Pisica temminck: descriere, aspect, caracter, habitat, preț

Pisica TemminckSurpriză cu unic exotic aspectul de astăzi nu este atât de simplu, ci asiatic pisică sălbatică reușește pe deplin. Acest animal rar și uimitor aparține acelor reprezentanți ai faunei pe care nu îi veți găsi în fiecare grădină zoologică și acest lucru nu este surprinzător. Acest reprezentant felină are un habitat limitat, care scade rapid în fiecare an. Astăzi, acest mamifer în sălbăticie este mult mai dificil de întâlnit decât în ​​captivitate, ceea ce alimentează doar interesul tuturor iubitorilor de faună rară din această specie. Prin urmare, astăzi vom analiza mai îndeaproape acest animal, vom identifica caracteristicile sale fiziologice și vom afla, de asemenea, cât costă și dacă poate fi păstrat o pisica Temminka acasă.

Descriere, stil de viață și habitat în sălbăticie

Pisica Temminck, sau Pisică de aur asiatică (Catopuma temminckii) Este un reprezentant al familiei feline, care se găsește în principal în sălbăticie în Asia de Sud-Est, în adâncurile zonelor îndepărtate ale arboretelor pădurilor tropicale. Animalul trăiește exclusiv în zona de pădure și poate fi găsit chiar la o altitudine de aproximativ 3 mii de metri deasupra nivelului mării, astfel încât această pisică nu se găsește practic într-o zonă deschisă, ușor accesibilă. Gama acestui mamifer se întinde de la Himalaya până la teritoriul peninsulei Indochina, dar există grupuri separate de indivizi în Sumatra.. Pisica Temminck

Știați? Pisica Temminck a fost numită după celebrul zoolog olandez Konrad Temminck, care a adus o contribuție uriașă la dezvoltarea zoologiei și la studiul lumii animale din Japonia și regiunile înconjurătoare..

Prin felul lor de viață, aceste pisici sunt singure, dar din fire sunt foarte timide. Când se întâlnesc cu o persoană, acestea se ascund adesea în vegetația pădurii, evitând contactul direct. Faza activă a zilei la o pisică are loc noaptea. Ea petrece mult timp în copaci, dar se deplasează în zonă exclusiv pe uscat..

Datorită răspândirii pisicii asiatice în regiunile sălbatice greu accesibile pentru oameni, numărul exact al acesteia este practic necunoscut astăzi, însă, potrivit oamenilor de știință, această cifră este de aproximativ 10 mii.Pisica Temminck

Unii reprezentanți ai felinelor (caracal, jaguarundi, oncilla, pisica de jungla, pisică cu picior negru) pot fi îmblânzite de oameni și de animale rare precum pisică andină, manul, pisica de nisip, ar trebui să fie în natură.

Aspect

 • Speranța de viață: nu mai mult de 20 de ani (în captivitate).
 • Culoare: nuanța principală a corpului este maro închis, maro, dar există și subspecii de culori gri sau negre. Sub și pe vârful cozii sunt zone cu tonuri predominant albe, lângă ochi sunt dungi albe caracteristice. Unele subspecii au pete pronunțate pe blană.
 • Lână: dens, lung, bine potrivit pentru corp.
 • Înălțimea la greabăn: 70-105 cm (în funcție de habitat).
 • Greutate: de la 12 la 16 kg.
 • Gunoi: 1-3 pisoi.
 • Recunoscut după: IUCN.
Pisica Temminck

Știați? asiatic pisică sălbatică până în prezent este utilizat pe scară largă în medicina populară orientală, deoarece se crede că țesuturile acestui animal sunt dotate cu substanțe medicinale. În plus, carnea acestei specii de mamifere este una dintre cele mai scumpe delicatese din lume..

 • Aspect Acest animal este caracteristic tuturor reprezentanților raselor feline mari, prin urmare această pisică este adesea confundată chiar și cu o pumă, deoarece este foarte asemănătoare cu acest animal, dar diferă în dimensiuni mai mici. Corpul ei este puternic, musculos și flexibil, ceea ce oferă pisicii un avantaj imens în viteză și agilitate față de pradă.
 • Cap: dimensiune mică, bot rotunjit, alungit.
 • Urechi: setat deasupra capului cu vârfuri rotunjite.
 • Ochi: predominant nuanțe gălbui sau galben-maroniu, pupile verticale.
 • Picioare: labele sunt înalte, labele din față sunt mai scurte decât cele din spate, unghiile de pe labele sunt retractabile.
 • Coadă: mare, lungimea sa atinge 40-55 cm.

