Rase de pisici cu urechi mari: 12 cei mai buni reprezentanți cu fotografii

Pisicile cu urechi, care au fost asociate recent cu creaturi extraterestre, câștigă tot mai multe cercuri de fani, dar de ce? Rasa pisicilor cu urechi mari nu diferă în ceea ce privește auzul mai ascuțit sau alte calități, rămâne să credem că „moda urechilor cu urechi” este temporară, totuși, așa cum arată practica, este departe de a fi trecătoare.

De ce are nevoie o pisică urechi mari?

Vei fi surprins, dar, de fapt, nu există pisici cu urechi mici. Desigur, judecând doar după urechi, îi putem identifica pe deținătorii recordului. Cu toate acestea, dacă luăm în considerare proporțiile corpului în ansamblu, dimensiunea urechilor este cel mai adesea proporțională și armonioasă. Poate că merită să-l anunțăm imediat pe câștigătorul concursului „Pisica cu cele mai mari urechi” - acesta este Servalul african, departe de a fi un animal de companie „canapea”. Dacă luăm în considerare doar „prădătorii domestici”, cele mai mari urechi se pot lăuda cu pisici orientale, iar cele mai mici - un grup de rase persane.

Deci, de ce o pisică are nevoie de urechi mari? După cum sa menționat mai devreme, toate pisicile, indiferent de forma și mărimea urechilor, aud la fel de bine. Puțini oameni știu că până și o pisică adormită „sondează” cu atenție întregul mediu din jurul său. Sunetele înalte, aproape ultrasunete, cu ajutorul cărora rozătoarele comunică, se disting pentru urechea unei pisici la o distanță de 500 de metri, în ciuda pereților, a unui strat de pământ sau a altor obstacole. Prin rotirea și înclinarea „localizatorilor” săi, prădătorul determină distanța față de o pradă potențială.

Este interesant! Mobilitatea fiecărei urechi de pisică este posibilă datorită a 32 de mușchi.

Poate că singurul parametru care distinge brusc pisicile cu urechi mari și mici este schimbul de căldură, mai precis capacitatea de răcire. Nu degeaba toate pisicile a căror patrie aparține țărilor fierbinți sunt echipate cu urechi impresionante. Cea mai subțire piele care acoperă auriculele și sute de vase de sânge este răcită chiar și de ușoare fluctuații în aer. Cu cât vremea este mai caldă, cu atât sângele circulă mai repede, ceea ce înseamnă că cea mai mare parte a acestuia va trece prin capilarele urechii și se va răci.

Pisici domestice cu urechi mari

Dacă împărțim la nivel global toate rasele de pisici, pisicile din Est, din Africa și din alte părți fierbinți ale lumii vor deține recordul. Cu toate acestea, există rase ale căror urechi au fost lucrate în mod intenționat, de exemplu, pentru a face pisica să arate ca o rudă sălbatică, dar mai multe despre asta mai jos..

Pisică abisiniană

Rasa cu culoarea savană originală, ochi negri, păr scurt și corp puternic, musculos. Urechile mari ascuțite și foarte mobile îl ajută pe „abisinian” să fie ea însăși - un animal de companie hiperactiv, jucăuș, neliniștit. În timp ce leneșul persan se întinde pe canapea, suferind de căldură, „abisinianul” este întotdeauna vesel și vesel.

Mai multe despre rasa pisicii abisiniene

Somalia

„Moștenitorul” pisicii abisiniene, pe neașteptate „îmbrăcat într-o haină de blană luxoasă” în tonuri maro-roșcat. De ce abisinienii au obținut lână semi-lungă nu se știe, geneticienii sunt înclinați spre versiunea unei mutații naturale. Activ și neobosit, la fel ca strămoșii Somaliei, se laudă cu urechi mari și mobile.

Mai multe despre rasa Somalia

Pisică orientală

Pisică grațioasă, plastică, de neuitat, cu botul alungit, coada lungă și urechile mari. Orientalii au devenit progenitori ai multor rase moderne și și-au transmis moștenitorii „cu urechi”. Experiența arată că aspectul pisicii orientale nu este pe gustul tuturor, în ciuda sociabilității ridicate a animalelor de companie, jucăușului și loialității câinilor..

Mai multe despre pisicile orientale

Devon rex

De îndată ce nu îi sună pe Devon Rex și rudele lor apropiate, Cornish Rex. Cea mai comună „poreclă” este un extraterestru cu urechi, care este aproape de adevăr, dacă credeți în descrierile „efective” ale creaturilor de pe alte planete. Uită-te la fotografie și judecă singur - un cap alungit, elipsoid, ochi uriași, expresivi, urechi mobile, pliuri de piele, un gât lung subțire, corp uscat, degete mobile și dexter. Apropo, Devon Rex, la fel ca pisica orientală, este progenitorul multor rase moderne..

Mai multe despre rasa Devon Rex

Pisică siameză

Pisicile siameze de dimensiuni vechi s-au remarcat prin trăsăturile lor rotunjite, corpul doborât și culoarea acromelanică. Noul standard corespunde tipului estic - o pisică grațioasă, slabă, musculoasă, cu botul alungit, o coadă lungă și mobilă, labe puternice și, desigur, urechi mari. Marcajele întunecate de pe nas, picioare și coadă s-au mutat la noul standard ca principală caracteristică a rasei. Siamezele, considerate una dintre cele mai vechi rase de pe planetă, au un caracter puternic și o voce impresionantă. Pisicile siameze poartă un fond genetic extins, care permite crescătorilor să le folosească pentru a dezvolta noi culori sau rase de pisici.

