Master class despre realizarea posturilor de zgâriere

În situațiile în care un animal de companie începe să strice mobilierul și tapetul prin zgâriere, un post de zgâriere realizat conform unui master class va deveni cel mai bun asistent. Dacă faceți o treabă bună cu aceasta, atunci sarcina va fi complet simplă, mai ales atunci când luați în considerare cât de mult beneficiați de aceasta..

Deoarece acest obicei este inerent naturii animalului, nu poți certa animalul pentru trucurile sale. Cu un stâlp de zgâriere de casă, pisica își poate ascuți calm ghearele, iar proprietarul va uita de problemele cu canapeaua zgâriată..

 • un stâlp de zgârietură în formă de con înfășurat cu o frânghie obișnuită care este lipită de bază

Cone Scratching Post

Cone Scratching Post

 • produs dreptunghiular, acoperit cu țesătură naturală, astfel încât să fie convenabil ca o pisică să-și ascuțească ghearele pe ea

Stâlp de zgâriere dreptunghiular

 • stâlpi compacte de zgâriere cu o cârpă moale, așezată pe perete

Stâlp de zgâriere compact montat pe perete

 • case care combină atât un loc de dormit pentru o pisică, cât și coloane verticale pentru ascuțirea ghearelor

Zgârierea casei poștale

 • stâlp de zgâriere, asemănător unei plăci obișnuite, care este strâns înfășurată cu frânghie

Placă de zgârietură plată

 • design unghiular, care este plasat într-un unghi pentru confortul animalului de companie

Stâlp de zgâriere în colț

Orice opțiune poate fi adaptată apartamentului dvs. și o poate face confortabilă pentru pisică și, dacă este necesar, structura poate fi instalată exact în acele locuri în care animalului de companie îi place să-și ascuțească ghearele.

Clasa noastră magistrală privind crearea unui post de zgâriere este foarte simplă. Dacă nu aveți ocazia să achiziționați materiale pentru fabricarea acestuia, există lucruri potrivite în casă pentru a proiecta un stâlp de zgâriere conform schemei. Poate fi:

 • orice reziduuri de acoperiri (țesături, covor etc.) care vor fi confortabile pentru pisică;
 • țevi de plastic mici, dar stabile;
 • rămășițele de mobilier care au devenit deja învechite.

Este important să se ia în considerare faptul că pentru fabricare este necesar să se selecteze materiale din care nu vor exista resturi ca urmare a rotirii ghearelor. Puteți lua o formă gata făcută ca bază sau puteți folosi carton, dar este mai bine să o înfășurați cu o cârpă sau o frânghie deasupra.

Pas cu pas realizarea unui post de zgârietură din carton

Unul dintre cele mai simple și mai accesibile materiale pentru un stâlp de zgâriere este cartonul, deoarece poate fi găsit în aproape fiecare casă. Un astfel de produs vă va servi animalul pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât producția sa va fi nu numai ușoară, ci și practică. Pentru a lucra, va trebui să luați:

 • creion;
 • rigla;
 • carton obișnuit;
 • cuțit ascuțit pentru papetărie;
 • pânză sau frânghie pentru decor.

Nu este nevoie să aveți abilități specifice pentru a crea un astfel de post de zgâriere conform schemei noastre. Urmați pașii de mai jos și construiți-l singur, fără prea multe dificultăți sau cheltuieli:

 1. Găuriți o gaură în centrul plăcii.
 2. Atașați cartonul la diblul din lemn, care este, de asemenea, forat cu o gaură, chiar în mijloc.
 3. Înșurubați șurubul la bază, ținându-l cu o șurubelniță și înșurubați diblul pe ea.
 4. Apoi, pentru mai multe niveluri de zgârieturi, trebuie să pregătiți șabloanele și să le tăiați.
 5. Utilizați aceste șabloane pentru a obține piesele dorite din carton și tăiați-le cu un cuțit ascuțit..
 6. Adunați toate părțile tăiate pe diblă.

Stâlp de zgârietură din carton

Este suficient să petreceți puțin timp și un post de zgâriere pentru o pisică din instrumentele disponibile este gata de utilizare..

Zgâriere cu un șezlong pentru iubitul tău animal de companie

Acest design va necesita unele abilități de cusut și sunt necesare materiale mai complexe pentru realizarea unui stâlp de zgâriere, și anume:

 • cherestea uscată;
 • placaj (grosime aproximativ 1 cm);
 • frânghie;
 • carpa;
 • șuruburi autofiletante;
 • plastic;
 • cauciuc spumant;
 • un cuțit ascuțit sau foarfece;
 • instrumentele de construcție necesare.

