Medicament pentru purici pentru pisici

Niciun animal de companie nu este ferit de infestarea cu purici sau căpușe. Și acest lucru trebuie luptat împotriva. Tabletele pentru purici pentru pisici sunt cea mai recentă inovație în medicina veterinară. Remediul nu este încă la fel de popular ca, să zicem, gulere, picături sau șampoane, dar are multe avantaje față de alte remedii. Pastilele sunt utilizate pe scară largă în străinătate. Acest articol enumeră cele mai bune preparate pentru purici pentru pisici și, de asemenea, discută caracteristicile utilizării fondurilor în lupta împotriva paraziților..

Înainte de a utiliza orice medicament, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile. Mai bine, consultați un specialist pentru a vă asigura că animalul nu are contraindicații la remediul selectat pentru purici. După prima doză, trebuie să observați comportamentul animalului dvs. de companie. Pastilele pentru purici pot provoca reacții adverse. Dacă simptomele sunt foarte severe, este recomandat să duceți animalul imediat la clinică.

Efectul comprimatelor la pisici începe la câteva ore după ingestie. Medicamentul intră în stomac, apoi în sângele cu care se hrănesc puricii. După ce au mâncat otrava, paraziții mor. De multe ori „la revedere” își mușcă stăpânul, ceea ce îl face mâncărime, așa că nu este nevoie să vă faceți griji dacă pisica care a înghițit pastila mâncărime mai mult decât de obicei.

Avantajele și dezavantajele tabletelor față de alte medicamente

Pastilele pentru purici au multe avantaje față de alte tratamente. Să enumerăm principalele:

  • procedura de admitere este nedureroasă (ceea ce nu se poate spune, de exemplu, despre injecții);
  • animalul nu trebuie să poarte în mod constant un guler de purici, care emană un miros înțepător și interferează cu jocul;
  • picăturile de purici se aplică greabănului pisicii, ceea ce poate duce la otrăvire dacă animalul le linge (pastilele nu au o astfel de penurie).

Preparatele orale sunt considerate a fi foarte eficiente. În absența contraindicațiilor, medicamentul este inofensiv. În acest caz, paraziții mor imediat. Rezultatul este permanent.

Dezavantajele includ următoarele. Pastilele pentru purici sunt relativ scumpe. În plus, este posibil ca medicamentele să nu fie întotdeauna disponibile de la o farmacie sau un magazin pentru animale de companie. Majoritatea producătorilor se oferă să comande fonduri pe site-urile lor web oficiale prin internet.

Tablete "Comfortis"

Comprimatele pentru purici Comfortis pentru pisici este unul dintre cele mai populare medicamente de acest tip. Substanța activă a medicamentului este spinosad, care este o substanță ecologică. Este o otravă puternică pentru nervi. Intrând în sânge și din acesta - în corpul parazitului, substanța ucide puricii. Acele insecte care nu au murit pierd capacitatea de a depune ouă.

Acțiunea Comfortis începe deja la o jumătate de oră după administrare. Concentrația maximă a substanței active în sângele pisicii este înregistrată după 4 ore. Medicamentul este excretat în urină, prin rinichi.

Pilula are un miros de carne de vită și, de regulă, nu există probleme cu hrănirea animalului. Îndepărtarea puricilor cu acest instrument este ușoară și convenabilă. În ultimă instanță, producătorul recomandă adăugarea medicamentului la alimente. Doza este determinată din calcul - cincizeci până la o sută de miligrame pentru fiecare kilogram de greutate animală. Medicamentul este contraindicat:

  • pisici însărcinate și care alăptează;
  • animale cu intoleranță individuală la compoziția în ansamblu sau la ingredientele sale individuale;
  • pisicile care suferă de disfuncții ale sistemului nervos;
  • animale vechi, bolnave;
  • pisoi sub 14 săptămâni.

