile sunt bucuroși să mănânce ierburi proaspete, furaje mixte, suplimente de vitamine și minerale. Principalul lucru este să ajustați dieta păsărilor în timp, în funcție de sezon și de starea de sănătate a găinilor..

Pui Araucana: de ce este profitabil să le crești

Creșterea puilor Araucan este foarte profitabil, și acest lucru se datorează mai multor motive importante:

 • Ouăle cu o frumoasă culoare albastru-cer sunt întotdeauna la mare căutare pe piețele agricole.
 • În zilele noastre, puțini oameni sunt angajați profesional în reproducerea acestei rase de pui, deci nu există o concurență intensă.
 • Ouă albastre de araucanaPuii sunt nepretențioși în nutriție și întreținere și, de asemenea, cu ușurință reportare rece și chiar puțin îngheț.
 • Păsările se îmbolnăvesc cu greu și au o imunitate puternică față de multe boli infecțioase grave..
 • Araucna din timp ajunge la pubertate.
 • Păsările se disting printr-un exterior neobișnuit și frumos. Aspectul exotic al acestor găini atrage imediat atenția..

Pentru ca reproducerea puilor Araucan să devină profitabilă, este necesar să se organizeze în mod corespunzător întreținerea și hrănirea acestor păsări. Merită să începeți cu construcția unei găini de pui. Coopul ar trebui să fie, în primul rând, uscat și cald. Dacă înghețul de afară depășește minus șase grade, poate fi instalat un încălzitor în cocină.

Atenţie: la încălzirea unei găini cu un radiator, trebuie respectate măsurile de siguranță!

Pentru ca puii să se încânte mai des cu ouăle lor albastre, trebuie să monitorizați îndeaproape dieta păsărilor, îmbogățind-o în mod regulat cu suplimentele de vitamine și minerale necesare..

A merge păsările sunt cele mai bune pe o peluză mică acoperită de vegetație densă. În timpul plimbării, asigurați-vă că urmăriți păsările, astfel încât acestea să nu se ciocnească asupra resturilor mici și a obiectelor necomestibile. Nu ar trebui să existe resturi, cioburi de sticlă, obiecte metalice pe locul unde se plimbă păsările..

Puii araucani au adesea paraziți, deci este necesar să se acorde o atenție specială tratamentului antiparazitar. Păsările nu trebuie să intre în contact cu alte animale de companie pentru a evita puricii.

Dacă urmați aceste sfaturi simple, puteți obține un profit destul de decent din puii de reproducție din rasa Araucan. Principalul lucru este să obții veterinar certificat de produs. Puii, ouăle și pungile își vor găsi cu siguranță cumpărătorul în orice piață agricolă, principalul lucru este că găinile sunt sănătoase și îngrijite.

Rasa de pui Araucana: recomandări practice

Cei care decid să înceapă reproducerea profesională a găinilor araucani vor fi încântați să citească sfaturile utile de mai jos. Scopul lor principal este îmbunătățirea calității vieții găinilor și creșterea producției de ouă..

Puii Araucana-îngrijireNu se recomandă hrănirea puilor mici proaspăt, iarba verde proaspăt cultivată. Iarba proaspătă poate provoca o producție excesivă de gaz, iar puii pot chiar să moară de supărare gastro-intestinală..

Uneori găinile araucane ciugulesc ouăle. În astfel de cazuri, nu are sens să înjuri și să fii supărat pe pasăre. Găinile fac acest lucru nu pentru că au un temperament urât, ci pentru că le lipsește calciul și speră să-l obțină din propriile coji de ouă. În astfel de cazuri, se recomandă introducerea suplimentelor de vitamine și minerale suplimentare care conțin o cantitate mare de calciu în dieta păsărilor..

Dacă există mai mult de un cocoș în turmă, cocoșii trebuie păstrați în incinte diferite, astfel încât să nu intre în contact unul cu celălalt. În caz contrar, cocoșii pot aranja o luptă fierbinte și se pot răni reciproc..

Este necesar cu grija monitorizați starea fizică generală a găinilor. Puii și cocoșii sănătoși se comportă activ, mănâncă mâncarea oferită cu plăcere, se mișcă energic. Puii bolnavi, pe de altă parte, sunt letargici și lent - dacă boala este cauzată de paraziți, păsările pot mânca deseori și pot prezenta anxietate generală.

Păsările ar trebui să aibă o dietă echilibrată. Alimentele vegetale uscate trebuie alternate cu cele proaspete. Păsările trebuie să adauge vitamine suplimentare iarna..

Puii trebuie să aibă întotdeauna cantitatea necesară de apă, pentru aceasta puteți pune mai multe băuturi automate în garaj. Bolurile pentru băuturi trebuie spălate frecvent pentru a evita contaminarea apei cu bacterii patogene.

Reproducerea Puii Araucana vor beneficia cu siguranță dacă urmați toate recomandările pentru îngrijirea acestor păsări rare. În ciuda gradului ridicat de adaptare la mediu, păsările sunt sensibile la paraziți, precum și la căldură și la lumina puternică a soarelui. Toate acestea trebuie amintite atunci când alegeți un loc pentru o găinărie și planificați procesul de reproducere a păsărilor. Ouăle de culoare albastru-deschis își vor găsi întotdeauna cumpărătorul, iar găinile „fără coadă” spectaculoase vor încânta gazul cu aspectul lor extraordinar pentru o lungă perioadă de timp. Rasa Araucana este una dintre cele mai interesante și neobișnuite rase de păsări de curte.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Caracteristicile rasei de pui araucana