Chickens master gray: o descriere detaliată a rasei

Pui - Master GrayRase de carne de pui au fost folosite de mult timp popularitate binemeritată în rândul fermierilor de păsări

. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece astfel de pui nu numai că furnizează familiei carne gustoasă și ouă sănătoase, dar sunt, de asemenea, capabili să aducă profituri bune datorită creșterii rapide a greutății comercializate de către animalele tinere..

Fermierii domestici arată un interes din ce în ce mai mare pentru rasa tânără de pui - Master Gray. Cum ar putea aceste păsări să-i intereseze pe crescătorii de păsări de curte? Să încercăm să ne dăm seama în acest articol..

Istoria apariției rasei Master Gray

Rase și cruci de găiniAceastă rasă de păsări a fost crescută de crescătorii companiei maghiare Hubbar. Până de curând, această companie era puțin cunoscută, iar astăzi, datorită succesului găinilor Master Gray, are sucursale în Franța și SUA.

Apropo, din cauza acestor ramuri, există o concepție greșită pe care o au găinile Master Gray Origine franceză sau americană.

În ciuda faptului că această rasă a fost crescută în Ungaria, a început să câștige popularitate în întreaga lume cu Franța. Fermierii francezi au fost primii care au apreciat toate avantajele acestei rase și au pus-o pe reproducere.

La reproducerea acestei rase de păsări de curte, crescătorii maghiari și-au stabilit ca obiectiv posibilitatea de a obține pui de carne care să se simtă bine nu numai în fermele de păsări, ci și în fermele țărănești. S-au descurcat complet cu sarcina lor. Chickens Master Gray s-a dovedit a fi nepretențios în ceea ce privește alimentele și întreținerea.

Pentru prima dată au început să vorbească despre această rasă acum aproximativ 20 de ani. Apoi, reprezentanții Hubbar la una dintre conferințele de păsări de curte au menționat întâmplător că lucrează la o nouă rasă, care va fi neexigent la îngrijire, dieta și temperatura casei. Numele preliminar al rasei a fost chiar numit Master Gray. Mai târziu, a fost atribuit acestor găini și a început să apară în descrierea rasei..

Noua rasă a fost dezvoltată prin încrucișarea bărbaților și femelelor Redbro și Master Gray S. Acestea din urmă au fost rezultatul încrucișării cu rasa Redbro S. .

Este demn de remarcat faptul că nu va funcționa pentru creșterea puii Master Gray. Faptul este că crescătorii au clasificat secretul purității rasei. Toți fermierii care au încercat să o reproducă s-au confruntat cu aceeași problemă: descendenții dobândesc caracteristicile unuia dintre părinți. În plus, are o creștere în greutate mai slabă și producție de ouă. Din acest motiv, animalele tinere din rasa Master Grey sunt cel mai bine cumpărate în pepiniere cu numele.

Descrierea rasei

Pui - Master GrayPuii Master Grey aparțin direcției carne și carne. Timpul pentru a câștiga o greutate comercială este de numai 6 luni. În același timp, găinile cântăresc 4 kg, iar masculii pot cântări până la 7 kg. Femelele încep să producă primele ouă la vârsta de 3,5 luni. Descrierea rasei Hubbar afirmă că, cu o îngrijire adecvată, aceste păsări pot produce până la 300 de ouă pe an fiecare. Aceste rezultate sunt comparabile cu cele cele mai bune rase de ouă.

Potrivit fermierilor, carnea găinilor Master Gray este foarte gustoasă, lipsită de exces de grăsime, destul de densă, dar în același timp fragedă. Deoarece găinile au un stern mare, carnea din acesta este utilizată pentru producerea de alimente pentru copii. Există o cerere pentru șunca acestor păsări.

Femelele dau ouă mari cu o greutate de până la 70 g. Cojile de ouă sunt adesea cremoase, mai rar maronii. Potrivit fermierilor, nu au primit niciodată 300 de ouă de la un pui Master Gray. Dar 200 și ceva mai mult este o realitate de zi cu zi. Se crede că producția de ouă declarată de crescători poate fi obținută numai în condiții sterile într-o fermă de păsări. Dar să nu uităm că aceste păsări au fost crescute special pentru a fi păstrate în ferme private..

Caracteristici externe

Rasa Master GrayRasa a fost numită Master Gray dintr-un motiv. După cum știți, cuvântul gri înseamnă „gri”. Păsările din această rasă au vizibil penaj cenușiu-alb. Mai mult decât atât, penele albe și gri sunt distribuite mai ales uniform pe tot corpul. Există doar un ușor dezechilibru în spate, piept și gât. Pe spate, penele sunt în mare parte albe, pe piept și gât, sunt în mare parte gri.

