Broilers cobb 500: descriere și caracteristici

Pui de carne cobb 500Creșterea puilor broiler este una dintre cele mai profitabile, promițătoare și profitabile modalități de dezvoltare a păsărilor. Spre deosebire de adulți și alte rase, puii de carne nu necesită o cantitate imensă de hrană. În plus, activitatea crescătorilor din această zonă este în continuă desfășurare..

Apar cruci noi și îmbunătățite care sunt capabile să câștige greutate maximă cu timp minim. În acest caz, gustul nu se deteriorează în niciun fel. Puii de carne Cobb 500 sunt una dintre soiurile unice de pui.. Nu sunt capricioase, rentabil și disponibil pentru reproducere acasă.

Broilers Cobb 500: caracteristici

Patria broilerilor Cobb 500 este Republica Cehă. Până în prezent, 500 de pui de carne Cobb sunt crescuți în Ucraina, Rusia, Belarus, SUA și Canada.. În crearea unui hibrid multe rase au participat, ia în considerare principalele.

 1. Care sunt avantajele reproducerii unei raseRasa Cornish, care a fost crescută ca urmare a traversării Bela, Malay și a luptei cu găinile din Anglia.
 2. Rasa americană numită Plymouth Rock.
 3. Rasa Jubileu Kuchin.
 4. Pui Pantserevskie.
 5. Rasa de pui din Rhode Island.
 6. Chicken New Hampshire.
 7. Pui de somon Zagorsk.
 8. Pui de 1 Mai.

Ca urmare a încrucișării tuturor raselor, a fost obținută o nouă specie productivă. Este posibil să se distingă crucea cobb 500 de alte rase de pui doar ca aspect. Trebuie să studiați cu atenție puiul și caracteristicile acestuia..

Fiecare pui are un corp mare și un corp masiv. Șoldurile de la scoarță sunt bine dezvoltate, iar picioarele sunt puternice și mari. Penele păsării sunt mari și puternice, iar culoarea lor este exclusiv albă, fără prezența unor pete. Puiul are o scoică mică. Arată ca niște cercei și are o culoare roșie stacojie. Fața puiului este acoperită cu o piele subțire și roșie. Pielea păsării în sine este galbenă și are o prezentare excelentă.

Puii de carne Cobb 500 au aceeași dimensiune ca adulții și puii. Aproape nu există nicio diferență de greutate între un cocoș și o găină. Rasa este excelentă pentru producția industrială. În acest sens, nu este nevoie să împărțiți carnea în soiuri, deoarece acestea au aceeași prezentare și calitate..

Informații generale despre pui de carne Cobb 500

Caracteristicile raseiAspect caracteristic găinile din această rasă o disting cu ușurință de alți reprezentanți ai încrucișărilor. Au un penaj alb, curat și o creastă strălucitoare. O caracteristică distinctivă a puiului Cobb 500 este picioarele sale înalte și mari..

Pui de carne crescut Cobb 500 dintr-un motiv. Au o rată de creștere ridicată, greutate. Puii în a patruzecea zi de existență câștigă în greutate aproximativ două kilograme și jumătate. Există, de asemenea, acele pui care sunt capabili să se îngrașe, de multe ori mai mult.

Așa cum am menționat anterior, crucile sunt omogene. Toți reprezentanții acestei specii au aceeași masă la atingerea unei anumite vârste. Adică, într-o lună de la dezvoltarea lor, puii pot câștiga două kilograme în greutate. La un an și jumătate, puii Cobb adaugă încă două kilograme și jumătate. În a cincizeci și șasea zi, greutatea lor poate atinge mai mult de trei kilograme în viața lor.

Dar, este demn de remarcat faptul că atunci când puii ajung în a optsprezecea zi a vieții lor, creșterea lor este redusă. Prin urmare, o perioadă favorabilă pentru sacrificarea găinilor este a patruzecea și a șaizecea zi din viața lor. Masacrarea animalelor tinere, posibil în a treizecea zi din viața lor, dacă este necesar. Puii sunt crescuți până la vârsta de patru luni. În viitor, întreținerea puiilor de carne Cobb 500 devine impracticabilă, deoarece consumă multă hrană, nu există creștere în greutate.

Spre deosebire de multe alte cruci, Cobb 500 are caracteristici unice. Acestea includ nu numai numărul de rase încrucișate, ci și creșterea ridicată în greutate și conținutul păsării. Principalul avantaj al puiilor de carne este carnea lor. Are un gust plăcut unic. Spre deosebire de multe alte rase, carnea este ideală pentru diete.

