Pui de pui. Îngrijirea și hrănirea la domiciliu

Pui broiler - cum să crească acasăCreșterea puilor broiler câștigă acum o distribuție din ce în ce mai mare între proprietarii de ferme filiale personale, cabane suburbane și chiar de vară. Această afacere este considerată benefică, deoarece puii broiler pot fi sacrificați pentru carne deja la 2 luni după naștere. Și acest lucru sugerează că, chiar și în sezonul dacha, puteți crește în siguranță o pasăre de până la un kilogram și jumătate până la două kilograme. Carnea de pui de carne este mult mai gustoasă decât puiul obișnuit. În plus, carnea este considerată dietetică, are o textură delicată și un gust excelent..

De ce sunt crescuți puii broiler?

Pui broiler în creștere din rasa ROSS-308Rasele hibride de pui de carne, care diferă de restul prin rate de creștere ridicate, dezvoltare rapidă și acumulare rapidă de masă, sunt numite pui de carne. Beneficiile creșterii puilor broiler nu sunt doar o creștere rapidă, ci și costuri minime de alimentare pentru fiecare kilogram de creștere, în comparație cu indivizii tineri ai altor păsări de curte.

Ar trebui subliniat două puncte principale de reproducere pui broiler:

 • Maturitatea cărnii;
 • Rata producției de ouă.

Aici este necesară o producție ridicată de ouă pentru reproducerea raselor de pui. De aceea, pentru reproducerea descendenților, este necesar să crească puii la o stare adultă. Aceste păsări de curte nu vor fi potrivite pentru sacrificare, dar trebuie să depună bine pentru a ecloza pui noi de pui..

Pentru ce sunt cruci??

Pui mici KOBB-500Cruci se numesc linii de găini, care sunt crescute în mod specific pe baza anumitor proprietăți inerente numai lor. În prezent, selecția activă a găinilor domestici, efectuată de profesioniști, nu a început încă, nu se efectuează o selecție specială de păsări de curte în raport cu indicatorii de performanță și o creștere a masei de carne. Acum, rasele pure de pui, de regulă, sunt crescute numai în gospodăriile private. În fermele mari de păsări de curte, se cultivă hibrizi încrucișați, care au cea mai mare productivitate.

Crucile pot fi numite o cruce multi-rasă de găini, care este adaptată special pentru creșterea în condiții create artificial și într-un mediu controlat. De aceea sunt crescuți în ferme mari de păsări, ferme, în case de păsări, pe baza anumitor regimuri..

Caracteristicile generale ale puiilor de carne este după cum urmează:

 • Fotografie pui broilerDimensiunea carcasei este mai mare decât cea a unui pui obișnuit;
 • Greutatea poate ajunge la 4,5 kg la un pui și 5,5 kg la un cocoș adult;
 • Un trunchi puternic doborât, situat orizontal;
 • Producție slabă de ouă, dar există un instinct de creștere bine dezvoltat;
 • Temperament calm;
 • Picioarele și aripile sunt scurte;
 • Masa musculară se acumulează rapid.

Cum să alegeți puii broiler potriviți pentru a crește acasă?

Pui broiler de la crescătoriCel mai bine este să cumpărați pui de la crescători, care cresc pui de carne special vândute, respectând toate regulile și reglementările. De asemenea, puteți profita de o altă opțiune - cumpărați animale tinere în fermele de păsări sau la incubatoare. Cu toate acestea, în ambele cazuri, înainte de cumpărare, este necesar să înțelegem clar în ce scop este cumpărată pasărea - de dragul obținerii ouălor sau a cărnii..

Atunci când cumpărați, este important să înțelegeți că hibrizii universali care diferă simultan în ceea ce privește producția bună de ouă și creșterea rapidă nu există în natură. Deci, dacă vânzătorul vă asigură acest lucru, nu ar trebui să aveți încredere în el. Găinile ouătoare au carne mai strânsă, iar coacerea cărnii apare doar la vârsta de șase luni. Puii de carne nu vor produce multe ouă, iar la vârsta de două luni vor cântări deja aproximativ 2 kg .

Acum să ne uităm la modul de îngrijire a găinilor broiler acasă..

Îngrijirea puiului

Reguli pentru creșterea puilor de pui

Există cele două metode principale de păstrare a puilor de pui:

 • Extensiv;
 • Intens.

Alegerea metodei depinde de condițiile pe care proprietarul fermei le poate oferi păsărilor sale..

În primul caz, puii broiler sunt cumpărați primăvara și crescuți până la mijlocul verii până când sunt comercializați. După dobândirea unor astfel de calități, întregul lot de păsări de curte este sacrificat. Reproducerea este suspendată până în sezonul viitor.

În al doilea caz, un nou lot de pui broiler este cumpărat la fiecare 3 luni pe tot parcursul anului, fără întrerupere. Cultivarea are loc tot timpul anului și nu este sezonieră..

Când creșteți găini, ar trebui să acordați atenție faptului că, dacă pasărea păstrați mai mult de 70 de zile, atunci va fi neprofitabil din punct de vedere economic.

Păsările de curte pot fi crescute în cuști sau pe podea pe o așternut. Să aruncăm o privire mai atentă asupra ambelor opțiuni..

