Un câine are un purice: semne de infecție, tratament, prevenire

Câinii sunt mai activi decât alte animale de companie. Le place să se joace, să clatine în pământ, să înoate, să cunoască alți câini, având toate șansele de a lua paraziți. De exemplu, cum ar fi puricii.

Puricii ca specie

Puricii aparțin ordinii insectelor care suge sânge fără aripi, toate speciile sunt paraziți ai mamiferelor. Lungimea corpului 1–6 mm (masculii sunt mai mici decât femelele), corpul puternic comprimat lateral. Picioarele sunt bine dezvoltate, în special picioarele din spate, care servesc la sărituri. Puricii sunt unul dintre cei mai comuni purtători de boli. Tuberculoza, pulicoza și sarcopsiloza, encefalita, tifosul, hepatita sunt boli periculoase ale omului. La câinii cu purici poate apărea salmoneloză, tulburare, bruceloză, dermatită, anemie. Animalele și oamenii sunt infectați cu diferite tipuri de helminți prin aceste insecte.

Există mai mult de 2 mii de specii de purici. Parazitează animalele cu sânge cald și oamenii. Pe această bază, puricii sunt împărțiți în tipuri:

 • purice de câine (Ctenocephalides canis),
  Purice de câine

  Puricii de câine este una dintre cele mai comune specii

 • purice de pisică,
 • purice de șobolan,
 • purice uman,
 • purice de pasăre.

În plus față de acestea, mai sunt aproximativ 15 specii care pot fi infectate acasă. Puricii sunt tenace, nu se pot hrăni câteva luni, așteaptă o victimă. Tratând o pisică pentru paraziți, vă puneți în pericol dvs. și câinele. Puricii de pisică trec la hrana disponibilă - alte animale sau chiar oameni - până când pot ajunge din nou la pisică. Dimpotrivă, caninii caută hrană la alte animale cu sânge cald până când apare un întreținător personal. Un purice depune până la 50 de ouă pe zi.

Adesea, câinii de stradă sunt purtători de purici, dar nu sunt singurul motiv pentru infectarea animalelor de companie. Oamenii care poartă haine și încălțăminte aduc purici în apartament. Și un câine aflat la plimbare poate ridica un parazit, care, după ce a sărit în sus, primește un câștigător pentru o vreme.

Este interesant! Puricii de câine sunt „liderii” printre alte specii de purici în sărituri. Lungimea saltului este de aproximativ 100 de ori lungimea corpului parazitului..

Dacă animalul iese afară, există întotdeauna pericolul de infectare cu paraziți.

Semne de infecție

Tratamentul trebuie început dacă animalul:

 • mâncărime constantă,
 • arată îngrijorare,
 • pierde pofta de mancare,
 • scâncete.

Și, de asemenea, a observat:

 • pieptene de corp,
 • puricii și produsele lor reziduale pe corpul unui animal,
 • haina plictisitoare și subțiată.

Chiar dacă există cel puțin un semn, este timpul să luați măsuri.

Puricii sunt deosebit de periculoși pentru pui. Sistemul lor imunitar este prea slab. Anemia, dermatita - boli periculoase - pot duce la consecințe triste. Pielea bebelușului este mai moale decât cea a unui câine adult. Când un purice mușcă, un cățeluș nu numai că suferă de disconfort, îl doare foarte tare. Nu întârziați tratamentul, consecințele pot fi grave.

Zgâriind catelul

Un cățeluș nu este imun la purici mult mai mult decât un câine adult.

Tratament împotriva puricilor pentru câinii care alăptează și cei însărcinați

Controlul puricilor la câinii care alăptează și la cei însărcinați devine o problemă serioasă. Aveți nevoie de o consultație de specialitate. Cel mai bun tratament sunt metodele populare: pelin, rumeguș de pin, șampoane pe bază de plante. Dar puricii pot sări pur și simplu de pe animal și să se pregătească pentru un nou atac. Prin urmare, este important să efectuați un tratament într-un complex.