Păsările din această rasă au un pieptene roșu aprins și cercei bine definiți..

Corpul acestor găini este mare. Este foarte posibil să-l numim masiv, ținând cont de indicatorii de greutate. Labe sunt puternice, de lungime medie, cu mușchi bine dezvoltați. Oasele sunt foarte puternice.

Unii „experți” susțin că există o rasă de pui foarte similară numită Master Grizzly. De fapt, acestea sunt aceleași păsări. Tocmai provin din Franța și al doilea cuvânt din numele rasei este citit în maniera franceză - gris .

Apropo, în țara noastră această rasă este cunoscută sub un alt nume - Uriașul maghiar.

Principalele avantaje și dezavantaje ale rasei

Puii Master Gray după caracteristicile lor poate da cote cele mai bune păsări din direcția consumului de carne. Conform descrierii oficiale, acestea au următoarele avantaje:

 • Chickens Master Grey - straturi bune de carne și ouăCreșterea rapidă în greutate la nivelul comercializabil.
 • Gust mare de carne.
 • Aport redus de hrană per greutatea corporală a păsărilor.
 • Producția timpurie de ouă.
 • Producție bună de ouă pentru o rasă versatilă.
 • Ouă mari.
 • Nu există cerințe specifice de conținut.
 • Supraviețuirea crescută a puilor în condițiile fermei.
 • Rezistența la boli.
 • Caracterul pașnic. Chickens Master Gray nu intră în conflict cu alți locuitori ai fermei.
 • Ei clocesc perfect ouăle. Și nu numai a noastră, ci și a păsărilor din alte rase.
 • Aceste găini sunt frumoase din punct de vedere estetic.

Uimitor, în ciuda aspectului acestor păsări și indicatori de greutate, practic nu acumulează grăsime.

Ar fi nedrept să vorbim despre unele dintre avantaje și să uităm de dezavantaje. Această rasă are dezavantaje, dar există foarte puține dintre ele:

 • Rasa de pui gri stăpânPuii acestei rase se îngrașă puțin mai rău decât puii de pui. Dar nu trebuie să uităm că Master Gray este o rasă versatilă. Nu trebuie să vă așteptați de la ea la rezultatele returnării cărnii, mai mari decât cele ale raselor pur de carne..
 • Maestrul Gray nu este o rasă cu drepturi depline, ci o cruce. Adică, nu va funcționa să-l crești în propria ta fermă. Aceasta înseamnă că va fi necesar să achiziționați pui sau ouă pentru incubare anual pentru a menține numărul efectivelor de pui. Să ne reamintim încă o dată că Hubbard nu intenționează să împărtășească secretele muncii sale de reproducere..

Este demn de remarcat faptul că tocmai din cauza imposibilității reproducerii independente păsările din această rasă nu sunt încă răspândite în țara noastră..

Etapa inițială de păstrare a găinilor Master Gray

Conținutul inițial înseamnă formarea unei efective de pui. Potrivit experților, este mai bine să cumpărați pui crescuți la început decât să le scoateți din ouă într-un incubator de acasă. Faptul este că găinile crescute au imunitate mai puternică, spre deosebire de eclozat din ouă.

Vârsta optimă a găinilor, care poate fi cumpărată pentru formarea unui efectiv de pui - 10 zile.

În viitor, efectivul poate fi completat prin achiziționarea de material de reproducere. În acest moment, găina va avea o găină în turmă. Prin urmare, îi puteți încredința incubarea unora dintre ouă..

Când clocesc pui, nu trebuie scoși imediat din incubator. Trebuie să-i lași să se usuce. Abia atunci ar trebui să fie transferate într-un loc cald sub o lampă electrică. Cel mai adesea este o cutie de carton cu o așternut.

Ar trebui să fie în cutie pentru primele 2 zile, până când picioarele se ridică. După aceea, puii pot fi așezați în cuibul găinii. Ea îi va lua și îi va hrăni în următoarele 60 de zile..

În cazul în care există o mulțime de găini, nu merită să le așezați pe găină. Crescătorul va trebui să le supravegheze singur în primele două săptămâni. Apoi pot fi eliberați pentru o viață independentă într-o volieră separată din cocină..

În nici un caz, păsările bătrâne nu ar trebui să li se permită. Pot ciuca animale tinere.

