Rase de pisici scumpe

Pisicile au trăit lângă oameni din cele mai vechi timpuri. Este aproape imposibil să se numească numărul de rase de pisici existente, dar nu este deloc dificil să enumerăm cele mai scumpe rase de pisici din lume..

 1. Introduce,
 2. Chausie,
 3. Kao mani,
 4. Safari,
 5. Pisica din Bengal,
 6. Curl american,
 7. Toyger,
 8. Elf,
 9. Serengeti,
 10. Laperm.

Introduce

În partea de sus a „evaluării pisicii” se află reprezentanți ai rasei „Ashera”, numele rasei provine de la numele zeiței hitite Asher. Lucrările privind reproducerea au început în 2000, pentru aceasta au traversat Servalul african și pisica domestică din Bengal, șapte ani mai târziu pisicile au fost introduse în lume. Animalele rezultate au devenit cele mai mari pisici domestice - un astfel de animal de companie poate cântări aproximativ 15 kg, cu o creștere de până la 60 cm.

Asher are un aspect destul de ciudat - picioarele lungi, subțiri, alungite, de până la un metru, corp, urechile mari au forma unui castron. Au un strat foarte gros, cu o culoare pătată. Ushers sunt foarte calmi și extrem de curioși, în plus, se disting prin inteligență ridicată și se adaptează rapid la noile condiții de viață. De asemenea, aceste pisici se disting prin dragostea lor neobișnuită pentru apă - le place să înoate și să se înțeleagă minunat cu alte animale de companie..

Costul acestor pisici patate a ajuns inițial la 26.000 de dolari, iar dacă în Statele Unite se poate cumpăra un pisoi cu 3000-5000 de dolari, atunci în afara acestei țări prețul crește imediat de câteva ori.

Chausie

Pentru a cumpăra un pisoi Chausie, va trebui să cheltuiți până la 11 mii de unități convenționale. Au vorbit pentru prima dată despre Chausie la mijlocul secolului trecut în Statele Unite; pisicile sălbatice africane și animalele de companie abisiniene au luat parte la selecția rasei. Chausie nu le place deloc să fie singuri și pot fi însoțiți nu numai de o persoană, ci și de un câine care locuiește cu ea.

Aceste pisici sunt extrem de rare, deoarece destul de des pisoii obișnuiți se nasc într-o așternut de două Chausie, în plus, mulți masculi din rasă se nasc sterili. Din cauza dificultății de reproducere, pisicile Chausie sunt pisici scumpe și rare..

Kao mani

Aceste pisici sunt reprezentanți ai animalelor exotice din est. Pisicile Kao-mani au o istorie veche, astfel de animale de companie au fost ținute la curtea regală din Siam în secolul al XIV-lea. Kao-mani sunt pisici albe ca zăpada, cu o privire pătrunzătoare și expresivă, culoarea ochilor este galben, albastru, în cazuri foarte rare, culoarea ochilor pisicii este diferită. Acești „asiatici” sunt animale sociabile și inteligente, se împrumută bine la antrenament, în plus, adoră să comunice cu oamenii.

Această rasă nu este recunoscută de CFA - Asociația Internațională de Creștere și Creștere a Pisicilor. Pentru a cumpăra un bebeluș kao-mani, aveți nevoie de 7000-10000 USD.

Safari

Nimeni nu a fost implicat în mod special în reproducerea acestei rase, au apărut în cursul studiilor de către medicii veterinari cu privire la rezistența pisicilor sălbatice la leucemie. Safari sunt rezultatul împerecherii dintre pisicile sălbatice din America de Sud și pisicile domestice. Aceste animale de companie sunt mari, cel puțin 8 kg, cu toate acestea, există și persoane cu o greutate de 17 kg.

Safari au ochi unici în formă de migdale de culoare verde sau galbenă, iar aceste pisici au și o blană specială - are proprietăți hidrofuge. Culoarea poate fi variată, cu toate acestea, există întotdeauna pete și dungi întunecate, contrastante, pe palton pe corp.

Safariul nu are absolut nicio agresiune, pisicile sunt afectuoase și pașnice, în plus, se disting prin abilități intelectuale ridicate.. Pentru ca un astfel de animal de companie să apară acasă, va dura între 5000 și 8000 de unități convenționale.

Pisica din Bengal.

Pisicile bengaleze cu culoarea lor seamănă cu un leopard, acest lucru a fost realizat prin încrucișarea unei pisici leopard asiatice cu o pisică domestică obișnuită, acestea sunt pisici foarte scumpe și frumoase. Bengalienii au o personalitate foarte distinctă, care combină temperamentele unui animal de companie și a unei fiare sălbatice. Ei sunt proprietarii celui mai dezvoltat instinct de vânătoare printre pisicile domestice. Este mai bine pentru o persoană să nu țină astfel de pisici într-o cușcă în aer liber - aleargă foarte repede, motiv pentru care pisoii trebuie învățați mâinile cât mai devreme posibil, astfel încât să nu crească.

Pisicile din Bengal sunt minunate la prinderea șoarecilor, dar aproape niciodată nu le mănâncă. Bengalii sunt foarte afectuoși, iubesc copiii și se joacă fericiți cu ei, se înțeleg bine cu câinii, chiar încearcă să-i „comande”.

Până de curând, costul unei astfel de pisici ar putea ajunge la 15.000 de dolari, recent pisoii din Bengal „au devenit mai ieftini”, astăzi un astfel de pisoi costă 3.000-6.000 de dolari.

Bucla americana

Buclele au fost descoperite întâmplător în Statele Unite în 1981; din cauza unei mutații, animalul avea urechi de o formă neobișnuită - erau ondulate în spate. Câteva luni mai târziu, pisica a rămas însărcinată, iar nou-născuții au exact aceleași urechi. Un grup de crescători a început să lucreze cu pisici, datorită eforturilor cărora a fost înregistrată o nouă rasă de pisici - American Curl.