Câine care alăptează

Un câine care alăptează are nevoie de tratament special pentru purici

Rețete populare dovedite și fiabile pentru combaterea puricilor:

 • Sagebrush. Se toarnă 20 g de pelin uscat sau 40 g de pelin proaspăt în 400 g de apă și se fierbe timp de 7-10 minute, se lasă la infuzat, se răcește, se strecoară.
 • Tansy. Se toarnă douăzeci și cinci de grame de tansy uscat cu un pahar de apă clocotită, se lasă să se infuzeze, se răcește, se strecoară. Aplicați decocții de pelin sau tansy pe haina câinelui și piepteneți bine prin haina. Puricii vor sări pur și simplu de pe animal. Este recomandabil să efectuați procedura în aer liber. Aceste decocturi sunt sigure pentru toate animalele, chiar și pentru pui..
  Inflorescențe de tansy

  Pentru a combate puricii, se aplică un decoct de tansy pe haina câinelui

 • Usturoi. Cap de usturoi în 0,5 litri de apă, se toarnă apă clocotită peste, se lasă 12 ore, se aplică greabănul.
 • Piretru. Folosit pentru tratarea spațiilor de la paraziți. Se vinde sub formă de pulbere zdrobită. Crește chiar pe patul de flori sub masca de mușețel dalmațian. Are miros de pelin. Ramuri de pelin, tansy, mușețel persan pot fi răspândite pur și simplu prin casă. Mirosul lor este neplăcut pentru purici, nu mor, dar pleacă.
  Pulbere de febră

  Feverfew se vinde sub formă de pulbere

 • Săpun de gudron. Spălați-vă câinele cu săpun. Mirosul înțepător al săpunului sperie puricii, ei sar de pe animal. Și, în plus, săpunul ameliorează mâncărimea și disconfortul de la mușcăturile de insecte. Acesta este un remediu destul de sigur. Siguranța se referă la probabilitatea scăzută de efecte secundare, care este deosebit de importantă pentru câini în timpul sarcinii și alăptării. Este necesar să re-procesați în 2-3 săptămâni.
  Săpun de gudron într-o bucată

  Săpunul de gudron ameliorează mâncărimea și alte senzații neplăcute din mușcăturile de purici

 • Uleiurile esențiale ale copacilor de conifere - cedru, eucalipt, pin - citrice - lămâie, portocală și altele, cu un miros puternic și înțepător, și anume: mentă, rozmarin, pelin, arbore de ceai sunt utilizate atât pentru tratarea unui câine, cât și pentru igienizarea locului acestuia , haine, jucării. Trebuie să fii foarte atent aici. Uleiurile esențiale au un miros puternic. Suficient de 5 picături la 500 ml de apă pentru procesarea animalului. Ștergeți haina câinelui în mod liber în aer liber. Pulverizați așternutul și jucăriile dintr-o sticlă de pulverizare cu o rată de 10 picături la 400-500 ml de apă.
  Ulei esențial de cedru

  Uleiul esențial de lemn de cedru are un miros puternic, folosiți 5 picături la 500 ml de apă pentru a trata animalul

Înainte de a utiliza orice remediu popular, efectuați un test de sensibilitate la animale. Pentru a face acest lucru, aplicați produsul pe o zonă mică a blănii câinelui și observați comportamentul și starea animalului de companie timp de câteva ore. Acest lucru va elimina riscul de reacții alergice, deoarece există contraindicații. Dacă cazul infecției este neglijat și există multe zgârieturi pe corpul animalului, atunci ierburile, usturoiul și alte remedii populare vor adăuga senzații neplăcute câinelui. Dacă nu sunteți sigur cu privire la doza de remedii populare, contactați medicul veterinar pentru ajutor calificat. Medicul va selecta medicamente pe baza vârstei, sănătății și greutății câinelui.

Câine la plimbare

Tratați animalul cu decocturi în aer liber

Citiți mai multe despre remedii populare pentru purici în articolul nostru - Remedii populare pentru purici: o prezentare generală, rețete și recomandări de utilizare.

Produse pentru controlul puricilor la câini

Medicamente pentru purici:

 • șampoane,
 • pudra,
 • picături pe greabăn,
 • pastile,
 • spray-uri,
 • aerosoli.

Există multe mijloace pentru îndepărtarea puricilor la vânzare. În stadiul inițial al infecției, se recomandă utilizarea șampoanelor. Astfel de mărci precum Bars, Rolf, Doctor Zoo sunt potrivite nu numai pentru câinii adulți, ci și pentru puii de 2 luni.

