"Comfortis" - tablete pentru prevenirea și tratarea puricilor la un animal de companie

ComfortisDintre toți oaspeții neinvitați, puricii sunt cei mai neplăcuti. Aspectul lor este întotdeauna imprevizibil și inconfortabil pentru animale și proprietari. Animalul de companie încearcă să pieptene puricii și, ca rezultat, aceste insecte pot apărea nu numai pe animal, ci și oriunde în casă.

Puricii se pot hrăni perfect cu diverse reziduuri organice, deci pot ajunge nu numai în așternutul animalului de companie, ci și sub plinte. Pentru îndepărtarea puricilor se folosesc diverse mijloace: șampoane, pastile, gulere etc. „Comfortis” este un medicament foarte eficient pentru tratamentul infecțiilor cu paraziți ai pielii. Medicamentul a fost inventat relativ recent, dar calitatea efectului este mult mai bună decât predecesorii săi. Vom vorbi despre aplicația sa și proprietățile componentelor sale în acest articol..

Structura

„Comfortis” este un medicament care constă din 7 componente:

 • Ingredientul activ este unul dintre cele mai tinere insecticide - spinosad 53,3%.
 • Aroma artificială din compoziție ar trebui să ajute animalul să mănânce medicamentul - 20%. Aroma are gust de carne de vită.
 • Enterosorbentul este reprezentat de celuloză microcristalină - 14,2% și hidroxipropil celuloză - 5%. Sorbanții sunt implicați în îndepărtarea toxinelor și a altor componente ale vieții puricilor din corp.
 • Croscarmeloza sodică în cantitate de 6% ajută restul medicamentului să se dizolve mai repede în organism și să creeze condiții maxime pentru recuperarea animalului de companie.
 • Anhidridă silicică coloidală enterosorbantă - 0,5%.
 • Stearat de magneziu stabilizator - 1%.

ComfortisÎn funcție de dozajul principalului ingredient activ, există „Comfort” 90, „Comfort” 140 ... 1620.

Important! Puricii - ectoparaziți foarte periculoși. Sunt purtători de tifos, ciumă, antrax și encefalită, precum și boli fungice..

Proprietăți farmacologice

Medicamentul aparține insecticidelor cu spectru larg. Spinosad este un produs al activității microorganismelor microscopice din sol. Microorganismele produc o substanță dăunătoare insectelor.Produsul este periculos pentru toate insectele. Are efectul principal asupra sistemului nervos, provocând supraexcitație, tremurături, spasme, paralizie și moartea insectelor la insecte. Este utilizat împotriva insectelor care suge sânge, care parazitează animalele de companie.

Substanțele active prin tractul gastro-intestinal pătrund în sângele animalului de companie. Timp de aspirație - 30 min. Concentrația maximă în sânge apare după 48 de ore. În acest caz, puricii, consumând sânge cu medicamentul dizolvat în el, încep să moară după 4 ore. Componentele medicamentului rămân mult timp în sânge. Retragerea aproape completă a substanței active din corpul animalului are loc după 168 de ore.Comfortis„Comfortis” este foarte convenabil pentru uciderea nu numai a ectoparaziților activi, ci și a celor care ies din ouă în aceste 168 de ore. Retragerea substanței active din organism are loc împreună cu fecalele. Nedependent și nerezistent la ingredientul activ din purici.

Știați? Puricii s-au adaptat chiar la condițiile climatice din Antarctica. Se găsesc în locurile de cuibărit ale păsărilor.

Formular de eliberare

Medicamentul este disponibil în tablete galben-maronii, care au o formă rotunjită, cu margini netede, fără crestături. Există o gravură numerică pe o parte. Un blister conține 6 comprimate. Farmaciile veterinare pot vinde medicamentul pe articol.

Indicații de utilizare

În caz de infecție cu căpușe sau purici, medicul vă prescrie să luați 1 comprimat de „Comfortis”. Medicamentul este utilizat o dată cu alimente. Poate fi administrat numai animalelor sănătoase, nu slăbite.

Verifică cele mai bune remedii pentru purici la câini.