Condițiile de detenție

Când crescătorii au vorbit despre adaptabilitate ridicată a găinilor Maestrul Gray în condiții noi, nu erau vicleni. Această pasăre este cu adevărat nepretențioasă de îngrijit. Cu toate acestea, pentru o creștere normală și o producție bună de ouă, ea trebuie să ofere în continuare condiții minime de viață. Prin urmare, cocoșul pentru ei trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Puii stăpânesc caracteristica griAceste păsări trebuie păstrate uscate..
 • Trebuie să fie bine ventilat.
 • Pentru a satisface instinctele de mâncare din găinărie, este imperativ să puneți băi cu cenușă amestecată cu nisip. Păsările vor înota în ele, scăpând de mâncătorii de pene. Este important să nu uitați să adăugați nisip la băi. În caz contrar, cenușa se va împrăștia rapid prin cameră..
 • Puii de rasă Master Grey au nevoie de mai mult spațiu.
 • În timpul iernii, este recomandabil să completați coșul de pui lămpi cu infraroșu pentru încălzirea păsărilor. Nu tolerează frigul.
 • Ai nevoie și de labe ultraviolete. Vor imita lumina soarelui, menținând producția de ouă a acestor păsări la nivelul adecvat..
 • În casa de găină, trebuie să fie echipate cocoșele cu cuiburi de 35 x 40 cm.

Pereții și tavanul casei ar trebui să fie văruite. Toate camerele trebuie dezinfectate în mod regulat cu soluții speciale..

Descrierea dietei

Din primele zile de viață ale găinilor din această rasă hrănit cu ou fiert, amestecat cu mei fiert. O săptămână mai târziu, acestea sunt transferate în hrana păsărilor cu o piure umedă.

În general, aceste găini nu au o dietă specială. Pot fi hrăniți cu aceeași mâncare ca și alte păsări de curte.

Dieta reprezentanților rasei Master Grey ar trebui să se bazeze pe:

 • Chickens Master Grey / Master Gris (Master Grey / Gris) - descrierea raseiPorumb.
 • Porumb.
 • Făină de pește.
 • Dovleac
 • Dovlecel.
 • Morcov.
 • Verdeaţă.

Este foarte important să adăugați alimente bogate în calciu în furaje. De obicei, pentru a umple acest mineral în corpul găinilor, rocile de coajă și cojile zdrobite sunt turnate în alimentatoarele de păsări. Dacă acest lucru nu se face, găinile vor începe să se completeze lipsa de calciu o altă modalitate: să ciupiți coaja ouălor depuse.

Nu uitați de suplimentele de vitamine. Dacă nu li se dă, atunci poate începe moartea păsării. Astfel de cazuri nu sunt neobișnuite în fermele în care fermierii de păsări uită să hrănească turma de pui cu vitamine..

Vitaminele sunt cel mai bine administrate ca parte a furajelor specializate pentru păsări. Acestea conțin, de regulă, toate mineralele și vitaminele necesare dezvoltării normale..

Având în vedere că prețurile pentru astfel de feed-uri sunt mici, achiziționarea lor nu va atinge puternic bugetul familiei. În plus, producția bună de ouă și creșterea rapidă în greutate vor compensa rapid toate costurile..

Unii fermieri, pentru a preveni deficitul de vitamine din turma de pui, recomandă hrănirea păsării cu urzică mărunțită.

Este posibil să se reducă costul hrănirii găinilor Master Gray dacă asigurați-le o plimbare. O volieră în aceste scopuri ar trebui construită într-o zonă cu multe ierburi..

Atunci când compuneți o dietă pentru această pasăre, nu trebuie să uitați că, în perioada de năpârlire și iarna, orzul nu poate fi adăugat la furaje. Faptul este că acest cereale slăbește foarte mult păsările..

Concluzie

Master Gray este o rasă de pui caracterizată printr-o productivitate excelentă și o creștere rapidă. Datorită cerințelor reduse pentru condițiile de detenție, este benefic să îl păstrați într-o curte personală. Cu toate acestea, nu vă veți putea bucura pe deplin de reproducerea acestor păsări. Va trebui să cumpărați animale tinere sau ouă suplimentare anual pentru a umple animalele, deoarece aceste cruci nu pot fi cultivate acasă.

Când cumpărați pui din această rasă, ar trebui să aveți grijă. Faptul este că recent, din ce în ce mai des sub masca maestrului Gray escrocii vând hibrizi necunoscuți, care nu diferă în ceea ce privește creșterea bună și producția de ouă. Crescătorii de păsări cu experiență recomandă achiziționarea numai de la ferme de încredere.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Chickens master gray: o descriere detaliată a rasei