Rasa pisicilor serengeti: întreținere și îngrijire la domiciliu

Rasa pisicilor SerengetiSe întâmplă că după ce ai văzut destul de sălbatic pisici la grădina zoologică sau la televizor, depășește obsesia de a avea una acasă. Cu toate acestea, înțelegem cu toții că acestea sunt animale sălbatice, ceea ce înseamnă că sunt periculoase atât pentru noi, cât și pentru alții. Dar există o ieșire din această situație și acesta este serengeti. Această rasă a fost crescută relativ recent și acum trece prin etapele recunoașterii oficiale. Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestor animale neobișnuite..

Descriere și fotografie

După cum putem judeca din fotografie, serengeti este pisică cu un aspect neobișnuit și cu siguranță veți fi interesat să aflați o descriere detaliată a rasei.

Aspect și standard

Pisică Serengeti este de dimensiuni medii și are picioare lungi, care adaugă un plus de grație aspectului său. O altă diferență între rasă este urechile sale, acestea au aproape aceeași dimensiune ca și capul. Haina trebuie să aibă pete rotunde sau ușor alungite.

Greutatea acestei rase este destul de decentă pentru pisicile domestice: 8-12 kg sunt atinse de femele, iar masculii pot ajunge până la 15 kg!Serengeti

 • Cap. Pomeți alungi, bine definiți. Există o pană care se lărgește lin de la nas la urechi.
 • Urechi. Urechile sunt mari, întinse și verticale.
 • Nas. Nasul este larg, nasul este de culoare închisă, vibrisele sunt lungi.
 • Ochi. Ochii sunt deschiși și separați de nas. Sunt mari și de formă rotundă, culoarea lor poate fi aurie, galbenă, rareori alun și verde deschis.
 • Gât. Gâtul este lung, lărgindu-se spre umeri.
 • Profil. Merge în linie dreaptă de la nas la sprâncene, apoi trece lin către coroană și gât lung.
 • Locuințe. Puternic, muscular, ușor întins. Crupul și umerii au aceeași lățime, iar spatele este drept. Masculii sunt, în general, mai mari decât femelele, dar acest lucru nu este necesar.
 • Picioare. Lung, puternic și musculos.
 • Coadă. Nu foarte lung, dar suficient de gros, vârful cozii este negru.
 • Lână. Scurt, moale la atingere și are un luciu sănătos, fără substrat.
 • Culoare. Există mai multe tipuri de culoare în conformitate cu standardul: tabby pătat negru (spotting pronunțat), negru (petele nu sunt foarte pronunțate) și fum (gri).
Serengeti
Pentru îngrijirea unei pisici, vă va fi util să știți despre, cum să ai grijă de o pisică după sterilizare, cum să spălați corect o pisică fără a zgâria, cum să scapi de mirosul de urină de pisică, cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoi, cum să-ți tundi singur unghiile și cum se face un post de zgâriere.

Trăsături de caracter

Serengeti - pisici cu un caracter calm, dar acest lucru nu îi împiedică să fie activi și jucăuși. Sunt foarte curioși și curajoși. La vederea animalelor necunoscute, acestea nu vor fugi și se vor ascunde, ci, dimpotrivă, vor lua o poziție de luptă.

Uneori, datorită curiozității lor, pot dăuna unor lucruri importante pentru dvs., așa că vă recomandăm să ascundeți aceste lucruri într-un loc sigur, de preferință atunci când animalul dvs. de companie nu le vede.

Știați? Pisicile sunt capabile să scoată aproximativ 100 de sunete diferite. Pentru comparație, câini poate publica doar 10.
Este, de asemenea, o rasă foarte sociabilă. pisici, le place să discute nu numai cu rudele lor, ci și cu propriii lor proprietari, făcând sunete diferite, uneori amuzante.SerengetiApropo, în ciuda prieteniei lor, serengetilor le place să ocupe o poziție de lider exclusiv în casă, în prezența altor animale. În raport cu proprietarii, aceste pisici sunt întotdeauna foarte afectuoase și blânde, uneori chiar prea mult.

Dacă le lipsește atenția, atunci pot urca oriunde, doar pentru a atrage atenția. Prin urmare, este foarte important să călci periodic și să te joci cu ele. Nu le va deranja să meargă în aer curat, de obicei le place să meargă, să exploreze un nou teritoriu și alte animale de companie.

Călătoriile Serengeti cu mașina sau alte mijloace de transport sunt calme, astfel încât să vă puteți lua animalul în siguranță oriunde ați merge.

Important! Pentru mers pe jos, este mai bine să cumpărați o lesă, acest lucru vă va asigura siguranța pisicii în cazul în care ea decide să se strecoare sau să-și dovedească poziția de conducere altor animale cu ajutorul gălbenelelor..
Serengeti

Istoria rasei

Rasa Serengeti își datorează aspectul lui Karen Sauzman din California. În timp ce călătorea, a vizitat unul dintre sanctuarele sălbatice din California, care a lăsat-o profund impresionată. Ulterior a devenit directorul acesteia.

