Pisici cu urechi mari: rase

Alegerea pisicilor cu urechi mari este foarte mare: printre ele există atât naturi devotate, cât și animale cu o dispoziție sălbatică. Mărimea urechii nu afectează acuitatea auditivă, iar singurul parametru care îi deosebește de alte feline este capacitatea lor de răcire îmbunătățită. Pielea subțire a auriculelor are sute de vase de sânge care se răcesc la cea mai mică modificare a temperaturii aerului. Pe vreme caldă, sângele circulă mai repede în corp și mai mult din el trece prin capilarele urechii. Nu degeaba multe pisici, care provin din țări cu un climat cald, au urechi de dimensiuni impresionante. Dar această listă include și acele animale, pe mărimea și forma urechilor la care crescătorii lucrau activ..

Pisică abisiniană

Prețul pisoiilor siamezi începe de la 3000 de ruble.

Pisică siameză

Abisinieni

Pisicile mici se disting printr-un corp muscular puternic și urechi mari în formă de con. Urechile sunt îndreptate ușor înainte, deci se pare că animalul este constant alert. Această rasă are un strat atractiv, a cărui culoare este denumită „safari”: firele de păr au o culoare dublă sau triplă, ceea ce dă impresia că haina străluceste în lumină. Au o dispoziție complexă, o natură curioasă și jucăușă..

Puteți cumpăra un pisoi abisinian la un preț de 10.000-40.000 de ruble.

Pisică abisiniană

Orientali

Animale grațioase, cu membre subțiri, coadă lungă, ochi strălucitori și păr moale, fără substrat. Urechile pisicilor orientale merită o atenție specială - în standardul rasei se remarcă faptul că acestea ar trebui să fie triunghiulare, ascuțite și să continue cu linia pomeților. Aceste animale se disting prin caracterul lor loial, așa că mulți își compară temperamentul cu un câine.

Prețul unui pisoi cu documente variază de la 20.000 la 40.000 de ruble, în timp ce pe piața „păsărilor” puteți găsi orientali de la 3.500 de ruble.

Pisicuță pisică orientală

Devon Rex

Urechile uriașe sunt primul lucru care îți atrage atenția când vezi un Devon Rex. Au o bază largă și un vârf rotunjit, sunt așezate jos și arată aproape în lateral. Devon Rexes are o haină moale și crețată, un bot aplatizat cu pomeți înalți și ochi rotunzi și mari. Sunt animale de companie loiale și jucăușe, cu o minunată personalitate asemănătoare caninului, de aceea, ca și câinii, își dau din coadă când sunt fericiți de ceva..

Prețurile medii pentru pisoii Devon Rex sunt de 15.000-30.000 de ruble, în funcție de clasă și linii de sânge, dar animalele adulte sunt mai ieftine.

Pisoi Devon Rex

Maine Coon

Spre deosebire de alte rase, urechile ascuțite ale lui Maine Coon, care sunt situate chiar în vârful capului, sunt decorate cu „ciucuri”. Acestea sunt giganți în lumea animalelor de companie cu părul lung și gros, care pot cântări până la 15 kg. În ciuda dimensiunilor lor, au o dispoziție calmă, prietenoasă și nu își eliberează niciodată ghearele fără un motiv întemeiat. Maine Coons le place apa și le place, de asemenea, să-și înfige labele într-un castron cu apă înainte de a bea..

Prețul mediu al pisoiilor Maine Coon este de 15.000-50.000 de ruble.

Pisoiul Maine Coon

Somalia (părul lung abisinian)

Animale frumoase cu un corp musculos flexibil, păr lung de o culoare strălucitoare și o coadă pufoasă. Urechile mari, alerte, au o bază largă și vârfuri moderat ascuțite, iar suprafața interioară a auriculei este acoperită cu smocuri de păr. Sunt activi, jucăuși și plecați, se înțeleg bine cu alte animale de companie și se bucură de plimbări lungi în aer curat..

Prețul pisoilor începe de la 6000 de ruble.

Somalia (părul lung abisinian)

Angora turcească

Aceste pisici diferă de ceilalți reprezentanți ai „urechilor” prin originea lor non-orientală. O altă trăsătură distinctivă a rasei este ochiul albastru în formă de migdale, uneori multicolor, și în principal lâna matasoasă albă ca zăpada. Angorele au botul îngrijit și urechile înalte, care sunt decorate cu ciorchini de lână groasă. Sunt animale de companie inteligente, afectuoase, care sunt foarte atașate de proprietarul lor, așa că vor deveni tovarăși ideali pentru persoanele singure..

Rasa nu este exotică și rară, astfel încât prețurile medii pentru pisoii turci Angora încep de la 2000 de ruble.