Dozare

La stabilirea dozei, medicul procedează din greutatea animalului de companie. Calculul se face pe baza unei doze de 50 mg de medicament pe 1 kg de greutate vie. În același timp, nu se recomandă depășirea dozei - acest lucru provoacă vărsături și tulburări intestinale.Comfortis

Câini

 • Pentru rasele mici, paleta de până la 2 kg este prescrisă 1 filă. "Comfortis" 90, animal de companie de 3 kg are nevoie de 1 filă. „Comfortis” 140.
 • Pentru rasele medii, este adecvată o filă. "Comfortis" 270 sau 425 pentru animale cu greutatea de la 3 la 6 kg și de la 6 la 10 kg.
 • Pentru rasele mari de până la 10 până la 15 kg - 1 filă. "Comfortis" 665, de la 15 la 23 kg - 1 filă. Comfortis 665.
Important! Spinosad a fost înregistrat în 1997. Medicamentul este un produs al activității vitale a bacteriilor și este periculos pentru aproape toate insectele, inclusiv albinele, și este moderat periculos pentru mamifere. Prin urmare, respectarea dozei de medicament pe baza acestuia este extrem de importantă..

Pisicile

1 comprimat fiecare:

 • "Comfortis" 90 - pentru pisici de până la 2 kg;
 • … 140 - pentru pisici de la 2 la 3 kg;
 • ... 270 - pentru pisici de la 3 la 6 kg;
 • … 425 - pentru pisici de la 6 la 9 kg;
 • "Comfortis" 425 în cantitate de 2 comprimate - pentru pisici de la 9 la 17 kg.
Luând pastile

Verifică cele mai bune picături de purici pentru pisici și pisici.

Mod de aplicare

Comprimatul este plasat în alimente. Câinii înghit de obicei mâncare, astfel încât să puteți pune tableta într-o bucată de cotlet sau carne. Pisicile mestecă mâncare, așa că pentru o pisică este mai bine să înfășurați pilula într-o bucată mică de carne..

Efecte secundare

O supradoză se caracterizează prin vărsături. În acest caz, sunt prescrise antihistaminice..

Contraindicații

Tratamentul cu acest remediu este contraindicat pentru cățeluși și femele însărcinate.. Nu trebuie utilizat pentru animalele tinere cu vârsta mai mică de 4 luni. Este contraindicat să luați medicamentul dacă animalul este supus unui tratament cu antibiotice tetraciclinice. Poate crește efectele secundare..Comfortis pentru pisici și câini

Vă recomandăm să știți, Gulerul pentru purici și căpușe este eficient pentru pisici?.

Conditii de depozitare

Condițiile de depozitare ale medicamentului sunt aceleași ca pentru toate substanțele toxice:

 • departe de copii;
 • într-un loc inaccesibil luminii solare directe;
 • într-un loc uscat.
Razele solare distrug componentele organice, iar umiditatea ridicată va afecta medicamentul. Perioada de valabilitate este indicată pe ambalaj și de obicei nu depășește 3 ani. Ambalajul folosit din medicament este aruncat împreună cu deșeurile menajere - este interzisă utilizarea acestuia în viața de zi cu zi pentru depozitarea oricăror obiecte mici.

Știați? Infecția cu insecte care suge sângele este un semn de poluare a mediului. Acest fapt a dat naștere conceptului de „piață de vechituri” - acestea. o piață care vinde obiecte uzate, unde locuiau de obicei puricii.

Analogi

Pentru a combate paraziții care suge sânge, se utilizează următoarele:

 • gulere anti-purici;
 • spray-uri;
 • picături;
 • șampoane.

Un analog al „Comfortis” sunt tabletele insecticide „Bravecto”, „Simparica”, „Nexgard”. În ciuda diferitelor ingrediente active active, principiul acțiunii comprimatelor pentru purici este același - substanța activă ucide insectele, provocând paralizie.Bravecto„Comfortis” este cel mai sigur și mai eficient tratament pentru purici. Este bine mâncat de animale, dacă se respectă instrucțiunile de dozare, nu are efecte secundare și acționează în organism cel puțin o lună. În plus, medicamentul se vinde individual și nu este nevoie să achiziționați un pachet întreg..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Comfortis" - tablete pentru prevenirea și tratarea puricilor la un animal de companie