În timpul mandatului său de director al rezervei, Karen s-a împrietenit cu pisica sălbatică africană Serval, care are pete pe blană și picioare lungi și grațioase. Mai târziu, a avut ideea să reproducă o rasă de pisică domestică asemănătoare cu această pisică sălbatică..

Știați? Karen și-a numit pisica la fel ca și parcul național din Tanzania, unde trăiește și vânează servalul sălbatic. Serengeti în limba tribului Maasai Este „câmpia nesfârșită”.
În primul rând, a înregistrat rasa și apoi a început să selecteze indivizi pentru selecție. Drept urmare, ea a optat pentru o pisică orientală cu păr scurt, cu o culoare pătată și pisica bengala. În mod curios, Serval nu are nicio legătură cu crearea pisicilor serengeti..Serengeti

Caracteristicile achiziției și prețul unui pisoi

Dacă decideți să cumpărați această pisică neobișnuită, atunci va fi problematic să o faceți. Faptul este că există doar 16 crescători de serengeti în lume. În țările CSI, această rasă nu se găsește aproape niciodată. Desigur, cea mai bună canisă aparține lui Karen și se află în America..

Important! Verificați cu atenție toate documentele atunci când cumpărați un animal de companie nou, deoarece probabilitatea unui fals este destul de mare.
Ei declară că au cei mai buni reprezentanți ai rasei, deoarece nu o pun în circulație. Dar în latitudinile interne, puteți cumpăra și pisoi în pisici speciale pentru pisici rare.

Deoarece serengeti este o pisică rară, fii pregătit pentru prețul potrivit. În general, este foarte posibil să dobândiți această rasă, trebuie doar să aveți răbdare și să aveți grijă la cumpărare.

Condiții și reguli de întreținere necesare

Îngrijirea și întreținerea Serengeti nu sunt diferite de cele ale gospodăriei obișnuite pisici, cu toate acestea, există unele nuanțe de care să fii conștient.Serengeti

Condiții și accesorii

Pentru serengeti sunt potrivite atât o casă la țară, cât și un apartament obișnuit. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este activitatea lor.. Pisicilor cu siguranță nu le va plăcea să fie închise într-o cameră, trebuie să cheltuiască undeva energia acumulată..

De aceea va trebui să luați o lesă și să vă plimbați periodic animalul de companie. În plus, nu sunt înclinați să se teamă de sunetele necunoscute și să stăpânească rapid într-un mediu nou. Prin urmare, nu trebuie să obișnuiești animalul cu acest tip de distracție, ei vor sări fericiți pe lesă singuri atunci când vei merge la plimbare.

Este mai ușor pentru proprietarii de case private: vă puteți lăsa pur și simplu animalul în curte dacă nu există timp suplimentar pentru o plimbare. Și, bineînțeles, în casă trebuie să vă asigurați un fel de divertisment, deoarece, dacă serengeti nu găsește așa ceva, ar putea fi distractiv să-și ascuțească unghiile pe canapea, ceea ce este puțin probabil să vă placă.

Prin urmare, va fi mai bine să achiziționați dispozitive speciale de joacă pentru pisici la magazinul de animale de companie. De asemenea, puteți construi același „șoarece” pe o frânghie și puteți găsi timp pentru a vă juca cu animalul de companie. De asemenea, nu va fi de prisos să scoateți toate lucrurile fragile din câmpul vizual pentru a evita ruperea lor..Serengeti

Scăldat și îngrijit

Din moment ce serengeti au părul scurt, nu veți avea bile de păr urâte de proprietarii de pisici cu părul lung în toată casa. În plus, pentru a menține o astfel de blană într-o formă îngrijită, este suficient să o pieptene o dată pe săptămână cu o perie de cauciuc..

În ceea ce privește înotul, este recomandat să o faceți de cel mult 2 ori pe an.. Dar, desigur, în prezența paraziților, trebuie să vă scăldați mult mai des, cu șampoane terapeutice speciale, până când scăpați complet de ele..

Pentru scăldatul obișnuit, merită să cumpărați și un șampon special pentru pisici de rasă, deoarece șampoanele destinate oamenilor nu sunt potrivite pentru aceste scopuri, pot afecta grav haina și provoca alergii.

Urechile, dinții, ochii și ghearele au grijă

Ochii și urechile animalului trebuie spălate și șterse în mod regulat pentru a preveni infecția..

Important! Când vă spălați urechile, nu lăsați să se scurgă apa, deoarece aceasta poate provoca inflamații.!
Curățarea dințilorNu uitați de dinți: trebuie să le monitorizați starea și să vizitați medicul veterinar în mod regulat, pentru că este posibil să nu observați nici o problemă. Și dinții sunt o parte foarte importantă a corpului pentru un prădător care mănâncă adesea carne și alte alimente greu de mestecat..

