Ga dong tao - pui cu picioare de dragon

Această rasă a luat naștere în Vietnam acum 600 de ani, astăzi există doar aproximativ 300 de păsări. Persoane foarte rare, străvechi și neobișnuite numite Ga (traduse ca pui) Dong Tao (numele satului în care au început să fie crescuți).

Rasa de pui Ga Dong Tao

Mai sunt numiți „pui de elefant” pentru picioarele lor foarte groase..

Picioare de pui Ga Dong Tao

Inițial, au fost retrași de dragul luptei cocoșilor. Și astăzi rasa este considerată unică, neavând analogi sau cel puțin rude similare. Ea a fost recunoscută ca o comoară națională din Vietnam, iar sponsorii statului lucrează pentru a restabili numărul acestor păsări..

Pui tineri Ga Dong Tao

O caracteristică neobișnuită este picioarele groase, solzoase, care pot avea un diametru de 5-8 cm într-un cocoș. Și aceasta nu este o boală, ci un semn al rasei. Puii înșiși nu experimentează disconfort de la astfel de picioare, aleargă repede și sunt foarte activi. Oamenii de știință au prelevat în mod special probe de țesut și au studiat sănătatea păsărilor.

Partea inversă a picioarelor găinilor Ga Dong Tao

Corpul este puternic, greu, cu o creastă mică pe cap. Într-un cocoș, structura corpului seamănă mai mult cu un câine decât cu o pasăre: un corp lat, aproape dreptunghiular, piept proeminent și mușchi puternic pronunțați.

Cocoșul Ga Dong Tao

Centrul de greutate este deplasat - acest lucru permite masculilor să manevreze bine și să se sustragă cu ușurință de loviturile inamice. Capul mare este proporțional cu corpul. Culoarea penelor poate fi foarte diferită, dar penajul este rar și neuniform, deoarece păsările trăiesc în climă caldă..

Ga Dong Tao

Greutatea masculilor este de aproximativ 5-7 kg, puii de până la 4-5 kg. Producție de ouă pe an până la 60 de bucăți. Ouă cremă medie, cântărind 60 g.

Instinctul de incubație la găini este bine dezvoltat, dar chiar și în satele din Vietnam, descendenții sunt crescuți cu ajutorul unui incubator sau găini de alte rase. Indivizii grei sunt foarte stângaci și pot zdrobi ouăle în cuib.

Aspectul găinilor ga dong tao

Aceste păsări sunt neîncrezătoare față de oameni și preferă să pască în aer liber. Cocoșii sunt foarte agresivi și temperamente calzi. Nu pot zbura, dar se împrumută bine la antrenament..

Acum, aceste găini sunt crescute ca o rasă decorativă. Picioarele lor sunt considerate o delicatesă, dar se mănâncă doar membrele puilor tineri de 4-6 luni. Carnea de pui este considerată foarte gustoasă.

Este dificil să achiziționați pui de rasă și sunt foarte scumpi până la 2500 de dolari.

Pui Ga Dong Tao

În plus, nu au imunitate la bolile obișnuite ale puiului, nu se adaptează bine la alte clime, ceea ce complică întreținerea lor. Pentru incubare sunt necesare condiții speciale. Cu toate acestea, în unele țări au învățat încă să le reproducă..

În Rusia, clima nu este foarte potrivită pentru aceste păsări, dar totuși există zone în care este posibil să se creeze condiții favorabile. Și mai mulți crescători de colecționari au riscat și sunt angajați în această afacere complexă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ga dong tao - pui cu picioare de dragon