Scăldând câinele

Tratează-ți câinele cu șampon pentru purici în baie

Praful sau pulberea se utilizează odată și se aplică ușor, ca picăturile. Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare. Dacă cazul este neglijat și există atât de mulți purici încât sărit de pe animal și încearcă să muște alte animale cu sânge cald care sunt disponibile, este puțin probabil ca șamponul să ajute. Picăturile se aplică greabănului sau tabletelor. Producătorii produc aceste medicamente pe baza greutății corporale.

Picăturile se aplică la greabăn: de la ceafa câinelui din spatele urechilor până la mijlocul spatelui, astfel încât animalul să nu poată ajunge și să lingă medicamentul. Medicamentul va fi distribuit pe tot corpul în 3-4 zile fără a afecta animalul. Pe de altă parte, insectele vor muri dacă picăturile conțin insecticide, sau vor părăsi animalul dacă există preparate de respingere în preparatele pe bază de plante. Producători precum Celandine, Bars, Insectal, Beafar, Hartz, Frontline sunt de mult cunoscuți și populari printre proprietarii de câini..

Costul picăturilor variază de la 70 de ruble. până la 2 mii de ruble Iar prețul nu este întotdeauna un indicator al eficienței. Pentru 250-500 de ruble. calitatea medicamentului vă permite să scăpați complet de purici. Nu uitați să tratați din nou animalul după 3-4 săptămâni pentru prevenire.

Drops Baruri

Picături pe greabăn pentru câini - cel mai popular remediu pentru purici

Este chiar mai ușor să dați o tabletă:

 1. Deschizând gura câinelui.
 2. Puneți pilula pe rădăcina limbii, încercând să o împingeți mai adânc.
 3. Închide gura repede.
 4. Ridicați fața câinelui cu gura închisă cu o mână.
 5. Aleargă palma celeilalte mâini de-a lungul gâtului animalului de la gură la piept de două sau trei ori.

Reflexul de deglutiție va funcționa și pilula va intra în esofag. Astfel, dau nu numai pastile pentru purici, ci și oricare alta.

Sunt disponibile tablete masticabile, pe care câinii le mănâncă fericit fără a fi forțați.. Producătorii de tablete precum Frontline și Bravecto au intrat recent pe piața veterinară. Costul lor este de la 400 de ruble. și mai mare. Ajunge până la 2 mii de ruble. Comprimatul începe să acționeze la o zi după administrare.

Comprimatele Bravecto

Un remediu eficient pentru purici - tablete

Spray-urile, aerosolii sunt folosiți atât pentru tratarea animalului în sine, cât și pentru igienizarea așternutului, a întregii încăperi, a colțurilor, a crăpăturilor în care este dificil de obținut. După ce ați tratat câinele pentru purici, asigurați-vă că aveți grijă de așternut și de camera în care este ținut animalul. Feverfew este considerat unul dintre cele mai puternice remedii pentru tratarea unei case de la paraziți..

Spray Hartz

Pulverizați animalul cu atenție

Atenţie! Nu utilizați pisici sau alte produse de origine animală pentru a trata câinii.

Video: un remediu eficient pentru combaterea puricilor la câini

Prevenirea infecției

Utilizați gulerele ca agent profilactic după tratamentul cu picături și spray-uri, dar numai după două-trei săptămâni. Durata substanței active este de la 2 la 7 luni. Cost de la 80 de ruble. până la 1,5 mii de ruble Pentru a preveni infecția, răspândiți ramurile de pelin, balsam de lămâie, lavandă prin casă, umpleți așternutul cu rumeguș de coniferi - pin, ienupăr, molid. Asigurați-vă că dați câinelui un medicament helmint după îndepărtarea puricilor pentru a elimina riscul de infecție. La urma urmei, puricii sunt purtători activi de tenii și alți paraziți. Nu uitați că ați intrat și în contact cu un animal infectat. Aveți grijă de prevenire pentru dvs. și pentru cei dragi.

Recenzii despre reproducerea puricilor la câini

Protejați-vă animalul de companie împotriva unei posibile infestări cu purici. Nu uitați să păstrați curat camera în care este ținut animalul. Alegeți măsuri preventive pe baza caracteristicilor individuale ale câinelui dvs. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți animalul sănătos și veți avea o dispoziție bună..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Un câine are un purice: semne de infecție, tratament, prevenire