În acest scop, a fost necesar să se traverseze multe rase de carne, din care a fost crescut un pui de carne excelent. Poate depune ouă ca orice altă pasăre. Dar speranța că vor fi destule ouă este inutil. Numărul de ouă de sub o femelă nu poate depăși două unități pe săptămână. Broilerul Cobb 5000 este o rasă exclusiv de carne. Puii de carne încep să se grăbească târziu, nu mai devreme de șapte luni. Dar mulți pui, din cauza conținutului necorespunzător, nu trăiesc până la această vârstă..

Cultivarea și reproducerea cobb 500 de pui de carne la domiciliu

Înainte de a cumpăra pui de carne Cobb 500, ar trebui să înțelegeți cum sunt crescuți puii și cum puteți beneficia de aceasta.. Creșterea puilor în două moduri. În primul rând, achiziționarea ouălor pentru incubație de la fermele mari. În al doilea rând, achiziționarea zilnică de animale tinere. Din păcate, este imposibil să crești această rasă în mod tradițional. Există mai multe motive pentru aceasta.

 1. Broilerul Cobb 500 este un hibrid care a fost obținut din amestecarea diferitelor rase. Prin urmare, ca rezultat al amestecării, genele de pui nu sunt moștenite..
 2. Puii acestei specii nu sunt capabili să incubeze și să crească descendenți ca atare.

Crescă pui broilerPrețul ouălor pentru incubație devine de câteva ori mai mic decât cumperi pui care s-au născut deja și au indicatori de calitate direcți ai Cobb 500. Animalele tinere au o rată de supraviețuire ridicată, care are o rată de supraviețuire ridicată, care este unul dintre avantajele acestei rase.

Rata de supraviețuire a broilerului Cobb 500 reprezintă 97% din total. Acesta este meritul acestei specii de păsări de curte. Ar trebui atribuiți factori deosebit de importanți care sunt luați în considerare la creșterea puilor.

 1. Păstrarea găinilor. Creșterea rapidă în greutate va depinde direct de acest factor. Odată cu activitatea animalelor tinere, rata de creștere a animalului va fi de câteva ori mai mică, ceea ce va reduce semnificativ profitabilitatea creșterii păsărilor..
 2. Indicator de temperatură. Păsările din această rasă nu pot tolera înfundarea, pescajul și temperaturile prea ridicate sau scăzute. În cazul în care găinile sunt strânse într-un singur loc, în vecinătatea încălzitoarelor. Acest indicator indică o temperatură insuficientă pentru pui. Dacă temperatura este prea ridicată, atunci puii devin letargici și își pierd pofta de mâncare și suferă, de asemenea, de căldură. Temperatura recomandată pentru pui este de douăzeci și șapte de grade până la treizeci și trei de grade..
 3. Mod lumină. În primele două săptămâni de viață, puii trebuie să aranjeze iluminarea non-stop. După aceea, este posibil să scurtați orele de lumină.
 4. Nutriție adecvată și hrănitoare. Dieta pentru puiul de carne Cobb 500 trebuie să conțină vitamine, oligoelemente și minerale. În plus, trebuie să adăugați tot felul de furaje pentru pui. Furajele trebuie îmbogățite cu proteine.
 5. O condiție prealabilă pentru creșterea puilor este să păstrezi camera curată. În ciuda faptului că puiul de carne este susceptibil la tot felul de infecții sau boli. Datorită nerespectării curățeniei în cameră, pot apărea epidemii de boli infecțioase și, în special, o scădere semnificativă a părții animalelor.

Alimente pentru pui de carne Cobb 500

Pentru nutriția puilor, fermierii folosesc în principal furaje compuse. Îl vând în magazin - este furaje compuse PK-5 pentru animale tinere. Deși o astfel de mâncare pot fi reproduse liber acasă. Pentru a prepara furaje compuse pentru animalele tinere, merită luate în considerare unele componente care sunt obligatorii în dietă..

 • verdeaţă;
 • scoici mici;
 • o bucată de cretă.

Care este particularitatea raseiPentru puii timpurii, se recomandă să se dea un ou fiert și brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi. Prima hrană pentru pui trebuie să îndeplinească cerința de bază - trebuie să fie astfel încât alimentele să fie complet absorbite în sistemul digestiv imatur. Atunci când adăugați cereale în dietă, trebuie să luați în considerare faptul că, cu grâul în alimente, nivelul de asimilare a potasiului și a fosforului este semnificativ redus. Prin urmare, este necesară completarea sa suplimentară.

Hrănirea găinilor - este un proces reutilizabil, zilnic. În prima săptămână de viață, animalele tinere trebuie hrănite de cel puțin opt ori pe zi. După aceea, trebuie să reduceți frecvența hrănirii. Reduceți o alimentare pe săptămână la început. Și apoi, dați mâncare de două ori pe zi - în recepția de dimineață și seara.