Materiale necesare

După ce ați ridicat materialele necesare și ați decis dimensiunea viitorului post de zgâriere, puteți începe să efectuați clasa magistrală pas cu pas prezentată mai jos:

 1. Pe baza rezultatelor măsurării caracteristicilor necesare, este selectată o placă stabilă, care va fi baza produsului.
 2. Tăiați 2 dreptunghiuri la dimensiunile specificate.
 3. Determinați-le centrul trasând linii diagonale.
 4. Realizați un șablon oval din hârtie înainte de a-l tăia din lemn sau PAL, atașați-l la bază și înconjurați forma.
 5. După ce ați primit baza formei dorite, șlefuiți marginile cu șmirghel.
 6. Am văzut un astfel de oval din placaj, doar grosimea acestuia ar trebui să fie mai mică.
 7. Faceți o latură pentru viitorul pat folosind metal și tăiați un alt oval din cauciuc spumos pentru patul însuși.
 8. Pentru un stâlp de zgâriere, luați o țeavă de plastic sau o bară de lemn cu lungimea și diametrul necesar și atașați-o cu șuruburi autofiletante.
 9. Colectați toate piesele obținute după cum urmează: fixați țeava pe baza stâlpului de zgâriere cu șuruburi autofiletante, decorați țeava cu o cârpă sau o frânghie folosind adeziv special, astfel încât pisica să fie convenabilă să-și ascuțească ghearele pe ea și să nu existe resturi pe podea și instalați patul însuși deasupra, în același mod. cu care conducta era fixată la bază.

Asamblarea cadrului

Ancorarea frânghiei

Stadiu final

Această versiune a stâlpului de zgâriere va fi mai versatilă, deoarece pisica va avea un loc de odihnă în același timp. Structura poate fi amplasată oriunde, deoarece este destul de compactă.

Post de zgâriere de sfoară: descriere pas cu pas

Pentru ca un post de zgâriere realizat conform clasei noastre de master să fie de înaltă calitate, schema și dimensiunile produsului trebuie selectate corect. Sfoara naturală este perfectă pentru un stâlp de zgâriere standard sub forma unui tub instalat vertical înfășurat în pânză sau frânghie. Puteți face acest lucru după cum urmează:

 1. Luați o bază solidă și solidă.
 2. Realizați un post de dimensiunea potrivită, care poate fi o țeavă obișnuită sau o grindă de lemn.
 3. Apoi, ar trebui să vă conectați și să remediați postarea pe baza postului de zgâriere.
 4. Înfășurați strâns forma finită cu o frânghie, ale cărei scroafe ar trebui să fie strâns adiacente una cu cealaltă și fixați-le cu lipici durabil.

Post de zgâriere de sfoară

Pentru ca un astfel de post de zgâriere să pară mai interesant, puteți instala un pat deasupra sau atașați câteva jucării pentru a interesa pisica.

Realizarea unui stâlp de pisică plat sau unghiular

Stâlpul plat de zgâriere a pisicii, a cărui fotografie poate fi văzută mai sus, este realizat din aceleași materiale ca și cele precedente, cu excepția faptului că nu trebuie atașat la o coloană.

 1. Puteți lua orice scândură sau cherestea, principalul lucru este că este plat.
 2. Apoi, ar trebui să înfășurați baza cu materialul pe care îl găsiți în casă..
 3. Folosind un capsator, trebuie să fixați materialul pe baza stâlpului de zgâriere.

Realizarea unui stâlp de zgârietură plat

O astfel de structură este atașată de perete sau de podea. Principalul său confort este că poate fi instalat în mod specific în locul în care pisica și-a ascuțit ghearele înainte de a apărea stâlpul de zgâriere în casă..

În ceea ce privește structurile de colț, procesul de creare a acestuia implică utilizarea pașilor de mai sus, cu excepția faptului că trebuie realizată în două planuri. Atașați-l pe două suprafețe, podea și perete, și fixați-l ferm cu șuruburi autofiletante, iar un astfel de stâlp de zgâriere vă va servi animalul pentru o lungă perioadă de timp.

Construcție de colț

Sfaturi pentru realizarea unui post de zgâriere acasă

Dacă nu ați avut de-a face cu masterclass-uri înainte, atunci poate că procesul de a face un punct de zgârietură vă va părea complicat și consumator de timp, dar este mult mai ușor și mai rapid decât credeți. Urmați recomandările pas cu pas și totul va funcționa, iar sfaturi mici vă vor ajuta să evitați greșelile:

 • în structurile cu o casă, așezați-o pe un stâlp, deoarece pisica poate lua această cameră ca o toaletă și se poate ușura în locul greșit;
 • dacă aveți mai multe pisici în casa dvs. și decideți să proiectați un stâlp de zgâriere cu mai multe paturi, atunci gândiți-vă la toate, astfel încât locurile de odihnă să fie la același nivel de podea, altfel pot exista dezacorduri între pisici;

Design pentru două animale de companie

 • înălțimea stâlpului de zgâriere sau a întregii structuri nu trebuie să fie mai mare de 1 metru;
 • dacă doriți să treziți interesul animalului dvs. de companie pentru postul de zgâriere folosind jucării atașate structurii, asigurați-vă că pisica dvs. va fi interesată pentru a nu pierde timpul degeaba.

Schema punctelor de zgâriere

Dacă luăm în considerare toți parametrii camerei și factorii care afectează confortul pisicii în utilizarea stâlpului de zgâriere, puteți crea un design excelent conform schemei noastre și puteți petrece timpul cu folos, economisind propriii bani la cumpărarea unui produs.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Master class despre realizarea posturilor de zgâriere