Cum să scapi de purici de la pisici și pisici

Când pisica sau pisoiul nostru iubit are purici, în mod clar acest lucru nu-i place pe proprietar. Cineva este enervat de vederea unui pisoi mâncărim, cineva se teme că paraziții se vor răspândi în tot apartamentul, bine, iar unii au auzit despre bolile purtate de purici. Toate aceste temeri sunt adevărate. Prin urmare, trebuie să faceți un plan cât mai curând posibil cu privire la modul de îndepărtare a puricilor de la pisică și din apartament. Nu există atât de puține modalități de a îndepărta puricii la un animal adult.

Dar, din păcate, deseori, puricii apar din nou și din nou. Acest lucru se datorează faptului că multe remedii sunt de natură preventivă și afectează doar adulții, dar nu și descendenții lor, care, după un timp scurt, eclozează din ouă și continuă munca părinților lor. Prin urmare, pentru îndepărtarea eficientă a puricilor, sunt necesare măsuri complexe, despre care vom vorbi acum..

Șampon pentru purici - prevenire

Cel mai bine este să începeți îndepărtarea paraziților cu un șampon pentru purici. Este eficient nu numai pentru distrugerea imediată a adulților, ci și pentru descendenții lor. Folosim șampon ca în scăldatul obișnuit al unei pisici, dar în acest caz, trebuie să purtați mănuși.

După aplicarea șamponului pe corpul animalului, trebuie să așteptați cel puțin șapte minute, apoi spălați șamponul cu multă apă. Dar, în cele din urmă, nu toată lumea reușește să scoată puricii de la o pisică, deoarece șamponul nu este eficient ca mijloc de prevenire a puricilor.

Guler și picături anti-purici

Prin urmare, continuăm să luptăm mai departe. Pentru aceasta, folosim picături, împotriva puricilor, sau un guler anti-purici. Aici sunt capabili să protejeze pisica de reinfecție. Apropo, dacă pisica nu se lasă spălată atât de mult timp, puteți folosi un spray. Se pulverizează pe blana animalului, evitând contactul cu ochii și membranele mucoase. Poate fi numit un instrument bun pentru a îndepărta puricii, dacă nu pentru o singură avertisment: pisica nu ar trebui să aibă dreptul să lingă blana după ce a folosit spray-ul, iar acest lucru nu este întotdeauna ușor.

Să rezumăm:

  1. Am spălat pisica cu un șampon special
  2. Picături folosite (asigurați-vă că citiți instrucțiunile: trebuie să aplicați fondurile în porții și într-un mod special)
  3. Pune-ți un guler
  4. Dezinfectarea apartamentului (mai multe detalii mai jos)

Puricii la o pisică însărcinată sau care alăptează

Merită menționat separat că majoritatea acestor produse nu sunt recomandate pentru utilizare atunci când se încearcă îndepărtarea puricilor de la o pisică dacă este însărcinată sau hrănește pisoi..

În acest caz, puteți încerca să utilizați un remediu popular. Pentru a face acest lucru, turnați aproximativ 200 g semințe de pelin cu apă clocotită și insistați timp de 4 ore. Apoi amestecăm tinctura cu șampon obișnuit pentru pisici sau săpun de rufe și spălăm animalul.

crescem purici la pisici

Cum să eliminați puricii de la un pisoi?

Puricii, în sine, sunt foarte periculoși pentru un pisoi. Acestea provoacă anemie la pisicile mici și, de asemenea, pisoiul, cu ghearele sale moi, nu este încă capabil să se apere împotriva paraziților.

Dar îndepărtarea puricilor de la un pisoi nu este atât de ușoară. Mijloacele împotriva puricilor pentru pisici sunt destul de blânde (pentru a nu deteriora pisoiul), prin urmare, după procesarea pisoiului, este recomandabil să pieptănați suplimentar animalul cu un pieptene mic. Metoda este mecanică, dar probabil cea mai eficientă.

Când cumpărați instrumente pentru tratarea unui pisoi, asigurați-vă că acordați atenție vârstei de la care puteți utiliza instrumentul pe care l-ați ales. Dacă pisoiul este mai tânăr, atunci aceasta nu este opțiunea dvs., continuați să căutați mai departe. Dacă o pisică mamă este infectată cu purici, atunci întreaga familie de pisici trebuie să îndepărteze paraziții..

cum se îndepărtează puricii

Cum să scoți puricii dintr-un apartament

Aceasta este următoarea etapă a epopei noastre contra-puricilor. Există mai multe modalități de a scoate puricii din apartamentul tău. De exemplu, utilizați aerosoli special concepuți pentru aceasta. Instrumentul este destul de eficient, dar întreaga familie, inclusiv animalele de companie, va trebui evacuată timp de câteva ore. Este necesar să repetați procesarea apartamentului de 2-3 ori. Aceasta este singura modalitate de a distruge toți paraziții..

Picăturile de purici sunt metode bune pentru tratarea unui apartament. Diluați sticla în apă și clătiți apartamentul. Nu clătiți produsul timp de câteva zile, dar repetați procedura după o săptămână și jumătate. Din metodele populare este foarte eficient, tot la fel pelin, răspândiți tulpinile pelinului în jurul apartamentului, iar după zece zile plantele pot fi îndepărtate.

Cum să eliminați puricii de la pisici și pisici și alți paraziți: video de la clinica veterinară Zoovet

  • Luăm în considerare remedii împotriva puricilor și aplicarea lor corectă
  • Luptarea viermilor


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să scapi de purici de la pisici și pisici