Dar ghearele nu ar trebui să fie o problemă prea mare, deoarece sunt de obicei măcinate în timpul jocurilor. Dacă totuși devin prea lungi și împiedică pisica să alerge și să sară complet, atunci tăiați-le cu foarfece obișnuite, dar nu chiar la rădăcină.

Mănâncând o pisică „neobișnuită”

Pisicile Serengeti, destul de ciudat, sunt nepretențioase nutriție. Vor fi bucuroși să mănânce atât furaje, cât și alimente naturale. Dar, desigur, este mai bine să determinați imediat tipul de mâncare pentru a evita problemele digestive, deoarece furajele și alimentele obișnuite au rate de digestie diferite în stomac..

Aflați mai multe despre avantajele și dezavantajele hranei pentru pisici: "Royal Canin", „Dealuri”, FortiFlora, "Purina" și „Kitekat”.
În cazul în care ați ales mâncare, atunci, desigur, ar trebui să acordați preferință clasei premium - doar acest tip de mâncare va furniza animalului dvs. de companie toate substanțele necesare. Dacă ați ales mâncarea naturală, atunci baza dietei trebuie să fie neapărat carne și legume crude..AlimenteApropo, nu este de dorit să dați acestei rase carne de porc și pește de mare, precum și lapte integral. Carnea de vită slabă și vițelul sunt ideale pentru ei. Și, desigur, atunci când mâncați produse naturale, este imperativ să adăugați complexe de vitamine în meniu, care să completeze substanțele lipsă din dietă..

Sănătate

Pisicile Serengeti se disting printr-o sănătate excelentă și rareori se îmbolnăvesc, mai ales dacă au o alimentație bună și condiții de viață bune. Cu toate acestea, există o predispoziție pe care trebuie să o cunoască toți proprietarii acestei frumuseți..

Posibile boli

Printre această rasă se găsește boala urolitiaza, și probabilitatea unei astfel de boală pisicile au mult mai mult decât pisicile. Din păcate, boala nu se manifestă în niciun fel la început, ea poate fi detectată deja în stadii ulterioare..

La simptomele urolitiazei boală raporta:

 • probleme cu mersul la toaletă;
 • pisica linge deschiderea uretrei și miaună constant plângând;
 • merge la toaletă oriunde.
SerengetiDacă se găsesc astfel de probleme, ar trebui să mergeți imediat la medicul veterinar și în niciun caz să nu încercați să vindecați animalul de companie pe cont propriu. Numai în clinica veterinară vor putea prescrie tratamentul necesar și, în plus, vor sfătui cu privire la modul de hrănire a pisicii pentru a evita re-dezvoltarea bolii.

Important! Vizitați periodic clinica veterinară împreună cu animalul de companie pentru examinări preventive.

Vaccinări necesare

Dacă luați o pisică la o pisică, atunci de obicei cea mai mare parte a vaccinărilor au fost deja făcute și, cel mai probabil, vi se va furniza o listă a acestora, unde va fi scris despre necesitatea unor noi vaccinări. Dar, totuși, să luăm în considerare ce vaccinări consideră medicii veterinari cei mai necesari pentru sănătatea fraților noștri mai mici. Mai jos este programul lor.

Grefă Vârsta animalelor și regularitatea vaccinărilor
Deparazitare 2 luni
Prevenirea paraziților (purici, căpușe și altele) 2 luni
Prima vaccinare complexă (panleucopenie, rinotraheita, calicivirus) 2 luni și 3 zile
Revaccinare (vaccinare complexă repetată) 2 luni și 10 zile
Revaccinare (vaccinare complexă repetată) 3 luni
Rabia Poate fi făcut în același timp cu ultima lovitură de rapel la 3 luni sau mai târziu
Mai departe - conform programului
Deparazitare Faceți la fiecare 3 luni și înainte ca vaccinarea complexă să fie OBLIGATORIE
Prevenirea paraziți După cum este necesar
Vaccinarea complexă Fă-o o dată pe an
Rabia Fă-o o dată pe an

SerengetiTrebuie doar să aflați de la crescători ce vaccinări s-au făcut și să consultați cu ei sau cu medicul veterinar despre revaccinare.

Pisicile Serengeti sunt creaturi uimitoare care combină beligeranța unei pisici sălbatice și dispoziția calmă a unei pisici domestice. Și practic nu au probleme de sănătate, spre deosebire de majoritatea raselor crescute.

Singura problemă este, desigur, raritatea și prețul lor. Dar acest lucru nu va fi un obstacol dacă chiar vrei să ai acasă o frumusețe atât de exotică sau un bărbat frumos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa pisicilor serengeti: întreținere și îngrijire la domiciliu