Angora turcească

Sfinxuri canadiene

Reprezentanții acestei rase au urechi foarte mari, late, cu vârfuri rotunjite. Sfinxurile au corpul rotunjit, pieptul larg, coada subțire lungă și membrele anterioare la distanță mare. Pielea netedă, cu multe pliuri pe gât, frunte și membre adaugă un aspect extraordinar. Cu toate acestea, pot fi complet cheli sau pot avea un puf subțire, aproape invizibil.

Prețurile pentru pisoii canadieni Sphynx încep de la 5000-8000 de ruble.

Sfinxuri canadiene

Elf

Urechi de dimensiuni impresionante, care în formă seamănă cu o coajă curbată, aceste pisici își datorează strămoșii lor Bucle, care au fost încrucișate cu Sfinxul canadian. Aceasta este o rasă tânără, rară. Reprezentanții săi se caracterizează printr-o burtă rotunjită, ușor proeminentă, absența părului și, în majoritatea cazurilor, chiar și o mustață și sprâncene. Pielea caldă este foarte moale și se simte cașmir. Sunt foarte afectuoși și necesită îngrijire specială, deoarece se tem foarte mult de curenți..

Este foarte dificil să achiziționați un astfel de animal de companie: pentru aceasta trebuie să faceți o comandă specială, iar prețul unui pisoi va fi în intervalul 1-1,5 mii de dolari, pentru un animal adult - cel puțin 2,5-3,5 mii de dolari.

Pisoi elf

Savannah

Rasă americană cu o culoare leopardă caracteristică și o dimensiune destul de impresionantă. Creșterea unui animal adult poate ajunge la 50-70 cm, iar greutatea sa este de 15 kg. Reprezentanții au un corp puternic, membre puternice și un cap relativ mic, pe care se află urechi mari și largi. Se împrumută bine la antrenament, le place să înoate și să meargă cu lesa. Dar uneori prezintă un caracter sălbatic, mai ales după împlinirea vârstei de 3 ani.

Aceasta este una dintre cele mai scumpe rase din lume: prețurile încep de la 4-7,5 mii de dolari, iar pentru animalele de companie din prima generație, costul poate ajunge la 20 de mii de dolari. În același timp, masculii au un cost mai mic decât femelele, deoarece sunt infertili până la a 4-a generație.

Pisica Savannah

Balinez (pisică balineză)

O altă rasă cu urechi mari, care are o pisică siameză în rudele sale, prin urmare are un aspect similar cu aceasta și, în același timp, practic nu este similară ca caracter. Pisoii se nasc complet albi ca zăpada și numai odată cu vârsta capătă o culoare caracteristică. Balinezii sunt foarte pasionați de afecțiune și tandrețe, au un caracter jucăuș, dar nu tolerează să fie jigniți: chiar dacă este un copil, zgârieturile și agresivitatea nu pot fi evitate..

Prețurile pisoilor balinezi variază între 5000-15000 de mii de ruble.

Balinez (pisică balineză)

Levkoy ucrainean

Aceste pisici sunt descendenți ai sfinxurilor și au urechi destul de mari, care sunt situate în partea de sus a capului și pot fi ondulate sau arata drept în sus. Aceste animale grațioase au o dispoziție ușoară, nu-și amintesc răul și nu le place să fie singuri. Dar animalele de companie necesită îngrijire specială: corpul trebuie șters cu apă caldă și, dacă apare iritație sau peeling, creme și loțiuni.

Prețul pisoilor Levkoy depinde de caracteristicile aspectului lor (cu urechi lungi, cu urechi drepte), de sex și de clasă și variază între 5.000 și 20.000 de ruble..

Levkoy ucrainean

Kanaani

O pisică mică, cu o culoare de leopard strălucitor, cu membrele și coada lungi, un corp alungit și un cap mic, cu urechi înalte adânci, care se caracterizează printr-o mobilitate crescută. Sunt docili, fără pretenții în îngrijire, dar au un instinct de vânătoare clar exprimat, prin urmare au nevoie de plimbări regulate și uneori sunt de acord să meargă chiar și cu o lesă.

Aceasta este o rasă tânără și foarte rară, care nu este încă crescută în Rusia, iar pe site-urile străine prețul este de 650-1000 de euro.

Kanaani

Serengeti

Pisicile au un aspect similar cu rasa Savannah, dar sunt mai mici. Au urechi proeminente înalte care ocupă cea mai mare parte a capului, ochi de culoarea mierii, un corp puternic, cu păr scurt neted, cu un model frumos pătat. Aceste animale sunt foarte sociabile, neagresive și preferă un stil de viață activ, deci au nevoie de spațiu și de un loc de joacă.

Prețul pisoiilor variază între 30.000-35.000 de ruble.

Serengeti

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisici cu urechi mari: rase