Pisoii din această rasă se nasc cu urechi normale, dar în intervalul de la 2 la 10 zile urechile se îndoaie înapoi, forma finală a urechilor este formată de două luni.

Buclele sunt de dimensiuni medii, părul poate fi lung sau mediu, culoarea ochilor este aceeași cu culoarea.

Astfel de pisici sunt foarte prietenoase și jucăușe, au nevoie de un spațiu mare pentru jocuri și o mulțime de jucării, cu toate acestea, nu este de dorit să ai astfel de animale de companie într-o familie cu copii mici, deoarece nu le plac manifestările excesive de sensibilitate.

Curlul american aparține raselor rare, sunt pisici scumpe și foarte frumoase, prin urmare costul unui pisoi este destul de ridicat - de la 1000 la 4000 de dolari.

Toyger

Toygerii sunt o copie în miniatură a unui tigru:

 • Corp jos lung,
 • Blana de pluș foarte strălucitoare și strălucitoare,
 • Dungi clare pe corp,
 • Marcaje circulare pe cap care sunt absente la pisicile domestice.

Lucrările la reproducerea rasei se desfășoară încă din anii `80 ai secolului trecut, iar până acum nu a fost obținut rezultatul final, jucătorul de astăzi este o selecție intermediară.

Aceste pisici sunt tovarăși minunați care adoră jocurile în aer liber și plimbările active, adoră societatea umană și se plictisesc singuri

Aceasta este o pisică domestică scumpă, al cărei preț este de 1500-3000 USD, prețul se datorează în mare măsură faptului că rasa a fost recunoscută oficial abia în 2007 și nu a primit încă o distribuție largă.

Elf

Aspectul acestor pisici pare nepământean, dacă vă uitați la fotografiile lor, puteți vedea imediat că nu au păr, iar urechile sunt îndoite în spate. Pisicile își datorează aspectul Sphynx canadian și American Curl, de la încrucișare, pe care acești „extratereștri” i-au originat. Primii pisoi elfi au fost introduși abia în 2006, rasa nu a primit încă recunoaștere oficială.

Pe lângă urechile neobișnuite, o trăsătură a elfilor este absența completă a mustăților și a sprâncenelor, caracteristice acestei rase. Culoarea pielii la pisici poate fi variată, în plus, poate exista un model pe piele.

Elfii sunt animale de companie foarte prietenoase și afectuoase, găsesc rapid un limbaj comun chiar și cu câinii și adesea se culcă cu ei în căutare de căldură.

Cea mai scumpă pisică din lumea rasei elfilor a fost un animal de companie care s-a vândut cu 3000 de dolari, iar prețul mediu pentru elfi este de 1500-2000.

Serengeti

Serengeti a fost rezultatul unei încrucișări între pisicile din Bengal și pisicile orientale de către crescătorii americani. Animalele de companie rezultate sunt mari - 8-12 kg, dar în același timp sunt foarte grațioase și grațioase, prietenoase și afectuoase, astfel încât găsesc rapid un limbaj comun cu copiii.

Serengeti are picioare lungi grațioase, urechi mari, o culoare asemănătoare pisicilor sălbatice - pete, în ciuda dimensiunilor lor mai mari, gazda lor este destul de scurtă.

Costul unui pisoi serengeti este de la 1000 la 1500 $.

Laperm

Până în prezent, singurul pisoi cel mai scump din lume cu o haină creț este bebelușii Laperma. În ciuda hainei destul de lungi, aceste animale de companie sunt absolut hipoalergenice..

Pentru prima dată aceste pisoi au fost prezentate în anii `80. În secolul al XX-lea, au început să studieze pe continentul american, provenind din trecerea liberă a raselor de pisici. Astfel de animale de companie sunt foarte afectuoase și curioase și sunt, de asemenea, vânători minunați. Lapermas foarte rar miau, sunt caracterizate printr-o expresie tăcută a emoțiilor. Animalul de companie creț costă între 300 și 2.000 de dolari.

Înregistrări de pisici

Prețul unui animal de companie din aceeași rasă poate varia dramatic în funcție de rasa pură a individului. Mulți crescători sunt gata să scoată din bani fabuloși pentru a-și face animalul de companie cea mai scumpă pisică din lume. Deci, înregistrarea înregistrată oficial în „Cartea Recordurilor Guinness” pentru costul unei pisici este de 24 de mii de dolari SUA, aceasta este suma plătită pentru un animal de companie din rasa Shining din California..

În zilele noastre, este la modă printre milionari să aibă o pisică Usher în casa lor, și anume felul său de Royal Usher, diferența principală fiind pete portocalii pe piele. Spre deosebire de casierul mai „bugetar” pentru 20-24 mii de dolari, prețul unei pisici regale poate ajunge la 125.000, deși niciunul dintre crescători nu este recunoscut oficial ca plătind această sumă.

Există și alte rase de pisici scumpe, pentru achiziționarea unui reprezentant de care veți avea nevoie de până la 3.000 USD, în funcție de rasa pură a părinților, acestea sunt:

 • Peterbald
 • Korat,
 • Nibelung,
 • Pisică bolineziană,
 • Pixie Bob,
 • Chantilly Tiffany,
 • Zapada cu zăpadă,
 • Mis australian,
 • Van turcesc,
 • York Chocolate Cat,
 • Munchkin,
 • Singapore.

Atunci când se decide asupra apariției unei pisici în casă, este important să ne amintim că animalul de companie nu este conștient de rasa sa pură, de aceea își iubește stăpânul sincer, indiferent de valoarea sa.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici scumpe