Care sunt bolile broilerilor Cobb 500?

Cobb 500 are un nivel scăzut de susceptibilitate la diferite boli. Sunt capabili să ofere o rată de supraviețuire ridicată. Dar, la rândul lor, sunt susceptibili la diferite boli care afectează doar această rasă de pui. La cele mai frecvente boli următoarele.

 1. Rasa de pui CobbDispepsie. Această boală poate apărea numai la pui. Puii sunt expuși la aceasta numai în caz de alimentație necorespunzătoare. Când puii sunt hrăniți cu alimente expirate sau cu alimente care nu sunt potrivite pentru vârsta lor, nu le pot digera și le lipsește enzimele necesare în corp. Această boală produce doar acele pui care tocmai s-au născut. Boala se manifestă ca o otrăvire severă a corpului, care se poate manifesta sub formă de scaune libere de culoare albă sau galbenă. Particulele de alimente nedigerate pot apărea în fecale. Pe fondul bolii, poate exista lipsa poftei de mâncare.
 2. Bronhopneumonia apare din întreținerea necorespunzătoare a găinilor. După cum sa menționat mai devreme, puii au nevoie de un anumit regim de temperatură. Boala apare pe fondul hipotermiei. Poate fi determinat de principalele caracteristici - severitatea respirației cu ciocul deschis. Sibilurile pot apărea la intrarea și extinderea gâtului. În acest moment, moartea unei păsări este posibilă. Tratamentul poate fi prescris doar de către un medic veterinar.
 3. Boala Marek poate apărea la adulți. Cea mai frecventă boală la puii de carne. Până la 85% din toate păsările se pot îmbolnăvi de ea. Simptomele includ atârnarea aripilor, răsucirea gâtului și a cozii. Cu această boală, poate apărea pierderea parțială sau completă a vederii. Tratamentul este prescris numai de către un medic veterinar.
 4. Avitaminoza poate apărea la puii de carne Cobb 500 din cauza lipsei de vitamine. Datorită creșterii rapide și a lipsei de vitamine la pui, se simte mai repede decât la alte animale domestice. Pentru a preveni apariția deficitului de vitamine, ar trebui să se introducă în alimentația cu pui de carne complexe de vitamine suplimentare..
 5. Enterita este o boală care afectează puii tineri. La găini, sistemul inflamator al tractului gastro-intestinal este afectat. Tratamentul se efectuează numai de către un medic veterinar, se utilizează medicamente antibacteriene.
 6. Aspergiloza, o boală care apare ca urmare a pătrunderii unei ciuperci în organism. Ciuperca afectează în primul rând căile respiratorii și începe să se dezvolte. Boala poate apărea numai dacă nu sunt respectate condițiile de păstrare a găinilor.
 7. Salmoneloza este o boală periculoasă nu numai pentru puii de carne, ci și pentru oameni. În caz de infecție, descendenții sunt sacrificați complet.

Avantaje și dezavantaje Cobb 500: descriere

Cobb 500 în creștere - este o activitate profitabilă acasă. În cel mai scurt timp posibil, puteți obține carne gustoasă fără costuri financiare pentru hrănirea puilor. Feedback-ul de la fermieri cu privire la puietul Cobb 500 este doar pozitiv. Principalele avantaje ale creșterii puii de carne la domiciliu includ.

 1. Rase de pui broilerCreșterea rapidă a tinerilor.
 2. Cele mai mici costuri de hrană în raport cu greutatea puiului în timpul creșterii.
 3. Masacrul se efectuează începând cu o lună și jumătate.
 4. Coaja galbenă crește calitatea comercială a produsului.
 5. Coapsele musculare cresc randamentul cărnii în carcasă.
 6. Sânul tandru și alb, cu cea mai mare greutate.
 7. Toți indivizii din turmă sunt de aceeași dimensiune.
 8. Rata de supraviețuire de 97% a puii la animale.
 9. Creșterea rezistenței la bolile comune la animalele de companie.
 10. Puii de carne Cobb 500 pot fi produși nu numai în agricultură, ci și la scară industrială.

Cobb 500 are dezavantaje, ia în considerare principalele.

 • Puiul este un hibrid și, prin urmare, nu va funcționa pentru a-l crește singur.
 • Cobb 500 nu este capabil să clocească ouă singur.
 • Pentru a crește ouă, trebuie să achiziționați un incubator specializat.
 • Sensibilitatea animalelor tinere la fluctuațiile de temperatură. Adică, creșterea păsărilor de curte este asociată cu costuri suplimentare pentru încălzirea acestora..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Broilers cobb 500: descriere și caracteristici