De ce cad puii de carne în picioare?

Puii broiler cad în picioarePuiul de carne este un tip de carne de pasăre. Este adesea cultivat nu numai în fermele de păsări, ci și în fermele obișnuite subsidiare. Oricine s-a ocupat vreodată de pui de carne știe cât de capricioși sunt în îngrijire și hrănire. La prima vedere, se pare că această pasăre este un erou cu picioare puternice și un piept larg. Principala problemă cu care se confruntă mulți fermieri de păsări este picioarele slabe. Deci, de ce cad puii în picioare?

Broilerii cad în picioare: ce să facem și care sunt motivele?

Pot exista numeroase motive, dar mai ales totul se referă la boli, hrănire sau adăpostire. De ce cad puii de carne în picioare? Factorii principali:

 1. Lipsa luminii.
 2. Lipsa vitaminelor D, E, A.
 3. Încălcarea condițiilor de temperatură.
 4. Păsările nu trebuie păstrate complet sterile.
 5. Umiditate excesivă.
 6. Proiecte.
 7. Etanşeitate.
 8. Lipsa cantității necesare de calciu din organism.
 9. Obezitatea.

Acestea sunt motive frecvente, dar numai un medic veterinar poate stabili adevărul. Dacă examinarea arată absența bolilor infecțioase, atunci, problema se află tocmai în condițiile de hrănire și păstrare.

Un pui de pui se așeazăDacă puiul stă pe picioare, atunci primul lucru de făcut este să revizuiți dieta. O dietă echilibrată este cheia succesului. Lipsa vitaminelor D., Aceasta înseamnă că uleiul de pește ar trebui adăugat în dietă, iar puii de carne ar trebui să fie lăsați să se plimbe cât mai des posibil. Este lumina ultravioletă care ajută la completarea vitaminei și previne dezvoltarea rahitismului.

Vitamina A, joacă, de asemenea, un rol la fel de important. Excesul sau deficiența sa afectează picioarele. În acest caz, verdele vine în ajutor. Experții asigură că din a treia zi trebuie să adăugați la dietă iarbă tocată mărunt, iar când broilerul se obișnuiește cu el, puteți lega pachetele. Într-un mod jucăuș, puiul va primi hrană pentru el însuși și va putea, de asemenea, să se miște mai mult și să dezvolte mușchii picioarelor.

Calciu - este elementul de bază și materialul de construcție al scheletului pentru orice organism. Deficiența va face oasele fragile, fragile și slabe. Obținerea de calciu, posibil prin utilizarea cretei, a cojilor, a cojilor de ou și a varului. Ultima opțiune nu este la fel de comună. Este necesar să se dea var stins, când a stat diluat suficient timp și are timp să se întărească. În caz contrar, ea va rupe gușele găinilor de pui..

Hrănirea puilor de puiÎncălcarea condițiilor de temperatură inacceptabil pentru această pasăre. Mulți crescători de păsări amatori au observat că atunci când temperatura scade toamna, începe pierderea în greutate. Când puiul este foarte tânăr, are nevoie de încălzire suplimentară. În primele zile, temperatura este menținută la aproximativ 34 de grade, scăzând treptat. Până în lună, este permisă o temperatură de 15 grade. Chiar și așa, comportamentul broilerului trebuie monitorizat. Dacă puii sunt reci și inconfortabili, ei vă vor anunța. Scârțâituri constante, grămadă - acestea sunt principalele semne că sunt reci. De asemenea, umezeala excesivă nu ar trebui să fie prezentă. Nu este permis mai mult de 75%.

Sterilitate, în acest caz, poate fi fatală și pentru pui. Puiul trebuie să fie uscat, dar curățarea se face de cel mult 2 ori pe săptămână. Pentru a face puii mai confortabili în fiecare zi, puteți presăra proaspete pe așternutul vechi. Faptul este că aceste păsări primesc o serie de substanțe nutritive din excrementele lor, cerute de ei. De asemenea, ar trebui să existe întotdeauna apă proaspătă..

Broilerul nu tolerează curenții de aer, dar difuzarea este foarte utilă. Păstrarea condițiilor este o parte importantă a creșterii păsărilor sănătoase. Este la fel de important ca fiecare pui să nu se simtă înghesuit. Dacă sunt înghesuiți, vor începe să se zdrobească reciproc, ceea ce duce în cele din urmă la moarte. În primele zile, bebelușii au nevoie de mai puțin spațiu, dar în timp trebuie crescut. Dacă la început sunt permise 30 de pui la un metru pătrat, atunci adulții ar trebui să aibă 10 bucăți în această zonă.

Broilerii cad în picioare: ce să fac?

Puii broiler alimentație echilibratăDacă cauza nu este boli infecțioase, atunci aveți nevoie reglați nutriția. Nimeni nu spune că va fi ușor să obțineți efectul dorit, deoarece saturarea organismului cu vitaminele necesare este mult mai dificilă decât pare. Nimic nu se va schimba dintr-o dată. Este mult mai ușor să schimbi condițiile de detenție. Pentru început, când puiul începe să cadă în picioare, i se administrează din nou o hrană specială compusă, care se dă în primele zile de viață. Exact un astfel de furaj compus conține toate componentele necesare. Astfel de alimente sunt concepute doar pentru a umple aportul de vitamine din organism..

