Pisici patate: rase

Puțini își pot permite luxul de a ține un leopard viu sau un puma acasă și este aproape imposibil să îmblânzești animalele sălbatice. Dar să obții o pisică de rasă cu o culoare de leopard este o idee bună și, cel mai important, realizabilă. Există multe rase cu caracter excelent, fără pretenții în condițiile de păstrare. Vă prezentăm ratingul celor mai populari "mini-leopardi".

Pisica este reperată ca un leopard

Animalul are dimensiuni destul de mari, gâtul este subțire și lung, coada are vârful rotunjit ușor. Ca moștenire de la rudele lor iubitoare de libertate, pisicile din Bengal au primit dragoste pentru apă, așa că nu le este deloc frică să se spele în baie. Au o dispoziție pașnică, foarte sociabilă și găsesc instantaneu un limbaj comun cu copiii. Sunt excelente pentru antrenament și pot respecta chiar și unele comenzi ale câinilor - de exemplu, aduceți o minge sau alte obiecte proprietarului.

Pisica din Bengal

Ocicat

Strămoșii acestei rase sunt pisicile siameze și abisiniene. A fost crescut în timpul unui experiment aleatoriu de către o rezidentă americană Virginia Dale. Pentru îmbunătățirea geneticii, noua specie a fost „diluată” cu pisici americane cu părul scurt, în urma căreia s-a născut un animal complet unic, asemănător cu aspectul unui ocelot sălbatic. De aici și numele - Ocicat.

Trăsături distinctive ale rasei - o culoare pătată pronunțată, de obicei maro, ochi expresivi în formă de migdală, urechi mari rotunjite, botul alungit și corpul mare. Ocicații sunt foarte inteligenți, energici și sociabili. Ei se atașează rapid de toți membrii gospodăriei, dar aleg un singur proprietar dintre ei, arătându-i în orice mod posibil devoțiunea lor nemărginită.

Fiind din fire extrovertiți necondiționați, adoră jocurile în aer liber, găsesc rapid contactul cu oameni noi și știu să „vorbească”. Sunt destul de ușor de antrenat, capabili de auto-predare și persistenți în dorințele lor. Ei absolut nu tolerează singurătatea, prin urmare, în absența proprietarilor, se pot împrieteni cu alte animale de companie, dacă există în familie.

Ocicat

Savannah

Rasa Savannah este rezultatul traversării unei servale africane sălbatice și a unei simple pisici domestice. De la ruda ei iubitoare de libertate, ea a moștenit o postură grațioasă, un gât alungit și un corp lung și flexibil, o coadă pufoasă cu ciucure neagră la vârf și o frumoasă „blană” de leopard. Culoarea stratului de bază poate varia în diferite nuanțe: de la ciocolată și maro închis la auriu și argintiu.

Specia a fost recunoscută oficial abia în 2001, este destul de dificil să se reproducă, astfel încât costul unor astfel de pisici poate ajunge la câteva zeci de mii de dolari. Savanele sunt foarte sociabile, curioase și active din fire. În absența atenției proprietarilor, aceștia se pot ocupa și trișa decent în casă, punându-și propria comandă. Ei preferă jocurile care imită vânătoarea, unde trebuie să sari și să alergi mult. Nu sunt agresivi, dar joacă prea mult, pot zgâria sau răni accidental o persoană.

Savannah

Serengeti

Rasa a fost crescută relativ recent, în 1994, amestecând pisici orientale, bengale și abisiniene. În exterior, frumusețea pătată seamănă cu un puma sau un ghepard, posedând o postură grațioasă, un corp mare alungit, urechi larg proeminente și o coadă scurtă și groasă. Greutatea medie a unui animal ajunge la 10-15 kg, iar înălțimea săriturii poate fi de până la 2 metri. O astfel de abilitate de sărituri se datorează anumitor trăsături anatomice ale animalului - un corp dezvoltat muscular și labe puternice care amortizează perfect aterizarea. Până în prezent, rasa nu a fost încă recunoscută de comunitatea mondială, deși este înregistrată oficial.

Caracterul pisicilor este prietenos, dar cu note pronunțate de conducere. Ei intră cu ușurință în luptă nu numai cu rudele lor miaunătoare, ci și cu câinii. Ei sunt primii care atacă și își revendică dezinteresat locul sub soare. Cu oamenii, dimpotrivă, aceștia se comportă cu blândețe, blând și tandru. Ei cer multă atenție și, pentru că nu o au, vor deranja, freca, ronțărește și ronțăiește în toate modurile posibile până când vor obține ceea ce vor. Îi plac jocurile active, vânează păsări și rozătoare cu plăcere, dar mai mult pentru distracție și divertisment decât pentru mâncare.

Serengeti

California strălucind

Este considerată una dintre cele mai scumpe și exotice pisici din lume, care a apărut ca urmare a selecției următoarelor rase: abisinian, siamez, Angora, British Shorthair și Manx. A fost posibil să se obțină similitudine cu un leopard numai după 11 ani de muncă sârguincioasă. Specia a fost înregistrată oficial în 1986. Pisica și-a luat numele datorită hainei neobișnuit de moi, catifelate și strălucitoare, care se potrivește bine corpului.

Radiantul „californian” a dezvoltat mușchi, un corp puternic și tonifiat, o frunte bombată și ochi expresivi de culoare maro auriu. Picioarele din față sunt îndoite la un unghi de 90 de grade, ceea ce face ca mersul pisicii să se strecoare, așezat la sol, ca un adevărat prădător sălbatic. Caracterul animalului este docil, afectuos, dar temperamentul este mai predispus la activitate și neliniște decât calmul. De aceea pisicile au nevoie de mers regulat și pe termen lung și nu suportă deloc singurătatea. Cutie de gunoi rapid, antrenabilă, ușor de antrenat.

California strălucind

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisici patate: rase