Ce trebuie să știți despre rasa de pui faverolle, fotografie și descriere

Pui de o rasă specialăPuii Faverol se disting prin aspectul lor atractiv și mândru. Dar frumusețea acestor păsări nu este singurul lor avantaj. Merită multe recenzii bune..

Rasa a fost crescută în Franța, în orașul Faverolles (conform altor surse, în orașul Faverolle). Baza - rasele locale de pui Gudan și Mant, reprezentanți ai raselor Brama, Dorkin și Kokhinhin au fost utilizate pentru îmbunătățire.

Câștigă rapid popularitate în a doua jumătate a secolului al XIX-lea în diferite țări europene și în Statele Unite, rasa apreciat ca o carne. Datorită muncii crescătorilor englezi, puii Faverol au devenit, de asemenea, o rasă decorativă, uniformă, datorită penajului unei culori îmbunătățite și a exteriorului. Calitățile cărnii rasei sunt complet păstrate.

Din 1912, clubul iubitorilor de Faveroli din Germania a făcut o mulțime de lucrări de reproducere pentru a crește producția de ouă a acestei rase. Este adevărat, versiunea germană a Faveroles, numită Lachsüner (tradusă din germană - găini de culoare somon) este ușor diferită ca parametri față de direcțiile engleză și franceză..

Apropo, rasa a primit numele Faverol la locul de reproducere în 1866. Cunoscut în Rusia încă din secolul al XIX-lea.

Trăsături distinctive ale rasei

Descrierea aspectului

Rasa de pui FaverolPrimul lucru care vă atrage atenția atunci când vă uitați la un pui sau cocoș Faverol este penaj luxos pe picioare și un fel de perciuni. Culorile reprezentanților rasei sunt atât de frumoase încât uneori aceste păsări sunt crescute special în scopuri decorative și pentru participarea la expoziții.

Culoarea penajului poate varia în detaliu, dar culoarea principală este somonul. Spatele alb și penele primare în combinație cu penajul negru pe burtă, piept și coadă sunt tipice pentru cocoși. Femelele, având o culoare deschisă a penelor pe piept și abdomen, se disting prin nuanțe roșiatice ale penajului gâtului, spatelui și aripilor..

Pe lângă culoarea somonului, Faverolele pot fi găsite în culorile alb, negru, albastru și erminiu..

Cocosii au un ten rosu si culoarea portocaliu a ochilor. Puii sunt percepuți vizual ca indivizi cu un fizic mai dens în comparație cu cocoșii, au o burtă mare.

Puii de faverol sunt și ei frumoși, puiul de cocoș se poate distinge la vârsta de două luni. Cu toate acestea, după culoarea penajului, se poate determina complet sexul puiului deja în a zecea zi (sau, cel puțin, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni). Puii au aripi roșiatice, în timp ce cocoșii au aripi gri închis. Lista trăsăturilor caracteristice găinilor Faverol:

 • Ce mănâncă faverol de pui?Aripile sunt ridicate și strânse de corp;
 • Cercei acoperiți cu barbă;
 • Piele alba;
 • Coama mare care se amestecă armonios de la gâtul scurt în penajul luxos al spatelui;
 • Picioare puternice bine dezvoltate;
 • Dimensiunea mare a unui corp ușor alungit;
 • Coada scurta, usor ridicata;
 • Cioc scurt și puternic;
 • Cap mic plat, cu barbă și penaj în formă de rezervor;
 • Prezența a 5 degete pe fiecare labă;
 • Pieptene simple, verticale, cu dinți uniform distribuiți, în formă de frunze și de dimensiuni mici.

există o serie de semne, manifestat la unele păsări, care sunt inacceptabile dacă doriți să selectați Faveroli de rasă:

 • Gât subțire;
 • Lipsa unei coafuri care caracterizează rasa;
 • Corp îngust și (sau) scurt;
 • Creasta mare;
 • O coada lunga;
 • Cifră slabă sau foarte scăzută;
 • Lipsa degetului al cincilea;
 • Prezența unui jabot luxuriant în gât.
 • Periute sau barbă rare.