Conținut pe podea

Aici, o atenție specială ar trebui acordată chiar umpluturii de pe podea, sau mai bine zis, compoziției sale.. Gunoi trebuie să fie liber, uscat și să absoarbă toate gazele dăunătoare. Cea mai bună opțiune ar fi rumeguș uscat dintr-un copac fără așchii mari și scoarță..

Amenajarea camerei:

 • Așternut de rumegușÎn primul rând, podeaua trebuie acoperită cu pulbere de var viu în cantitate de 1 kg pe 1 metru pătrat;
 • Un strat de rumeguș uscat cu o grosime de cel puțin 10 cm este turnat pe var de sus;
 • Dacă puii sunt de aceeași culoare, atunci trebuie să aveți grijă de disponibilitatea iluminatului non-stop în cameră;
 • Este necesară și o ventilație bună;
 • Merită să aveți grijă și de temperatura camerei. În primele 15 zile de păstrare a puilor, temperatura ar trebui să fie de 26-33 de grade. Este important să vă asigurați că temperatura nu scade noaptea;
 • După 30 de zile, temperatura poate fi redusă la 20 de grade. Temperatura ar trebui să rămână aproximativ la acest indicator pe toată perioada de creștere;
 • Trebuie respectate și condițiile privind umiditatea aerului. Pentru puii tineri, această cifră nu ar trebui să depășească 65%. După 20-30 de zile, umiditatea poate fi crescută la 70%.

Merită să fim atenți la faptul că vor fi necesare încălzitoare electrice pentru a menține temperatura necesară în camera în care sunt ținute găinile..

Conținutul în celule

Pui broiler - păstrarea colivieiDacă puii broiler sunt ținuți în cuști, atunci va fi necesar să respectați alte norme și condiții. Într-o cușcă nu poate conține mai mult de 20 de păsări, iar cerința numărului nu se va schimba odată cu vârsta puiilor de carne.

Cuștile pot fi aranjate în mai multe niveluri, ceea ce va economisi în mod semnificativ spațiu în cameră. În fiecare nivel, trebuie respectate anumite standarde de temperatură - temperatura nu trebuie să scadă sub 35 de grade, deoarece puii din cuști nu au posibilitatea să se miște calm și să caute un loc mai cald, spre deosebire de puii care sunt ținuți pe podea.

Cum să crești pui de găină în cuștiNu este nevoie să așezi așternut în cuști, dar ei trebuie curățat și dezinfectat în mod regulat. Stațiile sanitare și epidemiologice preferă mai mult păstrarea păsărilor de curte în cuști decât pe podea, deoarece este igienică și sigură atât pentru pui, cât și pentru oameni..

Camera în care sunt amplasate cuștile ar trebui să aibă, de asemenea, aerisire..

Acestea sunt cerințele de îngrijire care trebuie respectate atunci când țineți puii broiler acasă. Acum merită să vă familiarizați mai detaliat cu regulile de hrănire a păsărilor..

Hrănirea puii de carne acasă

Cum se hrănește corect găinile broiler acasă fotografieAlimentarea cu pui de carne este cea mai importantă problemă în ceea ce privește îngrijirea și întreținerea la domiciliu. De la hrănirea adecvată și aderarea la regim rata de creștere a masei, precum și gustul cărnii, depind. Costurile de hranire sunt, de asemenea, importante..

În primele zile de viață, puii de pui de carne sunt hrăniți la fel ca puii din rasele de ouă. După o anumită perioadă, stilul și calitatea hrănirii ar trebui schimbate..

Procedura de hrănire a puiului:

 • Hrănirea puilor de puiDin prima până în a treia zi după naștere, un ou fiert este alimentul principal. În primele zile, puii au nevoie de multe proteine, astfel încât laptele și brânza de vaci pot fi adăugate la dietă;
 • Începând cu a treia zi, în dietă se adaugă verdeață tocată sub formă de ierburi și frunze de urzică. Iarba poate fi înlocuită și cu făină de iarbă dacă găinile sunt crescute iarna;
 • În a cincea zi, este necesar să adăugați în furaje minerale sub formă de făină de oase, coji zdrobite și cretă. Din acest moment, ouăle pot fi date cu coji;
 • La două săptămâni după naștere, morcovii răzuți și carnea fiartă, precum și meiul, fulgi de ovăz, grâu zdrobit și porumb sunt introduse în dietă;
 • La vârsta de trei săptămâni, 20% din norma de cereale ar trebui înlocuită cu cartofi fierți. Toate componentele sunt frământate într-o piure umedă. Mâncarea umedă trebuie alternată cu cea uscată;
 • Începând cu a doua lună, ar trebui să reduceți cantitatea de hrană proteică și să creșteți componentele suculente, pe bază de plante.

Când vă hrăniți, ar trebui să acordați atenție faptului că puii de carne trebuie hrăniți mult și des. Dacă urmați dieta corectă, atunci nu va exista niciun pericol de obezitate..

 • Puii de carne mici mănâncăÎn prima săptămână, mesele ar trebui să fie de opt ori pe zi;
 • Din a doua săptămână, puii sunt hrăniți de șase ori;
 • Din a treia săptămână, puteți trece la patru mese pe zi;
 • O lună mai târziu și până la sacrificare, puii de carne sunt hrăniți de două ori.

În plus, merită luat în considerare faptul că găinile ar trebui să aibă întotdeauna apă proaspătă și curată în băutor, a cărei temperatură nu trebuie să depășească 30 de grade..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Pui de pui. Îngrijirea și hrănirea la domiciliu