Pisica Temminck

Dieta pisicii sălbatice

Pisica Temminka aparține prădătorilor tipici, prin urmare principala sa alimente este carne proaspătă. Animalul vânează în principal pentru mari păsări, goferi, șobolani si altii rozătoare, dar dieta ei poate include și specii mari reptile și amfibieni si chiar insecte. În plus, indivizii tineri ai mamiferelor artiodactil (cerbi tineri etc.) devin adesea hrană pentru acest prădător..

Știați? Numele internațional al pisicii Temminck a fost dat de omul de știință și naturalist britanic Thomas Horsfield în 1827.

Reproducerea și îngrijirea descendenților

Pubertatea la acest animal apare la vârsta de 1,5-2 ani. În perioada de reproducere și hrănire, masculul și femela creează o pereche. Habitatul unei perechi de pisici aurii asiatice este de aproximativ 40 mp. km. Pe acest teritoriu, cuplul vânează și crește descendenți, până când obțin independența. Femela aranjează în mod tradițional bârlogul. Perioada activă împerechere la animale durează o săptămână dacă sarcina nerealizat, apoi după 1-1,5 luni se repetă încercarea de a concepe urmași.Pisica TemminckSarcina la o femeie durează în medie aproximativ 80 de zile. Dacă acest proces se termină nefavorabil, atunci după 4 luni, cuplul este din nou gata să încerce să producă descendenți. În medie, o femeie este nascut 2-3 pisoi cântărind aproximativ 300 g. Puii cresc rapid, după 6 săptămâni greutatea lor crește de 9 ori și încep să meargă și să alerge după 15-20 de zile. Dar, în ciuda acestui fapt, perioada de lactație a femelei nu se oprește timp de 6 luni.

Important! Animalul este extrem de periculos, se crede că, în ciuda dimensiunilor sale, poate câștiga cu ușurință o luptă cu un tigru, astfel încât o întâlnire individuală cu această pisică este foarte periculoasă pentru o persoană.

Poți să te ții în captivitate

Pisica sălbatică asiatică aparține animalelor care trăiesc în principal în condiții naturale, astfel încât păstrarea ei în captivitate nu este atât de ușoară. Chiar dacă reușești să crești un pisoi încă din copilărie, acesta va rămâne pentru totdeauna un animal sălbatic, care la vârsta adultă poate pune viața unei persoane în pericol grav. În condiții artificiale, există puțini indivizi. În cea mai mare parte, acest prădător este crescut în condiții de voliere. Dimensiunea unei astfel de cuști ar trebui să ofere animalului libertatea spațiului personal cât mai mult posibil. În plus, trebuie să vă amintiți că acesta este un mamifer termofil din zona tropicală, prin urmare necesită o temperatură de cel puțin +20 ° С. Pisica Temminck

Pisica din Bengal, serengeti, jucăuș, chausie, savana (introduce) - rase cu o istorie prădătoare, dar obiceiuri domestice.

Cât costă un animal exotic

Mulți cititori se întreabă cât de mult poate costa pisica lui Temminck. Acesta este un animal destul de rar și scump, care astăzi este o sarcină destul de dificilă de cumpărat, chiar și pentru grădinile zoologice mari. Dar cateodata pisoi obțineți la vânzare de la pepiniere mari pentru reproducerea speciilor rare, iar prețul pentru un pisoi începe de la câteva mii de dolari și mai mult.

Important! Pisica Temminka nu este potrivită pentru gospodărie, într-un mediu artificial acest animal poate exista exclusiv într-o grădină zoologică.

Pisica Temminck este un animal rar care este pe cale de dispariție, deoarece nu mai au mai mult de 10 mii de indivizi în lume. Este o specie vie și unică care trăiește într-o existență ascunsă adânc în vegetația tropicală a regiunilor îndepărtate din Asia de Sud-Est. Prin urmare, pentru ca populația acestor pisici să nu scadă, este necesar să protejăm cu atenție zonele pădurilor tropicale sălbatice de distrugerea completă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica temminck: descriere, aspect, caracter, habitat, preț