Indicatori

Creșterea faveroluluiInițial o rasă de carne, Faveroli crescut pentru restaurante iar din punct de vedere al gustului, acestea erau adesea apreciate peste alte produse din pui. Cu o masă de 2,8-3,4 kg, carcasele păsărilor s-au remarcat prin oase subțiri, piept masiv și părți din spate. Carnea suculentă delicată are o aromă plăcută delicată și seamănă, potrivit gurmanzilor și bucătarilor, cu un fazan bun.Părul pielii, spre deosebire de alte rase de pui, este absent, ceea ce nu necesită prelucrarea suplimentară a carcaselor..

În zilele noastre, fermele primesc păsări cu greutatea de până la 4-5 kg ​​(cocoși) și 3,5 kg (găini). Există o versiune modernă germană a rasei Faverolle, în care păsările au o masă de numai 1 kg și producția de ouă 120 de ouă pe an. Fiecare ou dintr-un astfel de pui cântărește 40 g.

Producția de ouă se află la același indicator în rândul altor rase universale. Ouăle care cântăresc până la 60g și peste au dimensiuni mari. Mai mult, până la 160-180 ouă pe an cu un consum relativ redus de furaje, puiul Faverol este capabil să aducă deja în primul an de viață. În al doilea an, însă, puiul va produce 130 de ouă. Somonul faverol (Lakhsyuner) poate depune ouă pe timp rece. Cojile de ou sunt galbene sau maronii.

Păsările, datorită penajului lor luxuriant și abundent și dimensiunilor mici ale pieptenei, sunt rezistente la frig și degerături.

Pentru o reproducere reușită, masculii trebuie selectați exclusiv cu pete maroniu-roșiatice pe gât. Bărbații Faverolei pot fi folosiți pentru încrucișarea cu găinile învechite pentru a obține găini din carne..

Caracteristicile caracterului și obiceiurilor găinilor

Caracteristicile găinilorFaveroli sunt extrem de calmi și echilibrați, s-ar putea spune chiar flegmatici. Abilitatea lor de a sta mult timp într-un singur loc, contemplând cu interes împrejurimile, fascinează pur și simplu observatorul exterior.

Faverolii sunt găini foarte blânde și încrezătoare. Acest lucru le permite să se înțeleagă bine și să se înțeleagă bine cu alte păsări de curte. Dar, în același timp, Faveroli sunt păsări puternice și capabile să fie active. Puii Faverolle se îmblânzesc foarte repede și se obișnuiesc cu un anumit regim. Îl cunosc bine pe proprietar și se atasează foarte repede de el.

Credulitatea și natura bună a găinilor, conform recenziilor proprietarilor lor, atrageți atenția copiilor care sunt fericiți să se joace cu ei.

Păstrarea și reproducerea puilor de rasă Faverolle

Când creșteți și păstrați această rasă, ar trebui să luptați împotriva tendinței păsărilor de a mânca mult. Cu o alimentație abundentă, găinile se îngrașă și se îngrașă rapid. Ca urmare a acestei dezvoltări, carnea de pasăre își pierde gustul. Mai mult, păsările își pierd mobilitatea și se confruntă cu moartea prematură din cauza obezității. Prin urmare. este important să se monitorizeze nu numai echilibrul furajelor, ci și cantitatea de alimente consumate de pui. Malnutriția ușoară este de preferat supraalimentării.. Dieta trebuie să conțină:

 • Proteine;
 • Proteină;
 • Cereale (porumb, grâu, ovăz);
 • Rădăcini;
 • Iarbă (de asemenea, urzici, păduchi de lemn, trifoi, păpădie);
 • Făină de vitamine.

Deșeurile de la masa proprietarilor sunt permise (fără grăsimi!).

Faveroli ar trebui să fie hrăniți cu supă de pește - resturile umede de pe barbă își provoacă daune reciproce atunci când găinile încearcă să le ciocnească.

Volumul de distribuire a furajelor compuse (baza dietei) în intervalul de 150-155 g pe zi per individ, în regim dieta în lupta împotriva debutului obezității, porția nu trebuie să depășească 80 g.