Mai multe despre rasa de pisici siameze

Sfinx canadian

Una dintre cele mai vechi rase, care a câștigat inimile oamenilor cu un aspect mai mult decât extraordinar - un bot alungit, „fațetat”, pielea goală „velur”, ochi deștepți în formă de lămâie și urechi uriașe ca un liliac. Primul Sfinx „descris oficial” a trăit în Egiptul Antic. Pisica albă cu ochi albaștri păzea Sanctuarul Egiptului Antic.

Sfinxurile Donskoy și Petersburg (Peterbald) sunt, de asemenea, „urechi nobili” cu trupul gol, deși nu sunt rude ale „canadienilor”. Ambele rase au fost crescute în Rusia, iar Peterbald a fost obținut prin traversarea Don Sphynx și a pisicii orientale.

Pisicile chele sunt asemănătoare câinilor și necesită îngrijire specială. Contrar credinței populare, „fără păr, fără probleme”, îngrijirea Sfinxului este mai problematică decât pentru pisicile Angora sau persane. Curățarea zilnică a pielii, nutriție strict echilibrată și îmbrăcăminte care protejează pisica de hipotermie. Sfinxul este un copil care are nevoie de îngrijire cu privirea unui înțelept și cu apariția unei creaturi extraterestre.

Mai multe despre rasa canadiană Sphynx

Levkoy ucrainean

Rasa provine din încrucișarea pisicilor Don Sphynx și Scottish Fold. Rezultatul este o pisică goală cu un tip de corp oriental, un bot ușor rotunjit și urechi mari, rotunjite, curbate. Rasa a fost numită după floare, care arată ca îndoirea urechilor Levkoy-ului ucrainean.

Mai multe despre rasa Levkoy ucraineană

Elf

Rasa tânără derivată din încrucișarea buclelor americane și a sfinxurilor canadiene. Elf, posedă trăsăturile distinctive ale ambilor părinți - urechile din spate fără păr și îndoite. Cu toate acestea, spre deosebire de American Curl, urechile Elfilor au dimensiuni impresionante. Pisica are un caracter foarte prietenos și loialitate câinelui..

Mai multe despre rasă Elf

Mei-kun

O rasă de pisici cu urechi și ochi mari, ciucuri de râs, o haină magnifică de blană și răbdare titanică. Mei-kuns sunt cunoscute pentru dimensiunea lor; pisicile adulte pot cântări până la 15 kg. Pisicile, care seamănă în exterior cu rudele sălbatice ale pădurii, datorită urechilor ascuțite și conice, au o siluetă de bot foarte memorabilă.

Mai multe despre rasa Maine Coon

Serengeti și Savannah

Serengeti (stânga) și Savannah (dreapta)

Ambele rase au fost crescute pentru a crea o mini-replică a Servalului african, cu toate acestea, Serengeti și Savannah nu sunt înrudite. Serengeti este o pisică domestică obținută prin împerecherea unui oriental și a unui Bengal. Savannah este rodul multor ani de muncă a crescătorilor, un descendent al Servalului sălbatic african și un tip adecvat de pisică domestică. Savannah, obținută prin hibridizare primară (marcată ca F1), este o pisică mare, puternică, grațioasă, cu caracterul unui animal de companie. În ambele cazuri, ținta crescătorilor a fost o pisică pătată cu urechi mari și un aspect similar cu Serval..

Mai multe despre rasă Serengeti și Savannah

Kanaani

Rasa este de culoare leopard, corp puternic, cap mic, îngrijit și urechi mari, adânci. Kanaani este un animal de companie cu aspect sălbatic complet socializat, descendent al pisicilor bengale, abisiniene, libiene și domestice. În ciuda loialității și mulțumirii sale, rasa se distinge prin dragostea pentru libertate și abilitățile serioase de vânătoare. Kanaani au o haină scurtă, aspră, sunt pretențioși în ceea ce privește îngrijirea și nutriția, dar le place să meargă în aer curat..

Mai multe despre rasa Kanaani

Angora (turcă) cat

Compania de pisici orientale poate fi „diluată” de pisica Angora, care este denumită în mod obișnuit Angora turcească, a apărut mult mai devreme decât patria sa. ADN-ul pisicilor Angora este prezent în fondul genetic al multor rase moderne. O trăsătură distinctivă a Angora este haina sa moale, lungă și albă ca zăpada, ochii albaștri sau multicolori. Angora turcească a devenit vinovată pentru „ștampila” despre surditatea pisicilor albe. Studiile au arătat că 63% dintre pisicile albe cu ochi albaștri sau multicolori, dintre care unul albastru, sunt surzi la una sau la ambele urechi. Cu toate acestea, statisticile nu se aplică pisicilor albe care nu poartă rezerva genică a pisicii Angora..

Mai multe despre rasa Angora turcească

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici cu urechi mari: 12 cei mai buni reprezentanți cu fotografii