Vorbind despre mâncare, trebuie să înțelegem că lipsa sau excesul acesteia afectează statul. Când broilerul mănâncă fără măsură și mâncare dezechilibrată, mănâncă mult și începe să îngrășeze. În acest caz, puiul pune mult stres pe picioare, nedestinat vârstei. Dacă fermierul de păsări nu este leneș, atunci puteți monitoriza creșterea în greutate conform unui tabel special, care este conceput pentru fiecare vârstă. Un pui de o lună ar trebui să câștige maximum 700 de grame, iar un pui de carne de două luni poate câștiga 2 kg, dar nu mai mult.

Este necesară prezența ierburilor în dietă. Poti sa dai:

 • Păpădie.
 • Trifoi.
 • Lucernă.
 • Spurge.
 • Pătlagină.
 • Urzica.

Ultima plantă este considerată cea mai vindecătoare. Va fi mai bine dacă broilerul primește frunze de urzică, care conțin mulți micronutrienți benefici..

Broiler se așează: boli infecțioase

Pui de găinăCea mai periculoasă este boala lui Marek, în care puiul de carne cade și el în picioare. Se manifestă la vârsta de 2 luni, dar intră într-un organism mic în primele zile. Această boală se caracterizează prin mișcări necoordonate, deoarece afectează sistemul nervos al broilerului. Boala se răspândește destul de repede, ajungând în așternut, tinde să persiste acolo timp de aproximativ 16 săptămâni. Este imposibil să vindecați boala Marker, dar puteți lăsa o pasăre infectată să meargă la sacrificare. Boala nu afectează calitatea cărnii și nu poate dăuna unei persoane.

Când există motive să suspectăm că puii de carne poartă viruși, trebuie vaccinat toata lumea. Antibiotice pentru boli infecțioase:

 • Levomycetin.
 • Penicilină.
 • Chlortetraciclina.
 • Oxitetraciclină.

Când puiul a căzut în picioare, este mai bine să înjunghieți imediat carne. Tratamentul poate fi întârziat și nu este un fapt că va rezulta. În același timp, el nu numai că nu se va îngrășa, dar îl poate pierde și medicamentele vor afecta negativ gustul și calitatea cărnii..

Există diferite boli din care puiul începe să cadă în picioare. Orice fermier de păsări, chiar și un amator, ar trebui să știe despre ele și să ia toate informațiile disponibile în arsenalul său.

Rahitism

Cea mai frecventă boală. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să se prevină în prima zi. Rahitismul apare până la 2 luni. Semne ale bolii:

 1. Masa osoasă este foarte slab dezvoltată. La găinile mici, oasele de la picioare se îndoaie ca niște crenguțe.
 2. Cioc moale.
 3. Pe noduri sunt noduli. Le poți simți cu mâinile tale.
 4. Răsturnat vizibil.

Pui de rahit rahitismPentru a preveni bolile, dieta ar trebui să fie din abundență cu vitamina D și calciu. Pasărea obține calciu din cretă, coajă, calcar și făină de oase. Iar vitamina D se află în premixul final sau soluția de ulei.

Cauze:

 1. Cantități mari de magneziu sau vitamina A în organism.
 2. Mănâncă hrană săracă.
 3. Hipovitaminoza D.
 4. Absența sau excesul de calciu sau fosfor. De asemenea, trebuie să existe un raport corect al acestor componente în interiorul corpului.
 5. Inflamația intestinelor sau diareea, care are drept consecință consecințe.

Dischondroplazia tibiei

Simptomele acestei boli sunt ușoare sau absente cu totul. Se manifestă la 2 luni de viață, când greutatea masculilor depășește norma și trece în stadiul obezității. Principalele semne includ: slăbiciune la nivelul picioarelor, pasărea stă mult, un mers incert. Ulterior posibile complicații: articulația genunchiului se umflă și apar frecvent focare de infecții bacteriene.

Cauze:

 1. Feeduri proaste, de proastă calitate.
 2. Obezitatea.
 3. Raportul greșit de calciu și fosfor din organism.
 4. Lipsa de cupru.
 5. Furajul conține o mulțime de cloruri și sulfați.

Artrită

Astfel de boli la păsări sunt posibile la orice vârstă. Caracteristică:

 • Tenosivita - tendoanele adiacente articulației se inflamează.
 • Artrita - inflamația articulațiilor.
 • Sinovită - punga articulară este afectată.

Pentru o lungă perioadă de timp, s-a constatat că articulația hock este cel mai adesea afectată de inflamație. Semne:

 1. Umflătură.
 2. Roşeaţă.
 3. Căldură.
 4. Acumularea de lichid.

Cauzele deteriorării articulațiilor:

 • Stafilococoză.
 • Micoplasmoza.
 • Streptococoză.
 • Colibaciloza.
 • Salmoneloză.
 • Tenosinovita reovirală.

Concluzie

Broilerii cad în picioare: ce să fac? Puii de pui nu sunt foarte rezistenți la boli. Această pasăre are nevoie de îngrijire adecvată și atentă. Dacă sunteți atent la gospodăria dvs., puteți observa abateri într-un stadiu incipient și puteți începe tratamentul. Ce să faci în acest caz? În primul rând, atunci când puiul de carne se ridică în picioare, trebuie să aflați cauza bolii. În al doilea rând, pentru a determina boala infecțioasă sau rolul jucat de hrănirea sau întreținerea necorespunzătoare. În al treilea rând, începeți tratamentul sau schimbați-vă dieta.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce cad puii de carne în picioare?