În ciuda caracterului locuibil. pentru a evita pierderea rasei pure, puii Faverol trebuie păstrați separat de alte păsări. Adevărat. datorită naturii sale calme, un gard jos este suficient pentru a le izola. Nu vor exista încercări de a depăși acest gard. Dacă proprietarul nu trebuie să monitorizeze cu strictețe puritatea rasei, atunci este totuși necesar să se protejeze puii Faverol de la încrucișarea cu cocoșii unei alte rase, altfel productivitatea descendenților va scădea..

Pentru a reduce incidența bolii, păsările necesită o suprafață liberă mare, cuștile acestei rase sunt contraindicate datorită dimensiunii mari a faverolelor. Pe o suprafață largă, puii au posibilitatea să se aprovizioneze mai bine cu minerale și vitamine naturale, nevoia de aditivi sintetici pentru furaje va scădea.

Păsările sunt rezistente la frig, pot merge în aer liber în timp înghețat, dar nu tolerează excesul de umiditate. Deșeurile uscate sunt un atribut obligatoriu al faverolelor, deși pe vreme rece este posibilă o scădere a producției de ouă..

Prima colecție de ouă poate fi obținută de la femele care au împlinit vârsta de șase luni, dar dacă proprietarii doresc să obțină pui din aceste ouă, atunci este nevoie de un incubator. Din păcate, găinile Faverol au pierdut capacitatea de a ecloza ouă și de a avea grijă de descendenți..

Achiziționarea de găini

Rasa de pui FaverolDatorită popularității crescânde a acestei rase în rândul producătorilor interni și a proprietarilor de pui, un număr de crescători sunt angajați în reproducerea acestei rase. În special, Firma Ulyanovsk Eco-farm73.Ru vinde astfel de pui la un preț mic.

Nu departe de Moscova (la 20 km de șoseaua de centură a Moscovei de-a lungul autostrăzii Nosovikhinskoe) există o fermă unde puteți cumpăra materiale de calitate excelentă: animale tinere, păsări adulte sau ouă Faverolei.

Pentru a păstra o casă de pui Faverol, este suficient să cumpărați cinci sau șase femele și un cocoș, dar nu este recomandat să cumpărați toate animalele tinere de la un singur vânzător, altfel există posibilitatea de a pierde rasa pură..

Apropo, puii Faverol nu sunt ieftini, dar prețul lor este plătit de calitățile consumatorilor..

Apropo, faverolii columbieni argintii se dezvoltă puțin mai repede decât ceilalți omologi ai lor..

Concluzie

Deși în gospodăriile rusești personale și agricole, puii din această rasă sunt încă sunt destul de rare, merită atenție și, fără îndoială, au perspectiva unei distribuții mai largi. Este adevărat, este posibil ca aceste găini să nu fie potrivite pentru fermele mari, deoarece creșterea lentă a găinilor Faverole este un factor negativ. Deși creșterea lentă a puilor este controversată, mulți cred că puii din această rasă cresc destul de repede. În orice caz, pentru fermieri și curți personale, astfel de pui vor fi o achiziție excelentă și un decor autentic..

Pui Faverol Aspectul găinilor faverolCum să crești puii faverolCondiții de păstrare a găinilorReguli de reproducere pentru puiCum se comportă găinile faverolCocoși și găiniCum să conțineți un faverolekDescrierea rasei de puiCare sunt rasele de puiPui faverolcaPui de o rasă specială

Lasă feedback și comentarii:

Pui interesante, shaggy! Nu e de mirare că se simt calde iarna. Sunt destul de nepretențioși. Ouăle, desigur, nu sunt suficiente, dar păstrarea pentru carne este chiar lucrul acesta.

Crin

Faverolles ... Acesta este visul meu, așa că vreau să le cumpăr ... sunt frumoase și potrivite pentru climatul nostru, carnea este bună.

Galina:

Este mai bine să căutați material (găini, animale tinere, ouă) de la vânzătorii europeni. Faverolele sunt vândute din Germania în Rusia, ale noastre sunt importate în mod regulat.

Kate
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce trebuie să știți despre rasa de pui faverolle, fotografie și descriere