Dacă există și un câine în casă, atunci aceste pastile pentru purici vor funcționa și pentru ea. Deși câinele îi va tolera ceva mai rău decât pisica. Medicamentul trebuie ținut departe de rozătoare. Pentru ei, Comfortis este mortal.

În majoritatea cazurilor, comprimatele nu provoacă efecte secundare. Rareori, controlul puricilor la o pisică cu medicamente poate provoca greață și vărsături. Uneori animalul arată letargic, apatic, își pierde temporar pofta de mâncare. Dacă simptomele dvs. sunt ușoare, nu vă faceți griji. Pisica se va simți în curând mai bine, iar efectul medicamentului va dura aproximativ o lună..

Tablete Zapstar

Pentru pisici, pastilele pentru purici nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune. Multe medicamente nu trebuie administrate femeilor însărcinate, pisicilor. Una dintre excepțiile în acest sens este Tsapstar. Acest medicament se face pe baza unei neurotoxine care ucide puricii prin paralizarea sistemului lor neuromuscular. Tsapstar este permis să fie administrat pisicilor în timpul sarcinii și alăptării, precum și puii, începând cu vârsta de patru săptămâni.

Tabletele sunt amestecate cu hrana pentru confort. Acțiunea medicamentului începe după 15-20 de minute, iar după 4 ore toți puricii mor. Cu toate acestea, ouăle paraziților rămân nevătămate. Medicamentul trebuie administrat animalului de mai multe ori. Rezultatul durează câteva zile. Tsapstar nu este potrivit pentru profilaxia pe termen lung. Acesta trebuie utilizat numai în combinație cu alte produse pentru purici..

Comprimatele nu au contraindicații, sunt foarte bine tolerate, efectele secundare sunt extrem de rare. Este că mâncărimea severă din cauza mușcăturilor de "adio" a insectelor. Cu toate acestea, unei pisici nu i se poate administra mai mult de o bucată pe zi. Doza minimă este de un miligram.

Pastile pentru câini pentru pisici

Deoarece alegerea pastilelor pentru paraziți pentru pisici pe piața internă este extrem de limitată și este dificil să găsești astfel de medicamente în farmacii, unii proprietari încearcă să elimine puricii de la o pisică cu medicamente destinate câinilor. Pe forumuri puteți citi despre un instrument numit Bravecto. Acestea sunt comprimate masticabile cu Fluralaner ca ingredient activ. Omoară puricii și căpușele. Pastilele sunt remarcabile prin faptul că paraziții nu sunt capabili să dezvolte imunitate împotriva lor.

Un alt remediu canin recomandat adesea ca tratament pentru purici este Frontline Nexgard cu un ingredient activ numit Afoxolaner. Comprimatele sunt de dimensiuni mici, miros și gust atractive pentru animal. Ușor de mestecat. Considerat un mod bun de a lupta împotriva paraziților..

Puteți folosi pastile pentru purici pentru pisici dacă produsul este destinat câinilor? În ciuda recenziilor pozitive de pe web, medicii veterinari nu recomandă să experimenteze animalele de companie.. Cauze:

  • În primul rând, în instrucțiunile de mai sus pentru medicamentele pentru purici pentru câini, puteți vedea că este imposibil să le dați puii mai ușori de două kilograme, iar pisicile cântăresc adesea mai puțin.
  • Substanța activă este încă calculată pentru corpul câinilor. Au fost efectuate studii clinice pe aceste animale, nu pe pisici. Medicamentul poate ucide puricii. Cu toate acestea, nimeni nu va oferi garanții că animalul nu va suferi de acest lucru..

Dacă obținerea pastilelor pentru purici pentru animalul dvs. de companie este problematică, este mai bine să alegeți un alt remediu decât să riscați sănătatea animalului dvs. de companie. Cei care decid totuși să utilizeze pastile pentru câini pentru o pisică ar trebui să își coordoneze cu siguranță utilizarea cu un medic veterinar. Tratamentul poate fi început numai cu permisiunea unui medic..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Medicament pentru purici pentru pisici